Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba , green kartım elimde ancak boşandığım işin artık iki soyismim yok ve şuan Türkiye'deyim.ABD'ye girişte yanımda hangi belgeleri bulundurmam gerekiyor ? Bu belgelerin çeviri ve noter,apostile gerek var mı ? Girişte herangi bir sorun yaşar mıyım yoksa green kartımı ve mahkeme evraklarını göstermem yeterli olur mu ?
    Çok teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@zoey12345, içinde söyledi: Green kart sonrası boşanma

Merhaba , green kartım elimde ancak boşandığım işin artık iki soyismim yok ve şuan Türkiye'deyim.ABD'ye girişte yanımda hangi belgeleri bulundurmam gerekiyor ? Bu belgelerin çeviri ve noter,apostile gerek var mı ? Girişte herangi bir sorun yaşar mıyım yoksa green kartımı ve mahkeme evraklarını göstermem yeterli olur mu ?
    Çok teşekkürler

Davanıza ait belgelerin noterli tercümesini mutlaka alın ve hatta bir ek kopya bulundurun. Vatandaşlık süreci dahil devamlı lazım olacak. Bu soruya avukatlar daha iyi cevap verecektir . Sanırım Soyad değişikliği nedeniyle ABD ‘de GC yenilenmesi gerekecektir. Bu işlem CBP ile de başlayabilir . Yada avukat kanalıyla

• Muslu Law Firm

Merhaba , green kartım elimde ancak boşandığım işin artık iki soyismim yok ve şuan Türkiye'deyim.ABD'ye girişte yanımda hangi belgeleri bulundurmam gerekiyor ? Bu belgelerin çeviri ve noter,apostile gerek var mı ? Girişte herangi bir sorun yaşar mıyım yoksa green kartımı ve mahkeme evraklarını göstermem yeterli olur mu ?
    Çok teşekkürler

Sayin @zoey12345, yesil kartin sureclerine uymaniz gerekir. Ideal olarak 6 aydan fazla ABD disinda bulunmamis olmaniz gerekir. Bosanma karari, isim degisikligi ile ilgili belgeler ve bunlarin yeminli tercumelerini mutlaka yaninizda bulundurun. Bosanma TCde oldu ise ve ABD resmi makamlarina daha sonra bunlari verecek iseniz noter tasdiki ve apostil de gerekecektir.

• @Claudia-J-Muslu Merhaba cevap için çok teşekkür ederim. Mahkeme kararının orjinalini apostilli olarak alacağım ancak Amerika'da gireceğim sınav dolayısıyla sınav merkezinin önerdiği yerde çeviri yaptıracağım.Sınav merkezi ECFMG adlı ABD 'de tıpda uzmanlık kurumunun anlaşmalı olduğu kurum olan Straker translations adlı kurumda yaptırıyorum. Bunu yaptırdığım için de Türkiye'de ekstradan çeviri yaptırmak istemedim. (Maliyet dolayısıyla). Aslında şuan korktuğum konu ABD'ye girişte green kartımda iki soyismim olması ama şuan tek soyisimli olmam.Girişte polis benden ekstra bir belge ister mi acaba mahkeme kararı çevirisi hariç?
    Mahkeme kararını Türkiye'den bir yeminli çevirmene ekstra çevirttirmeme gerek var mı ?

• @redsat2000 Merhaba cevap için çok teşekkürler. Anladığm kadarıyla ABD'ye girdikten sonra green kart yenilemesi için başvuracağım . CBP dediğiniz ne demek acaba ?

• ⭐⭐⭐⭐

@zoey12345 CBP Pasaport polisi demek girişte bu işlemi belki başlatabilirler . Green kart işlemlerini yaptıkları gibi. Ülkeye girerken bir sor belki yetkilerinde olabilir. Olmazsa avukat gerekecek . Dava dosyanıza ait tercümeyi mutlaka Türkiye’de yaptırın. Noter tasdikli olsun. Ülkeye girişte göstereceksiniz. Tercüman Yeminli olmak durumunda Resmî işleme başlıyorsunuz.

• @redsat2000 Anladım, çok teşekkürler cevabınız için.
    Girişte sıkıntı yaşamam diyorsunuz o zaman mantıklı bir şekilde açıklayabileceğim için.

• ⭐⭐⭐

@redsat2000 Anladım, çok teşekkürler cevabınız için.
    Girişte sıkıntı yaşamam diyorsunuz o zaman mantıklı bir şekilde açıklayabileceğim için.

Ben Türkiye’de boşandıktan sonra daha nüfusa bile işlemeden Amerika’ya dönmüştüm. Çünkü nüfusa işlenmesi 1 ay sürebilir demişlerdi ve benim birkaç gün içerisinde geri dönmem gerekiyordu.

Dolayısıyla pasaportumu da kimliğimi de değiştirmedim. Greencardımdaki ve pasaporttaki soyadım aynıydı ancak güncel değildi. Yanıma yeminli tercüme edilmiş boşanma evraklarını da aldım ama gerek kalmadı tabi.

Siz de henüz evrakları değiştirmediyseniz bu şekilde ilerleyebilirsiniz. Evraklarınızı da Amerika’daki Türk konsolosluklarından değiştirebilirsiniz gelince.

Ayrıca tam tersi olarak da şu durum var: Evlendikten sonra eski soyadı ile vize/pasaport kullananlar oluyor. Yanlarında evlilik cüzdanı taşıyorlarmış. Dolayısıyla boşanıp da boşanma evrakı taşımak sorun çıkartmıyor olsa gerek diye düşünmüştüm ben kendi adıma.

• ⭐⭐⭐⭐

@EzgiLera @zoey12345 Ilk asamada anlattığınız husus Sizi rahatlatabilir. (Eğer nüfus kaydı değişikliği gerçekleşmemişse ). Ancak her halükarda Abd ‘de gerek resmi kayıt değişikliği ve vatandaşlık zamanı bu belge lazım olacak . Şimdiden ABD kayıtlarında geçmesinde fayda var. Nüfus kayıt işlemleri için Türk konsoloslukları para alıyor . Bilginiz olsun.

• @EzgiLera Anladım, çok teşekkür ederim cevabınız için. Amerika'ya gittiğinizde evlendiğinizi bildirmiş miydiniz peki ? Ben açıkcası SSN ofisine gidip sormayı düşünüyorum. Boşandığımı söyleyeceğim.İsim değişikliği için form dolduracağım, yeni green kart başvurusu yapacağım ancak ekstra birşey yapmam gerekiyor mu bilmiyorum.

• @redsat2000 Evet yanımda belgelerimi bulunduracağım dediğiniz gibi , acaba vatandaşlığa başvururken evliliğin gerçek olup olmadığını sorarlar mı , sorarlarsa düğün fotoğrafları vs kanıtları götürmem gerekir mi bilemiyorum(Ben asıl talihliyim). Ayrıca Türkiye'ye girdikten yaklaşık 3,5-4 ay sonra geri dönmüş olacağım, sizce bir sıkıntı yaratır mı bu durum?

• ⭐⭐⭐⭐

@zoey12345 vukuatlı nüfus kayıt örneği ve tercümesini yanınıza alın bu belge sizin boşandığınıza evliliğin gerçekliğini teyid eder . Çünkü evlilik cüzdanınız geçersiz. Diğer durumlar için sıkıntı olmaz.Fotoğraflar yanınızda olsun. Bu gidiş ABD’ye ilk gidişiniz mi ? Yoksa ikinci temelli gidişiniz mi ? Eğer ikinci gidiş ve green kart mevcut ise Eşiniz bağımsız olarak green kart hakkını kullanabilir bilginiz olsun.

• ⭐⭐⭐

@EzgiLera Anladım, çok teşekkür ederim cevabınız için. Amerika'ya gittiğinizde evlendiğinizi bildirmiş miydiniz peki ? Ben açıkcası SSN ofisine gidip sormayı düşünüyorum. Boşandığımı söyleyeceğim.İsim değişikliği için form dolduracağım, yeni green kart başvurusu yapacağım ancak ekstra birşey yapmam gerekiyor mu bilmiyorum.

İlk girişte mi boşandıktan sonra mı?

İlk girişte evli olduğumuzu biliyorlardı zaten mülakatta belgeleri verdik ve ilk girişi beraber yapmıştık. Amerikadayken ayrıldık, yaklaşık 1.5 yıl sonra Türkiye’ye gidip boşandık. Daha sonra da farklı zamanlarda döndük Amerika’ya.

Bana Amerika’ya döndüğümde kimse bir şey sormadı o konuda, ben de durduk yere bu arada ben boşandım demedim kimseye 😅 Boşandığımı bankaya bildirdim kredi çekerken, title alacağınız zaman da bildirmeniz gerekiyor. Çünkü borçlar da sahiplikler de eşinizle ortak sayılıyor, daha sonra çok uğraşmanız gerekebilir.

Hatta bankaya kredi için başvurduğumda henüz boşanmamıştım ama boşanacaktım. Banka bana evli olarak çekersem eşimin de imzası gerektiğini söyledi, boşanacağız zaten, bekar çeksem olmaz mı dedim. O zaman banka sana yalan beyan verdiğin için dava açar dedi. Kredi işlemlerini boşandıktan sonra tamamladım o yüzden.

Ama başka bir yerde henüz bir sıkıntı yaşamadım. Ben 2 soyisim kullanıyordum. Boşanmadan önce de tek soyadı veriyordum her yere, sorun çıkmıyor genelde. Ama bir ara bir yerlere bildirmem lazım biliyorum 😅

Bir de id.me sitesinden kendimi kendi soyadımla doğrulamıştım. Belki de o yüzden sorun yaşamıyorum.

• @redsat2000 Bu gidişim ABD'ye ikinci temelli gidişim, ilk girişimde 4 ay kaldım ve geri dönmek zorunda kaldım.

• @EzgiLera Anladım cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Ben şuan boşandım ve soyismim değişti.Açıkçası ABD'ye gidince bankalara bildireceğim direk.Ama belki yeni green kartım gelince bildiririm bilmiyorum. Umarım benim işlemlerim de sizinki gibi sorunsuz olur. Benim tek korkum ABD'ye girişte elimdeki green karttaki soyismimle şuan resmi olarak pasaportumdaki soyisminin uyuşmaması ama açıklamalarımı yanımda götüreceğim.

• ⭐⭐⭐

@EzgiLera Anladım cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Ben şuan boşandım ve soyismim değişti.Açıkçası ABD'ye gidince bankalara bildireceğim direk.Ama belki yeni green kartım gelince bildiririm bilmiyorum. Umarım benim işlemlerim de sizinki gibi sorunsuz olur. Benim tek korkum ABD'ye girişte elimdeki green karttaki soyismimle şuan resmi olarak pasaportumdaki soyisminin uyuşmaması ama açıklamalarımı yanımda götüreceğim.

Pasaportunuzu henüz değiştirmediyseniz, değiştirmeyin 🙂
    Ayrıca giderken 2 pasaportu da yanınıza alırsınız eğer soyadınız değişmiş olsa bile. +Boşanma evraklarınız da olacağı için sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Direkt uçarsanız bir Türkiyede bir de Amerika’da greencard göstereceksiniz. Türkiyede derdinizi anlatırsınız zaten. Amerika da eski eş soyadına, boşanmalara alışık bir ülke. Sorun çıkartmazlar bence.

• @EzgiLera Cevabınız için çok teşekkür ederim.

• @EzgiLera Merhaba , size bir soru daha sormak istiyorum. İsmim değiştiği için SSN ofisine gitmem gerekiyor mu acaba ?

• @Claudia-J-Muslu Merhaba , isim değiştirdiğim için green kartımı yenileme başvurusu yapmam gerekiyor biliyorum. Peki SSN ofisine gitmem gerekiyor mu bunun için ? Yani yeni bir SSN numarası alacak mıyım acaba ismim değiştiği için ?

• Muslu Law Firm

@Claudia-J-Muslu Merhaba , isim değiştirdiğim için green kartımı yenileme başvurusu yapmam gerekiyor biliyorum. Peki SSN ofisine gitmem gerekiyor mu bunun için ? Yani yeni bir SSN numarası alacak mıyım acaba ismim değiştiği için ?

Sayin @zoey12345, isim degisikliklerini SSNe de yansitmaniz ve yeni kart almak icin SSN ofisine gitmeniz gerekecektir. Kart numaraniz degismese de karttaki isminiz degisecektir.

Benzer Başlıklar

• 2
  • 3
  • 2
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

49.1k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |