@zoey12345, içinde söyledi: Green kart sonrası boşanma
@EzgiLera Anladım, çok teşekkür ederim cevabınız için. Amerika'ya gittiğinizde evlendiğinizi bildirmiş miydiniz peki ? Ben açıkcası SSN ofisine gidip sormayı düşünüyorum. Boşandığımı söyleyeceğim.İsim değişikliği için form dolduracağım, yeni green kart başvurusu yapacağım ancak ekstra birşey yapmam gerekiyor mu bilmiyorum.
İlk girişte mi boşandıktan sonra mı?
İlk girişte evli olduğumuzu biliyorlardı zaten mülakatta belgeleri verdik ve ilk girişi beraber yapmıştık. Amerikadayken ayrıldık, yaklaşık 1.5 yıl sonra Türkiye’ye gidip boşandık. Daha sonra da farklı zamanlarda döndük Amerika’ya.
Bana Amerika’ya döndüğümde kimse bir şey sormadı o konuda, ben de durduk yere bu arada ben boşandım demedim kimseye Boşandığımı bankaya bildirdim kredi çekerken, title alacağınız zaman da bildirmeniz gerekiyor. Çünkü borçlar da sahiplikler de eşinizle ortak sayılıyor, daha sonra çok uğraşmanız gerekebilir.
Hatta bankaya kredi için başvurduğumda henüz boşanmamıştım ama boşanacaktım. Banka bana evli olarak çekersem eşimin de imzası gerektiğini söyledi, boşanacağız zaten, bekar çeksem olmaz mı dedim. O zaman banka sana yalan beyan verdiğin için dava açar dedi. Kredi işlemlerini boşandıktan sonra tamamladım o yüzden.
Ama başka bir yerde henüz bir sıkıntı yaşamadım. Ben 2 soyisim kullanıyordum. Boşanmadan önce de tek soyadı veriyordum her yere, sorun çıkmıyor genelde. Ama bir ara bir yerlere bildirmem lazım biliyorum
Bir de id.me sitesinden kendimi kendi soyadımla doğrulamıştım. Belki de o yüzden sorun yaşamıyorum.