Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar benimde bugün sabah 8'de green card mülakatım vardı.Mülakat iyi geçti vizem onaylandı.2 dakika falan sürdü.Tanıdığın varmı öğrencimisin gibi sorular.yemin edip parmak izimi aldılar.Sonra Los Angeles'a selam söyleyin deyip mülakatı bitirdi.
    Götürdüğüm belgeler:
    Üniversite öğrenci belgesi 3.sınıfım daha,adli sicil kaydı arşiv kayıtlı,nüfus kayıt örneği e-devletten çıkardım bunları,Sağlık raporu,banka hesap dökümü 22500 tl gösterdim hesabımda,22 yaşımda olduğum için bu arada askerlikle ilgili bir belge imzaladım.
    Belgeleriniz hazırsa eksik yoksa vizeyi veriyorlar zaten.Bu forumu kuran @crazycells e çok teşekkürler bu arada.Sağolsun her soruma cevap aldım.Bence green card ve abd açısından Türkiye'nin en faydalı forumu burası.Süreç boyunca sürekli burayı takip ettim.Danışman şirketlerine boşuna para vereceğine burayı takip etmek çok daha iyi olacaktır.


  • @ikizbabasi Benim tanıdıgım 1 arkadaş red aldı . sebebi lise mezunu olmaması .


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ikizbabasi DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Bu sene Türkiye den red alan talihli var mı?Forumda paylaşılmadı diye hatırlıyorum ama belki @crazycells de bir bilgi vardır.
    Geçen sene 2 kişi idi diye hatırlıyorum meslekten ve yanlış bilgiden dolayı.

    sayin asilcenk'in dedigi gibi red alan var ama forumdan degil, bir arkadas mulakat deneyimini yazarken bir red'den bahsediyordu, benim bildigim bir o var su ana kadar. Ama forumdan 3 kisinin henuz lise diplomasi yok, mulakat sonrasi bilgi paylasirlarsa durumlarini ogrenmis oluruz.
    Lise diplomasi olmayinca meslek durumundan ince eleyip sik dokuyorlar, su ana kadar 1 kisi var lise diplomasi olmamasina ragmen vize alabilen. Bekleyip gorecegiz.

    Cevredeki ulkelerden red duydum, Azeri bir arkadas lise diplomasi olmadigindan dolayi elenmis, Kirgiz bir arkadas da ilk basvuruya cocugunu katmadigi icin elenmis.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nurullah gozunuz aydin, bundan sonraki surecte bol sanslar!


  • @crazycells bir sorum olacaktı.Esas talihli annem.İlk başvuruda abim 21 yaşından büyük olduğu için çocuk sayısını sorduğunda sadece beni yani (1) demiştik.Kazandığımızı öğrenince ds-260 'ta babam annem ve ben olduğum için doldurmamız gereken 3 form vardı.bunları doldurduk ama anne ve babamda cocuk sayısını sorunca 2 dedik orada 21 yaş ibaresi yoktu.abiminde ismini ,doğum tarihi gibi bazı basit bilgileri istiyordu ayrıca yanlış hatırlamıyorsam sizinle gelecek mi gibi sorular vardı onlara hayır demiştik.yanlış bir şey yapmadık değil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @metert DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells bir sorum olacaktı.Esas talihli annem.İlk başvuruda abim 21 yaşından büyük olduğu için çocuk sayısını sorduğunda sadece beni yani (1) demiştik.Kazandığımızı öğrenince ds-260 'ta babam annem ve ben olduğum için doldurmamız gereken 3 form vardı.bunları doldurduk ama anne ve babamda cocuk sayısını sorunca 2 dedik orada 21 yaş ibaresi yoktu.abiminde ismini ,doğum tarihi gibi bazı basit bilgileri istiyordu ayrıca yanlış hatırlamıyorsam sizinle gelecek mi gibi sorular vardı onlara hayır demiştik.yanlış bir şey yapmadık değil mi?

    hayir, yanlis yapmamissiniz. 21 yasindan buyuk olan cocuklari ilk basvuruya eklemeye gerek yok.

    DS260 formunu doldururken abinizin ismini yazmaniz lazimdi zaten, her sey normal gorunuyor.


  • teşekkürler.ara sıra böyle acaba yanlış bir şey mi yaptım paranoyaklığı geliyorda 😃


  • @nurullah hocam oncelikle gozunuz aydin adiniza cok sevindimm... Yazinizda birseye takildim 22 500 tl ( dolari 4 den hesaplasak 5bin kusur dolar yapar) demissiniz baska birsey gosterdinizmi acaba tapu, sponsor vs. cunku genelde 1 kisi icin 15 bin dolar diyorlar ve bende bu yuzden cok gerginlik yasiyorum.


  • Bu ileti silindi!

  • Herkese merhaba,

    Ben mayıs ayında Amerika'ya giriş yapacağım.Öncesinde birkaç sorum olacaktı

    -Adres değişikliğinde bulunmak istiyorum.Bunu sistemden nereden yapabilirim?Bir de California eyaletine gidiyorum.Aynı eyaletten,ancak belirteceğim adresten farklı bir şehirden ülkeye giriş yapacağım.Bunda bir problem yoktur değil mi?

    -Adres değişikliğini,ilk belirttiğim adresten farklı bir eyalete gideceğim için gerçekleştireceğim ancak ilk belirttiğim adreste arkadaşım olacak.Adres değişikliğinin bazen problem yarattığını okumuştum.Peki kendisi ben olmadan green card'ımı teslim alıp bana iletebilir mi?Elden teslimat mı gerçekleştiriyorlar?

    -DS260 formunda social security number kısmında 'Do you want the Social Security Administration to issue a Social Security number and a card? ' sorusunda Yes cevabını verdim.Ekstra bir şey yapmam gerekiyor mu yoksa SSC adresime gönderilecek mi?

    -İş başvurularında bulunuyorum.İşe girebilmem için green card'ı beklemem gerekecek mi yoksa pasaport görüntüsüyle işe alınma imkanım olabilir mi?(sonuçta pasaportta da 'permanent resident for 1 year' diye belirtilmiş vizenin üstünde)

    -Green card ve SSC, ülkeye giriş yaptıktan sonra ortalama ne kadar süre içerisinde elime ulaşır bir aksilik olmazsa?

    -Amerika'ya giriş yaptıktan sonra belli bir süre sonra Türkiye'ye gelmem gerekiyor mu yoksa böyle bir zorunluluk yok mu?Yani giriş yaptıktan sonra 1 yıl dönmesem oluyor mu?

    Biraz fazla oldu kusura bakmayın 🙂 umarım yardımcı olursunuz. teşekkürler şimdiden ve umarım herkes vizesini bir an önce alır! (:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @greenaxe hosgeldiniz.
    Sizinkisi cok zor bir karar... Ne yapacaginiza siz karar verin. Eger bu olayin sadece bir seferlik oldugunu ve bir daha olmayacagini dusunuyorsaniz, belki o soruyu gecistirmek daha akillica olabilir.
    ......

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @scorpio

    eger mulakatiniz gectiyse adresinizi ABD'ye giris yaparken degistirebilirsiniz.

    Istediginiz sehirden ABD'ye giris yapabilirsiniz. Green Card'in gidecegi adreste arkadasiniz varsa o da karti alip size gonderebilir.

    Eger istediyseniz SSN'nizi bekleyebilirsiniz, ekstra bir isleme gerek yok. Eger acilen ihtiyaciniz varsa, geldikten sonra bir SSA ofise gidip eger adiniza basvuru yapilmamissa bir basvuru da yapabilirsiniz.

    Is bulma durumu tamamen sizin is yerinize bagli, teorik olarak sorun yasamamaniz lazim.

    En sonki yorumlardan yanlis hatirlamiyorsam, Green Card ulasma suresi 1.5-2 ay, SSN ulasma suresi 2 hafta idi...

    ABD'de calisip yasamaya geliyorsunuz 🙂 tabii ki cikmak zorunda degilsiniz.


  • Merhabalar herkese,

    Formu çok efektif kullanamasam da elimden geldiğince okumaya çalışıyorum.

    Sizlerden bir konuda yardım rica ediyorum, ilk başvurumda 14000lerde olacak şekilde green card a hak kazandık, her şey buraya kadar normal 🙂 Malum aylar süren bir bekleyiş olduğu için ben o arada hamile kaldım, bana yaklaşık 20 gün önce 2 Nisan tarihine görüşme verdiler.
    Ne zaman doğum olacak vs bilmediğim için mail gönderemedim ama netleşince mail yazdım 28/03 tarihinde doğum yapacağım ve bebeğimin evraklarının o tarihe yetişmeyeceğini düşündüğüm için değiştirme talep etmek istedim. Arama ile ulaşmak mümkün olmadı, https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/iv/users/sign_in sitesi ve teline ulaştım bana bir mail adresi verdiler, onlara mail atmamı ve yeni tarih için irtibata geçeceklerini ilettiler.
    Bugün mail göndermişler tarihi değiştirmek için iki türlü yöntem var, resmi internet sitesinden başvurun ya da tarihiniz geçtikten sonra tekrar başvurun vs gibi. Yani düzgün bir yönlendirme elimde yok, zaman da az kaldı. 02 Nisan tarihinde orda olamayacağım aşikar, Ankara'ya sağlık kontrolüne de bu halde gidemem.

    Bu konuda bana yardımcı olacak, yön gösterecek biri olursa çok çok memnun olurum.
    Herkese sevgiler.


  • 2 nisanda mulakata gıtmeyın. 3 nisanda ya da ilk iş gunun de yeniden randevu talep edin. bu kadar basit.


  • Merhaba arkadaşlar..Case number kontol ederken mülakat tarihimiz yaklaştığında NVC olan kısımda ne yazması gerekli acaba


  • 3 nisanda mülakatı olan forumdaşlarım var mı acaba? nisanda mülakatı olanların tarihleri neler? 🙂


  • Bu ileti silindi!

  • @greenaxe Endişenizi anlıyorum ama Amerika da doğru beyan oldukça önem taşımaktadır.Size sorulan sorulara doğru cevap vermenizi öneririm.Daha sonraki yıllarda bugün hayır dediğiniz cevap evet olarak karşınıza çıkarsa daha büyük bir sorun ile karşı karşıya kalırsınız.


  • Konsolosluga DS260 ile ilgili bir soru yoneltmistim ve bu gun formumun acildigina dair cevap geldi. Haziran basinda mulakat bekliyordum ve tam anlamiyla soke oldum. Neyse formu tekrar kapatip submit ettim hemen.

    Sizce hala Haziran basina mulakat sansim var mi ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

50
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum