Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DV2018 mulakatlari ile ilgili yapmaniz gerekenler soyle:
    (mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra)

    • CSC’ye kayit yaparak PTT subesi secme
    • Mulakat icin gereken dokumanlari hazirlama
    • Belirlenen doktordan saglik raporu alma
    • Konsoloslukta Mulakat Gorusmesi
    • Vizenin ulasmasi ve seyahat hazirligi
    • ABD’ye girmeden USCIS ucretini odeme



    1) Mulakat zamaninizi ogrendikten sonra, CSC'ye kayit olup vizenin gonderilecegi PTT subesini secip, mulakat icin belgelerinizi hazirlamaya baslayabilirsiniz.

    2) Mulakat icin gereken belgeler soyle:

    • Su anki ve daha once pasaportlariniz (Not: Uzerinize vize basilacak pasaportunuz, mulakat gunu en az 8 ay daha gecerli olmali.)
    • Pasaport teslim alma yeri kaydi (CSC Kaydi).
    • Saglik Raporu
    • Diploma (Lise ya da daha ust bir diploma)
      (Not: Eger hala ogrenciyseniz, okuldan alacaginiz ogrenci belgesi ve transcript belgesi de yeterli.)
    • Nufus kayit ornegi (vukuatli)
    • Arsiv kayitli adli sicil belgesi (belge 'arsiv kayitli' olmali!)
    • Banka hesap cuzdani (ya da Mali Gecim Kanitlari)
    • Amerikan vizesi standartlarina uygun 2 tane 5x5 cm fotograf

    Bunlarin disinda durumunuza gore:

    • Evli iseniz evlilik cuzdaniniz
    • Bosanma belgesi veya Olum Kayit Ornegi
    • Herhangi bir suctan hukum giymisseniz mahkeme ve hapis kayitlari (ve ingilizce tercumeleri)

    Mulakat icin gerekli bu belgeleri mulakat tarihiniz aciklanmadan toplamaya baslamanizi onermem, mulakat gunu 'belgeler guncel degil' diye bir daha toplamaniz gerekebilir. (Bunun tek istisnasi yurtdisinda 1 yildan fazla kaldiysaniz o ulkeden alacaginiz polis belgesi(adli sicil kaydi), bu belgeyi almak uzun surebilecegi icin bu belgeyi onceden alabilirsiniz.)

    Bunlar disinda kendi durumunuzla alakali ekstra belgelere de ihtiyac duyabilirsiniz. Bu konudaki ayrintili bilgiyi buraya tiklayarak resmi yonergeden elde edebilirsiniz.

    Konsolosluga goturulecek belgeler ya ingilizce ya da turkce olmalidir, eger belgelerinizdeki dil ingilizce ya da turkcenin disinda bir dil ise ingilizceye yeminli tercuman araciligi ile tercume ettirmeniz gerekir (noter onayina gerek yok!).

    ABD'ye giris yaptiktan sonra orada bir hayat kurana kadar devlete yuk olmamaniz icin sizden yeterli maddi birikime sahip oldugunuzu belgelemeniz isteniyor. Banka hesabinizda para gostermenin disinda, sahibi oldugunuz mal ve mulkler de kabul edilebiliyor. Eger banka hesabi gostermeyecekseniz nelerin gecerli olabilecegine iliskin bilgiler icin resmi yonergenin son 3 sayfasina bakabilirsiniz. Eger maddi durumunuz yeterli degilse, size birilerinin sponsor olmasi gerekiyor. Sponsor, vergilerini odeyen ve ABD'de yasayan GC sahibi ya da ABD vatandasi biri olmali ve size sponsor olan kisi "Form I-134, Affidavit of Support" formunu doldurmali. Siz de bu formu mulakata getirmelisiniz. Bu konuda daha ayrintili bilgi icin resmi yonergenin son sayfasina bakabilirsiniz.

    DV2017 mulakatlarinda tek kisi icin bankada minimum ~$15.000 gostermek yetiyordu. Tabii, ne kadar yuksek miktarda birikim gosterebilirseniz, sizin icin o kadar garanti olur. Eger aile iseniz, ilk kisi icin minimum ~$15.000 ve sonraki her uye icin ekstra ~$5.000 gostermelisiniz. Yani misal 4 kisilik aile icin hicbir sorunla karsilasmadan vize alabilmek icin (15.000+5.000+5.000+5.000=30.000) minimum 30.000 dolar civari bir para gostermenizi tavsiye ederim. Burada yazilan formul, hem gecmis yillarda konsoloslugun yaptigi aciklamalara hem de yuzlerce kisinin mulakat deneyimine dayanan bir formul, neticede durumunuza ve paranin yeterliligine dosyaniza bakan konsolos karar verecek. Ne kadar yuksek miktarda para gosterirseniz, genel olarak dosyanizin kabulu o kadar hizli olacaktir. Daha onceki yillarda nelerin kabul gordugunu yazdim, ona gore hesabinizi yapabilirsiniz. Ayrica gecmis yillarin mulakat deneyimlerini de incelemenizi siddetle tavsiye ederim.

    Not: 1 yildan uzun sure kaldiginiz ulkeler varsa, oradan da "adli sicil kaydini" (polis belgesi) almaniz gerekiyor. Bu konuyla ilgili bilgiler ve sorular icin su konuyu kullanabilirsiniz:
    (Guncellenecek)

    Eger mulakat zamani, belgelerinizden birisi eksikse size "belgeleriniz eksik" anlaminda bir kagit verilir ve bu kagidin uzerinde neyin eksik oldugunu, bu eksik belgeyi hazir ettikten sonra konsolosluga gondermeniz gerektigi yazar. Eger eksik belgeniz varsa, acilen tamamlayip gondermenizi oneririm, eger cok gec kalirsaniz DV2018'nin suresi gececeginden (tum islemler icin bitis suresi 30 Eylul 2018) vizeniz basilmayabilir. Mulakattan sonra konsolosluga ekstra belge gondermek icin yine CSC kaydi yapmaniz gerekecek.

    3) Randevu Teyit Mektubu ve Pasaport Teslim Kaydi (CSC kaydi)

    Mulakat tarihinizi ogrendikten sonra, mulakat gunu gelmeden CSC'ye kayit olup bir PTT subesi secmeniz ve bu islemin kaydini mulakat sirasinda yaninizda bulundurmaniz gerekiyor. Gocmen vizeniz onaylandiktan sonra vize paketiniz bir hafta icerisinde sectiginiz PTT subesine gonderilecektir. usvisa-info.com sitesine online olarak ya da telefonla 0850 252 6355 (Türkiye’den) / (703) 439-2348 (Amerika’dan) numaralarini arayarak ulasabilirsiniz.

    Ayni sekilde mulakat sonrasi eksik belgeniz varsa, bu belgeyi gondermek icin de CSC kaydini yapmaniz gerek.

    CSC kaydini soyle yapabilirsiniz:

    Mülakat tarihini öğrenen arkadaşlar heyecanla hemen kayıt oluşturmaya çalışıyor ve case numarası hazır değil uyarısını görünce panik oluyor. Panik olmayın. Bir kaç gün ya da bir hafta içerisinde bu uyarıyı almayacaksınız. Sürecin her aşamasında olduğu gibi bu kısmında da biraz sabır

    Öncelikle aşağıdaki adrese giriş yapıp mail adresinizi kullanarak bir hesap oluşturuyorsunuz. Şifreniz unutacağınız bir şey olmasın

    Sisteme kayıt olup giriş yaptıktan sonra “ETKİN” yazan sekmeden “Başvuru Sahibi Ekle” ye tıklıyorsunuz. Açılan sayfada "Green kart çekilişi için randevu almam/kayıt olmam hakkında bir bildirim aldım" seçeneğini işaretleyip devam ediyorsunuz.


    İsim
    Soyisim
    Doğum tarihi
    Pasaport Numarası
    E-mail adresi
    Dosya no: Case Number (2017EUxxxxx)
    DS-160 No: Bu kısım sizi yanıltmasın güncellenmemiş sanırım siz DS 260 formundaki bilgileri kullanacaksınız bu kısımda da. Bahsedilen numara Ds-260 formunda sağda bulunan barkodun altındaki A ile başlayan Confirmation Number. (Her aile bireyinin case numarası aynı confirmation numarası farklı!)

    Bundan sonra durumunuza göre aşağıdaki yollardan birisini takip edeceksiniz..

    1. Durum: Eğer sizden başka kayıt olacak kimse yoksa; "devam et" e tıklayıp açılan sayfada pasaportunuzu teslim almak istediğiniz PTT’nin bilgilerini seçip "Devam Et" diyorsunuz ve açılan sayfada randevu bilgilerinizi göreceksiniz. Bundan sonra mailinize bilgiler gelecek ve olası aksilik durumuna karşı sayfanın çıktısını alabilir ya da bilgisayarınıza pdf olarak indirebilirsiniz dosyayı

    2. Durum: Eğer sizden başka mülakata katılacak aile bireyleri (Eş, çocuk..) varsa; "Basvuru sahibi ekle" yi seçip aynı aşamalarla tamamını eklemeniz gerekiyor. Herkesi ekledikten sonra "Devam et" diyor ve PTT seçimini yapıyorsunuz.


    Bütün aile bireylerinin başvuruları sıralı şekilde gözükecektir.*

    CSC kaydini, forum kullanicilarindan sevgili Golge ve sChAdOw'un deneyimlerinden aktariyorum... eger mulakat sirasinda eksik belge uyarisi alirsaniz mulakat sonrasinda konsolosluga belge gondermek icin tekrar CSC'den islem yapmaniz gerekiyor:

    Eksik Evrak ya da Konsolosluğa Evrak Yollama

    Konsolosluğa Eksik Evrak veya Düzeltme İçin Evrak Nasıl Yollanır?

    Mülakata girdiniz ve mülakatta eksik evrağınız olduğu söylendi ya da her şey yolunda gitti fakat vizenizde bir yanlış mı var, o zaman pasaportlarınızı ve evraklarınız konsolosluğuna gönderirken yeniden ptt kaydı oluşturmalısınız.

    Daha önce ptt kaydı oluşturduğunuz https://ais.usvisa-info.com/ yere kullanıcı adı ve şifrenizle oturum açıyorsunuz. Yeni kayıt oluşturmayacaksınız. Oturumu açınca ekranda cikan seceneklerden “Konsolosluk bölümü daha fazla belge göndermem için talimat verdi“ yi seçeceksiniz.

    Sonra bir kutucuk açılacak ve eksik evrak ile ilgili yaptığınız işlemlerle ilgili bilgi doldurmanız istenecek.

    Kutucuğun altında bir uyarı var. “Vize başvurusunu (mülakat veya kurye yoluyla ) tamamlamayan ve konsolosluk talimatı alan bir başvuru sahibi için takip talebi işlemi gönderilmesi, bir usulsüzlük olarak değerlendirilecek ve başvuru sahibinin sicilinde ciddi etkisi olacaktır .” Konsolosluk sizden bir talepte bulunmadıysa bu alandan talep oluşturmamanız lazım. Açıklamanızı da yaptıktan sonra talebinizi gönderebilirsiniz.

    Not: Başvuruyu bitirmeden eğer başka aile bireyi varsa evrakları gönderilecek onlar için de başvuru sahibi eklemeniz lazım.

    İşlemleri bitirdiğinizde sayfa size çıktısını alacağınız bir sayfa linki verecek oradan 2 sayfalık bir kayıt gelecek. Sayfaları dikkatlice okuyun ve 2 sayfayı 2 takım toplam 4 sayfa olarak çıktı alın.
    Sizdeki nüshayı Ptt şubesindeki memura göstereceksiniz. Üzerinde konsolosluğa ait müsteri numarası var onu kullanarak ödeme yapmadan gönderiyi gerçekleştireceksiniz.

    Gönderilecek Evraklar;
    Pasaportunuz, Eksik evrağınız, 2 sayfalık ptt kaydınız.

    İlgili sayfaları paketleyip yolluyorsunuz

    Bundan sonra yapacağınız şey her zamanki gibi beklemek. Konsolosluğa ertesi gün teslim edilse de kargonun Göçmen vize bölümüne ulaşması 3 günü bulabiliyor. Genellikle kargoyu alıp işleme başladıklarında bilgi maili yolluyorlar. Son olarak işleminize göre ya konsolos tekrar inceleyecek dosyanızı ya da düzeltme varsa vize basıma tekrar yollanacak. Süreç aşağı yukarı Vize göçmen bölümüne ulaştıktan sonra 7-8 gün sürüyor.

    4) Saglik raporu:

    Mulakat zamani vermeniz gereken en onemli belgelerden biri de saglik raporudur.
    Bu saglik yoklamalari sadece ve sadece asagida listesi verilen ABD Konsoloslugu tarafindan onaylanmis doktorlar tarafindan yapilmaktadir.

    *Su an icin sadece Ankara'dan saglik raporu alinabiliyor.

    Ankara:

    Isim__________________Adres_________________Telefo n________Calisma saatleri
    Dr. Mehmet Ungan___Atatürk Bulvarı 237/45__ +90-312- 427-6626__ Hafta ici 09:00-19:00
    Dr. Handan Ungan___ Kavaklıdere, Ankara____ +90-532-245-1388__ Cumartesi 09:00-13:00

    Randevu icin lütfen su adrese tıklayınız: Home Page - Doctorun - Immigrant & Refugee Health
    [email protected]

    Bu saglik raporunun en onemli kisimlarindan biri de alacaginiz vizenin suresini belirlemesidir. Eger tuberkuloz(verem) hastaliginiz yoksa, 6 aylik saglik raporu veriliyor ve raporun son gunu size verilen vizenin de son gunu oluyor. Ve bu sure bitmeden ABD'ye ilk adiminizi atmaniz gerekiyor. Eger daha once tuberkuloz gecirdiyseniz izleri rontgende belli olacaktir ve bu nedenle balgam testi yapilacaktir. Eger balgam testi negatif cikarsa -yani aktif tuberkuloz'unuz yoksa- size 3 aylik saglik raporu veriliyor ve vizeniz 3 aylik oluyor. (Aktif tuberkulozun varsa, saglik raporu olumsuzdur ve vize verilmez)

    Size vakit kazandirmasi amaciyla mulakattan 4-5 gun once saglik raporuna basvurmanizi oneririm. Ne kadar erken basvurursaniz, vizenizin suresi o kadar erken bitecektir. Ayrica max. 1 ay oncesine randevu alabilirsiniz, daha oncesi icin sistem izin vermiyor.

    saglik raporu hakkinda ayrintili bilgi icin (ucretler, asilar vs.) su siteyi inceleyebilirsiniz:
    Sağlık Raporu Yönergeleri

    5) Eger butun belgeleriniz tam ise, mulakat sirasinda $330 vize islem ucretini (kisi basi $330) odedikten sonra vizeniz pasaportunuza basilir ve adresinize gonderilir ($330'i dolar seklinde odemek zorundasiniz, TL kabul edilmiyor; kredi kartiyla odeme yapabilirsiniz). Vizenizin basili oldugu pasaportla ABD'ye giris yaptiktan sonra, formlarda yazdiginiz adrese Green Card'iniz ve eger istediyseniz SSN kartiniz gonderiliyor. Bu adresten emin degilseniz ya da kalacaginiz adresi degistirirseniz ABD'ye giriste kartlarinizin gonderilecegi adresi degistirebileceginizi unutmayin! Fakat hicbir problemle karsilasmamak icin kalici adresinizi en gec mulakat zamani konsoloslukta vermenizi tavsiye ederim!

    6) Mulakattan sonra $220 USCIS ucreti

    Bu USCIS ucretini odemek, Green Card'inizin basilmasi icin onemli. Green Card'inizin size ulasabilmesi icin 1- ABD'ye giris yapmaniz, 2-USCIS fee'yi odemeniz gerekiyor. O nedenle gecikmeleri en aza indirmek icin ABD'ye girmeden bu ucreti odemenizi tavsiye ederim.
    (Gecen yillarda 165$ olan USCIS ucreti artik 220$ oldu, bunun nasil odenecegini sayin Sharm su konuda anlatmisti):

    USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

    7) Ayni cinsiyet es icin Green Card almak

    Ayni cinsiyet ese sahip olan escinsel vatandaslar artik esleri icin Green Card alabilirler, degisiklik DV2013'ten itibaren baslamistir.

    Diversity Visa (DV) Lottery Program

    Important Notice – Same-sex spouses of U.S. citizens and Lawful Permanent Residents (LPRs), along with their minor children, are now eligible for the same immigration benefits as opposite-sex spouses. Consular officers at U.S. embassies and consulates will adjudicate their immigrant visa applications upon receipt of an approved I-130 or I-140 petition from USCIS. Diversity Visa applicants may include same-sex spouses in their initial entries or add spouses acquired after their initial registration. Those spouses who will follow-to-join DV 2013 applicants must make application on or before September 30, 2013. Spouses of DV 2014 applicants, even those not included in the initial entry, must apply before September 30, 2014.

    Tum Talihlilere Bol Sans!

    Not: ABD'de yasayan ya da yasamayi dusunen forum uyelerinin facebook grubumuza da uye olmalarini tavsiye ederim. Bu facebook grubunda ABD’de yasam konusundaki sorularinizi da sorabilirsiniz (Fakat grup DV sureciyle ilgili sorulari sormak icin uygun bir yer degildir!).

    Yesilkart Forum Facebook Grubu

    Lutfen DV2018 mulakatlari ile ilgili sorulari "DV2018 mulakat deneyimleri" adli konuda, DS-260 formu ve surecle ilgili diger sorularinizi "DV2018 (2018 Green Card Lotosu) asamalari" adli konuda sorun.

    Konu ile alakasiz her soru, daha sonra konuyu okuyanlar icin gereksiz bilgi olusturacaktir. Eminim ki kimse kendini boyle bir durumda bulmak istemez, bu nedenle baskalarini da bu duruma sokmadigimizdan emin olalim. Tesekkurler.


  • Bu ileti silindi!

  • @dustyblue mülakat tarihi gelene kadar ölüp ölüp dirileceğiz anlaşılan..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dustyblue DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    buradaki iddiaya göre bu sene avrupa bölgesi 2600 ile açılacakmış? geçen senenin neredeyse 4 te 1 i kadar bu sayı?

    bence 1 hafta daha bekleyip resmi bultendeki sayilara bakalim 🙂
    iddia dogru olsa bile britsimon makul bir aciklama yapmis kanimca 🙂 KCC kucuk numarali dosyalara oncelik vermeye baslamissa bu sayinin bu kadar kuculmesi normal. Numarasi kucuk olan dosyalarin mulakat tarihi degisebilir ama DV2018 genelindeki toplam vize sayisi ve islenen dosya sayisini etkilemeyecektir bu degisiklik.


  • Bu ileti silindi!

  • Oncelikle forum hayirli olsun 🙂 yeniden sizi burada gormek cok guzel crazycells.

    Siz britissimon'in yazdiklarini gercekci buluyor musunuz? Yani KCC nin bir kisinin sorusuna istinaden al bakalim visa bulletin ekte diyp gondermesi bana cok mantikli gelmiyor. Belkide inanmak istemedigimdendir 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sorusuvar DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Oncelikle forum hayirli olsun 🙂 yeniden sizi burada gormek cok guzel crazycells.

    Siz britissimon'in yazdiklarini gercekci buluyor musunuz? Yani KCC nin bir kisinin sorusuna istinaden al bakalim visa bulletin ekte diyp gondermesi bana cok mantikli gelmiyor. Belkide inanmak istemedigimdendir 🙂

    cok tesekkur ederim sayin @sorusuvar 🙂 ayni sekilde sizi de 🙂

    Britsimon akilli biri, sadece dedikoduya dayanarak boyle bir iddia one surecegini sanmam, birkac farkli kisiden paralel yonden bilgi almistir. KCC'nin normalde boyle seyler yapacagini sanmiyorum ama bir hata sonucu boyle bir mesaj gonderilmis olabilir. Bence Ekim sayilari icin en iyisi buyuk ihtimal bu hafta icinde aciklanacak vize bultenini beklemek 🙂 Zaten case numaralarinin daha dusuk sayidan baslamasi toplamda dagitilan vize sayisini ya da her ay belirlenen mulakat sayisini etkilemeyecek, sadece kimin once kimin sonra girecegini degistirmis olacak.


  • Sonunda foruma kavuştuk, Ellerinize sağlık.

    BS'nin konusu tamamen duyuma ve yoruma dayalı kesin olan hiçbir şey yok ki zaten herhangi kötü bir sonuçta yok. Daha Ağustos ayından çok bir şeyin belli olmayacağı zaten ortada düşünün geçen yıl Eylül'de tekrar çekiliş açılmıştı demek ki bir şeyler ancak Eylül ayında netleşiyor KCC için bile.


  • @asilcenk DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Sonunda foruma kavuştuk, Ellerinize sağlık.

    BS'nin konusu tamamen duyuma ve yoruma dayalı kesin olan hiçbir şey yok ki zaten herhangi kötü bir sonuçta yok. Daha Ağustos ayından çok bir şeyin belli olmayacağı zaten ortada düşünün geçen yıl Eylül'de tekrar çekiliş açılmıştı demek ki bir şeyler ancak Eylül ayında netleşiyor KCC için bile.

    Bencede doğru bir yaklaşım bu. Tahminim geçen sene şöyle oldu. Mayıs ayında çekiliş yapıldı Eylül e kadar geri dönüş çok az oldu ki yeni bir çekiliş daha yapıldı ki buna rağmen sayı çok az kalmış olmalı ki Mayıs da bütün numaralar aktif oldu.

    Benim fikrim ise bu konuda forumdakilerin korkuya kapılmaması düşük açıklansa bile sonucu etkilemicektir. Geçen seneden örnek verirsek çok yavaş gidiyordu 2016ya göre ama Mayıs da bütün numaralar bitmişti. Bende işlenecek toplam dosya sayısında bir değişim olacağını sanmıyorum.


  • forum hayırlı ugurlu olsun hepimize tekrardan. @crazycells ellerinize saglık çok güzel olmuş 🙂 siz gittikten sonra diğer foruma girmek içimden gelmedi gerçekten. ekim ayı current olacak numaralar bu hafta açıklanırmı sizce ? başvuru esnasında eşimin ve bebegimizin pasaportu yoktu, onları ekletmek için randevu tarihinin belli olmasını bekliyoruz.


  • Britsimon bu konuda DS260 i erken dolduranlar icin bir avantaj olma ihtimalini de gundeme getirmis. Bu arada 2018 talihlileri o kadar bulustunuz yok mu bir whatsap grubu haberleselim?


  • @crazycells slm 1 hafta bekledikten sonra ne olacak acaba Ekim 2018 visa buletin mi açıklanacak ? benim bildiğim Eylül 2017 açıklanacak daha


  • Yeni Göçmen Yasası onaylanırsa sizce çekilişi kazananlar nasıl etkilenir ?


  • @greenleo Bu yıl için hiçbir şeyi etkileyeceğini sanmıyorum çünkü daha kesin yasa bile yok ortada 🙂

    Yapmak istedikleri ve çat pat laf arasında söyledikleri var ama kesinleşmiş bir sistem yok, bu sistemin ne olacağı, senato tarafından kabul edilip edilmeyeceği hepsi muamma. En az 1-2 yıl geçer netleşene kadar.

    Açıkçası bu yılkı -nerede ise rekor sayıdaki- çekiliş kazanan sayısı beni Trump'tan daha çok endişelendiriyor. Dosya sayısı 36binlerde olunca 🙂


  • @asilcenk evet dosya çok gerçekten. benim no 10xxx

  • ⭐⭐⭐⭐⭐



    @asilcenk tesekkurler Sayin asilcenk 🙂


    @FBazer aynen oyle 🙂 tesekkurler Sayin FBazer. Ekim ayi bulten verilerinin 15'ine kadar aciklanmasi lazim, bence de cok buyuk ihtimal bu hafta icinde aciklanir. Dediginiz gibi randevu tarihi bekleyin degisiklik yapmak icin


    @mikail DV2018 icin whatsapp grubu mevcut, bana ozelden ulasin isterseniz sayin mikail


    @greenleo Eylul ayi bulteni aciklanacak ama Ekim ayi verileri on bilgi olarak Eylul ayi bulteninde de yer aliyor. Oradan Ekim ayinda hangi DV2018 numaralarinin aktiflestigini gorebilecegiz
    mali yil baslamak uzere, ben de bu yil icin bir etkisi olacagini dusunmuyorum. Ayrica su an gocmenlikten once kongrenin gundeminde farkli farkli konular var halledilmesi gereken...


  • @fbazer DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    forum hayırlı ugurlu olsun hepimize tekrardan. @crazycells ellerinize saglık çok güzel olmuş 🙂 siz gittikten sonra diğer foruma girmek içimden gelmedi gerçekten. ekim ayı current olacak numaralar bu hafta açıklanırmı sizce ? başvuru esnasında eşimin ve bebegimizin pasaportu yoktu, onları ekletmek için randevu tarihinin belli olmasını bekliyoruz.

    Geçen sene her ayın 9-10 unda açıklandı bülten öyle devam eder


  • herkese selamlar, az önce dayanamayıp Kentucky'i aradım case durumumu sormak için. Kadın kontrol etti ve şuan formu submit etmiş ve bekleme durumundasınız dedi. sonra ben ne zaman case numaram current olur diye sorunca kadın Ekim ayı için Avrupa bölgesinin 2600 cut off ta olduğunu belirtti. yani britissimon'ın verdiği bilgileri teyit etmiş oldu 🙂
    Bekleyenler için haber vereyim dedim. 15 Eylül'de Kasım rakamları yayınlanacak dedi. orayı tekrar kontrol edin dedi.
    bilgilerinize,
    selamlar


  • @greenleo benim de 10XXX 😊

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sorusuvar DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    herkese selamlar, az önce dayanamayıp Kentucky'i aradım case durumumu sormak için. Kadın kontrol etti ve şuan formu submit etmiş ve bekleme durumundasınız dedi. sonra ben ne zaman case numaram current olur diye sorunca kadın Ekim ayı için Avrupa bölgesinin 2600 cut off ta olduğunu belirtti. yani britissimon'ın verdiği bilgileri teyit etmiş oldu 🙂
    Bekleyenler için haber vereyim dedim. 15 Eylül'de Kasım rakamları yayınlanacak dedi. orayı tekrar kontrol edin dedi.
    bilgilerinize,
    selamlar

    Bilgilendirme icin tesekkurler sayin @sorusuvar , britsimon'un da soyledigi gibi en makul aciklama KCC'nin sistem degisikligi. Daha sonra gonderilmis olsa bile case numarasi dusuk olanlari hemen process edip ilk aya yetistirmisler gibi gorunuyor. Bu numaralandirma vize ve aylik mulakat sayisini etkilemeyecektir, ama hangi numaranin ne zaman mulakata girecegini etkileyecektir.

    Bu arada bir uyarida bulunayim... Ongorulen degisiklik dogruysa, daha once forumda sikca bahsedilen, mulakat tarihini geciktirmek icin dosyayi gec gonderme islemi istenilen sonucu vermeyebilir. Yani mulakat tarihiniz istediginiz kadar gecikmeyebilir, bilginize. Eger mulakati erteletmeye ihtiyaciniz varsa, bu durumda yapilabilecek en iyi sey, mulakat tarihi aciklandiktan konsoloslukla iletisime gecip ertelemeye calismak olacaktir. Zaten makul nedenleriniz varsa konsolosluk mulakat tarihini erteliyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum