Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Uygun başlık mı bilmiyorum ancak biraz bilgiye ihtiyacımız var özellikle hamile olarak abd ye giriş yapıp orada doğum gerçekleştikten sonra geri dönme konusunda. Benzer bir tecrübe yaşamış olan var mı acaba ? ne gibi avantaj/dezavantajları oluyor bu durumun zorlukları dikkat edilmesi gereken yanları nelerdir meslea
    Temmuz ayında mülakatımız var ancak geri dönme ihtimalimiz yüksek o yüzden abd de doğum ile en azından 2.çocuğumuza vatandaşlık almak istiyoruz..

• ⭐⭐⭐

@erenist doğru başlık aşağıda mevcut, buradan bilgi edinebilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/39826

• Referenced by  ugursway ugursway 
  • Referenced by  Flight101 Flight101 
  • Referenced by  ATS16 ATS16 

• Herkese merhaba. 2 yillik bir beklemden sonra 4 aralik tarihinde esimi vize gorusmesine cagirdilar. ancak esim suan 13 haftalik hamile. cok arastirma yapmama ragmen asilar ve rontgenden biraz tirsmis haldeyiz. 2. bir secenek olan erteleme hakinda bilgi almak istiyorum. ertelemenin nasil gerceklesegini tam anlayamadim.
    1- saglik raporu almadan diger tum belgeler ile randevuya gidip vize gorusmesine girip , saglik raporunuz eksik ama diger belgeleriniz tamam. dogumdan sonra saglik raporunuz ile geri gelin ! mi diyecekler.
    2- saglik raporunuz getirmemissiniz vize gorusmesine giremezsinizmi diyecekeler ?
    3- yoksa sistem uzerinden radevuyu biz erteleyip dogumdan sonra saglik raporu ile mi gidelim ? bu olursa eger randevuyu nasil verecekler. randevumuzuda NVC aldi bizim adimiza ben amerika vatandasyim. boyle bir durumda muhatabimiz ankara konsololsugumu NVC mi olacak ?

simdiden cok tesekkur ederim cevaplar icin

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Umut-kılıç merhabalar,
    hangi vize türünde olacak eşinizin mülakatı?

öncelikle eşinizin aşıları konusunda unganlardan aldığınız aşı bilgilerini eşinizin doğum uzmanı ile görüşün.
    her yıl yüzlerce gebe bu aşıları oluyor ve vizelerini alıyor. ancak bu elbette sizin takdiriniz, dilerseniz olmayabilirsiniz.

süreç şu şekilde ilerleyecek;
    sağlık raporu almadan mülakata katılacaksınız ve vizeniz sağlık raporu olmadığı için basılamayacak.
    sonrasında sağlık raporunuz çıktığında eşinizi vize basılacak ancak bu sefer de çocuğunuz için vize süreci başlayacak.
    onun için de DS260 formu ve vize talebi yapmanız gerekecek..

öncelikle hangi vize türünde mülakatı olacağını belirtirseniz diğer detayları aktarabilirim.

• @gucarslan teşekkürler cevabınız için. Röntgen ve aşıları olmaya karar verdik trump kazandıktan sonra. Şimdide doktordan röntgen izni gibi bişey almak gerekliymiş onu alamıyoruz. Saglık randevumuz salı günü. Eğer doktorumuzdan izin almadan gidersek röntgen veya aşılarda bir problem yasarmıyız ?

• @gucarslan vize turumuz bu arada = IR1-Spouse of United States Citizen

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Umut-kılıç zannetmiyorum ama buna yine muayenenizi yapan doktor karar verecektir.

• @gucarslan

Gelişmelerden biraz bahsedeyim. Doktor iznini istediler. O olmasa olmaz dediler. Tanıdık bir doktordan aldık o kagıdı.

Buna ek olarak size birşey daha soracam. Raporumuzun digital olacagını söylediler. Gitmemize gerek yokmuş. Aynı zamanda amerikaya giderken zarfı girişte temin etmemiz gerekiyordu. Bize fiziksel bir zarf verilmeyecek mi ? Birde raporun digital olarak randevudan omce konsolosluğa ulaştığını nasıl öğreneceğiz?

Birde iki adet konsolosluk adresi görünüyor. Vize görüşmesi hangi adreste acaba?

Teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Umut-kılıç mülakata ankara'da gireceksiniz, konsolosluk adresi..

eğer bahsettiğiniz kurum unganlar ise endişe etmenize gerek yok.
    ilgili raporu hard copy olarak onlardna temin edebilirsiniz dilerseniz.
    kurumla iletişme geçmelisiniz.

• Merhaba,

Bu ay itibariyle EB2-NIW vizesi icin PD'miz current oldu ve tahminen Nisan veya Mayis ayi gibi mulakat tarihi verilmesini bekliyoruz. Ancak su an esim hamile ve doktorumuz X-Ray icin onay vermedi. Biz de risk almamak adina X-Ray'i yaptimak istemiyoruz. Bu durumda konsolosluga gittigimizde, saglik raporu olmadigi icin esimin vizesi rapor tamamlanincaya kadar onaylanmayacagini anliyorum onceki yazilardan. Benim aklima takilan birkac soru var.

1. EB2 icin primary applicant benim. Vize gorusmesine saglik raporumu tamamlayarak gittigimde benim vizem basilmis olacak. Bu durumda ben esimden once Amerika'ya yalniz giris yapabilir miyim?
    2. Benim vizem basildiktan sonra Turkiye'de dogacak cocugumuz icin bizim case'imize yeni bir DS formu eklettirmem mumkun mu? Bana vize basildiktan sonra boyle bir seye izin veriliyor mu?
    3. Cocuk dogduktan sonra vize alabilmek icin konsolosluk gorusmesine primary applicant olarak benim de katilmam gerekir mi yoksa yalnizca anne ile gitmesi mumkun mu?
    4. Esim ve cocugumuz dogumdan sonra ben olmadan Amerika'ya giris yapabilirler mi? Eger birlikte giris yapmak zorundaysak, ben Turkiye'ye donup onlarla green card'imi kullanarak tekrar giris yapabilir miyim?

Daha once bu tarz bir durumu deneyimlemis veya bilgisi olan arkadaslarin yardimlarini bekliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yoz merhaba,

1- eğer asıl başvuru sahibi sizseniz evet, vizeniz basıldıktan sonra abd'ye giriş yapabilirsiniz.

2- mülakata gitiğinizde eğer vizeniz onaylanırsa konsolosluk memuru eşinizin sağlık raporu gelene kadar eşinizin vizesini print etmeyecektir.
    bu yüzden dosyanızı AP statüsüne çekip raporunuzun gelmesini bekler.
    siz mülakatta, bebeğinizin olacağını ve onun için de vize talebiniz olduğunu belirtmelisiniz.
    doğum olduktan sonra konsoloslukla iletişime geçip bebeğinizin için bir DS260 formu doldurmalısınız.
    sonrasında onun için de bir sağlık raporu alıp, annenin raporu ile birlikte konsolosluğa gönderip vizelerini alacaksınız.
    bu adımda benimle özelden iletişime geçin lütfen.

3- hayır. bu durum için mülakata bile gitmenize gerek kalmayacak.

4- evet yapabilirler. birlikte giriş yapmak zorunda değilsiniz.

şimdiden sağlıklı bir doğum süreci ve başarılı bir mülakat diliyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

49

54.8k
Users

4.8k
Topics

483.3k

| | | |