böyle bir soruyu bende soracaktım @Batuhan-Selvi sağolsun benim yerime konu açmış
çok benzer bir durum bizde de mevcut daha öncede bahsetmiştim bu forumda. Bizim case no 2bin lerde muhtemelen ekim veya kasım ayında current olacağız kasım ayında da eşim doğum yapacak. Bu aşamadan sonra sanırım 3 seçeneğimiz var.
1- Sağlık muayenesine ve mülakata bebek doğmadan eşim hamileyken gireceğiz. Bu seçeneği @crazycells belirttiği X-ray zararları için pek düşünmüyoruz. Yalnız bu şekilde girersek bebek pasaport için tüm aşamaları tekrar mı yapacağız (sağlık muayenesi, mülakat ve ödenecek harçlar). Yeni pasaport başvurusu, fotoğraf çekimi vs. olacak 1-2 ay sürecek muhtemelen işlemlerin ve evrakları tamamlama için bir zamanı süresi var mıdır? (Eksik evrakları 1 ayda tamamlayın gibi)
2- Sağlık muayenesine sadece ben gireceğim eşim girmeyecek mülakatta hamile olduğunu belirteceğiz daha sonra tamamlayacağımızı söyleyeceğiz ama bunu bir yerden izin alıp veya bilgi verip yapmamız gerekir mi emin değilim. Sonra "kafanıza göre iş yapıyonuz" gibi bir durum olmasın orada. Eksik evrağı tamamlamak için eşim muayeneye gittiğinde bu kezde emzirdiği için yine x-ray sıkıntı olacak (bu da şimdi yazarken aklıma geldi) ve eksik evrak olduğundan green cardımız onaylanmadığı için yukarıda belirttiğim bebek için süreçler daha mı zorlaşacak.
3- Yine bir konuda okumuştum ds yi doldurun gönderin sizi çağırdıklarında mülakata gitmeyin. Veya ds yi de doldurmayın sıranız current olsun ve geçsin daha sonra 3 kişi için ds doldurun ve gönderin sonra yeni randevu isteyin. Bu şartlarda 2 binli numaralar ekimde current olacak geçecek (6bin li numaralarda muhtemelen aralıkta current olacak) Current olup gitmeyip sonra randevu talebinde bulunacaksak mazereti önceden bir yere bildirmeli miyiz? Bizim sıramız geçecek biz gelemeyeceğiz sonra geleceğiz gibi.
Örneğin DS formunu bebek doğdu ve aralık ayının sonunda gönderdim, yeni randevu talebini ben mi yapacağım yoksa onları mı bana uygun bir tarih ayarlayıp dönecek. Diğer senaryoda ds formunu temmuzda gönderdik 2 kişi olarak, ekimde mülakata çağırdılar gitmedik hemen ardından ds yi güncelleme talebinde bulunduk vs ds yi 2-3 ay sonra tekrar gönderdik. Yine mülakat tarihi için biz mi talepde bulunacağız onlardan mı haber gelecek.
Biraz uzun oldu elimden geldiğince net anlatmaya çalıştım umarım benim ve bu durumda olan diğer arkadaşların işine yarar verilen cevaplar.