Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Keşke ülkemiz şartları iyi olsada herkes bir sefer ABD'yi ziyaret edebilse turist olarak. O zaman GC başvuruları min %70 azalırdı. Yukarda örnekleri var arkadaşlar anlatmış şu arkadaşım gitti geri döndü, şu kuzenim gitti geri döndü yıllar önce vs. Aynen öyle Türkiye'den hiç gitmeden, görmeden ABD yi güllük gülistanlık sanıyor herkes. Keşke herkes ziyaret edebilse de ona göre karar verme şansı olsa.

• dv program sorgulama sayfasından başvuru numarası ile sorgulama yaptığımda geçersiz numara uyarısı veriyor oysa numara doğru sizce neden olabilir?

• @caner92 güzel bir imkan olur en azından kendine güvenmeyen kişiler başvuru da bulunmaz gerçekten isteyenlerin şansı bir nebze olsa da artar

Şayet gc çıkarsa ilk 2 yıl yada 3 yıl benim ne işim var burada diyeceğimi adım gibi biliyorum türkiyede şartlarım ortalamanın üstünde bazen neden bu kadar çok istiyorum diye kendime soruyorum ilerde keşke dememek için sıfırdan başlamayı göze alıyorum

• @caner92 kesinlikle katılıyorum. bu yalnız abd özelinde değil aslında insan nereye taşınmak istiyorsa orada bir kaç ay yaşamalı. ama sadece vize de değil ekonomi de çok zorluyor. ülkemizde kaç kişi yurtdışında, bu kurlarla, birkaç ay yaşayabilir ki...

• ⭐⭐

@caner92 Kesinlikle öyle özellikle belirli bir standartın üstünü yakalayamazsanız abd de yaşamanın bir manası kalmıyor... Ancak telefonunuzu kolay yenilersiniz haftada 2 kilo fazladan et yersiniz o kadar...

Bana özellikle kiracı olarak gitmek anlamsız geliyor, düşünün 3 kişi 1 çocukla gitmişsiniz tek siz çalışıyorsunuz desek maaşın yarısından çoğu kiraya sigortalara faturalara gidiyor ay sonu elde var sıfır... İnsan der bunun için mi gittim ben diye o kadar masraf üstüne... Ancak 2 kişi çalışacak öyle biraz standartların üzerine çıkabilir ama onda da borç vs varsa yine zor... Bekarlar bu durumda daha avantajlı bence

• ⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Vasıflı bir iş şart bence örneğin yazılımcı olmak gibi, yoksa diyelim inşaat mühendisisiniz ama diplomanız orada geçerli oluyor mu soru işareti

• @newbie97 mühendislikte sorun yok, işveren kabul ederse işinizi yapabiliyorsunuz. Hukuk ve sağlıkçıların mesleğini yapmaları daha zor diye biliyorum. Eşimin yeni mezun olduktan sonra gc ile texasda çalışan mühendis arkadaşları var.

• @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@caner92 Kesinlikle öyle özellikle belirli bir standartın üstünü yakalayamazsanız abd de yaşamanın bir manası kalmıyor... Ancak telefonunuzu kolay yenilersiniz haftada 2 kilo fazladan et yersiniz o kadar...

Bana özellikle kiracı olarak gitmek anlamsız geliyor, düşünün 3 kişi 1 çocukla gitmişsiniz tek siz çalışıyorsunuz desek maaşın yarısından çoğu kiraya sigortalara faturalara gidiyor ay sonu elde var sıfır... İnsan der bunun için mi gittim ben diye o kadar masraf üstüne... Ancak 2 kişi çalışacak öyle biraz standartların üzerine çıkabilir ama onda da borç vs varsa yine zor... Bekarlar bu durumda daha avantajlı bence

@lavender, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@caner92 kesinlikle katılıyorum. bu yalnız abd özelinde değil aslında insan nereye taşınmak istiyorsa orada bir kaç ay yaşamalı. ama sadece vize de değil ekonomi de çok zorluyor. ülkemizde kaç kişi yurtdışında, bu kurlarla, birkaç ay yaşayabilir ki...

@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@caner92 güzel bir imkan olur en azından kendine güvenmeyen kişiler başvuru da bulunmaz gerçekten isteyenlerin şansı bir nebze olsa da artar

Şayet gc çıkarsa ilk 2 yıl yada 3 yıl benim ne işim var burada diyeceğimi adım gibi biliyorum türkiyede şartlarım ortalamanın üstünde bazen neden bu kadar çok istiyorum diye kendime soruyorum ilerde keşke dememek için sıfırdan başlamayı göze alıyorum

Bir çok faktör var. İstanbul'da yaşıyorsundur deprem riski var işin, kazancın iyi olsa da mantıklı derim. Ama Ege'nin güzel bir yerinde yaşayıp, durumunda iyi ise mantıksız geliyor bana. Benim şu an tek gitme nedenim deprem gerçeği olur herhalde mevcut düzenimizde. Çocukların eğitimi içinde iyi olur. Çocukları ücretsiz olarak üniversiteye kadar okutma durumun var. Çocuklar dillerini geliştirecekler vs. Onun dışında abd ye bakacak olursak güvenlik açısından olumsuzluk çok fazla. Güvensiz, tehlikeli tip çok fazla. Benzin alıyorsun akşam tedirginsin, sokakta yürüyorsun akşam belli başlı turistik yerler dışında çok sıkıntılı. Hatta bazen gündüz bile yüreyemeyeceğin yerler mevcut her eyalette, şehirde. bla bla.. Sadece olumlu taraflarını düşünmemek lazım bir tercih yaparken. Gidip görüp olumsuz yanlarıda hesaba katmak lazım.

Ama ne yazıkki gidip görmemiz bile bir çok kişi için zor. Vize alsan bitmiyor uçak biletleri + orda harcayacağın para..

Bakıyorum bizde 30 bin lira civarı şu an thy ile uçuşlar. Almanya'dan bakıyorum lufthansa ile direk gidebiliyorsun 15-18 bin tl civarlarına. Thy nin fiyatlar o kadar uçukki bir almana göre bile 2 kat daha fazla para veriyoruz bilete.

• Zorlaşmış ekonomik koşullar, içi boşaltılmış müfredatlı eğitim sistemi, delik deşik sınırlar yüzünden bozulan demografik yapıya bağlı güvenlik sorunları, aciz ve işlemeyen adalet sistemi, ahlaki çöküş....
    Benim sebeplerim bunlar...Son söylediğim düzelmeden ilk dördünün düzelmesini imkansız olarak görüyorum...
    Benim planmalam Amerika' da devamlı işçi kalmamak, yatırım yapmak, pasif gelir oranımı aktif gelir oranımın üstüne çıkarmak yönünde olacak. Eşimle yaşlarımız 45 çocuğumun hayatını garanti altına almam için vakti iyi değerlendirip doğru adımları atmam lazım...

• @caner92 Deprem dediniz olası bir istanbul depremi inanın ığdırdaki vatandaşı dahi etkiler ülkenin sanayisi alt yapısı herşeyi o bölgede

• @newbie97 Maalesef beceremediğim tek nokta bilgisayara format atamam! evde birşey bozulsun beceremem!

Özelliklerimde ikna kabileyetim yüksek ve paradan para kazanma konusunda iyim 🙂 dil olmadığı için bunları amerikada kullanamam bu yüzden gitmeden önce türkiyede berberlik ve marangozluk konusunda kurslara gideceğim 🙂

• ⭐⭐

@caner92 Bende deprem fobisi var o yüzden ankara da bir toki dairesinde oturuyorum. Özellikle fiyat-deprem konusunda fiyat performans olduğundan burayı tercih ettim. Açık söyleyim ben bu ülkede sıradan müteahhitin yaptığı sıradan bir dairede oturmam, ya toplu konut olacak toki, kiptaş gibi ya da oturmam. Villalar deseniz 15 20 milyon tl onlara zaten ulaşım mümkün değil

İstanbulda bir deprem olduğunda eviniz sağlam olsa bile musluktan akan sular kirli olacağı için kullanmanız mümkün olmayacak. Kısacası deprem sonrası İstanbul yaşanılmaz olacak en az 1-2 sene boyunca

• ⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Bende tam tersi 😁

Bilgisayara format atarım, ekran kartını çıkarıp yenisini takarım, elektronik bir şey bozulsun kendim tamir ederim, lehim yaparım, evi kendim boyadım, silikon çekerim, her türlü iş gelir elimden 😁

• @newbie97 2 gün önce lavabo tıkanmış aradım tesisatçıyı geldi içerisine 1200 tl kaşmış 😃 yarın hallederim dedi gittim hemen coin al sat yaptım 1000tl sini çıkardım adamı aradım pazarlık yaptım 1000tl hallettim 🙂

• ⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Banyoda el yıkadığım yerin borusu akıtma yaptı gittim turuncu sitede 40 liraya gider borusu aldım eskisini söktüm yenisini taktım 😁 Tek 1 vidası var zaten onu sökünce çıkıyor geri sıkınca takıyorsun bu kadar 😁 Lavabo tıkandığında lavabo gider açıcıları deneyin olmadı yeni gider alın takın 5 dk lık iş. O kendine usta diyenler hiçbir şey olmasa dahi buraya kadar geldim diyip 500 600tl fiyat istiyorlar

• @newbie97 Maalesef aileden bu şekilde gördüm bu yüzden iş hayatımı da bu yönde belirledim 🙂 bunu inşallah gc çıkarsa değiştireceğim tr değiştirmek istesem yapamam cesaretim yok bu konuda yeni bir iş koluna girmek için 31 yaşındayım aylık bir giderim var çıraklıktan başlayıp asgari ücretle değil geçinmek borçlarımı ödeyemem 🙂 gc çıkarsa orada sıfırdan başlayacağım bunun bilince bunun riskini aldığım için direk orada hazırım gibi hissediyorum elime biri makas tarak verse 2000 li yıllarda berberlerin camında asılı olan david beckham veya brad pitt saçı kesecekmişim hissi var 🙂

• ⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Öyle yerlerden ziyade oradaki berber salonlarını direk alsanız pasif gelire dönüştürseniz daha iyi olur bence. İlla pasif gelir lazım ben her şeyin kolayına kaçan biri olarak şahsen yeterli pasif gelirim olsa çalışmam bile oradayken. Yada araç al-sat işi yapabilirsiniz öyle 500 dolara 1000 dolara ucuz alıp alıp satanlar var

• @newbie97 bir çıksın gidelim de çok fazla planlarım var hepside belli bir program ve zamanın içinde yayılmış şekilde dil bariyerini aştıktan sonra güzel bir ivme kazanacağıma inanıyorum yeter ki orada olayım 🙂

• ⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Çıksın hepsi olur, bende dil de var b2 seviyesinde, anlarım anlaşırım o konuda bir engelim de yok, tek eksiğim pasaportta bir adet basılı vize 😁

• @greendream mayıs ayında çekiliş açıklandıktan sonra sorgulamanız başarılı şekilde gerçekleşecektir.

Benzer Başlıklar

• 682
  • 30804
  • 22394
  • 22191
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

55

49.1k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |