@nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
-
Merhaba 15 ocak tarihinde GC mülakatım var aynı gün de istanbulda davam var katılmak zorundayım. Bu tarihi nasıl erteleyebilirim ? gitmesem tekrar randevu nereden alabilirim ?
-
Bilgi icin cok tesekkur ederim
-
hayırlı sabahlar, beklenen güne 152 gün kaldı. çok bekledik artık bu sefer bize de çıksın ne olur
-
@Umut-kılıç mülakata ankara'da gireceksiniz, konsolosluk adresi..
eğer bahsettiğiniz kurum unganlar ise endişe etmenize gerek yok.
ilgili raporu hard copy olarak onlardna temin edebilirsiniz dilerseniz.
kurumla iletişme geçmelisiniz. -
Dun Unganlarda ordaki calisan Covid asisi icin Turkiye de olmadigindan dolayi yapamadiklarini ama amerika.girisinde eger varsa yaptiklarini soyledi. Son zamanlarda gocmen olarak Amerikaya girip de havalimaninda covid asisi yaptiran var mi? Zorunlu olarak yaptiriyorlar mi? Ben Turkiyede yok diye sevinmistim, yaptirmak zorunda kalmayacagiz diye, orda giriste zorunlu tutarlarsa sorun olacak. Ozellikle 15 yasundaki kizima yaptirmak istemiyorum
-
Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız..
"kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.]konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin 🙂
-
Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
-
Adam Metrobuste de ayakta. Ömrü ayajta geçmiş. Walmart ta rafa süt dizerkende ayakta olmak koymaz. Sittin senedir TR de ve bir birikimi yok. Firsat gelmis Amerika ya gidiyor. Sonucta, harcla da olsa borclada olsa yasal olarak Amerika ya varmis. Herkesin kicinin ebati farklidir. Oturdugumuz yerden don bicmeyelim.
-
@2000ruhu yalnız değilmişim aynı soruyu soran birini bulmak iyi hissettirdi 😄 sağlık, eğitim, iş özellikle yıl sonu gibi karışık durumlar içerisindeyiz, forum yöneticimizin fikrini ben de merak ediyorum, bir kaç çıkış yolu var aslında, mülakata girip sağlık raporunu sonradan da alabiliriz, sağlık randevusundan sonra Tr dönüş yapıp bir hafta sonra tekrar da Hk da gidebiliriz (maliyetli olan)
-
Eşimin greencard i postada kayboldu, üstelik posta ofisi teslim edildi diyor. Geçen hafta yeni card için başvuru yaptım ve abd ye giriş yapalı bir yılı geçti ve i551 in süresi de doldu. Eşim yakında işe başlayacak ama çalışma izni olduğunu nasıl belgeleriz acil olarak.
-
@ezgillc aynı dert bendede var green kart geldi ssn yok şu an türkiyedeyim gittiğimde çözeceğim
-
-
Merhaba,
DV-2025 çekilişine katılırken evliydim, ancak 24.01.2024 tarihinde resmi olarak boşandık, 04.10.2024 tarihinde çekilişi kazandığımı farkedip hemen kendi adıma DS-260 formumu doldurup imzaladım. Kendi formumu doldururken boşanmış olarak işaretleyip, güncel bilgiyi doğru bir şekilde verdim.
Fakat eski eşim adına da ACCOMPANY olarak bir DS-260 form satırı hala görünmekte, bu durum bana mülakat tarihi verilmesinde olumsuz bir etki yapar mı acaba?
Sizler ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.
Teşekkürler,YK Forum.jpg
-
-
@bugrak Merhaba öncelikle buraya tıklayarak sürecinizi imzanıza taşımanızı tavsiye ederim forum yöneticilerin yardımcı olmalarını istiyorsanız.
Gelelim sorunuza geçen sene bu soruyu soran bir arkadaşımıza verilen cevap şu şekilde olmuştu GC henüz almadığınız için B1B2 vize almanıza engel olmadığını vize görüşmesinde GC kazananı olduğunuzu söylemeyin demişlerdi vizenizi alırsanız amerika içinde aos yapmanız gerekecek bunun detayları içinde buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz
-
Merhaba, ben de vatandaşlık başvurusu yapma aşamasındayım, N400 gönderiyorum. Bu aşamada önüme çıkan en kafa karıştırıcı konu, doğum belgesi konusu oldu ancak soruşturarak çözüme kavuşturdum. Formül A denilen belge Avrupa için geçerli, bunu söyleyen de Konsolosluğun kendisi, bu sebeple Formül A belgesi ile bir işimiz yok. Dolayısıyla almak gereken belge, edevlet üzerindeki vukuatlı nüfus kayıt belgesi olacak. Bunu da sertifikalı ve noter onaylı olarak çeviri yaptırmak gerekiyor, çünkü belge Türkçe. Çeviri için rushtranslate'i kullanıyorum, 1-2 gün içinde email veya isterseniz 20 dolar ücret karşılığı basılı kopyaları da eve gönderiyorlar.
-
1- Kazanmadan, hatta kazandıktan sonra mülakat süresi belli olana dek herhangi bir belge istenmiyor.
2- Eşiniz 1 yıldan fazla süredir hangi ülkelerde kaldıysa o ülkelerden alacaksınız.
3- TR vatandaşları için e-devletten alınması yeterli. -
@crazycells bu durum halen geçerli mi? bizde de asıl talihli eşim ama birikimlerimiz benim hesabımda. Banka dökümü aldık ama Viyana konsolosluğu finansal proof için sadece main applican yazmış.
-
herkese iyi akşamlar diliyorum, forumda yeniyim kusurum olursa affola. öncelikle ilk defa bu sene greencard çekilişine başvuracağım. erkeğim ve erkek arkadaşımla başvurmak istiyoruz ama maalesef ki türkiye şartlarında resmi olarak evlenemediğimiz için sanırım ayrı ayrı bağımsız başvurular yapmamız gerekiyor. başka ülkelere (arjantin, danimarka, vb.) giderek orada evlenmek ve uluslararası evlilik cüzdanı ile aynı türkiye’deki yasal çiftler gibi başvuru yapmayı birkaç yerde okusam da bu yöntem çok meşakkatli ve pahalı bir yol. merak ettiğim, bir ilişki içerisinde olduğumuzu kanıtlayarak (fotoğraflar, kişiler) eş/partner statüsünde sayılıp heteroseksüel çiftlerin yararlandığı imkanlardan biz de yararlanabilir miyiz acaba? sanırım kanada bahsettiğim yönetimi kabul ediyordu misal. abd’de böyle bir şey var mıdır? deneyimi veya bilgisi olanlardan yardımlarını bekliyoruz. şimdiden çok teşekkür ederiz 🩵
-
@keyifteyiz paylaştığınız bu bilgiler çok değerli, teşekkürler.
DV2026 Sohbet Odası
-
@lawyergirl, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
Ofis gününden herkese selamlar
Sizlerede merhabalar...
-
2025 sohbet grubundan 2026 ya transfer olanlardanım.
Şunun şurasında başvurulara 5 ay açıklanmasına 11 ay kaldı sayılır. -
Merhaba arkadaşlar. Talihli olan kişileri hiç analiz ettiniz mi ? Misal mezuniyeti daha önce yurtdışına çıkması ailesinden birinin dışarda olması mesleği vb gibi ?
-
@neoseptik aslında bu konuda detaylı bir çalışma yapılabilir ben sanmıyorum ki koskoca amerika ülkesine alacağı insanları rastgele seçsin
-
“Bana neden çıkmadı ki ya” gününden selam
-
@newbie97 10% şans, 10 senede garanti diyorsun yani.
FB TD'si İsmail Kartal'ın, "şampiyonluk şansımız sürüyor" demesi gibi.
Hocam 10% şans, 10 yılda 100% diye bir matematik yok.Bu arada Samo'ya gidersen, başka bir yere adım atmazsın. Müthiş bir ülke, yemişim ABD'sini dersin
-
Gençler, kaçınız cumartesi günü sonrası, pazar günü, pazartesi günü hatta dün-bugün, "ulen bir hata yapmışımdır, tekrar bakayım" diyip çekiliş sonuçlarına tekrar kontrol etti; sıyismini farklı yazarak, confirmation numarasını 0 'ı 8, 8'i sıfır yapıp deneyerek?
Parmak kaldırın
Hele ki ilk başvuru yılı olanlar.. -
@lawyergirl işemi girdin
-
Doğum günümden hepinize selamlar arkadaşlar. Kazansaydım güzel bir hediye olacaktı ama olmadı. Doğum günümün her sene açıklanma günlerine denk gelmesi de ayrı bir anlamlı. Ya 4 ya 6 Mayıs genelde. Neyse hediyemi umarım seneye alırım. :))
-
@SUAT-GUNAY maalesef ben hem kendim hem eşim hem de kardeşim için defalarca baktım ama sonuç hep hüsran
-
@Murat-4 Evet ️
-
@hasnotben mutlu yıllar
-
@hasnotben İyiki doğdunuz sanırım mayıs ayının ilk cumartesisi seçiliyor buna göre önümüzdeki sene 3 mayıs olur
-
@hasnotben doğum gününüz kutlu olsun hocam inşallah seneye güzel bir doğum günü hediyesi alacaksınız..
-
@lawyergirl sevindim senin adına, evde oturmak insanı çalışmaktan daha çok yıpratıyor.
-
@Murat-4 öyle hakikaten ….
-
Arkadaşlar selam ds-260 formunu 2 gün önce doldurdum ve gönderdim. Bugün fark ettim ki city ve state kısmını karıştırıp citye İstanbul stateye Üsküdar yazmışım bunun için dosyayı açtırmalı mıyım ?
-
@yalcin61 Sorularınızı DV 2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığından sorun lütfen , eğer daha önceden aynı soruyu sorduysanız cevap verilmesi için sabırla bekleyin.
-
@hdemircanusa Ve sürecinizi imzanıza taşıyın
-
Benzer Başlıklar
91
48.7k
Users
4.7k
Topics
467.3k