Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Sizin yerinizde olsam satar evi yazlık alırdım tabi bulunduğunuz ilde aileleriniz yoksa. Eğer geri dönmeme ve oraya yerleşme planınız varsa yazlık daha makul olur geldiğinizde en azından tatili de aradan çıkarmış olursunuz

• @newbie97 ailemin yazlığı var. ondan hiç öyle bir düşünce aklımdan geçmemişti bu sene de çıkmazsa bir yatırım planım olacak bütçeme göre alanya veya tekrar konyada bir taşınmaz daha alacağım

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Yazlıklar duruma göre daha avantajlı olabiliyor bizim yazlık izmir dikili tarafında ben doğduğum sene almışlar ve geçen sene yanlarına 2 katlı villa yapmaya başladılar artık her yere bina dikiyorlar. Duruma göre yazlıklar daha avantajlı olabiliyor. Aylık-3 aylık şeklinde uçuk fiyatlardan kiraya verilebiliyor

Mesela adam antalyadaki bir otelde 1 ay kalacağına o paradan az daha çok verip yazlık villa kiralıyor

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici

İstisnaları mutlaka vardır ancak ABD’ye geldikten sonra ilk aşamada kredi skorunuz olmadığı veya ABD’den bir şirketten 3 aylık bordro beyan edemediğiniz için property management şirketleri veya landlord’lar (ev sahibi) kiracının hesabında 36 aylık kirayı karşılayabilecek meblağı kanıtlamasını istiyor ev kiralamanız için. Örnek olarak bulacağınız evin kirası USD 1.500 ise, 1.500 x 12 ay x 3 yıl = USD 54.000 civarında bir paraya tekabül ediyor hesabınızda olması gereken.

• ⭐⭐⭐

Günaydınlar 71 gün kalmış bu sene de yılbaşından sonra çok hızlı geçti

• @ATS16 Hocam selam bu dediğinizden hesabında 54.000 dolar olmayan ilk aşamada ev tutmakta sıkıntı yaşar gibi bir anlam mı çıkıyor yani emin olamadım. Her gidenin hesabında o tutarda para olduğunu/olacağını sanmıyorum. 😬 Kefil bulmak işte 6 aylık kirayı peşin ödemek ya da bir yıllık kira tutarını hesapta göstermek gibi örnekler duydum da valla 3 yılı duymamıştım

• ⭐⭐⭐⭐

@cvatulip istisna bir durum bu öyle isteyen sitelerede denk gelmeniz mümkün ama bu yaygın diyemem açıkcası ben

• @ATS16 malesef kazanan değilkm abi ama çekiliş katılanıyım çıkarsa diye herşeyi önceden öğrenmeye çalışıyom

• ⭐⭐

eb3 VİZESİNE başvuranların son durumu nedir acaba? Kaç yıl sürecek gibi duruyor?

• tünaydinlar arkadaslar nasilsiniz ya görüsmeyeli 😃 suna bak zaman ne kadar hizli geciyor

• ⭐⭐⭐

@goyro666 Tünaydınlar sayaç olmayınca daha hızlı geçiyor zaman 😁

• ⭐⭐⭐

@asef mülakata gireceğiniz konsolosluğa göre gotureceginiz evrakların orijinali ve tercümeleri değişiyor. Kazanan olursanız önünüzde zamanınız olacak gerekli hazırlığı yapabilmeniz için. Bol şans

• ⭐⭐⭐

@cvatulip yasanmislik örnek verdim, ABD’ye finansal olarak ne kadar güçlü gelirseniz ülkede ilk adimlarinizi o kadar sağlam basacaksinizdir. Bol şans

• @Atlantis00 maalesef net olarak bilen yok. En basit asamasi olan PWD maas belirleme bile en kotu 5 ayken simdilerde 7-9 ay a kadar cikti. PERM asamasi 16-17 aylari buldu. Sonraki asama icin (Calisma ve yurt disi cikis-GC) Visa bultenini soylemiyorum bile aylardir yerinde sayiyor. Skilled da 2023 lerde unskilled da sanirim 2021. Kisaca ozetlersem eskiden 2 yilda biten surec simdilerde 4-5-6... yil diye tahmin ediliyor. Dosyalar cok birikmis durumda. Maalesef onumuz karanlik gibi duruyor..

• ⭐⭐

@Aleras Allah yardımcınız olsun inşallah. Bir oradasınız bir burada. İnşallah güzel sonuçlanır hepiniz için. Şu anlık başvuru yapmayı tavsiye eder misiniz peki? Yoksa beklemek daha mantıklı sizce?

• 2024 Eylül veya Ekimde green card için başvurdum 2025 gc lotosu konusuna mı dahil olmalıyım kafam karışık

• ⭐⭐

@Atlantis00 Şu an başvuranların ortalama 5 sene sürer gibi düşünüp plan yapması daha mantıklı olur. Ama Trump gibi bir bilinmezlik var iyi veya kötü yönde gelişmeler de olabilir.

• @Atlantis00 basvurunuzun kategorisi ve yasal statunuz cok onemli. Oncelikle Amerika da yasiyorsaniz eger bu dediklerimi kale alin Turkiye de iseniz birde konsolosluk sureci girecek bunu da eklemeniz lazim. Eger unskilled ise maalesef hem basvurularin cok olmasi ve vize bulteni hemde Trump in daha cok kalifiye isci istemesi ve unskilled daki 10k kota siniri nedeni ile onermiyorum. Ama EB-3 skilled, professional ve olabilirse EB-2 advance oneririm ve hatta sakin zaman kaybetmeyin hemen basvurun derim. Tabi bunda sirketi kendiniz bulmaniz gerekecek bu da zor bir surec. Bekledikce birsey degismiyor maalesef ve daha cok surenizi ertelemis oluyorsunuz. Her ay ortalama 10-15 k basvuru geliyor ve dosyalar birikiyor 😞

• @ATS16 Söylediğiniz de bir seçenek ama forumda gc alıp giden 10 kişiyle sürekli görüşüyorum ev tutma süreçlerinin sandığından daha kolay olduğunu söylediler.

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici sans yanınızda olsun 🙏🏻

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92

54.5k
Users

4.8k
Topics

483.0k

| | | |