Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@Riethian başvuru zamanıyla sonuçların açıklanma arasındaki sürenin bu kadar uzun olmasının nedeni maalesef işte o dönemden kalma alışkanlık. Her şeyin elektronik ortama döndüğü senelerdir sistemin değişmiş olduğu noktada keşke açıklanma süresinide düzeltseler
Biri Trump'a başkanım böyle bir şey var süresini düzeltelim dese adam programı kaldırır ses etmeyelim haha 😅
-
@NewyorkNewyork COVID-19 Gereksinimleri
COVID-19 Aşılama
CDC duyurusuna göre, 11 Mart 2025'ten itibaren, COVID-19 aşısı artık ABD göçmenlerinin yurtdışındaki tıbbi muayenesinin bir parçası olarak gerekli olmayacak. 2025 ile bu şart kalkmış Merak eden arkadaşlara güncel bilgi -
@Movistar74 Abd'ye gidişten kastım TR havalimanında sorun olup olmamasıydı. Yani görünen o ki bakaya durumundayken mahkeme kararı ile yurt dışı yasağı gelmediği sürece çıkılabilirim.
-
Bu SSN işi niye bu kadar sorunlu arkadaş 😞 Forumda da bir çok kişinin SSN i ulaşmamış. 20 Martta giriş yaptık. Eşimin SSN'i 25 Mart gibi elimize ulaştı benim SSN yok. Save.ucsis.gov adresine bakıyorum sanki hiç ülkeye girmemişim gibi bir durum var 🙂 SSA dan randevu bulamıyoruz. Online başvuru yapsam yine SSA dan randevu al diyorlar. Nasıl yapıcaz bu işleri?
-
@baba-yaga tabi buda bir seçenek giderleri daha düşük bir eyalet seçip daha sonra L.A gidebilirsiniz
-
@deebee Yanıtınız için çok teşekkür ederim:)) İçimi rahatlattınız..
-
@DenizMaths Çok teşekkür ederim.
-
@ATS16 Teşekkürler. 18 yaşındayım. Buradaki masraflar 1000 usd tutuyor sanırım, uçak masrafı vb. hazırlıklar masraf olarak 2 bin doları gözden çıkarıyorum. Masraf hariç 15 bin dolar diyorsunuz . Peki evi üzerime alsam, taşınamaz varlık olarak ek bir katkısı olur mu?
Ek olarak internetten kazanç sağlıyorum. Türk Lirası olarak. Şahıs şirketim var. bunları gösterebilir miyim maddi durum olarak?
Ve son sorum, case number çok geç sıraya verilirse yurtdışından, hangi ülkeden katılınmalı?
Her şey için tekrardan teşekkürler <3.
-
-
@yoz merhaba,
1- eğer asıl başvuru sahibi sizseniz evet, vizeniz basıldıktan sonra abd'ye giriş yapabilirsiniz.
2- mülakata gitiğinizde eğer vizeniz onaylanırsa konsolosluk memuru eşinizin sağlık raporu gelene kadar eşinizin vizesini print etmeyecektir.
bu yüzden dosyanızı AP statüsüne çekip raporunuzun gelmesini bekler.
siz mülakatta, bebeğinizin olacağını ve onun için de vize talebiniz olduğunu belirtmelisiniz.
doğum olduktan sonra konsoloslukla iletişime geçip bebeğinizin için bir DS260 formu doldurmalısınız.
sonrasında onun için de bir sağlık raporu alıp, annenin raporu ile birlikte konsolosluğa gönderip vizelerini alacaksınız.
bu adımda benimle özelden iletişime geçin lütfen.3- hayır. bu durum için mülakata bile gitmenize gerek kalmayacak.
4- evet yapabilirler. birlikte giriş yapmak zorunda değilsiniz.
şimdiden sağlıklı bir doğum süreci ve başarılı bir mülakat diliyorum.
-
-
Bu yıl 7. başvurum, ilk başvurduğumdan beri hayatımda çok şey değişti. Şuan da Almanya’ya taşınma sürecindeyim ama ABD’nin bendeki yeri her zaman ayrı. Umarım bu sene o senedir.
-
Muhtemelen bu konuda en fazla söz hakkına sahip kişi olabilirim. 18. başvurumu yaptım ben başvuru yaptığım zamanlarda posta ile gönderiliyordu. bu zamana kadar 5 farklı aileye çıkmasına vesile oldum, 3 aile şuanda orada :), kendime hayrım yok.
-
-
Merhaba, 20 k üstü case numberların fikir ve düşüncelerini paylaştığı başlık oluşturmak istedim
Biliyorsunuz ki bu yılın farkı fam yasasının yürürlüğe girmesi olmuştur, gecen sene yüksek numaraların yalvardığı konsolosluklar bu yıl kcc aracığıyla rahatlıkla dosya taşıma yapılmıştır, öyle ki bu süreçten haberi olmayan kişiler sürece yeniden başlayarak vize alma umuduyla foruma katılıp dosya taşımaya karar vermişler, bizim için en korkunç senaryo current olduğumuzda konsoloslukta, “ üzgünüz vizeler bitti” demesi 🤨 herkes için iyi bir süreç olmasını dilerim -
@EmreCan Valla ne nokta koymussun ne virgul. Yazdiklarindan anlayabildigim kadariyla ABD'de kalsaydin ve mahkemede kendini temize cikartsaydin cok daha iyi olurdu. Basit bir 'unutkanlik' konusundan oteye gecmis oldu su an. Zira isyerinle iletisimi nasil yuruttugun de onemli. Su an sana kucuk gibi gorunsede bir hirsizlik kaydin var ve hirsizligi da kabul etmis durumdasin. Peki o 2 gunluk hapisten sonra seni ucaga kendileri mi bindirdi, yoksa saldilar mi seni? Biletini kendin alip kendin mi gittin havalimanina? Birincisi ise sinirdisi edilmissin demektir, isin zor. Ama ikincisi ise umut var demektir.
-
-
-
Merhabalar DS 260 formu doldururken innovice id number Engeline takıldık bizde böyle bir fatura numarası yok formu dolduramadik...Bu numaraya nerden ulaşabilirim..Tarafıma iletilmedi... Hem kendim hem çocuklarım için bu formu dolduracagim...Konsolosluga da ulaşamıyorum.. Hastane ye de ulaşamıyorum..Bir de Ankara konsolosluguna nasıl mail atabiliriz..Tercüman bilgilerini iletebilmemiz ancak mail atarak gerçekleştirebiliyormuşuz..Ama mail adresi bilgim yok..Yardımcı olabilecek olan var mı acaba...

DV2026 Sohbet Odası
-
Bosu bosuna tartisip, tanimasaniz bile birbirinizi kirmayin. Buna degmez.
Bu ulkeye yasal gocmen olarak geldiyseniz ve kendinizi gelistirirseniz, hayalini kurdugunuz hayati da yasarsiniz.
Avrupa ile Amerika arasindaki yasam sekli, kurallar vs hersey cok farkli. Avrupali buraya geliyor, burdaki duzenden sikilan Amerikali da ya Avrupaya ya da baska yerlere gidiyor. Ama hicbir amerikali da videoda dedigi gibi birakip kacmiyor.
Benim size onerim, internetteki bosbeles paylasimlari izleyerek kaybedeceginiz zamani, bir meslek ogrenmek icin harcayin. Zaten bu ulkeye yeni gelmis kisilerin yapmasi gereken de odur. Bu ulkede bircok meslekte halen daha acik var. becerileriniz dogrultusunda size uygub olani secip ona yogunlasin. Kimse sizi yaptiginiz is ile yargilayamaz.
Amerikada; sirket yonetici, cop kamyonunda calisan, doktor ve baska bir is yapan kisilerin ayni masada oturdugunu gorebilirsiniz ve hicbiri birbirinin yaptigi isinden dolayi tepeden bakmaz.
-
Günaydın sayılı gün çabuk geçer
19 HAFTA KALDI
-
@T-C-Kubilay-Dikici Bunun şerefine sabah kahvemi yapayım
-
herkese merhabalar ,
Yeşilkart kurasına ilk geçen yıl katıldım ,nedense anlamsız bir şekilde kuranın çıkacağına kendimi çok inandırıp , forumdaki "hangi eyalet" başlıklarını sonuna kadar okuma gafletine düştüm ,arkasından nice youtube videoları...
bu yaşam formu değişikliği ihtimali insanda şüphesiz bir heyecan uyandırıyor ve okunan forumlar ve izlenen videolarla iyiden iyiye bir havaya girilip , artık içinde bulunduğunuz gerçek yaşam formunun da realitesinden uzaklaşıyorsunuz ,bu benim için bu şekilde oldu , eminim içimizde bu hale bürünen bir çok kişi vardır. Akabininde kura bizi pas geçince bir düşüş durumu meydana geldi.Sonra toparlayıp devam ettik tabi , bu sene de yine kuraya katıldık , maalasef pas geçilmenin tecrübesi hiç yokmuşcasına yine bir heyecan :)) toplamam gerekirse , hayallerimize ulaşmak için çaba gösterip ulaşma şansımız var ama greencard süreci milli piyango bileti formunda malumunuz.
Foruma ilk mesajımı bu duygularla aktarmak istedim.Umarım şans herkese güler.
-
@erentpc Hoş geldiniz kaybedenler kulübüne
şu yazınız daki aramızdaki tek farkın benim şuan 3. denmem olması birde ismimiz onun dışında hayal kırıklığı ilk başvurudaki heyecan hepsini yaşadım bende okudum ve araştırmayı seven biri olduğum için en ince ayrıntısına kadar araştırdım
sonuç senle aynı hüsran oldu ben biraz daha detaylı forumda gezdiğimde şunu fark ettim kazanmış olsan da gidememe ihtimalinin çok olduğunu gördüm nasıl mı ben ilk başvurumu dv24 yapmıştım dv23 deneyimlerini okuduğumda ankaranın performansının kötülüğüne şahit oldum sonra forumdaki adminlerin dosya taşıma diye birşeylerden bahsettiğini gördüm bunu araştırdım ve dosya taşımak için gerekli maliyeti ve istenilen durumları araştırdım maliyetli birşey olduğunu görünce hemen bir italya tatili ayardım kendime dosyasını taşıyanların bir çoğunun avrupa bölgelerine taşıdıklarını gördüm kazanırsam diye schengen vizesi almak istedim mayıs geldi sonuçlar açıklandı hüsranla sonuçladı bu sırada temmuzda italya fransa ispanya tatili yaptım bu sırda dv25 başvurdum dv24 okumaya başladım avrupa çoğu kişiye mülakat vermediklerini forumda aos diye birşey öğrendim buda amerikaya giderek yapılan bir statü değişikliği olduğunu gördüm bunun içinde amerikada yasal bir vize ile olmak gerekiyordu b1b2 başvurma kararı aldım başvurumu yapmadan önce dv25 sonuçlarını bekledim sonuç yine hüsran aradan bir kaç ay geçti ama profilim iyi değildi hali hazırda schengen vizem var ama daha yurt dışına çıkmamıştım temmuzda eşimle tatili yaptık türkiyeye geldim eylülde b1b2 başvurdum bu ayın başında amerika 10 yıllık vizemi aldım şimdi mayıs bekliyorum sonuç hüsran olursa haziran temmuzda amerikya truist olarak tatile gideceğim eğer gc kazanırsam sıra numaram kötü ise amerikaya aos yapacağım
özetle şunu söyleyim siz inanıncınızı kaybetmeyin ve gerçekten gitmek istiyorsanız ankaranın performansı kötü olduğu için dosya taşıma için öncelikle bütçenizi sonrada profilinizi hazırlayın derim
-
@T-C-Kubilay-Dikici Amerika ' ya yerleşeceğinizden adım gibi eminim çünkü hiç bir özveri ve çalışma karşılıksız kalmaz.
-
@T-C-Kubilay-Dikici @T-C-Kubilay-Dikici
dosya taşıma süreçleri de itina ile okundu , tabiri caizse çocuk doğmadan tüm kıyafetleri hazırdı
okuduğum kadarıyla geçen yıl da ,özellikle Viyana olmak kaydıyla taşımalar yapıldı , süreç o noktaya gelirse ABD vizesi için bir niyetimiz olmadı ama schengen vize istikrarımız mevcut.Sizin gibi, ben de ilgimi çeken konularda araştırma yapmayı keyifli bulurum . Bu yıl ki süreçte daha çok ev fiyatlarına odaklı ar-ge çalışmalarım oluyor ,en kötü genel kültür olarak kalır yanımıza.
-
@cemal1153 inşallah hayırlısıysa olsun
-
Yeni yıldan da duamız belli duyan bakalım neler olacak heyecanla bekliyorum mayıs ayını…
-
@T-C-Kubilay-Dikici b1/b2 için aracı kurum kullandınız mı? 10 yıllık vize gerçekten iyi. Özel değilse maliyet ne oldu?
-
@mod55 Merhabalar sorularınız cevaplarını yazdığım deneyimde bulabilirsiniz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/5658/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-mülakat-deneyimleri-ve-görüşme-detayları/1941?page=98 -
@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@T-C-Kubilay-Dikici Bunun şerefine sabah kahvemi yapayım
Spotta liq olucaz. Trump dede birşeyler paylaşsada piyasayi ayaga kaldirsa
-
@rnc Gel sana bakkal açalım bırak bu işleri
-
@rnc Gel sana bakkal açalım bırak bu işleri
Yok ya bu işler daha zevkli
Risk almaz isen bu hayatta birşeyler başaramiyorsun. Risk almadan çekinme en önemlisi elindeki ile yetinme ama açgözlü olmamayi da öğren
-
Bizimde ilk başvurumuz olacak. Ailecek toplam 3 başvuru yaptık. Birde babam Avusturyada doğduğu için oradan esas alınacak diye öğrendim, umarım şansı yüksektir oranın, çok fazla da veri yoktu.
-
@rnc Benim tek aksiyonum yılbaşı milli piyangosu
onda da zaten büyük ikramiye çıkmaz da belki 100-200 bin şansa denk gelir
Gerçi bu sene bilet almayacaktım ama geçen sene çeyrek biletten amorti denk gelmişti onun üstüne 50 tl daha ekleyip çeyreklik alacağım bakalım
-
Gerçi bu sene bilet almayacaktım ama geçen sene çeyrek biletten amorti denk gelmişti onun üstüne 50 tl daha ekleyip çeyreklik alacağım bakalım
Amerikada olsan insanin bir umudu oluyor. Ama tr de zor ya o umudu da çaldilar çünkü
Tabiki para kazanmak umud ederek değil çalışarak olan birşey. Çalışmayana ekmek yok çalışana bir şekilde geliyor. Yanlış anlaşilmasin ama normal işte çalışarak da birşeyler elde etmek zor. Bu dünyanin neresine gidersek gidelim aynidir aslinda. Az ile yetinme ama "kumarbaz" da olma
yilda 1 kere piyango biletini kumardan saymiyorum tabi.
-
@rnc btc görmek istemiyorum
ben 72k'dayken sattım ev almak için 100k görünce moralim bozuldu sonra 11k'dayken aldığım aklıma geldi
-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@rnc btc görmek istemiyorum
ben 72k'dayken sattım ev almak için 100k görünce moralim bozuldu sonra 11k'dayken aldığım aklıma geldi
Eldekiler btc değil alt coin. Ben çogunu stake de tutuyorum. Yatirim yaptiğim projelerde yatirimi vermedi. full zarardayiz
-
@rnc, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
Amerikada olsan insanin bir umudu oluyor. Ama tr de zor ya o umudu da çaldilar çünkü
Tabiki para kazanmak umud ederek değil çalışarak olan birşey. Çalışmayana ekmek yok çalışana bir şekilde geliyor. Yanlış anlaşilmasin ama normal işte çalışarak da birşeyler elde etmek zor. Bu dünyanin neresine gidersek gidelim aynidir aslinda. Az ile yetinme ama "kumarbaz" da olma
yilda 1 kere piyango biletini kumardan saymiyorum tabi.
"Amerikada olsan insanin bir umudu oluyor. Ama tr de zor ya o umudu da çaldilar"
53 yaşından sonra "American Dream" sahibi olmamın sebebi
Henüz 6 aylık ikiz torunlarıma bir katkı bir çaba

Benzer Başlıklar
133
54.5k
Users
4.8k
Topics
483.0k