Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bosu bosuna tartisip, tanimasaniz bile birbirinizi kirmayin. Buna degmez.

Bu ulkeye yasal gocmen olarak geldiyseniz ve kendinizi gelistirirseniz, hayalini kurdugunuz hayati da yasarsiniz.

Avrupa ile Amerika arasindaki yasam sekli, kurallar vs hersey cok farkli. Avrupali buraya geliyor, burdaki duzenden sikilan Amerikali da ya Avrupaya ya da baska yerlere gidiyor. Ama hicbir amerikali da videoda dedigi gibi birakip kacmiyor.

Benim size onerim, internetteki bosbeles paylasimlari izleyerek kaybedeceginiz zamani, bir meslek ogrenmek icin harcayin. Zaten bu ulkeye yeni gelmis kisilerin yapmasi gereken de odur. Bu ulkede bircok meslekte halen daha acik var. becerileriniz dogrultusunda size uygub olani secip ona yogunlasin. Kimse sizi yaptiginiz is ile yargilayamaz.

Amerikada; sirket yonetici, cop kamyonunda calisan, doktor ve baska bir is yapan kisilerin ayni masada oturdugunu gorebilirsiniz ve hicbiri birbirinin yaptigi isinden dolayi tepeden bakmaz.

• Günaydın sayılı gün çabuk geçer 🙂

image.png

19 HAFTA KALDI 🙂

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Bunun şerefine sabah kahvemi yapayım 😁

• herkese merhabalar ,

Yeşilkart kurasına ilk geçen yıl katıldım ,nedense anlamsız bir şekilde kuranın çıkacağına kendimi çok inandırıp , forumdaki "hangi eyalet" başlıklarını sonuna kadar okuma gafletine düştüm ,arkasından nice youtube videoları... 🙂 bu yaşam formu değişikliği ihtimali insanda şüphesiz bir heyecan uyandırıyor ve okunan forumlar ve izlenen videolarla iyiden iyiye bir havaya girilip , artık içinde bulunduğunuz gerçek yaşam formunun da realitesinden uzaklaşıyorsunuz ,bu benim için bu şekilde oldu , eminim içimizde bu hale bürünen bir çok kişi vardır. Akabininde kura bizi pas geçince bir düşüş durumu meydana geldi.Sonra toparlayıp devam ettik tabi , bu sene de yine kuraya katıldık , maalasef pas geçilmenin tecrübesi hiç yokmuşcasına yine bir heyecan :)) toplamam gerekirse , hayallerimize ulaşmak için çaba gösterip ulaşma şansımız var ama greencard süreci milli piyango bileti formunda malumunuz.

Foruma ilk mesajımı bu duygularla aktarmak istedim.Umarım şans herkese güler.

• @erentpc Hoş geldiniz kaybedenler kulübüne 🙂 şu yazınız daki aramızdaki tek farkın benim şuan 3. denmem olması birde ismimiz onun dışında hayal kırıklığı ilk başvurudaki heyecan hepsini yaşadım bende okudum ve araştırmayı seven biri olduğum için en ince ayrıntısına kadar araştırdım 🙂 sonuç senle aynı hüsran oldu ben biraz daha detaylı forumda gezdiğimde şunu fark ettim kazanmış olsan da gidememe ihtimalinin çok olduğunu gördüm nasıl mı ben ilk başvurumu dv24 yapmıştım dv23 deneyimlerini okuduğumda ankaranın performansının kötülüğüne şahit oldum sonra forumdaki adminlerin dosya taşıma diye birşeylerden bahsettiğini gördüm bunu araştırdım ve dosya taşımak için gerekli maliyeti ve istenilen durumları araştırdım maliyetli birşey olduğunu görünce hemen bir italya tatili ayardım kendime dosyasını taşıyanların bir çoğunun avrupa bölgelerine taşıdıklarını gördüm kazanırsam diye schengen vizesi almak istedim mayıs geldi sonuçlar açıklandı hüsranla sonuçladı bu sırada temmuzda italya fransa ispanya tatili yaptım bu sırda dv25 başvurdum dv24 okumaya başladım avrupa çoğu kişiye mülakat vermediklerini forumda aos diye birşey öğrendim buda amerikaya giderek yapılan bir statü değişikliği olduğunu gördüm bunun içinde amerikada yasal bir vize ile olmak gerekiyordu b1b2 başvurma kararı aldım başvurumu yapmadan önce dv25 sonuçlarını bekledim sonuç yine hüsran aradan bir kaç ay geçti ama profilim iyi değildi hali hazırda schengen vizem var ama daha yurt dışına çıkmamıştım temmuzda eşimle tatili yaptık türkiyeye geldim eylülde b1b2 başvurdum bu ayın başında amerika 10 yıllık vizemi aldım şimdi mayıs bekliyorum sonuç hüsran olursa haziran temmuzda amerikya truist olarak tatile gideceğim eğer gc kazanırsam sıra numaram kötü ise amerikaya aos yapacağım

özetle şunu söyleyim siz inanıncınızı kaybetmeyin ve gerçekten gitmek istiyorsanız ankaranın performansı kötü olduğu için dosya taşıma için öncelikle bütçenizi sonrada profilinizi hazırlayın derim

• @T-C-Kubilay-Dikici Amerika ' ya yerleşeceğinizden adım gibi eminim çünkü hiç bir özveri ve çalışma karşılıksız kalmaz.

• @T-C-Kubilay-Dikici @T-C-Kubilay-Dikici 🙂 dosya taşıma süreçleri de itina ile okundu , tabiri caizse çocuk doğmadan tüm kıyafetleri hazırdı 🙂 okuduğum kadarıyla geçen yıl da ,özellikle Viyana olmak kaydıyla taşımalar yapıldı , süreç o noktaya gelirse ABD vizesi için bir niyetimiz olmadı ama schengen vize istikrarımız mevcut.Sizin gibi, ben de ilgimi çeken konularda araştırma yapmayı keyifli bulurum . Bu yıl ki süreçte daha çok ev fiyatlarına odaklı ar-ge çalışmalarım oluyor ,en kötü genel kültür olarak kalır yanımıza. 🙂

• @cemal1153 inşallah hayırlısıysa olsun

• ⭐⭐

Yeni yıldan da duamız belli duyan bakalım neler olacak heyecanla bekliyorum mayıs ayını…

• @T-C-Kubilay-Dikici b1/b2 için aracı kurum kullandınız mı? 10 yıllık vize gerçekten iyi. Özel değilse maliyet ne oldu?

• @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@T-C-Kubilay-Dikici Bunun şerefine sabah kahvemi yapayım 😁

91a89fd8-1d30-4fe4-81ef-33553557cff7-WhatsApp Görsel 2024-12-21 saat 16.37.23_848fd075.jpg

Spotta liq olucaz. Trump dede birşeyler paylaşsada piyasayi ayaga kaldirsa 😂

• ⭐⭐⭐

@rnc Gel sana bakkal açalım bırak bu işleri 😁

@rnc Gel sana bakkal açalım bırak bu işleri 😁

Yok ya bu işler daha zevkli 🙂 Risk almaz isen bu hayatta birşeyler başaramiyorsun. Risk almadan çekinme en önemlisi elindeki ile yetinme ama açgözlü olmamayi da öğren 😁

• Bizimde ilk başvurumuz olacak. Ailecek toplam 3 başvuru yaptık. Birde babam Avusturyada doğduğu için oradan esas alınacak diye öğrendim, umarım şansı yüksektir oranın, çok fazla da veri yoktu.😀

• ⭐⭐⭐

@rnc Benim tek aksiyonum yılbaşı milli piyangosu 😁 onda da zaten büyük ikramiye çıkmaz da belki 100-200 bin şansa denk gelir

Gerçi bu sene bilet almayacaktım ama geçen sene çeyrek biletten amorti denk gelmişti onun üstüne 50 tl daha ekleyip çeyreklik alacağım bakalım 😁

@rnc Benim tek aksiyonum yılbaşı milli piyangosu 😁 onda da zaten büyük ikramiye çıkmaz da belki 100-200 bin şansa denk gelir

Gerçi bu sene bilet almayacaktım ama geçen sene çeyrek biletten amorti denk gelmişti onun üstüne 50 tl daha ekleyip çeyreklik alacağım bakalım 😁

Amerikada olsan insanin bir umudu oluyor. Ama tr de zor ya o umudu da çaldilar çünkü 🙂 Tabiki para kazanmak umud ederek değil çalışarak olan birşey. Çalışmayana ekmek yok çalışana bir şekilde geliyor. Yanlış anlaşilmasin ama normal işte çalışarak da birşeyler elde etmek zor. Bu dünyanin neresine gidersek gidelim aynidir aslinda. Az ile yetinme ama "kumarbaz" da olma 🙂 yilda 1 kere piyango biletini kumardan saymiyorum tabi. 😂

• @rnc btc görmek istemiyorum 😃 ben 72k'dayken sattım ev almak için 100k görünce moralim bozuldu sonra 11k'dayken aldığım aklıma geldi 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc btc görmek istemiyorum 😃 ben 72k'dayken sattım ev almak için 100k görünce moralim bozuldu sonra 11k'dayken aldığım aklıma geldi 🙂

Eldekiler btc değil alt coin. Ben çogunu stake de tutuyorum. Yatirim yaptiğim projelerde yatirimi vermedi. full zarardayiz 😂

• @rnc, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Amerikada olsan insanin bir umudu oluyor. Ama tr de zor ya o umudu da çaldilar çünkü 🙂 Tabiki para kazanmak umud ederek değil çalışarak olan birşey. Çalışmayana ekmek yok çalışana bir şekilde geliyor. Yanlış anlaşilmasin ama normal işte çalışarak da birşeyler elde etmek zor. Bu dünyanin neresine gidersek gidelim aynidir aslinda. Az ile yetinme ama "kumarbaz" da olma 🙂 yilda 1 kere piyango biletini kumardan saymiyorum tabi. 😂

"Amerikada olsan insanin bir umudu oluyor. Ama tr de zor ya o umudu da çaldilar"

👏 👏 👏 👏 👏
    53 yaşından sonra "American Dream" sahibi olmamın sebebi
    Henüz 6 aylık ikiz torunlarıma bir katkı bir çaba

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

54.5k
Users

4.8k
Topics

483.0k

| | | |