Hayır yaşamadım
-
@Emrah-Borazan çoban yalancı olsada haber doğru abi. Inşallah bu sene çıkacak. Öyle bir his var içimde bakalım sabırla bekliyorum 🙃
-
@sevdemimi Bir katkı da ben sunmak isterim İlk defa ABD ye gidecek olanlar için NJ ne kadar iyi bir seçenek iyi araştırmak gerekiyor ki hatta benim düşünceme göre iyi bir seçenek değil. NY a yakın olması sebebiyle NJ de ev kira fiyatları uçtu NY ile yarışır hale geldi çünkü Manhattanda çalışanlar da NJ de ikame ediyor. Marketplace dan de karşılaştırabilirsiniz. NJ kiralar ortalama 3000-3500 den balşıyor. diğer eyalatlerde ( TX - NC - SC - ) 1700-2500 arasına ev kiralayabilmek mümkün.
-
@EmreCan Valla ne nokta koymussun ne virgul. Yazdiklarindan anlayabildigim kadariyla ABD'de kalsaydin ve mahkemede kendini temize cikartsaydin cok daha iyi olurdu. Basit bir 'unutkanlik' konusundan oteye gecmis oldu su an. Zira isyerinle iletisimi nasil yuruttugun de onemli. Su an sana kucuk gibi gorunsede bir hirsizlik kaydin var ve hirsizligi da kabul etmis durumdasin. Peki o 2 gunluk hapisten sonra seni ucaga kendileri mi bindirdi, yoksa saldilar mi seni? Biletini kendin alip kendin mi gittin havalimanina? Birincisi ise sinirdisi edilmissin demektir, isin zor. Ama ikincisi ise umut var demektir.
-
@gouryella Bu soru herkese soruluyor. Sizin beyaninizi almak icin onemli. USCIS bugun bilmese bile, ileride ogrendiginde, 'yanlis beyan' gerekcesiyle verilmis hakkli geri alabiliyorlar.
Zaten bu yuzden asla yalan soylemeyin derler. -
-
@myof61 konu biraz eski ama merak konusu oldugu icin yazmak istedim; benimde cok sayida dovmem mevcut (sirtim komple kapli) ayrica bir iki ufak ameliyat izim mevcut. Hong Kong’da saglik muayenesinde ve sonrasinda herhangi bir sorun yasamadim. Yara izlerini doktor sormadan acikladim (yag bezesi operasyonlari ve ameliyat epikrizi). AP veya psikolog durumu olmadi. Turkiye’de sartlar nedir bilemiyorum. Iyi sanslar!
-
-
Merhaba.
Bu gün aklıma gelince güncelleme yapma gereği duydum.
21 Eylül 2024 tarihinde ABD'ye girişimi eşim ile birlikte yaptım.
17 Kasım 2024 tarihinde 10 yıllık green cardımı aldım.Aralık ayında Türkiye'ye döndüm. Mart ayında ise artık daha uzun süreleri orada geçirmek üzere ABD'ye döneceğim.
Hiçbir süreçte evliliğimiz ya da kimliğimiz vb. sorun olmadı.
Trump sonrası süreçte durumlar nasıl olur bilemiyorum ama bizim gibi LGBTİ bireyler toplumda kadınlardan bile daha dezavantajlı duruma düştü ülkemizde. O yüzden umarım ki bizler iyi bir geleceği elde edebiliriz.
-
Merhabalar DS 260 formu doldururken innovice id number Engeline takıldık bizde böyle bir fatura numarası yok formu dolduramadik...Bu numaraya nerden ulaşabilirim..Tarafıma iletilmedi... Hem kendim hem çocuklarım için bu formu dolduracagim...Konsolosluga da ulaşamıyorum.. Hastane ye de ulaşamıyorum..Bir de Ankara konsolosluguna nasıl mail atabiliriz..Tercüman bilgilerini iletebilmemiz ancak mail atarak gerçekleştirebiliyormuşuz..Ama mail adresi bilgim yok..Yardımcı olabilecek olan var mı acaba...
-
@demirdenkadifeldiven evet sıkıntı yok.
-
merhaba arkadaslar, şubatta turkiye seyahatim olacak, green cardliyim ama amerikaya donecegim gun tam 6 ay kalmis oluyor pasaportumun, sizce ucaga alinir miyim?
-
-
İnşallah hocam, çok teşekkür ederim.
-
@ayvalik10 hocam linkini güncelleme ya da tekrar yükleme imkanınız var mı?
-
İyi akşamlar, ABD’de fabrikası olan biri bana sponsor olup şu anda çalışma vizesi için USCIS ile görüşüp vize almamı sağlayabilir mi? Bu sırada ben mülakata orada girebilir miyim?
Bildiğim kadarıyla DS-260 formunu doldurduğum için başka bir vizeye başvurmam sıkıntılı. Ama ben değil de bir işveren bunu oradan yaparsa süreç nasıl ilerler?
-
@Umut-kılıç mülakata ankara'da gireceksiniz, konsolosluk adresi..
eğer bahsettiğiniz kurum unganlar ise endişe etmenize gerek yok.
ilgili raporu hard copy olarak onlardna temin edebilirsiniz dilerseniz.
kurumla iletişme geçmelisiniz. -
Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız..
"kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.]konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin 🙂
-
Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.

DV2026 Sohbet Odası
-
@Atlantis00 Teşekkürler söyledikleriniz için insan kendinitanımalıdır benim yaşımın artık geç oluyor dememin en büyük sebebi kendimi tanımamdır çünkü ben bir adım atıyorsam o adım için canla başla mücadele ederim mücadeleden kastım atıyorum maddi zorluk mu çekiyorum gider ek iş yaparım zor işler dahi olsa zaman geçtikçe yorulduğumu hissediyorum 5 6 sene sonra bunu söyleye bilecekmiyim bilimiyorum emin olmadığım birşey için büyük riskler almaktan kaçınırım
-
@T-C-Kubilay-Dikici Yaşım 43 ve 3 çocuğumla beraber Amerika'da yeni bir hayat kurup herşeye sıfırdan başlayacak kadar gücüm var. Daha doğrusu hevesle ve heyecanla birlikte gelen bir güç bu diyelim. Yeter ki sağlığımız yerinde olsun ve yeter ki GC alma şansım olsun. Herşeyin üstesinden gelebilirim. ve bence hepimiz gelebiliriz.. Biraz daha umut sadece
-
@Yıldıray81 Hocam zamanın ne göstereceğini bilemiyoruz 2023'de ev sahibimle kira konusunda davalık olmuştuk sebebi 1 yılda 2 kez zam yapmak istedi bende kabul etmediğim için beni çıkarmak istedi istediği kirayı verebilecek düzeydeydim ama kendimi keriz gibi hissedeceğim için bende bunun karşılığında mahkeme sürecini başlattım kiralık evlere bakarken benim yaptığım iş kriz dönemleri artar ülkemizde kriz dönemine girdi 2024 kirada oturduğum evi satın aldım ben şimdi yapmam edemem diyorum ama o yaşa geldiğimde belki gücüm kuvvetim yerinde olacak bilmiyorum bu şuanki düşüncem
-
Tünaydınlar memlekette kar havası var kar soğuğu var ama kar yok
-
Son başvuru tarihi nedir bilen var mı
-
@umut-arda-adıgüzel 5 Kasım Salı günü Türkiye Saatiyle 20.00.
-
@umut-arda-adıgüzel, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
Son başvuru tarihi nedir bilen var mı
Başvuru için kalan süre 12 gün, 4 saat, 37 dakika, 47 saniye, pardon 42 saniye, pardon 38 saniye
-
T.C. Kubilay Dikici
-
Selamlar forum ailem, yarın bu kardeşinizin J1 mülakatı var. Wish me luck
-
Merhava bana 2025 gc çıktı, kız arkadaşımla evleneceğiz henüz nikah yapmadık. Ailesinde amerika vizesi olan var. "Nikahtan önce vizeye başvur, gc 2026ya katılırsan vize alamazsın. Nikah öncesi vize alır gidersen sen süreci orada devam ettirirsin" gibi şeyler söylendi kendisine. Saçmalık mı bu? Nasıl bi yol izlememizi önerirsiniz?
-
@Slaih kazanan yani asıl talihli siz olduğunuz için onun amerika vizesi almasının hiçbir önemi yok. Çünkü süreci buradan devam ettirmek isteseniz bile onun değil sizin vizenizin olması önemli
Ama şu nokta önemli numaranız 24k ankaradan vize almanız imkansız gibi, eğer sizin amerika vizeniz varsa onunda vize alması işinize şu yönden yarar birlikte aos yapabilirsiniz ama sizin vizeniz yoksa zaten hiçbir önemi yok onun vize almasının
Not: talihli olarak sorularınızı dv25 aşamaları başlığında sormanız daha iyi olacaktır bu arada
-
@T-C-Kubilay-Dikici Yazdığın bu maddelere çok güldüm
Güzel bir hayal dünyası olmuş.
-
günaydın forum. son 1 haftadır çok ıssız buralar
-
@Semihmete Gülmene sevindim hergün onlarca somurtan insanlara bakıyoruz en azından bir kişiyi güldürdüğümüz için sevinmeliyiz hayallerimiz olmadan yaşamak bence yaşamak değil genellikle hayallerimi gerçekleştirmek için mücadele veren bir insanımdır
-
@T-C-Kubilay-Dikici Hayal kurmak güzeldir de gerçeklerde acıtır insanı
-
@Slaih mülakatınız belli olunca hemen evlenip ds260 açtırıp onu ekletmeniz gerekli yoksa kendisi gidemez
-
@Semihmete Uzaya çıkmak gibi hayallerim olmadığı için 31 yaşıma kadar acıtan tek bir nokta olmadı hayallerim mücadele ile ulaşabilitesi yüksek hayallerdi hem beni motive ediyor daha iyi araştırmama daha çok mücadele etmeme sebep oluyordu hem de daha verimli bir çalışma hayatı kuruyordu eğitim hayatımda gördüğüm kadarıyla söylüyorum benim gibi hedefler koyup hayaller koyup mücadele eden çevremdeki insanların %70 şuan iyi bir işi iyi bir eşi iyi bir hayatlarının olduğunu gördüm ama karamsar insanlar genellikle anı kurtaralım diyen gökten ekmek yağmasını bekleyen kişiler oldu benim çevremde, Genellikle o insanlarla aynı ortama girmedikçe muhabbet etmem sadece etrafına negatif düşüncelerini yaymaktan başka bir özellikleri olmuyorlar. Her zaman şunu savunmuşumdur bir insan bir hedefi varsa bana saçma dahi gelse onu desteklerim ona ulaşması için yapabileceğim birşey varsa yaparım inanmak başarmak yazılışları farklı ama anlamları aynı şey benim için
-
@Semihmete Hayallerimiz için gidiyoruz veya gitmek istiyoruz Semih Bey.
Türkiye'de hepimiz talimliyiz bence "gerçeklere". Sonsuz mutluluk diye bir şey elbette yoktur. Hayal etsek de etmesek de yaşayıp göreceğiz.. hayal kırıklıklarımız da olacak nihayetinde ama buna göre hareket edemeyiz, yoksa hevesimiz kaçar.
-
@kalimero Bahsetmiş olduğunuz şeyler elbette ki ABD'nin olumsuz yönleri fakat Türkiye içerisinde yaşanan gündemin sizin anlattiklarinizdan hiç bir farkı yok desem yeridir.
-
Bu yıl totem yaptım ve başvurumu beklettim. Dün eşim için başvuru yaptım, haftaya da kendim için yapıcam. Kısacası doğum günlerimizde yaptık başvuruyu. Telefon ekranımı Boston fotolarıyla donattım, keza laptobun duvar fotolarını da öyle.. Bu heyecanı yaşamayı da seviyorum aslında. Dilerim gerçeğe de dönüşür.. Tabi hayırlısıyla..
-
Güne yeşil çay ile başlıyorum bugün
Yalnız şunu farkettim çoğu hazır satılan yeşil çay aslında yeşil çay değil siyah çay karıştırıyorlar içine. Gerçek yeşil çayın bardaktaki rengi yemyeşil olmalı hafif siyahlık varsa içine siyah çay karıştırmış oluyorlar

Benzer Başlıklar
88
51.2k
Users
4.8k
Topics
475.6k