Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@hashirama Pasaportla DV-Lottery başvurunuzun bir alakası yok ki?

• ⭐⭐

@deckardvibes hocam zaten onbinlerce insanın başvuracağı yoksada başvuruyor youtube da önüne nasıl başvurulur videosu düşüyor herkesin bu sefer de aaa doğru başlamış hemen başvurayım diyorlar veya twitterda bazı haber kanalları hemen reklam geçiyor başvurular başladı diye sonra al başına belayı 😁

• ⭐⭐

@hashirama niye yetişmesin ki? pasaport en geç 7 günde geliyor başvuru tarihine müteakip, başvurular Kasım ayı başında bitiyor. Sürecin başında başvuran ile sonunda başvuranın şansı aynı 🍀

Ayrıca pasaportsuz da başvurabilirsiniz çekilişe, kazanan olsanız bile mülakat tarihi alana kadar pasaporta ihtiyacınız olmayacak ama sonradan tasasına düşmeye gerek var mı? Karar sizin, bol şans 😉

• @ATS16 çok mantıklı bir yöneltme.😅 Pasaportu sonraya bırakcaktım da dediğiniz gibi uğraşmaya gerek yok.

• ⭐⭐⭐

@Riethian ilk başvurum dışında hepsini kendim evde çektim, ilk başvurumdada telefonumun yetersizliğiyle alakalıydı yoksa aman düzgün olsun yanlış olmasın değildi yani. Kaldı ki eskiden böyle fotoğrafçıya gidip çekineyimde yoktu aslında lottery başvurusu için bu biraz daha son senelerde ortaya çıktı popüler olmaya başladı gibi. Kazandığımız sene güncel fotoğraf bile çekmedik bir önceki sene kullandığımız fotoğrafı kullandık. Yani dediğiniz gibi çıkacağı varsa çıkar yok fotoğrafmış, ilk gün veya son gün başvuruymuş, totemmiş bunlar biraz bahane

• @Riethian aslında talihli olursam sonradan pasaportu ekleme durumunda çok uğraştırıcı olur mu diye düşünüp yazdım sanırım bazı yerleri havada kalmış. Arkadaşlar konuşurken aklıma geldi çıkartsam mı diye düşündüm de yetişip yetişmeme durumu kafamı kurcaladı @ATS16 imdada geldi sağolsun.

• ⭐⭐

@hashirama Hocam sen şimdiden çıkar, seneye 3 e katlar fiyatı

(Yatırım tavsiyesi değildir 😁 )

• ⭐⭐⭐

@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@AstamRua Bazı istisnalar var ama örneğin 2-3 sene önce forumdan birisi kazanmıştı arka planı orman olan mezuniyet fotosunu koymuş kazanmış, vizesini de almış. Böyle durumlar kafamı karıştırıyor bir yandan foto çok önemli diyip her sene yeni foto çekinenler kazanamazken diğer yönden fotoya hiç önem vermeyenlere çıkıyor 😁

Sonraki sayfada muhabbeti geçti mi bilmiyorum ama 3 ya da 4. kez gene yazayım. Bir talihlinin fotoğrafında arkasında buat vardı. O fotoğraf ile kazanmıştı yani.

Buat nedir?

2024-09-20 22.05.03.jpg

• ⭐⭐

@hadi-BE Buattan ne olacak hocam, daha dikkat dağıtıcı bir şey lazım 😁

• @newbie97 ya ben 1 yıllık çıkartmayı düşünüyordum. Şimdi içime kurt düşürdün. Maaşın önemli bir kısmını pasaporta basıp 10 yıllık çıkarasım geldi 😂

• ⭐⭐⭐

@hashirama sonradan güncellemek zor bir şey değil. Ama günümüz türkiye şartlarında her şeye zam geldiği için durmadan mümkünse maddiyatınız el veriyorsa zam gelmeden 10 yıllık çıkartmanız iyi olacaktır

• @hashirama, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@newbie97 ya ben 1 yıllık çıkartmayı düşünüyordum. Şimdi içime kurt düşürdün. Maaşın önemli bir kısmını pasaporta basıp 10 yıllık çıkarasım geldi 😂

1 yıllık pasaport çıkarmayın. Bunun için bir sürü sebep sayarım ama en önemli sebebi yarın Trump gelse başvurulara ilk pasaportu şart koşacak. Bir daha pasaport çıkarmak zorunda kalacaksın. En iyisi 10 yıllıktır.

• @Emre-Kurtulmuş aslında suan yeni bir işe girdim ve yeni yeni bütçemi düzenlemeye çalışıyorum ilk etapta 2 yıllık çıkartsam. Pasaport süresi bitmeden 10 yıla uzatsam. Tabi öyle bir şey oluyorsa, bilmiyorum. Yani gc açıklanmadan uzatirsam lotarryi etkiler mi onu da bilmiyorum. Bilginiz var mı bu durumda neyi tavsiye edersiniz?

• @USA haklısınız. Suan yeni bir işe girdim maaşım 10 yıllık alirsam önümüzdeki ay cok zorlanirim. Iki yıllık çıkarıp sonra arttirmak belki alternatif olabilir..

• ⭐⭐⭐

@hashirama uzatma diye bir şey yok aslında size yeniden işlem yapıyorlar yeni bir pasaport ediniyorsunuz yani 10 yıllık olacak şekilde. Bütçeniz hangisine el veriyorsa onu alın lotterye göre kendinizi ayarlamanızı gerektiren bir durum yok

• ⭐⭐

@hashirama 1-2 yıllık çıkaracaksanız hiç çıkarmayın bence zaten dünyanın en pahalı pasaportunu kullanıyoruz, şimdiden bu fiyatsa önümüzdeki 10 sene içerisinde yurtdışına çıkma durumunuz varsa çıkartın, yoksa sadece dv için düşünüyorsanız mantıksız

• @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@hashirama 1-2 yıllık çıkaracaksanız hiç çıkarmayın bence zaten dünyanın en pahalı pasaportunu kullanıyoruz, şimdiden bu fiyatsa önümüzdeki 10 sene içerisinde yurtdışına çıkma durumunuz varsa çıkartın, yoksa sadece dv için düşünüyorsanız mantıksız

Aynen öyle. 1-2 yil için çıkartmaya degmez zaten çıksa bile hemen gidemiyeceksiniz o sırada 10 yillik alınır.

• @newbie97 anladım. Yani suan sadece gc için çıkarmak istiyorum ama bir kaç seneye yurtdışına çıkmak istiyorum. Bir kaç ay sonra 10 yıllık çıkarma imkanım olur simdilik çıkartmakta zorlanirim. Korkum şuydu pasaportu talihli olursam sonradan alınan pasaportu ekletmek çok zorlayıcı olur mu diye.. bunun icin birazda 1 yıllık da olsa çıkarayım diye düşünüyordum o konuyuda anladim zaten. Ocak ayına girmeden cikartmak istiyorum onun icin kenara biraz para atarak. Hem beni zorlamadan olmuş olur hemde 10 yıllık çıkartırım. Gc çıkarsa da sonradan uğraştırsada, uğraşacağız 😅

• @hashirama, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@newbie97 anladım. Yani suan sadece gc için çıkarmak istiyorum ama bir kaç seneye yurtdışına çıkmak istiyorum. Bir kaç ay sonra 10 yıllık çıkarma imkanım olur simdilik çıkartmakta zorlanirim. Korkum şuydu pasaportu talihli olursam sonradan alınan pasaportu ekletmek çok zorlayıcı olur mu diye.. bunun icin birazda 1 yıllık da olsa çıkarayım diye düşünüyordum o konuyuda anladim zaten. Ocak ayına girmeden cikartmak istiyorum onun icin kenara biraz para atarak. Hem beni zorlamadan olmuş olur hemde 10 yıllık çıkartırım. Gc çıkarsa da sonradan uğraştırsada, uğraşacağız 😅

Yeni yılda pasaportu zamlı almaktansa tek seferde 10 yıllık alarak ciddi anlamda fiyat farkından kurtulursun. Ek olarak sonradan ekleme sorunu olmayacak, varsayılımsal olarak çıksa dahi mayısta belli olacaktır. Aynı zamanda çıktığında DS260 formu dolduracaksınız asıl pasaport bilgileri kısmı orada.

• ⭐⭐

@hashirama hocam şöyle düşünün gc çıktı diyelim çıkar çıkmaz pasaporta başvurabilirsiniz zaten 2-3 güne geliyor en fazla ds260 ı 2-3 gün geç doldurmuş olursunuz pek farkı olmuyor. Pasaport size ulaşmadan önce zaten edevlet sistemine düşüyor basılınca oradan da ds260 ı doldurabilirsiniz. O yüzden çıkarsa sorun olur diye düşünmeyin en fazla 2-3 gün geç doldurmuş olursunuz o yüzden çıkarsa ne yaparım diye düşünmeyin

Maddi olarak şimdi çıkarmak en mantıklısı, turist vizesine vs başvuracaksanız da yılbaşından önce çıkartmaya özen gösterin. Şahsen ben turiste başvuracağım ve lazım olacak o yüzden yılbaşından önce çıkartacağım, ayrıca 25 yaşın altındaysanız seneye yks ye girip bir yer yazın ve öğrenci belgenizi alın, öyle olunca pasaport aşırı ucuza geliyor

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52

49.1k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |