DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Birgariphayat, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc Evet,sitenin sadık insanları...😆

olur böyle şeyler alışkanlık diyelim. 🙂 aman yeterki böyle zararsız alışkanlıklar olsun

• Günaydın, saygıdeğer forum halkı.Gününüz güzel geçsin

• @rnc Ümit en büyük hastalık değil midir.Neyse felsefe yapmayalım şimdi😁

• Şu sıralar dizilere merak sardım ve bir diziye başlamak istiyorum.Sürrealist olayları sevdiğim için game of thrones'u izlemek istiyorum.Ama insanlığı konu alan dark dizisi de ilgimi çekmiş durumda.Sizler ne diyorsunuz,yorumlarınızı merak ediyorum.Birde çocukluğumun efsanesi lost var tabi😁

Şu sıralar dizilere merak sardım ve bir diziye başlamak istiyorum.Sürrealist olayları sevdiğim için game of thrones'u izlemek istiyorum.Ama insanlığı konu alan dark dizisi de ilgimi çekmiş durumda.Sizler ne diyorsunuz,yorumlarınızı merak ediyorum.Birde çocukluğumun efsanesi lost var tabi😁

Person of interest, Lost sevdigim dizilerden 🙂

• @rnc Lost gerçekten başka bir seviyede bir dizi

@rnc Lost gerçekten başka bir seviyede bir dizi

İzlenecek güzel dizi pek kalmadi gibi. Eski diziler iyiydi eskiden çok izlerdim de artik eskisi gibi saracak dizi olmuyor.
    Varsa öneri bende alirim ara sira izliyorum 😂

• Türkiyeden , Green card kazanarak Abd ye giden ortalama 1000-2000 kişi , Meksika’dan kaçak giren 70000 kişi 😊 ABD birkaç yıla kalmaz Türkiye’yi çekiliş dışı bırakır.

• ⭐⭐

@Semihmete trump göçmenlik konusunda dünyanın çöplüğü olduk herkes bize gülüyor dedi burdan çıkacak sonuç dediğinin arkasında durursa kaçak girenleri zor günler bekliyor tabi seçilirse seçilecek gibi gözüküyor gc devlet politikası en çok vatandaşlık süresini artırır en güvenli yol olarak gözüküyor

• @salih-atilla "trump göçmenlik konusunda dünyanın çöplüğü olduk herkes bize gülüyor" bu konuda gayette haklı olduğunu düşünüyorum ipini koparan giriyor ülkeye, bir düzenleme şart biz enayi değiliz o kadar çabalayıp legal gitmeye calısıyoruz, onun haricinde kendi adıma konuşmak gerekirse hemen hemen bütün legal yöntemleri deniyordum ki sonunda dv2025 talihlisi oldum yoksa kaçak gitmesini ben de bilirdim bir de şu kaçak gidenleri savunanlar var onların kafasını hiç anlamayacağım kaçakların işlediği suç oranı siyahilerinkini geçecek resmen 😃 elle tutulur bir sebebi olmadan kaçak gidenler haricinde (kan davası ya da ırk cinsel yönelim) savunulacak hiçbir yanı yok. bir de bu kaçak gidenler yüzünden legal vize almaya çalışanların süreçlerinin artık daha zorlaştığını saymıyorum bile.

• @rezanclz

-Dünyanın çöplüğü olduğu falan yok. Tutunamayanlar dönüyor çünkü Türkiye gibi kendi vatandaşından kısıp kaçak gelenleri beslemiyor Amerika. Tutunanların ise ekonomiye katkısı oluyor. Her türlü kazanan Amerika, aksi durumda zaten işin sonunda 'vatandaşlığı unut' diyor.

-''Kaçakların işlediği suç oranı siyahilerinkini geçecek resmen'' elinizde resmi bir veri var mı yoksa DV talihlisi olmak sizi yanlış bir ruh haline mi soktu? Bu forumda yüzlerce DV talihlisi var, isme cisme bakmadan herkese destek oluyorlar. Üst perdeden konuşmanıza gerek yok, kaçak da olsa gelen insanlar sizin vatandaşınız/hemşehriniz. Bu kadar düşman olmayın kendi milletinize. Sizin savunmanıza ihtiyaçları da yok. Ortada kanuni bir hak var ve insanlar bunu kullanıyor.

-Vize almanın zor olmasını dert eden, pasaportu itibarsızlaştıranlara baksın. Ekonomik ya da diğer sebeplerle kaçak giren 'gariban' insanlara atmayın suçu. Her şeyi kadere, kısmete, vatandaşa bağlıyoruz bari pasaportun değersizliğini bundan sorumlu olanlara atalım.

• ⭐⭐

@rezanclz aynen katılıyorum olan yasal yolla gitmek isteyenlere oluyor

• @Eluinwe öncelikle "Dünyanın çöplüğü olduğu falan yok" sözünüze kesinlikle katılmıyorum çünkü 2012 türkiyesinde suriyedeki savaştan kaçıp gelenler o zamanlar çok da sıkıntı yaratmıyorken gündemi takip ediyorsanız şu an ne denli büyük bir sorun olduğunu görebilirsiniz şu an abddeki kaçakların ileride nasıl bir tutum izleyeceğini az çok tahmin edebilir herkes, bu örneğe tatmin olmadıysanız avrupadaki göçmenlere de bakabilirsiniz yerel halk da bu göçmenlerden çok şikayetçi nedenini kendiniz de araştırıp bakabilirsiniz yanlış bir ruh halinde olduğum falan yok ben dv talihlisi olmadan önce de kaçaklara karşı bakış açım aynen bu idi kaldı ki yeşil pasaporta sahibim benim kaçak gitme gibi bir isteğim olsa istediğim avrupa ülkesine direkt girip pasaportumu yakar iltica talebinde bulunabilirdim, ayrıca kimseye de üst perdeden bakmıyorum sadece ellerinde bir sebep olmadan kaçak gidenlerin legal gitmeye calısan insanların işine taş koyduğundan bahsediyorum. "Bu forumda yüzlerce DV talihlisi var isme cisme bakmadan herkese destek oluyorlar." bu foruma talihli olduktan sonra kaydoldum ve hiçbir şekilde illegal gidene kalacak yer ayarlama ya da sponsor olunup bilgi vermek vs gibi yardım edildiğini falan görmedim ki profilimdeki iletilere bakarsanız dv sürecine zamanında mesai harcayıp az da olsa bir bilgi birikimi oluşturup bu bilgiyi diğer insanlarla da paylaşıp çoğu kişiye yardımım da dokunduğunu görebilirsiniz. "kaçak da olsa gelen insanlar sizin vatandaşınız/hemşehriniz" kusura bakmayın da kaçak gidenler kanunları çiğniyor başka bir ülkeye yasadışı yollarla girip vatandaşı olduğu ülkeyi kötülemek can tehlikesinde olduğundan bahsedip yalan beyan ile iltica etmek bir suçtur eğer beyanlarınızın yalan olduğu ortaya çıkarsa direkt deport ediliyorsunuz, suç işleyen birinin ırkı vatandaşlığı kan bağı hiçbir şekilde beni bağlamaz. "Vize almanın zor olmasını dert eden, pasaportu itibarsızlaştıranlara baksın" pasaportun itibarsızlaşmasının sebebi zaten türkiyenin her önüne gelene oturum vatandaşlık vermesi ve o savunduğunuz gariban insanların girdiği ülkeden çıkmaması burada tamamen kendinizle çelişiyorsunuz eğer çevrenizde vize almaya çalışan olduysa kendisine de sorabilirsiniz reddedilenlerin çoğu geri dönmesi için elinde yeterince gerekçe olmadığı için reddediliyor. bu kadar sıkı olmasının sebebi sizin o bahsettiğiniz "gariban" insanlar

• ⭐⭐

@rezanclz aynen katıldığımı söylemiştim empati yapmak lazım aynı sorun bizdede var zor durumda sığındı anladık ama savaş bitti dön ülkene kimse ülkesine illegal yolla girene sempatiyle bakmaz bu işin green kartla ilgisi yok ben bu forumda kaçakları desdekleyen tek bir yorum görmedim

• @salih-atilla bir de şu etken var "adam kendi ülkesinde yapamıyor o yüzden ekonomisi daha iyi bir ülkeye kaçıyor bla bla" doğup büyüdüğün dilini bildiğin her şeyini bildiğin bir ülkede bile yapamıyorsan başka bir ülkede nasıl yapasın ki? Dil yok vasıf yok iradesi yok sonuç ne oluyor? ölü fiyata köle gibi türk restoranında çalışıp depoda farelerle birlikte yatmak. ben mesela vizemi alırsam siber güvenlik danışmanlığı yapmayı düşünüyorum hatta halihazırda upwork hackerone gibi platformlarda yurtdışındaki şirkletlere pentest hizmeti sunuyorum deneyimim de var bilgi birikimim de var b1 düzeyinde dilim de var ve ona rağmen bazen endişe ediyorum ya yetersiz kalırsa diye. bir de abi sen benden 40 yaş büyüksün sen o kadar insan türü görüp geçirmişsindir kaçak giden bir insan max ne kadar katkı sağlayabilir gittiği ülkede?

• @rezanclz Yazdığımı düzgün okumamışsınız sanırım.

• Türkiye örneği vermeniz komik, buna cevabı siz daha yazmadan ''Türkiye gibi kendi vatandaşından kısıp kaçak gelenleri beslemiyor Amerika.'' cümlesiyle verdim.
    • Avrupa'nın genelinde problem yok. Bizim hükümetimize paralel politika izleyen ülkelerdeki sığınmacılar bir problem yarattı/yaratıyor. Verdiğiniz örneklerdeki ülkeler, Amerika ile aynı sığınmacı politikalarını izlemiyor. Dediğim gibi, komik...
    • Yerel halk problemlerini günlüğüne yazabilir ya da sandıkta buna göre oy kullanabilir. İtalya'daki vatandaşlar gibi mesela... Demokrasi bunun için var.
    • Kaçak gitme diye bir şey yok. Meksika(e-vizeyle) ya da Kanada(vizeyle) üzerinden sınıra gidip(ABD vizesiyle ülke içindeki başvuruları bir kenara bırakıyorum) sınırdan 'sığınma' talep eden insanlardan bahsediyoruz. ''Legal gitmeye çalışan'' derken kastınız sanırım ABD vizesi alıp bir şekilde ülkeye kapak atmak... Legalliği tartışıyorsak, bu da legal değil ve ülkeye kapak atmak yerine gerçekten sadece gezmek ya da eğitim alıp dönmek isteyen insanlara bunun da zararı var.
    • Sınırdan kimse geçmese de vize süreci hemen hemen böyle olacaktı. Türkiye'nin ekonomik durumu belli. Hepimiz potansiyel göçmen konumundayız ve bu ekonomik/sosyal sebepleri sınırdan geçen bilmem kaç kişiye yıkmak da yine komik. Zaten bu haldeyiz diye insanlar gözünü karartıp kaçıyor. Bu, b*ktan ekonomik ve sosyal durumun olağan sonucu.
    • ''hiçbir şekilde illegal gidene kalacak yer ayarlama ya da sponsor olunup bilgi vermek vs gibi yardım edildiğini falan görmedim'' Görmezsiniz çünkü kimse kimsenin ismini, cismini, durumunu sormuyor. Statüsü sorulursa da genelde doğru şekilde yönlendirebilmek için soruyorlar. Biri kalacak yer ayarlıyor vs demedim bu arada.. Lütfen yazdıklarımı tekrar okuyun, sığınma talebiyle gidenlerin vize süreçlerine etkisini tartışıyoruz.
    • Kaçak değil, sığınmacı ve hiçbir kanunu çiğnemiyor dediğim gibi. Bu bir hak ve insanlar bu hakkı kullanıyor. Geçerli sebepleri yoksa, sizin tabirinizle yalan beyanları varsa zaten sığınma talebi reddediliyor.
    • Kendimle çeliştiğim bir durum yok. Sorunun sığınmacılarla alakası olmadığını söylüyorum. Sığınmacılar sebep değil, Türkiye'nin diğer eksiklerinin bir sonucu. Kimse gül bahçesini terk edip taşına toprağına öldüğünden başka bir ülkeye sığınmıyor(en azından büyük oranı). Kimi ekonomik, kimi sosyal sebeplerle yapıyor. Öyle bir konuşuyorsunuz ki vize red oranı %1-2'den bir anda %50'ye çıkmış gibi. Geçmiş verileri paylaştım, yine forumda gezinerek güncel-geçmiş verileri karşılaştırabilirsiniz. Sorunun sığınmacılarla alakası yok.

81c5b430-7592-438f-ba2d-fbd9cedf59b9-image.png

• ⭐⭐

@Eluinwe bence bu konu kapansın kimseye faydası yok

• @Eluinwe sanırım siz gerçekten de anlamak istemiyorsunuz ilk söylediğiniz şeyden dolayı forumda başlık bile açıldı "meksika üzerinden kaçak göçen türkler sayısı rekor düzeyine ulaştı" diye 2.söylediğiniz şey ise insan hakları mahkemesinin her ülkede aynı prosedürleri izlediğini bilmiyorsunuz sanırım 3.söylediğiniz şey "Yerel halk problemlerini günlüğüne yazabilir" bu cümleyi anca bu durumda bulunmayan birisi kurabilir zaten uzaktan yorum yapmak kolay, "Kaçak gitme diye bir şey yok" burada tam olarak neyden bahsediyorsunuz? sınırdan atlayan eden canının tehlikede olduğu için buraya sığınma talebi oluşturuyor zaten bunun tanımı zaten "kaçak gitmek" öyle konuşmuşsunuz ki sanki abd herkese iltica hakkı tanımış gibi "Öyle bir konuşuyorsunuz ki vize red oranı %1-2'den bir anda %50'ye çıkmış gibi." %1-2 değil ama red oranı %90 lara kadar çıktı sadece abd için değil schengen reddi konusunda irandan sonra türkiye 2.sırada haberiniz olsun ve neden sadece b1/b2 vizesine bakıyorsunuz? zaten b1/b2 vizesiyle iltica talebinde bulunamıyorsunuz ki? eskiden önlisans okuyan insanlar bile WAT için j-1 vizesini alabiliyordu şu an minimum lisans öğrencisi olmanız lazım ve belirli bir not ortalaması ve son sınıf olmamanız gerekiyor bu kadar zorlaştırılmasının sebebi bahsettiğim gibi "ülkeye giren daha çıkmıyor"

• @salih-atilla Polemik olsun diye konuşmuyorum zaten. Düşüncelerimizi paylaşalım, sohbet olsun istedim ama rahatsızlık verdiysem kusuruma bakmayın lütfen. Konu başka yere, sığınmacıların sığınma sebebine gitti falan gitti ama ben bunun üzerine fikir belirtmedim aslında. Vize reddine gerekçe göstermek saçma ve suç oranları siyahileri geçecek demek çok yanlış sadece. En azından BENCE

• ⭐⭐

@Eluinwe ne demek rahatsızlık olmaz ama enerjinizi bu konularda tüketmeyin gerek yok hayat çok güzel

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112

46.1k
Users

4.6k
Topics

454.4k

| | | |