Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @pnktr, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc

Kredi skoru denen seyi unutuyorsunuz... Kredi karti alirken, ev alirken, araba alirken, hatta bazen esya alirken bile kredi skorunuza bakiliyor ki ilk kartinizi almaya yeterli skoru elde etmek bile basli basina bir istir. Kredi kartinizin limiti skorunuz yukseldikce artar. Turkiye'de bir donem oldugu gibi bankalar ust uste arayip hemen size su kadar kredi verelim, limitinizi artiralim diye teklif yapmaz.

Orada yasamak icin kredi scoru onemli zaten 🙂 . Tr de bir zamanlar 20 bankaya borcu olana bile kredi veriyorlardi hala veriyorlarmi tam bilmiyorum. Adamin birisi emekli borçlarini düşünce maaşından 300-500 tl kalıyormuş adama kredi verdiler o son kalan parayi da banka aliyor adama 0 kaliyor. Bu durumlar Abd de varmi bilemem 😂

• Banned

.............

• @pnktr, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc

Size su kadarini soyleyeyim: Amerika, havuzlu guvenlikli guzel bir sitede oturup her gece disari cikan bir insanken eger bir "safety net"iniz yoksa bir anda hayatinizin alt ust olup her seyinizi kaybederek arabanizda yasamak zorunda kalabileceginiz bir yerdir. Hic abartmiyorum, kendim de ciddi krizler gecirdim fakat cevremde ozellikle ailesiyle gelerek ilk 5-6 ay super bir hayati olup sonra evine yemek almakta bile zorlanan muhendis, mimar gibi mesleklere sahip gocmenleri, cok ufak bir anlasmazlik sonrasi hapse dusup uzun sure cikamayan son derece iyi egitimli, temiz sicilli ogrencileri, ve kirasini odeyebilmek icin ucretli kan, trombosit bagisi yapan gencleri cok gordum. Benim atlattigim krizlerde en fazla esya ve kitaplarimi satmam gerekmisti ama cok uykusuz gece gecirdigimi bilirim. Bu arada insanin sahip olabilecegi en iyi safety net "aile"dir. Aile baglariniz kuvvetli olursa nerede olursaniz olun en zor durumdan bile kurtulursunuz. Fakat baglariniz zayifsa bir aileniz olsa bile hatta araniz iyi olsa bile basiniz derde girdiginde telefon acip arayamazsiniz. Oyle bir durumda sizi "aman duymasinlar" veya "'simdi onlara bunu nasil anlatacagim" diye dusundurecek, tereddutte birakacak bir aileye guvenerek bu yola cikmayin.

Hocam o batışı iyi bilirim. Hoş ben hiç ev vs kaybetmedim üstüme zaten hiçbişey yok. Bankaya kredi vs de yok kendi parami sıfırladim 🙂 Kazanıyorum bir zaman sonra uçuruyorum belkide normal bir işte çalışıp normal bir hayat yaşamaliyim... bilemiyorum ama hayallerime hep yaklaşırken birşeyler ters gidiyor. Hergün hayatı sorgular oldum. Ne için yaşadıgımı inan bilmiyorum hayatımda deger verdiğim kedim var. Kedime birşey olsa ne yaparim inan bilmiyorum bu pskoloji nereye kadar dayanır inan bilmiyorum.

• Banned

...............

• ⭐⭐⭐

@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@EzgiLera Bir abi var Paris'te uber yapıyor Türk kendisi. Turistik sezonda sadece akşamları bir ubere çıkıyor tek gecede 400 500 euro kaldırıyor rahat

Abd de ubere çok talep var tabiki 400 500 euro bandında kazanılmaz ama iyi sezonda iyi eyalette tek gecede 300 dolar çok rahat kazanılır bence bu yönden bakarsak 10 bin aslında göçmenler için kolay bir hedef, abd liler için zor bir hedef gibi

Gecede 400-500 olmaz demiyorum, olur. Ama her zaman olmaz. Etkinlik falan vardır neden olmasın? Gecede $700 yapan duydum ben. Ama yalnızca 1 gün.

Ben de delivery yapıyorum arada. Mesela geçtiğimiz babalar günü $350 yapmıştım. Ama 3 hafta sonra cumartesi çıktım, $50 bile yapamadım 3.5 saatte, eve döndüm.

Günlük kazanca değil de ortalamaya bakmak lazım bence. Her gün çalışan insanlar ya da genelde çalışan insanlar, günde $100-150 yapıyor ortalama. Ve delivery normal maaşlı iş gibi düşünmemek lazım. Çünkü maaşlı işte $150 yapmak ve delivery ile $150 yapmak birbirine eşit değil. Delivery yaptığınız zaman masrafınız da çok oluyor. Ayrıca kendi arabanızı kullandığınız için arabanız da yıpranıyor ve değer kaybediyor.

Devlet bile 1 mil kullanım için $0.65 masraf yazıyor, boşuna değil bu. Delivery uygulamaları da size ortalama $1=1mil gibi bir ücret öderler. Yani aslında kazanıldığını gördüğünüz paranın 1/3’i gerçek kazanç delivery yaparken.

Ben genelde böyle özel günlerde ya da bonus olan günlerde çıktığım için 1 mil=$1.5 gibi denk geliyor. Ama dediğim gibi ben düzenli olarak yapmadığım için bu böyle. Şimdi ben size delivery ile 8 saat çalışarak günde $350 diye video çeksem tam olarak yalan olmaz ama bu durum doğru da sayılmaz.

Amerikalılar da genelde hafta sonu ya da özel günlerde ek iş olarak bunu yapıp arabalarının taksitini, sigortasını ödemeyi hedeflerler. Ya da hafta sonu eşten çocuktan kaçmak için de yapıyorlar 😅 Kimse bu işi zengin olmak için yapmaz.

Ayrıca şunu da görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti. 2 sevgili date’e çıkmak için beraber delivery yapıyordu. Kazandıkları parayla da akşam date yapıyorlarmış hem de bu süreyi de beraber geçiriyorlar. Çünkü normal bir zamanda kazanılan bu kadar oluyor anca. 1 günde kazandığınızı güzel 1 akşam geçirmek için harcarsınız.

Yoksa her gün $500 kazanılıyor olsa kim neden ayda 15bin dolar kazandığı bir işi yapmak istemesin ki?

• ⭐⭐⭐

@rezanclz, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@Emre-Kurtulmuş ayni sekilde söyle basliklar da görüyorum “doordash yaparak saatte 40 dolar kazanmak“ diye ama aslinda nadiren denk gelen mesafesi 1 saatlik olan 40 dolarlik bir paket geliyor bilerek o kismi da basa koyuyor sonrasinda hep 5-10 dolarlik paketler geliyor o kisimlari hic videoya koymuyor, isin komik tarafi da 1 saatini oraya gidebilmek icin veriyor geri dönüsü de en az 1 saat sürüyor ve o 1 saatte de is yapamadigi icin matematiksel olarak saatlik 20 dolara denk geliyor tabi basligi gören herkes 5 saat calissam günde 200$ para diye hesapliyor ama isin asli maalesef öyle degil.

Ben burada Amazon flex görüyorum, $175 4.5 saatlik schedule. Böyle bakınca neredeyse $40 gibi görünüyor saati. Ama Amazon deposuna gitmek 1 saat sürüyor. Sonra paketleri aldın dağıttın 4.5-5 saat sürüyor. Bir de böyle yüksek paralı schedule olunca Amazon genelde en ücra en uzak köşelere gönderiyor. Oradan dönmek de 2 saat sürüyor. Oldu sana 8 saat. Günün sonunda bakıyorsun 8 saat çalışmışsın, 150-200 mil yol yapmışsın, $175 kazanmışsın, saatin $20-25e gelmiş. Ama Amazon sana 4.5 saatte $175 gibi bir hayal satmış oluyor. Çünkü ona göre aktif çalışman 4.5 saat. Ve bu 4.5 saatin 5 dakikası bile duraksalan kesinlikle yetişmiyor. Cidden non-stop çalışmak gerekiyor.

Başka eyaletlerde bu kadar yüksek paralar yok ama onlar da genelde schedule saatinden erken bitirdiklerini söylüyorlar. Saatinden bağımsız her schedule için maksimum 48 paket olabiliyormuş. Burada hep 48 paket denk geliyor. O yüzden vaktinden önce bitmiyor maalesef.

• ⭐⭐⭐

@rnc, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@Birgariphayat, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@lavender 10 bin dolar orası için para değil orda kazanırsın geri.Ordaki güzellikleri görünce ülkene dönmek istemeyeceksin burda tek sıkıntı kampta kalmak diyelim😁

10k iyi para abi ora icinde. Sadece tr icin degil abd liler oyle para biriktirmeyi zaten sevmez hersey kredi karti/kredi ile. Sonucta insanlar aylik 10000 kazanmiyor cogu kesim zaten dusuk maas aliyor. American DreaM birazcik abartiliyor gercekler bambaska oluyor. 😂

Keske hayallerim ufak olsa soyle orta gelirli ama mutlu olan cok parada mutluluk getirmiyormus 😢

Burada birçok kişi maaşı 2. planda tutuyor benim gözlemim. Bir işte çalışırken işin kendilerine faydasına daha çok bakıyorlar. Amerikalı bir mechanic ile muhabbet ediyordum. İşinin en sevdiği yanı istediği zaman istediği kadar izin alabilmesiymiş. 50li yaşlardaydı muhtemelen. Bekardı ve çocuğu yoktu (ya da bakmakla yükümlü olduğu bir çocuğu yoktu). Ben kamp yapmayı çok seviyorum ve istediğim zaman truckıma binip birkaç gün kamp yapmaya gidebiliyorum, bu iş bana bu imkanı sağlıyor, işimden çok memnunum demişti.

• @EzgiLera, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@lavender 10 bin dolar orası için para değil orda kazanırsın geri.Ordaki güzellikleri görünce ülkene dönmek istemeyeceksin burda tek sıkıntı kampta kalmak diyelim😁

10k iyi para abi ora icinde. Sadece tr icin degil abd liler oyle para biriktirmeyi zaten sevmez hersey kredi karti/kredi ile. Sonucta insanlar aylik 10000 kazanmiyor cogu kesim zaten dusuk maas aliyor. American DreaM birazcik abartiliyor gercekler bambaska oluyor. 😂

Keske hayallerim ufak olsa soyle orta gelirli ama mutlu olan cok parada mutluluk getirmiyormus 😢

Burada birçok kişi maaşı 2. planda tutuyor benim gözlemim. Bir işte çalışırken işin kendilerine faydasına daha çok bakıyorlar. Amerikalı bir mechanic ile muhabbet ediyordum. İşinin en sevdiği yanı istediği zaman istediği kadar izin alabilmesiymiş. 50li yaşlardaydı muhtemelen. Bekardı ve çocuğu yoktu (ya da bakmakla yükümlü olduğu bir çocuğu yoktu). Ben kamp yapmayı çok seviyorum ve istediğim zaman truckıma binip birkaç gün kamp yapmaya gidebiliyorum, bu iş bana bu imkanı sağlıyor, işimden çok memnunum demişti.

Yani insanlarin ne iş yaptiklarini bilemiyorum ama maaş ta önemlidir diye düşünüyorum?. Bende evde çalışıyorum işim yok internetten kendim kazaniyorum istediğim zaman istediğim yerde çalışabiliyorum. Tek sıkıntısı bilgisayar başına seni tıkamiş olmasi günün %90 lık kısmına bilgisayar başında geçiriyorum genelde sabah 7-8-9 arasi yatiyorum bu mesaji yazarken saat sabah 6 🙂 uyku düzenim yok çünkü sürekli birşeyler takip etmek zorundayim. Uyku düzenim olmadigi için bazen aşırı uyudugum oluyor. Bilgisayar başında kalksam fırsatlar gelip geçiyor. Hayattaki tek sosyal aktivitem kedi ile oyun oynamak oldu 🙂 Hayallerim 35 e kadar emekli olabilir ama max 40 a kadar emekli etmeye çalışıyorum kendimi.

• @rnc 10 bin elbette iyi para benim onu söyleme sebebim Türkiye'ye göre orda biriktirmesi da kolay olmasından ötürüydü

• @newbie97 Aklımı karıştırıyosun ama😁

• ⭐⭐⭐

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Yani insanlarin ne iş yaptiklarini bilemiyorum ama maaş ta önemlidir diye düşünüyorum?. Bende evde çalışıyorum işim yok internetten kendim kazaniyorum istediğim zaman istediğim yerde çalışabiliyorum. Tek sıkıntısı bilgisayar başına seni tıkamiş olmasi günün %90 lık kısmına bilgisayar başında geçiriyorum genelde sabah 7-8-9 arasi yatiyorum bu mesaji yazarken saat sabah 6 🙂 uyku düzenim yok çünkü sürekli birşeyler takip etmek zorundayim. Uyku düzenim olmadigi için bazen aşırı uyudugum oluyor. Bilgisayar başında kalksam fırsatlar gelip geçiyor. Hayattaki tek sosyal aktivitem kedi ile oyun oynamak oldu 🙂 Hayallerim 35 e kadar emekli olabilir ama max 40 a kadar emekli etmeye çalışıyorum kendimi.

Maaş elbette önemli ama kesinlikle ilk planda değil bence. O mesajda bahsettiğim kişi mechanic, yani araba tamircisiydi.

Özellikle marketlerde, genelde kapılarda karşılamada akşam saati çalışan insanlar biraz daha yaşlı kişiler oluyor. Onlarla da çok muhabbet ediyorum. Onlar da paradan değil evde kalmaktan sıkıldıkları için çalıştıklarını söylüyorlar genelde. Özellikle sohbet etmeyi de çok seviyor bu kişiler 😅 günde 5 saat, haftada 20 saat çalışıyorlarmış genelde.

Walmartta kapıda çalışan biri akşam 5-10 arası çalışıyordu. Evde dursam ne yapacağım ki, çalışmasam daha çok yaşlanırım diyordu.

Hatta sadece sağda solda dolanırken gördüğüm, genelde insanlarla sohbet eden, bazen kapıda duran yaşlı bir market çalışanı vardı. Beni her gördüğünde mutlaka sohbete tutuyordu. Bir gün ne iş yapıyorsun tam olarak dedim. Hiçbir şey yapmıyorum ki, görüyorsun, süper benim işim, seninle sohbet ediyorum işte dedi 😅 Sadece benimle de değil, herkesle muhabbet ediyordu böyle uzun uzun.

Birkaç kişinin de sırf sağlık sigortası olsun diye çalıştığını duymuştum.

• @lawyergirl buradaki yönergeleri izleyerek kendim başvurdum açıkçası burada her türlü bilgi var, zaten vize ücreti 185 dolar ekstra para ödemek istemedim, şimdi devamlı kontrol edip öne çekmeye çalışıyorum

• @Birgariphayat sabah sabah moral bozmak gibi olmasın ama bazen dönmek istememek bir seçenek olmuyor.
    wat için gittiğimde dil okuluna çevirir kalırım demiştim babamın vefat haberiyle program bitmeden döndüm ülkeye. hayat bizim planlardan ibaret değil...

• @newbie97 bakalım, randevu zamanı gelene kadar başka yerlerin vizesini alıp dolu pasaportla gitmeyi ben de çok istiyorum, özellikle ingiltere

• @lavender başınız sağolsun

• @Birgariphayat teşekkürler, dostlar sağolsun

• @rezanclz Yoo abi canlı yayın açıyordu her gece ve çok rahat kazanıyordu. Uber xl yapıyordu 6 koltuklu mercedes ile. Gece yarısından sonra sadece klüplerin, discoların önünden alıyordu müşterilerini. Kısa mesafeli müşteri atmazdı zaten güzel denk gelirse 40 50 euroluk onu alır yarım saat onu bırakırdı o kadar.

Abi yayıncıydı gayet her gece canlı açıp kazanıyordu öbür türlü ben de inanmazdım zaten

• @EzgiLera Sezonda çok rahat oluyor mesela şu an iş yok ama istese 1 günde yine de o kadar kazanabilir ama sadece 1 gecede kazanamaz. Etkinlikler çok farkediyor bir fuar olmuştu geçenlerde hiç yerinde durmuyordu

Neticede Paris avrupanın en çok turist çeken şehri muhakkak bir hareketlilik oluyor hep ve para bir şekilde dönüyor. Mesela adamın arabasına bardan aldığı bir kadın kusardı kadın 200 300 euro verirdi tüm gecesini çöp ettiği için ve araç temizleme ücreti olarak o yüzden o rakamlar gayet normal ubercilikle

• @lavender İngiltere vermezler fakat oraya gitmenin maliyeti 15 bin poundmuş diye duydum bilginize 😁

• @Harpy-Eagle olursa çok üzülürüm. Seçim sonuçları sonrası olası senaryolardan korkuyorum ben 😁

Benzer Başlıklar

• 7674
  • 22191
  • 16645
  • 682
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63

52.5k
Users

4.8k
Topics

479.4k

| | | |