Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Ufuk-Sener Bu olayı bir araştırmak lazım 3 ünü de deneyecek yol arkadaşı arıyorum hangisi tutarsaya getirelim işi 😂

• @cemal1153 çok teşekkür ederim güzel duanız icin.. 🙂

• @newbie97 Günaydın Ben uğraşıcam bakalım 2026 için en kötü meksika olur :))

• herkese günaydın, yeni bir iş gününden selamlar. annemin kuzeninin çocuğu (2.dereceden mi kuzenim oluyor?) amerika'ya kaçak gitmiş. insan ister istemez hayatı sorguluyor 😂

• @lavender Vallahi deme öyle imreniyorum bak 😂 😂

• @newbie97 valla ben imrenmekten ziyade şaşırıyorum. 10 bin dolar verecek, kampta kalacak, uzun süre ülkeme geri dönmemeyi göze alacak tarzda biri değilim çünkü. turist vizesine bile otuz kere düşünüp yeni başvurdum 😂

• ⭐⭐

@lavender Danışman şirket vasıtasıyla mı başvurdunuz yoksa kendiniz mi

• @lavender 10 bin dolar orası için para değil orda kazanırsın geri.Ordaki güzellikleri görünce ülkene dönmek istemeyeceksin burda tek sıkıntı kampta kalmak diyelim😁

• ⭐⭐⭐

@Birgariphayat, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@lavender 10 bin dolar orası için para değil orda kazanırsın geri.Ordaki güzellikleri görünce ülkene dönmek istemeyeceksin burda tek sıkıntı kampta kalmak diyelim😁

Geçenlerde bir habere denk geldim, Amerikalıların %70inden fazlası pay check to pay check yaşıyorlarmış. Yani en az %70inde hesapta 10bin dolar yok. Ki bu insanlar buranın dilini kültürünü bilen, çoğu burada doğup büyümüş, yasal çalışma izinleri olan kişiler.

Ve 10bin dolar burası için para. 10bin TL gibi düşünmeyin. İnsanlar cebinde 10bin dolar olmadan sıfır Tesla Model Y alabiliyor mesela. Ya da cebindeki 10bin dolar ile ev alabiliyorlar. Çünkü burada kimse öyle para biriktirip bir şeyler yapmıyor, borca girerek yapıyor. Sonra da bu borçları ödüyorlar aydan aya. 10bin dolar öyle küçümsenecek bir para değil.

Tabi buraya gelen kişilerin bu borçları olmayacağı için belki biriktirmesi daha kolay olabilir ama kaçak girince durum yine öyle değil.

Çalışma izni olmayınca saatlik 10 dolara (ki kaçaklara 10 dolar bile vermek istemeyebilirler) çalışsa, her gün 10 saat çalışarak 700 dolar koyarlar bu kişiler cebine 1 haftada. Ki bu süreçte karınlarını doyurmaları, barınmaları da lazım. Ayrıca her gün 10 saat çalışmak uzun süre sürdürülebilir bir şey değil çünkü muhtemelen ağır bir işte çalışacaklar.

Saatlik 13-15 dolara çalışan Amerikalılar var. Onlar genelde bu pay check to pay check dediğimiz şekilde yaşayanlar. Ki onlar da ya mesaiye kalıyorlar ve para yapıyorlar ya da ek iş yapıyorlar. Yoksa saatlik 13 dolara haftada 40 saat çalışarak geçinmek pek mümkün değil. 13 doların bir kısmı vergiye ve diğer kesintilere gidiyor zaten.

Tabi bu paraya kesinlikle geçinilmez mi? Geçinilir. Bizim buradaki Walmartta saatlik 15 dolara çalışan ve Tesla Model Y sahibi olan genç bir çocuk var mesela. Ama bu çocuk ailesi ile yaşıyor. Barınma beslenme masrafı yok. Dolayısıyla almış arabasını. Ama aile geçindiren biri için bu durum böyle olmaz.

Başka bir markette sürekli gördüğüm her akşam 5 gibi gelen bir çocuk vardı mesela. O da marketten alışveriş yaparak delivery yapıyordu. Bir gün muhabbet ettik. Neden sadece akşamları gelip çalıştığını merak etmiştim. Çünkü ek iş olarak yaptığını düşünüyordum. Akşam 5 gibi geliyorum, annemle yemek yiyorum, 60 dolar yapıyorum, bana yetiyor, eve gidiyorum demişti. Annesi de o markette çalışıyor. O zamanlar bana bu para az gibi gelmişti ama hiç masrafı yokmuş annesiyle yaşadığı için, o yüzden bu para yetiyor diyordu. Evde de bütün gün bilgisayarda oyun oynuyormuş 😅

• @hashirama, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@Harpy-Eagle iyilik sağlık. Uzun bir süre yoktum buralarda. Çok vaktimde olmadı okumak için. Bir şeyi merak ediyordum. Türkiyenin GC ye başvuramama gibi bir durumu söz konusu olabilirmiş, bu konu konuşuldu mu acaba?

Önümüzdeki çekilişte böyle bir şey olacağını sanmıyorum ancak ileride kim bilir artık 😅

• @EzgiLera Bu kimsenin birikiminin olmamasını bende görüyorum bazen ama çok inandırıcı gelmiyor. Yani koskoca amerikanın nüfusunun yalnızca %20-30'da bankada 2000$ parası olmaması inanılır gibi değil bence.

Bir gideri olmayıp masrafı kadar çalışan arkadaşta iyiymiş 😃 Kariyer uğruna vaktini satmayıp hayatını yaşıyor demekki

• @lavender Ben de pasaportu yeniletip başvurucam ama sadece abd değil kanada turiste de başvurmayı planlıyorum

• @Birgariphayat Türk pasaportu pozitif ayrımcılık sağlıyormuş işte maksimum 2 gün kamp süresi diye gördüm bir videoda 😁

• @EzgiLera Bir abi var Paris'te uber yapıyor Türk kendisi. Turistik sezonda sadece akşamları bir ubere çıkıyor tek gecede 400 500 euro kaldırıyor rahat

Abd de ubere çok talep var tabiki 400 500 euro bandında kazanılmaz ama iyi sezonda iyi eyalette tek gecede 300 dolar çok rahat kazanılır bence bu yönden bakarsak 10 bin aslında göçmenler için kolay bir hedef, abd liler için zor bir hedef gibi

• @newbie97 gecelik 400-500€ mu? vip taksi olsa bile o kadar kazanamaz fransanin zaten toplu tasimasi gayet yeterli hele bi de youtuber falan ise yalan olmama ihtimali yok cogu insan €‘nun tl gibi kolay kazanildigini falan sandigi icin clickbait icerikler asiri fazla. Ayrica abdde newyork gibi büyük metropoller haricinde toplu tasima yok denecek kadar az uberdeki kazanc avrupaya nazaran daha fazla.

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz bir ara çok popüler olan clickbait videolardandır büyük ihtimalle. Amerika için hafta sonunda uberle 1000dolardan fazla kazanmak vs videoları vardı bir sürü ama hepsine bakıp izlediğinde görüyordun haftasonuna özel bir promosyon çıkılmış yada yeni kullanıcı olduğun için verilen bir promosyon oluyor kazancın yarısından fazlası promosyondan gelen miktar çıkıyordu ama her hafta bu tarz yüksek promosyonlarıda göremiyorsun. Maalesef youtuberların bir çoğu sırf kendi faydaları için tıklanma alabilmek için hayal satarak insanları kandırıyorlar

• @Emre-Kurtulmuş ayni sekilde söyle basliklar da görüyorum “doordash yaparak saatte 40 dolar kazanmak“ diye ama aslinda nadiren denk gelen mesafesi 1 saatlik olan 40 dolarlik bir paket geliyor bilerek o kismi da basa koyuyor sonrasinda hep 5-10 dolarlik paketler geliyor o kisimlari hic videoya koymuyor, isin komik tarafi da 1 saatini oraya gidebilmek icin veriyor geri dönüsü de en az 1 saat sürüyor ve o 1 saatte de is yapamadigi icin matematiksel olarak saatlik 20 dolara denk geliyor tabi basligi gören herkes 5 saat calissam günde 200$ para diye hesapliyor ama isin asli maalesef öyle degil.

• Banned

.................

• @Birgariphayat, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@lavender 10 bin dolar orası için para değil orda kazanırsın geri.Ordaki güzellikleri görünce ülkene dönmek istemeyeceksin burda tek sıkıntı kampta kalmak diyelim😁

10k iyi para abi ora icinde. Sadece tr icin degil abd liler oyle para biriktirmeyi zaten sevmez hersey kredi karti/kredi ile. Sonucta insanlar aylik 10000 kazanmiyor cogu kesim zaten dusuk maas aliyor. American DreaM birazcik abartiliyor gercekler bambaska oluyor. 😂

Keske hayallerim ufak olsa soyle orta gelirli ama mutlu olan cok parada mutluluk getirmiyormus 😢

• Banned

...............

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77

52.5k
Users

4.8k
Topics

479.4k

| | | |