Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Bu bir Bangkok/Tayland deneyimidir.
Arkadaşlar mümkün olduğunca bahsedilmeyen konuları anlatmaya çalışacağım.
Dosya numaramın 15XXX olması ve Viyana için Schengen stresi ile uğraşmamak adına çoğu kişi gibi Hong Kong ve Bangkok ikilemi arasında kaldım ve hem daha önce ziyaret ettiğim hem de daha ekonomik olacağını düşündüğümden dosyamı Bangkok'a taşıdım.
Evlilik planım halihazırda vardı ancak greencard sebebiyle planı 1 yıl geri çektik,evlilik işleminden sonra eşimin kimlik ve pasaportu çıkar çıkmaz eşimi dosyama submit ettim.
Sabırla current olmayı bekledim zaten current olur olmaz Bangkok mülakat tarihi verdi.
Mülakat tarihi kesinleştikten sonra DS260 unlock edip medeni durumumu düzenleyecektim ancak emin olmak adına 1 hafta bekledim.Bu esnada Bumrungrad hastanesinden randevu,uçak bileti,GSS kaydı ve hotel rezervasyonu işlemlerini hallettim.Ardından antikor testi sonucuma eksik aşılarımı tamamladım, evraklarımı hazırladım.Bu süreçde hem benim hem diğer kişilerin aşı konusunda çok kafa karışıklığı yaşadığını gördüm ancak bir süre sonra bunun en fazla biraz daha harcama yapmamıza kumanda ettiğini,süreci tehlikeye atacak bir etmen olmadığını fark ettim,dolayısıyla aşı işleri ile ilgilenirken bunu unutmamanızı öneririm.
Ayrıca genel süreci şu adımlarda takip ettim.Süreç boyunca sıkca aranan cevapları yanlarına yazdım
Dosya taşıma(Current olmadan önce KCC ile,current olduktan sonra konsolosluk vasıtasıyla)
Evlilik
Eşim için yeni kimlik ve pasaport
DS260 Add applicant(Bu aşama DS260'ı unlock anlamına gelmiyor sadece eşimizi dosyamıza ekliyoruz)
Mülakat aldıktan sonra DS260 düzenleme,unlock etme(medeni durum güncellendi)
Sağlık kuruluşu Bumrungrad randevu(+66 65 964 7980 numarasından whatsapp yolu ile randevu aldım,ufak sıkıntılar çıkabiliyor bu durumda süreç mailleşme ile ilerleyebiliyor)
GSS kaydı (https://www.usvisascheduling.com/en-US) site pek stabil çalışmıyor endişe etmeyin,hatta mülakat aldıktan 1 hafta sonra kaydımı yapabildim
Uçak bileti,otel rezervasyonu
Belgelerin hazırlığı(Belgenin aslı+çevirisi+çevirinin fotokopisi) apostile ve notere gerek yok
Aşılar(Bu konu yukarda yazdığım gibi derya deniz dolayısıyla buraya yazmayacağım ama konuya basit yaklaşın:yaş aralığına göre istenen aşıları ol ya da daha önce olduğunu kanıtla.bu kadar)
Mülakat günü : konsolosluk önünde caddede bir sıra oluyor sıra size geldiğinde pasaport ve DS260 confirmation page çıktınızı veriyorsunuz.Randevunuzu kontrol edip sizi güvenlik alanına alıyorlar telefonunuzu kapatıp teslim ediyorsunuz.Laptop götürmek yasak telefon gibi teslim almıyorlar.
Ardından bahçe alanına geçiyorsunuz ve meşhur 1-2-3 numaralı vezneleri görüyorsunuz.3 numaralı vezneden belge teslimi
Benim için:
Pasaport fotokopisi
Formul A (Çok dilli bir belge olsa bile çevirisi istendi)
Formul B (Çok dilli bir belge olsa bile çevirisi istendi)
Sicil kaydı (E-devletten ingilizce alınıyor)
Üniversite diploma kendisi ve çevirisi ve transkript
Askerlik belgesi ve ingilizce çevirisi
2 fotoğraf
Evlilik cüzdanı ve ingilizce çevirisi
Boşanma belgesi ve ingilizce çevirisi
Eşim için:
Pasaport fotokopisi
Formul A
2 fotoğraf
Adli sicil kaydı
Ve tabiki hastane zarfları
Almanya doğumlu olduğum için Almanya'dan sicil kaydı ve Formul A almıştım ama istemediler.Durumu benim gibi olan varsa yine de burayı referans almasın başka bir dönemde istemeyecekleri anlamına gelmez.
Belge tesliminden sonra içeriye vezneye geçip paraları yatırdık.
Birkaz bekledikten sonra 1. bankodan amerikalı konsolosluk görevlisi anons etti.
Önce bizim konuşmamız sonra tercüman Emre beyin çeviri yapması ve ekstra girdi yapmaması konusunda ikazda bulundu.
Ellerimizi kaldırmamızı ve kendi söylediklerinin sonunda evet dememizi istedi.Hem belge tesliminde hem yeminden önce parmak izi alındı.
Sorular diğer deneyimlerde olduğu gibiydi:
Nerdeye gideceksin,tanıdık var mı,ne iş yapacaksın vs.
Esas kritik şey spesifik tarih istiyor:ne zaman liseden/üniversiteden mezun oldun,ne zaman evlendiniz,ne zaman tanıştınız,kaç yaşında almanyadan geldin,ne zamandır sevgilisiniz...gibi...
Sonra eşime sen iş yapıyorsun ve orda ne yapacaksın,ve senin ilk evliliğin mi soruları soruldu.kısa bir bekleyişten sonra "I don't see any problem,i aprove" dedi ve 2 hafta içinde pasaportumu teslim alabileceğimi sistemden kontrol etmem gerektiğini söyleyip gönderiyor.
Tabiki pasaport teslimi 2 hafta sürmedi mülakatımız cuma günüydü salı günü pasaportları teslim aldık.
Mülakat sonrası pasaportun kargoya ulaşması ve takip aşaması:
GSS sayfasında
https://www.usvisascheduling.com/en-US
Passaport statusun "In transit" olmasını bekliyoruz
Daha sonra DHL nin posta takibinden durumu takip ediyoruz.
https://www.dhl.com/th-en/home/tracking.html?tracking-id=073993081&submit=1
Posta takip numarası GSS kaydı yaptığımızda oluşan barkodun altında yazan 9 haneli numara
Posta şubeye ulaşsa bile site ulaştı bilgisini güncellemiyor,ya da o an heyecanla hemen olsun diye beklerken biz fırsat tanımıyoruz 🙂
Bu durumda şubenin Line uygulaması adresinden iletişime geçtim,Line kullanıcı adı : madd.pld
Bu Line iletişim adı Palladium alışveriş merkezindeki DHL noktası için geçerli! diğerlerinde böyle bir opsiyon var mı bilmiyorum.
Salı günü 15.00 civarı postamızın geldiğine dair mail geldi ve aynı zamanda şube Line'dan yazdı,gidip pasaportlarımızı teslim aldık ve vizemizdeki bilgileri kontrol ettik.
Bu foruma case number nedir bilmeden geldim şimdi ise vizem pasaportumda basılı halde,bu gerçekten muazzam bir bilgi paylaşımı sayesinde oldu.Süreç içinde yılmadan herkese yardım eden başta @gucarslan, @ATS16, @Serapp ve @EzgiLera'ya sonsuz teşekkürler,yüzlerce kişinin hayallerine kavuşmasında öncü olmanız harika bir duygu olmalı 🙂
Ayrıca Forumda tanışıp artık farklı dostluklar kurulabildiğini gösteren @cptmuzaffer, @fahriakc
Ayrıca desteklerini yılmadan aktaran @metinbeci @Flight101 @onuru @dehaningizemi @gloria @evrentnrkl @Ben-Batur @berilll @vonmanc @Ahmet-Sarıkurt'a sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum
@ömeryazgi mesela nereyi düşündünüz. Oturum izni veya vatandaşlık olmadan çogu yer kabul etmiyor. Eger öyle bir seceneğiniz var ise daha ayrıntılı bilgi vermelisiniz bence.
@asdads Öncelikle merhabalar ve hayırlı olsun. Yurtdışında yaşadığınız için polis raporu da aldığınızı söylediniz. Amerika dışında bir ülkede miydiniz acaba? Çünkü eğer Amerika'da 1 yıldan fazla yaşamış olsanız bile almanıza gerek yok çünkü kendi kayıt sistemlerinden görülebiliyor demişlerdi. Fikirleriniz merak eder tekrardan tebrik ederim.
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
@selens1907 evrak talebi süreci kaldırılalı 3 yıl oldu.
sadece mülakat maili beklemelisiniz.
@gucarslan ANK nın 17000 lere randevu vermeyeceğini düşünerek sorun olacağını sanmıyorum. Viyanadan olmadı Hk ya başka bir yere deneriz randevu gelmezse
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
sevgiyle kalın..
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under construction
Görüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
@ATS16 tekrardan yardımınız için çok teşekkür ediyorum
@ATS16 tekrardan yardımınız için çok teşekkür ediyorum
@10urdmn çok güzel ve detaylı yazmışsınız elinize sağlık, vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar
Herkese merhabalar ben Kadir. Sizlere 20 Şubat'taki Sağlık randevusu sürecimi ve 3 Mart'ta girmiş olduğum mülakat deneyimini aktaracağım.
Detayları aktarmadan önce dosya taşıma sürecimde yardımını çok gördüğüm değerli @cttl abime buradan saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Biraz soru yağmuruna tutmuş olabilirim, çok teşekkür ederim . Bu forumun kurulmasını sağlayan kişilere teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca Mülakat deneyimini mükemmel anlatmış forum arkadaşlarıma teşekkür ederim. Sizlerin güzel anlatımı sayesinde vize görüşmesini kusursuz bir şekilde tamamladım diyebilirim. Mülakat günü tanıştığımız @ugurbocegi, @mehmetserdarnar , @alikacar06 , @Ethem-Kostak, Osman, Furkan bey ve değerli eşine, @cptmuzaffer ve değerli eşine, İlkay bey ve değerli eşi @zeynep-soyupak ve çocukları Erkay ve Linda'ya, @metinbeci bey ve değerli eşi ve oğluna, ve Marina Medical’de tanışmış olduğum Oğuzhan bey ve değerli eşine saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Sizlerle tanışmak bir keyifti. Yeni yaşamınızda başarılar diliyorum.
Green card sonuçları açıklandıktan sonra Case numaramın 7 bin küsür olduğunu öğrendiğimde Ankara'da mülakat yetişebilir düşüncesiyle bekleyiş sürecine girdim. Daha sonra ocak ayında forumda araştırmalar içerisine girdim ve bu case no ile Ankara'da mülakat alamayacağımı düşündüğümden kaynaklı Hong Kong'a dosya taşıma işlemlerimi başlattım. Numaram current olduğu için 31 Ocak Cuma günü Hong Kong'un mail adresi olan " [email protected] " adresine dosya taşıma maili attım. 6 Şubat günü konsolosluk tarafından kabul edildiğime dair mail aldım ve böylelikle dosyam Hong Kong'a taşınmıştı. Daha sonra forumdan okuduğum kadarıyla mülakat gününün 1.5 ay sonrasına gelebileceğini düşündüğüm için heyecanlı bekleyişim başlamıştı. Çok şaşıracağım bir şekilde 12 Şubat'ta Hong Kong konsolosluğu tarafından mülakat tarihimin 3 Mart olduğu bilgisi aldım ve beni aşırı stres ve heyecan bastı. Çünkü önümde 19 gün vardı ve benim hiçbir belgem, antikor testim, aşı bilgilerim vs. hazır değildi. Daha sonra hızlı bir şekilde ilk olarak Dr.Nicolson ve Anderson'a sağlık randevusu alabilmek için mail attım. Tercüme edilecek belgeleri hazırladım. Devlet hastanesinden antikor testi olursam eğer yetişmeyeceğinden korktuğum için özel hastanede antikor testi oldum. ve sadece Hepatit B aşısı oldum. Daha sonra ilk olarak Dr.Nicolson'dan cevap aldım ve bana 18 Şubat'ta randevu ayarlayabileceklerini, daha sonrasına veremeyeceklerini ilettiler. Anderson ise 24 Şubat'a randevu verdi. Benim için en iyi tarih 24 Şubat'tı çünkü yetiştiremediğim evraklar vardı. Bu arada sonradan düşündüm ve 24 Şubat'ında çok geç olacağını düşündüğüm için randevu tarihini 20 Şubat'a çekmesi için Anderson'a tekrar mail attım ve bu isteğimi gerçekleştirdiler. Böylelikle Nicolson'a randevuyu iptal etmelerini söyledim. Hemen Sağlık randevum belli olduğu için Covid aşısının randevusu için Marina Medical'den 21 Şubat 11:30'a randevu aldım. Sağlık randevumun tarihi kesinleştiği için 19 Şubat TSİ 02:30 saatiyle IST-HKG Direkt uçuşuyla THY'dan bilet aldım. Tüm herşeyimi ayarladıktan sonra Hong Kong'a 19 Şubat'ta 17:30 civarında indim ve pasaport kontrolüne girdim. Görevli memur hiçbir soru sormadan 90 gün geçerli olan küçük bir kağıt verdi ve bavul teslim alanına geldim. Bavulumu aldıktan sonra 100 dolar bozdurarak 700 HKD civarı para aldım. Diğer mülakat deneyimini anlatan arkadaşlar gibi sizlere önerim havalimanında 100 dolar bozdurmanız yeterli. Çünkü havalimanındaki kur 7 iken şehir içinde 7.7 civarında. Daha sonra herkesin söylediği "80GB 88HKD" sim kartını aldım, octopus card(ulaşımda,markette,restoranlarda ve çoğu yerde geçerli olan ve çok önemli kart, 200HKD) aldım ve tuttuğum airbnb'de kalmak için A11 numaralı otobüse bindim. Kaldığım airbnb, Konsolosluğun 2 km ötesinde olan Hennesy Rd'da Wan Chie Fire Station kısımlarında kalıyor. Çok merkezi bir yer olduğu için ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadım. Forumda herkesin belirttiği gibi Hong Kong ulaşım açısından inanılmaz gelişmiş. Gitmek istediğiniz yeri google maps'te yazdığınızda otobüs kısmına basınca detaylı şekilde bilgi alınabiliyor.
Nicolson mail : [email protected]
Anderson mail : [email protected]
-Antikor testim
-Çocukluk yıllarıma dair aşı kartlarım
-Hepatit B aşısı olduğuma dair aşı belgesi
-1x1.5 inch 5 adet fotoğraf (2.54cm x 3.81cm)
-Covid 19 aşı kartı
-ESC çıktısı
-Ds 260 Confirmation Page
-Pasaport fotokopisi
-Kimlik fotokopisi
-Amerika'da belirttiğim adres çıktısı
-21 şubat'ta covid aşısı olacağıma dair mail çıktısı
20 Şubat 14:10'da olan Anderson randevu sürecime başlamak için saat 13:50'de Mong Kok'ta Wai Fung Plaza'da bulunan ve 8.katta olan Quality HealthCare Medical Centre'a giriş yaptım. Molada oldukları için 10 dakika kadar bekledikten sonra çalışanlar geldi ve müşterileri almaya başladılar. Ben ilk sırada olduğum için beni çağırdılar. İlk olarak U.S Visa Medical Examination için geldiğimi söyledim ve benden şu belgeleri talep ettiler:
-Pasaportum
-1x1.5 inch 5 adet fotoğraf
-Antikor testi
-Aşı kartlarım(çocukluk aşılarım,covid 19 aşı kartım ve hepatit b aşısı belgesi)
-ESC çıktısı
-Amerika'da belirttiğim adres ( ve ayrıca bu kağıda e mailimi ve telefon numaramı yazmamı istedi)
Daha sonra onlara covid aşısı randevusu aldığıma dair mail çıktısını verdim ve aynı zamanda influenza aşısınıda olmam gerektiğini söylediler. Hemen o esnada Marina Medical'e whatsapp üzerinden yazdım ve İnflueanza aşısı olmam gerektiğinide söyledim ve Covid aşısı ile birlikte vurulacağımı belirttim. Bana yapacakları testleri anlatmaya başladı. İlk olarak idrar testi vermemi istedi. Daha sonra kan vereceğimi söyledi ve göğüs röntgenine gireceğimi söyledi. İlk olarak idrarımı verdim ve daha sonra kanımı verdim. Biraz oturduktan sonra hemşire odaya çağırıp göğüs röntgenimi çekti. Biraz bekledikten sonra başka bir hemşire göz testine soktu, (tek gözümü kapatmamı istedi ve aynaya bakıp harfi okumamı istedi), boy ve kilo ölçümü yaptı, tansiyonumu ölçtü ve genel olarak sorular sormaya başladı(Önündeki pcde translate açıktı ve anlamadığım soruları oraya yazdı ve bana Türkçesini gösterdi):
-Daha önce ameliyat geçirdin mi?
-Astım var mı?
-Alkol kullanıyor musun?
-Daha önce birine zarar vermek istedin mi?
-İlaç kullanıyor musun?
-Uyu*turucu kullanıyor musun?
-Ailede kanser vakası var mı?
gibi genelde "No" diyeceğim sorular soruldu.
Daha sonra ayrı bi odada Doktor'un muayene edeceğini söyledi. Sadece iç çamaşırım kalacak şekilde üstümü çıkartmamı ve verdikleri mavi önlüğü giymemi söyledi. Odada dediklerini yaptıktan sonra doktor geldi ve hemşire kızın bana sorduğu soruların aynısını sordu. Bazı refleks testleri yaptıktan sonra kalbimi dinledi, ciğerimi kontrol etti ve yaklaşık 10 kere nefes alıp vermemi istedi.
Bütün testlerden sonra herşey normal gözüküyor dedi ve Doktor odadan ayrıldı. Üstümü tekrar giydikten sonra kolidorda bekledim ve başka bir hemşire aşı bilgisi için odaya çağırdı. Vermiş olduğum antikor testim ve aşı kartlarım sonrası o gün orada aşı olmadım. Fakat Covid ve İnfluenza aşısı olunduktan 2 hafta sonra hemşire kadın olmam gereken aşıları belirtti. (MMR,Tdap,Polio.) Ben bu aşıları Türkiye'de olabilir miyim diye sordum ve kabul ettiler. Daha sonra ödeme yapmak için tekrar benden belgeleri alan hanımefendiye gittim ve ödeme yaptım. Toplamda 4780 HKD ödeme yaptım. Oradaki işim o günlük bitmişti. 21 Şubat'ta covid aşısı (biontech) ve influenza aşısını Marina Medical’de olduktan sonra aşı kartlarını Anderson'a bıraktım ve sağlık testi sürecini başarıyla tamamladım. Hemşire hanıma özellikle 3 Mart'ta mülakatımın olduğunu belirttim ve yetişmesi için ricada bulundum. Bana 10 iş günü içinde çıkabileceğini söyledi. Daha erken çıkması halinde sizleri e mail üzerinden bilgilendireceğiz dedi. Oradan ayrıldım ve bekleme sürecine girdim. Daha sonra hafta sonu araya girdi ve 25 Şubat Salı günü dayanamadım ve oradaki sekreterliğe mail attım. ( [email protected] ) 1 gün sonra cevap geldi ve Cuma günü (28 Şubat) Sağlık raporunuzu teslim alabilirsiniz dediler. Çok sevinmiştim çünkü bu kadar kısa sürede çıkmasını beklemiyordum. Eğer ki rapor yetişmeseydi Konsolosluğa mülakatı ertelemek için mail atmak zorunda kalacaktım ve buda süreci riskli bir duruma getirecekti.
-Lise diploması aslı, tercümesi ve fotokopisi
-Mezuniyet belgesi aslı, tercümesi ve fotokopisi
-Arşivli Adli sicil kaydı ( e devletten ingilizce olarak alınabiliyor)
-Askerlik belgesi aslı, tercümesi ve fotokopisi)
-Formül A
-Vukuatlı nüfus kayıt örneği aslı, tercümesi ve fotokopisi
-İkametgah belgesi aslı, tercümesi ve fotokopisi
-ESC çıktısı
-Ds 260 Confirmation Page
-Sgk 4A Hizmet dökümü (sadece 1. ve 4. sayfasını tercüme ettirdim)
-Sgk çalışma belgesi aslı, tercümesi ve fotokopisi
-Pasaport fotokopisi
-Kimlik fotokopisi
-2x2 inch boyutunda 5 adet Fotoğraf (5cm x 5cm)
3 Mart sabah 08:30 da olan mülakatım için saat 07:00'de evden çıktım ve konsolosluğa 07:25'de vardım. Daha sonra konsolosluğun karşısındaki kafede beklerken tanışmış olduğum ve yazımın başında belirtmiş olduğum değerli arkadaşlarımla birlikte 08:20 de konsolosluk önünde sıraya girdik ve görevliler tarafından 08:25 de içeriye alınmaya başladık. Telefonlarımızı kapattıktan sonra cüzdanımı, telefonumu ve belgelerimin bulunduğu sırt çantamı küçük bir sepete koydular ve sepeti elimde tutmam için verdiler. Daha sonra üst aramasından geçtikten sonra telefonumu aldılar ve konsolosluktan çıkış yaparken teslim almam için bir numara verdiler. Elimdeki sepetle birlikte 1 kat yukarı çıkıp sağa döndüm ve görüşmenin gerçekleştiği odaya girdim. Türk arkadaşlarımla birlikte orada oturduk. Önümüzde toplam 4 gişe vardı ve 4 numaralı hanımefendiye ilk olarak ben belgelerimi ve pasaportumu teslim etmek için gittim. Benden pasaportumu istedi. Daha sonra teker teker benden bu belgeleri istedi:
-Formül A
-Vukuatlı Nüfus kayıt örneği
-Anderson'dan almış olduğum sağlık raporu
-2x2 2 adet fotoğraf(1 tanesinin arkasına soyismimi ve ismimi yazdım)
-Lise diploması aslı ve tercümesi
-Lise Mezuniyet belgesi
-Arşivli adli sicil kaydı
-Askerlik belgesi
Bu saymış olduğum belgelerin sadece tercümeli olanını verdim. Bana fotokopisi var mı bunların dedi, bende bu belgeler sizde kalabilir, sizin için hazırladım dedim. Daha sonra hiç evlendin mi diye sordu, hayır dedim. Amerika'da daha önceden bulundun mu dedi, hayır dedim. Daha sonra 330 Dolar olan vize ücretini ödemem için bir kağıt verdi ve hemen kolidorun solunda olan vezneden ücreti ödedim ve kağıdı hanımefendiye verdim. Daha sonra oturmamı söyledi ve ismim çağırıldığında gelmemi söyledi. 3-4 dakika kadar bekledikten sonra 1 numaralı gişede olan Amerika'lı memur tarafından çağırıldım ve mülakatım başlamış oldu. Bu arada ben tercüman tutmadım. Orada tercüman tutan arkadaşlarım vardı. Eğer ki kendinizi daha güvende hissedebileceksiniz tercüman tutabilirsiniz. Görevli memur ilk önce parmak izlerimi vermemi istedi. Sol 4 parmağımı okuttum ardından sağ 4 parmağımı okuttum ve 2 baş parmağımı okuttum. Daha sonra sağ elini kaldır dedi ve vereceğin bilgilerin doğru olduğuna yemin eder misin dedi. Ben de yemin ettim. Daha sonra lise diplomama baktı ve hangi okuldan mezunsun dedi ve bunu türkçe şekilde söyle dedi. Türkçe şekilde söyledim. Daha sonra şu soruları sordu:
-Bitirdiğin en yüksek okul derecesi nedir?
-Daha önce Amerika'ya gittin mi?
-Türkiye ve Hong Kong dışında ülkeye gittin mi?
-Amerika'da ailen var mı?
-Ne iş yapıyorsun?
-Daha önce tutuklandın mı?
Bu soruları sorduktan sonra sadece kısa cevaplar verdim ve yeterli oldu. Daha sonra 2-3 dakika boyunca bilgisayarda birşeyler yazdı ve şu cümleyi söyledi:
"Vizenizin onaylanması için tavsiyede bulunacağım. Pasaportunuzu 2 ila 5 iş günü içerisinde buradan teslim alabilirsiniz" dedi. Daha sonrasında teşekkür ettim ve bu şekilde mülakatımı sonlandırdım. O gün oradaki ilk vizeyi alan kişiydim. 5-6 saat sonra https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV sitesinden vizemin durumunu kontrol ettiğimde "AP" yazdığını gördüm ( bu durum sizde de olursa endişelenmeyin normal bir durum) ve 1-2 saat sonra ise " Issued" yazdığını gördüm. Bir sonraki gün olan 4 Mart sabahında Konsolosluk tarafından şu şekilde mail aldım: "Pasaportunuza vize basıldı ve saat 14:00-15:00 arası pasaportunuzu teslim alabilirsiniz." Daha sonra pasaportumu ve hiç açmamam gereken sarı zarfı teslim aldım. Bu sıkıntılı ve stresli süreci başarıyla tamamlamış oldum.
• Fotokopi (belge) çıkarma maliyeti → 350 TL
• Belgeleri tercüme etme işlemi → 0 TL (Tanıdık olduğu için masraf olmadı)
• Gidiş uçak bileti → 25.000 TL
• Dönüş uçak bileti → 17.800 TL ( esnek bilet)
• Airbnb konaklama (17 gün) → 17.000 TL
• Yeme-içme → 7.000 TL
• Anderson muayene ücreti → 22.400 TL
• Covid-19 aşı ücreti → 8.000 TL
• İnfluenza aşı ücreti → 2.350 TL
• Türkiye'de iken olduğum Antikor testi → 5000 TL
• Türkiye'de iken olduğum Hepatit B aşısı → 350 TL
• Ulaşım masrafım → 3.000 TL
• Vize ücreti 330 Dolar → 12.000 TL
• Ekstra giderler (hediye,kişisel harcamalar) → 5000TL
Toplam: 125.250 TL ( 3.435 USD )
İşte böyle, buraya kadar okumuş olan herkese teşekkür ederim. Vizesini almak isteyen herkese bu süreçte başarılar diliyorum.
Saygılarımla
@kadirkurtgoz
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..
@kadirkurtgoz yeni hayatında başarılar dilerim.
@kadirkurtgoz Her şey gönlünce olsun tekrardan
Yeni hayatında başarılar dilerim.
@kadirkurtgoz hayırlı olsun, tanıştığıma çok memnun oldum. Çabaladın sabrettin vizeni aldın. Çok güzel bir deneyim yazmışsın. ABD'de önceden 1 tane arkadaşım vardı, artık sen de dahil 20 tane arkadaşım var. Hepimizin hakkında en güzeli olsun, yeni hayatında başarılar.
@Flight101 Teşekkür ederim ️
@metinbeci Teşekkür ederim abicim
@Ethem-Kostak Teşekkür ederim, darısı başına ️
@ugurbocegi Teşekkür ederim ️ Hepimiz hakkında en hayırlısı olsun...
@kadirkurtgoz
Tebrikler dostum:) Kısa zamanda maddi manevi olağanüstü efor sarfettin ve kazıya kazıya aldın vizeni.
Seni tanıdığıma çok memnun oldum..
Karakterin ve yaşın itibariyle Amerika’da çok güzel günlerin seni beklediğine eminim.
Şimdiden yeni hayatında mutluluklar diliyorum!
@kadirkurtgoz Hayırlı olsun hocam, konaklama çok uyguna gelmiş ben hiç görememiştim paylaşımlı odada mı kaldınız
@cttl Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Aynı şekilde senin de vizeni başarıyla almanı sabırsızlıkla bekliyorum.
@yasavul Teşekkürler. paylaşımlı oda değildi, sadece ortak alan olarak mutfak ve banyo vardı. Oda bi hayli küçüktü fakat fiyatı açısından iyi olduğunu düşünüyorum. Keza konum açısından çok güzel bir konumdaydı.
@kadirkurtgoz Çok güzel anlatmışsınız Vizeniz hayırlı olsun. Yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim
@Serapp Teşekkür ederim
Bu süreçte forumdan sıkça faydalandım, sorularıma yardımcı olan herkese çok teşekkür ederek başlamak istiyorum. Her fırsatta yol gösteren @gucarslan'a, bizlere yol açan ve deneyimlerinden sayısız kez faydalandığım @onuru'ya, @Serapp, @EzgiLera, @ATS16, @Flight101 ve forumda paylaşım yapan herkese çok teşekkürler.
Hong Kong'da tanıştığım @metinbeci @alikacar06 @kadirkurtgoz @cptmuzaffer @mehmetserdarnar @zeynep-soyupak ve kullanıcı adını bilmediğim diğer herkese de çok selamlar, birlikte çok keyifli bir 3 hafta geçirdik.
DV lotosunu kazandığımı öğrendikten sonra YouTube'dan "şimdi ne yapmalıyım" şeklinde araştırmaya başladım. DS formunu doldurmam ve Case Number'ımın current olup sıra bana gelmesini beklemem gerektiği söyleniyordu. Geçmişte yine bu forum sayesinde Green Card ile Viyana'dan ABD'ye giden bir arkadaşımın arkadaşı, bana bu forumu tavsiye etti ve araştırmalara başladım. İlk iş DS-260 formunu doldurmaktı, gereken şekilde doldurdum ve ilerleyen günlerde Ankara'yı beklememem gerektiğini, dosyamı taşımam gerektiğini öğrendim. O dönem Telegram gruplarına falan da girdim ama gerek sürecin çok başında olduğumuzdan gerekse bu tarz grupların aksine forumda daha net bilgiler yer aldığından grupları takip etmeyi bırakıp sadece forumu takip etmeye başladım. O günden bugüne, istisnasız her gün forumu okudum.
Green Card'ı kazandığımı öğrendikten sonra belki Ankara bu yıl hızlı çalışır ve dosya taşımamıza gerek kalmaz diye umuyordum, hatta "olur mu öyle şey konsolosluğun görevi bu" falan diye de kendimi kandırıyordum. Bu yüzden dosyamı taşımadan önce ilk bültenin açıklanmasını ve Ankara'nın performansını görmek istedim. Ankara yine çok yavaştı, yeni FAM yasasına güvenerek dosyamı taşımalıydım ama nereye? Viyana için Schengen'im yoktu, Hong Kong'u da doğrusu o zamanlar bilmiyordum. Bu süreçte,
Bu redlerden sonra Viyana kapılarının bana kapandığını düşünüp alternatif dosya taşıma lokasyonlarını araştırmaya başladım. Dil okuluyla Malta'yı falan tercih edip oturum almayı düşündüm ancak Hong Kong'dan daha ucuza denk gelmeyecekti. Performansına baktığımda Hong Kong'un iyi ilerlediğini gördüm ve Hong Kong'u tercih ettim. İyi ki de öyle yapmışım. Bu mesajın ilk başında linklerini paylaştığım deneyimlerimde de yer verdiğim üzere, Hong Kong'a gelip Bishop Lei isimli otele yerleştim.
Benim için en kolay geçen süreç bu oldu, bu süreci atlatınca gerisi çok kolay ilerliyor zaten. Çok azıcık bile olsa İngilizceniz varsa tercümansız halledebilirsiniz bu süreci. Google Translate de kullanabilirsiniz. Bizim gittiğimiz dönem Türklerin hemen hepsine aynı gün doktor ve vize randevusu verildiği için orada birçok Türkle tanıştım, İngilizcesi olmayanlara yardımcı oldum. Aşı ve sağlık kontrollerini hallettik. Dr. Nicolson'da yalnızca Polio aşısı oldum, benden ek olarak bir de idrar tahlili istediler.
Ardından Virtus Medical'da aşı oldum, bana verdikleri belgeyi Dr. Nicolson'a götürdüm ve sağlık randevumdan 9 gün sonra sağlık raporunuz hazır, gelin alın diye WhatsApp'dan mesaj geldi. (WhatsApp'da Dr. Nicolson'a verdiğiniz numarayı kullanın, Türkiye numarasını değil. HK telefon numarasını da havalimanından mutlaka alın çünkü Octopus kart, COVID aşı belgesi gibi birçok konuda lazım oluyor.)
Dr. Nicolson'un verdiği sarı zarfın içinde 3 tane dosya yer alıyor:
Saat 8.25'te konsolosluğun kapısının önündeydik, görevlinin çağırmasıyla içeri girdik. Ben tercüman tutmadım. Eşyalarımızı, telefonlarımızı ve kemerlerimizi bıraktık, kontrolden geçtik ve yukarı kata yönlendirildik. Merdivenden çıkınca sağ tarafta kalan odaya girdik ve oradaki sandalyelere oturup görevlilerin bizi çağırmasını beklemeye başladık. Beni çağıran görevliye pasaportumu ve belgelerimi teslim ettim, benden fotokopileriyle ve orijinalleriyle birlikte şu belgeleri istedi:
İstenmeyen belgeler: ESC sayfası çıktısı, DS-260 Confirmation Page, TC kimlik kartı fotokopisi, banka hesap dökümleri, SGK tescil ve hizmet dökümü, SGK kaydı, ikametgah belgesi, lise ve üniversite transkriptleri, üniversite aktif öğrenci belgesi.
Belgelerimi isteyen memur "Hiç 1 yıl veya daha uzun süre Türkiye dışında bir ülkede yaşadın mı?" diye sordu, hayır dedim. Yaşamış olsaydım o ülkeden de police clearance certificate almam ve görevliye bu belgeyi sunmam gerekirdi.
Ardından ilgili görevli, bana bir fiş verdi ve koridorun ortasında yer alan vezneye 330$ ödeyip makbuzu kendisine getirmemi istedi. Nakit ödememi yaptım. Ödemeyi yaptığım veznedeki memur da ABD'de nereye gideceksin, daha önce Avrupa'da bir süre yaşamışsın niye orada kalmak istemedin, gibi sorular sordu. Ödemeyi yaptıktan sonra fişi bir önceki odada beni çağıran bankodaki memura teslim ettim. Oturup kendisini çağırmalarını beklemem gerektiğini söyledi. Anladım ki henüz vize mülakatına başlamamıştım bunlar benim vize mülakatımı yapacak olan memurlar değillerdi. Oturup beklemeye başladım.
...
Bir süre sonra en sağdaki bankoda bulunan beyefendi bana seslendi ve vize mülakatım başlamış oldu. Sıralarını hatırlamıyorum, aşağı yukarı şu soruları sordu:
Sağ elini kaldırıp vereceğin bilgilerin doğru olduğuna yemin eder misin? ... Burada bir cümle daha söyledi ama hatırlamıyorum. Kendisi sözünü bitirdiğinde, dediklerini onaylamak için sağ elimi kaldırdım ve "Yes I swear." dedim.
Ardından parmak izimi aldı. Önce sol el ilk 4 parmak, ardından sağ el son 4 parmak, en son da her iki elin başparmağını makineye okuttum.
Hiç evlendin mi? / Hayır
Hiç çocuğun oldu mu? / Hayır
Hiç tutuklandın mı? / Hayır
Hiç ABD'de bulundun mu? / Hayır
Hiç ABD vizesine başvurdun mu? / Evet
Peki sonucu ne oldu? / Vize reddi yedim. (Sebebini sormadı.)
Hangi ülkelere gittin? / DS-260 formumda veya verdiğim pasaportu damgasında bulunan bulunmayan tüm ülkeleri söyledim.
Çalışıyor musun? / Evet 3 yıldır ... pozisyonunda çalışıyorum.
... burada işimle ilgili bazı sorular sordu, bunları yazmayacağım ...
Birkaç saat sonra konsolosluktan e-posta geldi, ertesi gün saat 10'da pasaportumu almaya gelebileceğim yazıyordu.
Vize mülakatımızın olduğu gün odadaki neredeyse herkes Türktü, en az 15 kişi vardık. Sanırım onlar da ilk defa bu kadar fazla Türk'e aynı anda mülakat verdiler. Üzülerek söylüyorum ama mülakatın yapıldığı odada, mülakatın yapıldığı esnada herkes birbiriyle konuşuyordu. Hem vize mülakatına giren kişinin vize memurunu duyması zorlaştı hem de uğultu oldu. Çok kısık sesli de olsa birbirimizle konuşmak odada uğultuya yol açıyor. Oda zaten çok küçük ve sıcaktı.
Ertesi gün biz 4 arkadaş saat 9'da konsolosluktan belgelerimizi almaya gittik. Ben ve bir arkadaşım saat 10'da pasaportumuzu teslim almamız gerekiyordu, bir arkadaşım 9'da alması gerekiyordu, 1 diğer arkadaş ise CEAC'da Issued olmuştu ama ona e-posta henüz gelmemişti. 4'ümüz beraber gittik, kapıdaki görevli isimlerimizi listeden kontrol edip (ve yukarıyla konuşup) hepimizi içeri aldı. Arkadaşlar benden çeviri yapmamı rica etmişlerdi.
Biz memurların bizi çağırmasını beklerken konsolosluk görevlileri şu iki konuda uyardı:
Vize görüşmelerinin yapıldığı odada Aslı Hanım'ı, Büşra Hanım'ı ve Murat Bey'i görme, izleme imkanım oldu. Aslı Hanım hakkında olumlu bir yorum yapamayacağım, sürece hakim olsa da vize görüşmesi esnasında gereksiz konuşmalar yaptığına ve henüz mülakatın yapıldığı odadan çıkmadan para toplamaya başladığına şahit oldum, şahsen kendisini tavsiye etmiyorum. Murat Bey güler yüzlü ve oldukça profesyoneldi, her ne kadar benim telefonumu açmasa da, duyduğum kadarıyla 1 gün önceden başvuran adayın belgelerini falan da inceleyip yardımcı olmuş. Büşra Hanım da güleryüzlü ve yardımsever birisiydi.
Tercümanlara bu parayı ödemek istemeyenler +852 4685 6680 numarasından Berat Bey ile iletişime geçebilir, kendisi Hong Kong'da okuyan bir Türk üniversite öğrencisi, tercüman değil. İngilizcesinin ve kendini ifade etme şeklinin tercümanlardan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Sanırım 3-4 farklı Türk'ün dosyasına tercüman olarak kendisi katıldı, memnun kaldıklarını biliyorum.
Benim de HK'deyken bir belgemi çevirme ihtiyacım oldu. HK'deki U.S. konsolosluğunun internet sitesinden önerilen tercümanlara bakıp birkaçıyla iletişime geçtim. Bana Türkçeden İngilizceye çeviri yapabileceklerini söylediler, ancak birkaç saat sonra bir cevap daha geldi ve şunu söylediler: "Normalde Türkçeden İngilizceye çeviri yapıyoruz, ama tercümanımız bunu artık HK'deki Türk Konsolosluğunun onayı olmadan yapmayacağını söyledi. Bu süreçte de bir belgenin çevirisi için 3000 HKD isteniyor ve süreç çok uzun sürüyor. Dolayısıyla ne yazık ki bundan sonra Türkçe çeviri hizmeti veremeyeceğiz".
Konu hakkında Türk Konsolosluğunu aradım, bu tercümanların konsolosluğun tercümanı olmadığını, kendilerinden bağımsız freelance olarak çalıştıklarını söylediler. Çeviriyi yapacak olan firmaya Türk Konsolosluğunun bu işle alakası olmadığını, noter onayı veya apostil istemediğimi defalarca kez söylememe rağmen tercümanımız yapmıyor diye yapmadılar. Burada suç kimin bilmiyorum, ama belge başına 3000 HKD isteyecek kadar akıllı tercüman hangisiyse ona kaptırmamanızı umuyorum.
Bir de, burada danışmanlara para kaptırıp mağdur olan birkaç kişi tanıdım. Kimse sizin yerinize süreci, forumu her gün takip etmez. Öneri/tavsiye üzerine danışman tutmayın.
Süreçte her birinize başarılar diliyorum, umarım herkes bir an önce vizesine kavuşur. ABD'de görüşmek üzere...
PS: Bishop Lei'deki dilek ağacına not bırakmayı ve Türklerin notlarını okumayı unutmayın.
@kadirkurtgoz Tebrik ediyorum, başarı ve mutluluklar dilerim