Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16 çok teşekür ederim 🙏

• @hDundar hocam senin tanımak çok güzeldi. Bir dost kazandığıma inanıyorum. Bütün aile olarak senin için dua ediyoruz. Ve inanıyorum ki sende mutlu suna ulaşacaksın🙏

• @Falcon-1 teşekürler hocam. Herşey çocuklarımız için. Sizlerede mutluluklar diliyorum

• @rezanclz her türlü yolu deneyecem ve onu almadan bu iş tam bitti demiyecem🙏

• @ZÜLAL teşekür ederim darısı başınıza inşallah

• Viyana Molnar Kliniği Deneyimi
    Sabah 31 ocakta 9.00 da randevumuz vardi. 8.30 da kliniğin onundeydik. İçeri aldılar tarzanca ingilizcemizle anlatmaya çalıştık.😊 Embassy ve USA dememiz yeterliydi. Hepsi güler yüzlü bir şekilde süreci bize anlatmaya çalıştı. Sonra CEAC sayfasından birkaç verimizi bı kağıda yazdı. 4 kişilik bir aile için her aile üyesine birer kağıt doldurduk. Önce aşılar sisteme girildi. Daha sonra hemşire hanım çağırdı bizi. Asilarimizin hepsinin tam olduğunu (TR'de covid hariç bütün aşıları yaptırmıştik. Aşıların bilgilerini bir excel listesi hazırlayıp molnara mail attım. Teyit ettirmistim.) sadece covid aşısı yaptırmanız gerektiğini söyledi. Fiziksel muayeneler, covid aşısı ve kan alımı yapıldıktan sonra bize bir kağıt verdi. Mail geleceğini, mailin şifreli olduğunu ve şifreyi söylediler. Daha sonra hemen sola dönüp biraz ileride 5A otobüsüne bindik. Röntgen için elimize verilen kağıtlarla girisimizi yaptık. Ve sorunsuz bir şekilde röntgeni de halletmiş olduk. Molnar için toplamda 1440 Euro para verdik. (4 kişilik bir aile 10 ve 8 yaşında iki çocuğum var.)

• Hekese merhabalar.
    Kiev'de mülakatımız gerçekleşti ve onayımızı aldık.
    Kiev ile alakalı olarak sizlere bilgi vermek istedim.

Evraklarımız tam (fazlalıklarıyla birlikte) şekilde konsolosluğa gittik. Sıramız geldi ve evrakları teslim ettik. Asıl talihli eşim olduğu için kendisine ait tüm evrakları aldılar. Benden de sadece fotoğraf, kimlik, pasaport, askerlik belgesi, doğum belgesi ve adli sicil belgelerini istediler. Adres bilgilerini içeren tarihçeli ikametgahı almadılar. Doğum belgesi için hem E-devletten hem de kiev türkiye büyükelçiliğinden aldığım formül a belgelerini gösterdim ve bunu kabul etmediler. Özellikle Vukuatlı Aile Nüfus kayıt örneğini istediler. O da yanımda tercümeli şekilde mevcut olduğu için teslim ettim. Askeriyeden aldığım kaşeli imzalı terhis belgemi tercümeli olarak verdiğimde çok karmaşık olduğunu ve devlet sisteminden alınacak askerlik belgesinin yeterli olacağını belirttiler. Çocuğumdan da doğum belgesi, fotoğraf , pasaport alındı. Bunlar haricinde hiçbir evrak istemediler benden ve çocuğumdan.
    Evraklar teslim alındıktan sonra, ana kasadan ödeme yapmamız istendi. 990 usd ödedik ve fişleri de evrakları toparlayan kişiye teslim ettik.

Mülakat sıramız geldi. Önce yemin ettik. Sonrasında sorular soruldu. Sorulan soruları herkes duyuyordu. Biz de kendimizden önceki 3 ailenin sorularını dinledik ancak ana sorular dışında kalan özel soruları farklı farklı soruyordu. Herkese aynı sorular gelmedi.

Daha önce ABD'de yaşadınız mı? legal ya da illegal yolla orada bulundunuz mu?

Şu anda ne iş yapıyorsunuz? İşinizi bırakıp, düzeninizi bozup Amerika'da sıfırdan bir hayata başlamak zor olmayacak mı?

Hangi eyalete ve şehre gideceksiniz? Texas/Austin dediğimizde, Texas'ın en tehlikeli eyaletlerden birisi olduğunu biliyor musunuz? Bebeğiniz ile orada bulunmak sizi korkutmuyor mu? Suç oranları çok yüksek diye bir soru geldi.

Orada ne iş yapacağımızı sordu. Orada şirketim olduğunu ve amazon'da satış yaptığımı söyledim. Vergi beyanı yapıp yapmadığımı sordu. Şirketi geçen sene kurduğumu ve beyanımı verdiğimi ancak sonuçlanmadığını söyledim.

Eşinizle nerede / nasıl tanıştınız? Flört döneminiz ne kadar sürdü? Evliliğe karar vermenize sebep olan şeyler nelerdi? (flört dönemimizin kısa sürdüğünü söylediğimiz için son soru geldi)

Taşınacağınız eyalette tanıdığınız biri var mı? Bu kişi size maddi destek sağlayacak mı? İş konusunda destek olacak mı? Greencard evraklarınızın teslimatı için verdiğiniz adres bir tanıdığınıza mı ait?

Askerliğinizi ne olarak yaptınız? Nerede yaptınız? Ne kadar süre yaptınız? Ne zaman terhis oldunuz?

Bugün vizeniz onaylanırsa ne zaman amerikaya giriş yapmayı düşünüyorsunuz? Vize sürecinin sonuna doğru Temmuz ayında dedik ve neden o kadar geç diye sordu. Bebeğimizin 1 yaşında olduğunu ve benim ailemle çok vakit geçirmediğini, hazırlık sürecimizi tamamladıktan sonra Türkiye'ye gidip 3 ay orada ailemle vakit geçireceğimizi söyledim.

Bizden önceki ailenin çocukları 9 yaşındaydı ve yanlarında yoktu. Çocuğunuz 9 yaşında ve okul çağında, Amerika’da eğitim konusunda zorlanacağını düşünüyor musunuz? Çocuğunuz İngilizce biliyor mu? diye bir soru geldi. Çift evet biliyor, eğitim konusu sorun olmayacaktır dediğinde ise çocuğunuz burada mı diye sordu. Hayır dediler. Çocuk orada olsaydı birkaç ekstra soru daha gelecekti diye düşünüyorum. Okul çağıdaki çocukları konsolosluğa götürmemekte fayda var muhtemelen. İngilizce bilmiyorlarsa özellikle.

Bunun dışında bizden önceki ailelere sorulan sorulardan bazıları:

Neden amerikaya gitmek istiyorsunuz?

Diplomanız ABD’de geçerli mi? Okuduğunuz bölüm ile alakalı mı çalışacaksınız?

Amerika’da kalıcı olarak yaşayacağınızı düşünüyor musunuz? Yoksa evrakı iş ya da turistik ziyaretleriniz için kullanılacak bir kalkan olarak mı görüyorsunuz?

Bir aile sponsor desteği alacağını beyan etmişti ve bu sponsor ile alakalı birçok soru sordular.

Gideceğiniz şehrin ( yanlış duymadıysam Chicago'ydu) eyalet ve şehir vergileri hakkında bilgi sahibi misiniz?

California'ya gideceğini söyleyen 5 üyeli aileye mali verilerinin bu bölgeye göre düşük olduğunu, Bu paranın yeterli olup olmayacağını sordu. Mali planlamalarını anlatmalarını istedi.

Evrakları alma süreci 20 dakika sürüyor. Mülakat da aile başına 20-25 dakika sürüyor.

Keyifli geçti.
    Başta çok stresliydik, ama karşımızdaki bey çok güleryüzlü biriydi. Gülmeli, kahkahalı bir mülakat oldu.
    Bizden önceki 3 aile de onay aldı. Biz de onayımızı aldık. Pasaportlarımızın 1 hafta içerisinde ais kaydında belirttiğimiz adreste olacağını söylediler. tebrik ettiler.

Biz hayati bir değişiklik olmadığı sürece temmuz 2025 sonrasında Austin'de olacağız. Umarım herkes hayallerine kavuşur bir an önce. Mülakatlara girecek arkadaşlara bol şans.

• @Flight101 çok teşekkür ederiz darısı inşaallah en kısa zamanda size ve tüm bekleyenlere olsun

• @siraç hocam çok sevindik bizim gibi ikinci baharını yaşayanlar için inşallah en güzeli olur. Biz geri dönüyoruz oglumuz kaldı yaza inşllah kesin gidiş. Şuan phıledalpıa havaalanındayız.

• @emrebu89 hayırlı olsun vizeniz, Texas’la ilgili gözünüzü korkutmaya çalışmış. Biz Texas’ta, Türkiye’den daha güvende hissediyoruz kendimizi 🙂 Yeni hayatınızda mutluluklar!

• ⭐⭐

@emrebu89 Tebrikler...
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @akara Ahmet hocam saygılar. Bundan sonrası hepimizin mutlu ve huzurlu bir yaşantı olması dileğiyle. İnşallah Amerika'da buluşup bir barbekü partisi yaparız

• @siraç yaşlarımız yakın,amaçlarımız aynı-evlatlar-Yolunuz açık olsun.Tebrikler

• @DenizMaths teşekürler hocam. İnşallah ikinci baharı yaşarız 😊

• @Flight101 çok teşekkür ederim. Darısı sizlere ve tüm bekleyen arkadaşlara inşallah... Emeklerinize sağlık. Sizlerin sayesinde bu deneyimleri yazabildik... Bu foruma çok şey borçluyuz.

• @gizemctr merhaba, yeni hayatınız şimdiden çok güzel olsun. Aşılar için bir sorum olacak. Çocukluk aşısı olan Hemofilus influenza tipb (Hib-b) ve Rotavirüs aşısını Hong Kong olmanızda ısrarcı oldu mu? Bu aşıları oldunuz mu? Bu konuda Hong Kong’taki her iki kurumdan da cevap alamadığım için size sormak istedim. Tekrar tebrikler, şimdiden cevabınız için teşekkürler.

• @asdf Merhaba bahsettiğiniz aşılar ile ilgili bir bilgim yok. Anladığım kadarı ile tüm aşılara genel bakıyorsunuz. Bunun yerine kendi yaş aralığınıza bakmalısınız. Bakmanız gereken liste https://www.cdc.gov/immigrant-refugee-health/media/pdfs/Vaccine-Requirements-According-to-Applicant-Age-panel-physicians-p.pdf

Bizim bu konudaki deneyimimimiz

1. Baktırabildiğimiz tüm antikor sonuçlarına baktırmak
    2. Paylaştığım listede girdiğim yaş aralığı içerisindeki aşıları belirlemek
    3. Belirlediğim aşılardan antikor sonucumda negatif görünen ya da antikor testi (veya geçmiş aşı kartı) kanıtı sunamadığım aşıları olmak
    4. Temin edemediğim aşıları (benim için polio ve covid) Hong Kong'da olmak

• @gizemctr teşekkür ederim 🙏🏻

• Doğum tarihi yanlış yazılmış vize surecimizi paylaşıyorum.
    15 Ocak ta mülakata girmiştik ve pasaportlar elimize ulaştığında vizede eşimin doğum tarihinin yanlış yazıldığını farketmiştik.
    Sonrasında 23 Ocak Perşembe sabahtan konsolosluğa soru formu üzerinden mail attık.
    Ankara'da olduğumuz için mail cevabını beklemeden konsolosluğa gidip düzeltme için şansımızı denedik. Kapıda ilk pasaportların alındığı çekmeceli kısımdaki görevliye durumu anlatıp, içeriye bilgi verdiğimizi göçmen vize birimini aramasını rica ettik. Ama kesinlikle elden belge alınmadığını ve mail geldiğinde posta ile gönderilmesi gerektiğini söyledi.

24 Ocakta mail geldi, hatalı dosyayı posta ile göndermemizi , düzeltip geri yollayacaklarini, PTT veya farklı bir kargo ile gönderi yapılabilecegini yazıyordu.Hemen PTT ye verdik.
    Postamiz 27 Ocakta ulaştı.
    31 Ocakta yeniden basılıp kargoya verildi ve bugün elimize ulaştı. Hatalı vize sayfasına iptal mührü vurulup, sonraki sayfaya yeniden vize basılmış.

• @Ahmet-Balcı emanetci bulabildiniz mi ne yaptınız ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

68

52.5k
Users

4.8k
Topics

479.4k

| | | |