Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@emrebu89

Sağlık kontrolü öncesi yetkili sağlık kurulu haricinde üçüncü başka bir kurumda aşı olunması tavsiyeniz (Covid aşısı hariç) ülke ve yetkili sağlık kuruluşu bazında değişiyor, ilettiğiniz tavsiye Ankara için kesinlikle geçerli değil.

Her talihlinin mülakata gireceği konsolosluk ve yetkilendirilen sağlık kuruluşunun tavsiyelerini/yonergelerini takip etmesi talihlilerin kendi süreçleri için faydalı olacaktır.

• @cemal1153 çok teşekkür ediyorum 🙏🏼 Umarım siz de yakın zamanda rahatlıkla kavuşursunuz vizenize, bol şans 🌸

• @ATS16 Normal şartlarda IOM Hospital internet sitesini incelediğimizde, orada da aşıların bu kurumda yapıldığı yazıyordu. Ancak doktorun yanına gittiğimizde herhangi bir sağlık kuruluşundan yaptırıp evrakları gönderin, boşu boşuna para ödemeyin dedi. Doktor ile de herhangi bir bağımız, tanışıklığımız yoktu. Biz 20 Ocakta muayene olduk, 22 Ocak'ta yaşadığımız şehirdeki basit bir sağlık ocağına gittik. Kaşeli imzalı evrakı alıp gönderdik ve bugün onayladıklarını söylediler. Ukrayna'da mülakata girecek ve muayene olacak birisi var ise yakın zamanda Türkiye'de yaptırdığınız bir aşıyı onayladıklarını doktora sorarak bizzat öğrendim.

Aslında söylemek istediğim şuydu:
    Misalen bugün vize tarihim açıklandı. 1 ya da 2 ay sonrasına. Henüz aldığım bir hastane randevusu yok. Gittim bütün aşıları yaptırdım ve E-nabız'a yüklendi. Sonuçta bu devletin resmi bir uygulaması ve orada da aşıların yapıldığı görülmekte. Bu evrakı aldım 1-1.5 ay sonra sağlık kuruluşuna gittim ve aşı karnesi olarak gösterdim. Hastanede bana sen bu aşıları 1-2 ay önce olmuşsun ama biz sana bir daha aşı yapacağız mı diyecekler? yani bu tarz bir durum olması mümkün mü? Sonuç olarak hangi aşılar istenmişse yaptırmışım ve e-nabız platformuna eklenmiş. Belgemi de oradan almışım. Bir geçerliliği yok mu bunun?

• ⭐⭐⭐

@emrebu89

Aynen öyle, hastanede bana sen bu aşıları 1-2 ay önce olmuşsun ama biz sana bir daha aşı yapacağız diyor veya neden aşı oldun bu durumu incelememiz gerekiyor diyerek muayene sonrası raporu gecikmeli teslim edebiliyor Ankara’da mülakata girecek adayların sağlık muayenesine girebildiği tek yetkili kurum olan Doctorun’da (Ungan Aile Hekimliği). Kendi web sitesinde de durumu yazılı olarak beyan etmiş ilgili kurum, o yüzden her adayın mülakata gireceği konsolosluğun yetkilendirdiği sağlık kurumunun talimatlarını ve o sağlık kuruluşunda sağlık muayenesine girmiş adayların geçmiş güncel deneyimlerini takip etmesi faydalarına olacaktır.

• @merve34 hanım sizin adınıza çok sevindim. yeni hayatınızda her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle.

• @basakkk bunu ben de merak ediyorum... Sonuç ne oldu?

• @emrebu89 yakında ben de Ankara’da muayene olacağım. Bir çok eski tecrübeyi okudum ve belirtildiği gibi dışarıda aşı olsanız da size aşı yapıyorlar şeklinde bir çok yorum okudum.

• @merve34 çok teşekkür ederiz, Amerika daki hayatınızda sağlık, başarı ve mutluluk diliyoruz.

• @halildnrts34 teşekkür ederim 🙏🏼 size de bol şanslar diliyorum 🌸

• Dostlar selamlar,

Uzunca bir mülakat deneyimi olacak… Öncelikle bu platformun kurucuları ve gönüllü üyelerine sonsuz teşekkürler. Bu platform olmasaydı, şu an belirsizlik içinde bekliyor olurduk diyerek deneyimimize başlıyorum:

4 Mayıs günü eşimin talihli olduğunu öğrendikten sonra planlarımızı hızlandırdık ve nişan yapmayı planladığımız tarihte nişan, kına, nikah hepsini bir araya sıkıştırarak 7 Eylül’de evlendik. Bu süre içerisinde forumu her gün takip ettik ve gündelik yaşamımızın bir parçası haline geldi. Her gün açıp kısa kısa okuyorduk. DS-260 formunu eşim için hemen doldurmuştuk. Evlendikten sonra “Add Applicant” seçeneğiyle benim formumu da doldurduk. Ancak dosya taşıma işlemimiz henüz belirsiz olduğundan, onun dosyasını tekrar açtırmadık.

Süreci takip ederken, FAM yönetmeliği ile birlikte Sayın @gucarslan ’ın uyarılarıyla dosyamızı taşımamız gerektiğine kesin karar verdik. Ancak Viyana’da Schengen kaygısı, Hong Kong’da maddi kaygılar derken, 14 Ağustos günü 2025 Hong Kong ilk yolcusu @onuru Hocamın KCC’ye attığı mailden 2 Ekim’de mülakat düzenlendiğini öğrendiğimizde hemen [email protected] adresine bir taslak mail yolladık. 24 saat olmadan bize döndüler. Ancak nerede kalacağımızı soruyorlardı. Gene foruma danışarak kafamıza yatan, konsolosluğa da yakın bir otel adresi verdik.

KCC bize farklı farklı mailler gönderiyordu; kiminde tekrar adres soruyor, kiminde alakasız otomatik mailler gönderiyorlardı. 3-4 denemeden sonra dosyamızın Hong Kong’a taşındığına dair mail aldık. Numaramızın (72xx) current olmasıyla birlikte KCC’ye mail attık ve 6 Ocak’ta mülakatımız olduğunu öğrendik. İlk olarak sağlık muayenesi için Nicolson’a mail attık, ancak dönüş alamadık. Daha sonra Anderson’a mail göndererek 27 Aralık için otomatik bir mail ile sağlık randevusu oluşturduk. Ancak şöyle bir durum oldu: Konsolosluğun sitesindeki Nicolson mailinin yanlış olduğunu, geçmiş deneyimlerdeki doğru maili öğrenince anladık. Aynı tarihe Nicolson’dan da randevu istediğimizde, randevu vermelerinin imkânsız olduğunu ve en son 19 Aralık’a randevu verebileceklerini ilettiler. Biz de geçmiş senelerde Anderson’ın Türk vatandaşlarını mağdur ettiğinden onlara güvenemeyip, 19 Aralık için Nicolson’da randevumuzu oluşturduk. Randevumuzu oluştururken 2NL mailinde benim bilgilerim yer almıyordu. Bu nedenle Nicolson, bizden konsoloslukla görüşmemizi ve benim bilgilerimi içeren bir evrak düzenlenmesini istedi. Nicolson’un mailini konsolosluğa ilettik ve onlar da hemen ertesi gün bize PKT-4 adı verilen bir belge gönderdiler. Benim ve mülakatın bilgilerini içeren bu belgeyi Nicolson’a gönderdiğimizde sorun kalmamıştı.

Dr. Nicolson’ın doğru iletişim bilgileri:
    WhatsApp numaraları:
    +852 2507 107+852 6011 8607
    E-posta adresi:
    [email protected]

Covid aşısı için Virtus’ta uygun bir randevu bulamadık. Sağ olsun dostumuz @10urdmn ’in tarifiyle Marina Medical’den Covid aşımızı online bir şekilde aldık (https://marinamedical.hk/). Daha sonra WhatsApp numaralarından (+852 5228 0810) aşı aldığımı ileterek makbuzu ilettim. Bize, “Pasaportunuzla gelin, sizi bekliyoruz.” diye yanıt verdiler.

Türkiye'de evimize yakın bir eğitim ve araştırma hastanesinden enfeksiyon hastalıkları bölümünden randevu alarak antikor testi için gittik. Doktor Hanım, Green Card sürecinde olduğumuzu anlayınca USCIS'in gerekli aşılar listesini gösterdiğimizde, tüm testlerin yapılamayacağını ancak çoğu aşının testinin yapılabileceğini söyledi. Tarih tam aklımda değil, ancak çarşamba günü kan verdik ve test sonuçları bir sonraki hafta pazartesi günü elimizdeydi. Benim Hepatit B ve kızamık, eşimin ise yalnızca kızamık aşısı eksikti.

Hepatit B aşısını eczaneden temin ettim. Kızamık aşısı için sağlık ocağına gittiğimizde, eşimin ilaç alerjisi olduğu için aşıyı yapmadılar. Ben yalnızca Hepatit B aşımı yaptırdım ve sağlık ocağından ayrıldık. Daha sonra eşim için kızamık aşısını yaptırabileceğimiz bir hastane arayışına girdik. Yaklaşık 25-30 hastane ile görüştük ve sadece Acıbadem Halkalı'da kızamık (MMR) aşısı bulabildik. Ecza depoları dahil birçok yere sormamıza rağmen temin edemedik. Eşim, Acıbadem Halkalı Hastanesi'nde kızamık aşısını oldu ve aşı kartımızı temin ettik.

Uçuş için Qatar Airways'in aktarmalı uçuşunu tercih ettik. 16 Aralık'ta, İstanbul'dan saat 20.00'de kalkan uçağımızla önce 3 saatlik bir uçuşla Doha'ya vardık. Orada 1,5 saat bekledikten sonra, 9 saat süren bir uçuşla 17 Aralık'ta, yerel saatle 15.00 civarında Hong Kong'a indik. Havalimanında az miktarda para bozdurup ulaşım için Octopus kartlarımızı aldık (gerçekten her yerde kullanılıyor). Ardından, taksi çıkışını takip ederek kırmızı taksiye bindik ve otelimize doğru yola çıktık. Biz de forumdaki çoğu kişi gibi Bishop Lei International House'u tercih ettik. Taksi yolculuğumuz, bavullara ekstra 6 HKD ücretiyle birlikte toplamda 375 HKD tuttu.

18 Aralık günü dinlenerek ve biraz çevreyi keşfederek geçti. 19 Aralık'ta ise Nicolson bizden aşağıdaki evrakları istemişti:

f585513d-6970-4f39-b211-890e785c0dde-image.png

Nicolson’a gittiğimizde saat tam 09.00’du, çıktığımızda ise 12.45’e yaklaşıyordu. Sıra alıp beklemeye geçtik ve evraklarımızı teslim ettik. Önce boy-kilo ölçümü yapıldı, ardından çok hızlı bir göz muayenesi gerçekleşti (elinize bir kaşık veriyorlar, gözünüzü kapatıp yazıları okuyorsunuz). Daha sonra kan verdik ve bornozlarımızı giyerek akciğer filmi çektirdik. Doktor Hanım’ı görebilmek için uzun süre bekledik. İçeri girdiğimizde çok kısa bir muayene gerçekleşti; önce sözlü olarak birkaç basit soru sordu: "Ameliyat geçirdin mi?", "Düzenli kullandığın ilaç var mı?", "Sigara kullanıyor musun?" gibi. (Bu soruları evrak tesliminde verdikleri formda da doldurmuştuk.) Sadece sigara sorusuna “evet” yanıtı verdim. Ardından fiziksel muayeneye geçildi. Doktor, ışıkla göz muayenesi yaptı, koltuk altı, boyun ve karın kontrolünü gerçekleştirdi ve dizlerimize vurarak reflekslerimizi kontrol etti. Oradan ayrılırken Türkiye’de olduğum HepB aşısının ikinci dozunu 2 Ocak’ta yapacaklarını ilettiler. Yaklaşık 8.500 HKD ödeme yaparak ayrıldık.

Ertesi gün Bishop Lei’den yürüyerek Marina Medical’a ulaştık. Doktor Bey, COVID aşısını yaptı ve 15 dakika beklememizi istedi. “Eğer bir sıkıntı hissetmezseniz, gidebilirsiniz” dedi. Böylece COVID aşısı da tamamlanmış oldu.

İlk haftamız bu şekilde geçtikten sonraki iki hafta boyunca mülakatımızı beklerken hem çalıştık hem de Hong Kong’u gezmeye devam ettik. 3 Ocak günü gelen mesajla sağlık raporumuzu da teslim aldık. Sonunda, 6 Ocak mülakat günümüz geldi.

Mülakat için hazırladığımız belgeler şu şekildeydi:

Arşivli Adli Sicil Kaydı ve fotokopisi (E-Devlet)
    Askerlik Belgesi, tercümesi ve fotokopisi (E-Devlet)
    Doğum Belgesi ve Evlilik Belgesi (Formül A ve Formül B ) (E-Devlet çok dilli belge)
    DV Program Sayfası ve DS-260 Confirmation Page
    Eski ve Güncel Pasaportlar ve fotokopileri
    İngilizce Banka Hesap Dökümü (İş Bankası’ndan, imza sirküleri ile birlikte TL’nin USD karşılığı olacak şekilde)
    Lise Diploması ve Transkript, tercümesi ve fotokopileri (Sadece bunun için noter onayı yaptırdık; E-Devlet’ten İngilizce alınamadığı ve tamamen Türkçe olduğu için)
    Lisans Diplomalarımız ve Transkriptleri ile fotokopileri (Diplomalar İngilizceydi)
    SGK Hizmet Dökümü ve fotokopisi (E-Devlet, yeminli tercümeli - yalnızca ilk ve son sayfa tercümeli)
    Sosyal Güvenlik Kaydı ve fotokopisi (E-Devlet, yeminli tercümeli)
    Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesi ve fotokopisi (E-Devlet, yeminli tercümeli)
    Kimlik Kartı ve fotokopisi
    Fotoğraf (2 adet, 2x2 inç boyutunda)
    ABD’deki adres ve telefon numarası ile mailimizi içeren bir kağıt (Evrak tesliminde bir kağıda yazmamızı istediler; bu şekilde hızlıca hallettik.)
    2NL Çıktısı
    PKT-4
    Nikah Cüzdanı (Orijinali ve fotokopisi)
    İlişkimizi kanıtlamak için 3 yıllık ilişkimizin fotoğrafları, düğün davetiyemiz vs.

6 Ocak sabahı saat 08.00 gibi Bishop Lei’den dostlarla birlikte konsolosluğa yürüyerek gittik. 08.15’te oradaydık ancak kapıdaki güvenlikler bize 10 dakika sonra gelmemizi söylediler. 08.25’te konsolosluğa girdik. Sağdaki merdivenleri takip ederek sağdaki kapıdan içeri girdik, pasaportlarımızı verdik ve beklemeye başladık. Daha sonra memur bizi çağırdı ve evraklarımızı almaya başladı. Bizden alınan evraklar hem eşim hem benim için şu şekildeydi:

Pasaport Fotokopisi (orijinali odaya girdiğimizde vermiştik)
    Arşivli Adli Sicil Kaydı
    Askerlik Belgesi
    Formül A ve Formül B
    Lise Diploması (orijinali)
    Lisans Diplomalarımızın fotokopileri
    Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesi
    Fotoğraf
    ABD’deki adres
    Nikah Cüzdanı (orijinali)
    Sağlık Raporu

Daha sonra memur, hem eşimin hem de benim anne kızlık soyadlarımızı bir kağıda yazmamızı istedi. Bu şekilde evrak teslimimiz tamamlandı. Ardından koridorun solunda bulunan bankoya giderek kişi başı 330 dolarlık mülakat ödememizi yaptık ve ödeme fişinin bir nüshasını evraklarımızı teslim alan memura verdik.

Mülakat sırası bize geldi. Sağ elimizi kaldırıp yemin ettikten sonra şu sorular soruldu:

Nerede yaşıyorsunuz?
    Daha önce evlendiniz mi, ilk evliliğiniz mi?
    Çocuğunuz var mı?
    Daha önce bir yıldan uzun bir süre yurtdışında yaşadınız mı?
    Daha önce Abd de bulunduz mu?
    Daha önce tutuklandınız mı?
    Nerede ve nasıl tanıştınız?
    Ne iş yapıyorsunuz?

Sohbet havasında geçen mülakatımız oldukça rahattı. Memur bey yakın zamanda İstanbul’u ziyaret ettiğini söyledi ve kendi deneyimini paylaştı. Yemeklerin çok güzel olduğunu belirtti. 🙂 Vizemizin onaylanmasını önereceğini iletti ve konsolosluktan ayrıldık.

adresinden vizemizin durumunu kontrol ettik. 8 Ocak saat 10.30 civarında AP, saat 13.30 civarında ise Issued yazısını gördük. Hemen hazırlanıp Mehmet Abi, eşi ve dünyalar tatlısı oğulları Tuna ile konsolosluğa yürüyerek tekrar gittik. Kapıda ismimiz yazmadığı için içeri giremedik ancak Mehmet Abi memura, sistemde Issued durumuna geçtiğimizi ve aşağıda beklediğimizi iletti. Bunun üzerine güvenliği aradılar ve biz de içeri girdik. Vizeli pasaportlarımızı teslim aldık. Kendilerine buradan bir kez daha çok teşekkür ederiz.

Vizemizdeki ve evraklarımızdaki bilgilerin doğruluğunu teyit ettikten sonra konsolosluktan ayrıldık. 10 Ocak gece yarısı 00.10 uçağıyla aynı güzergâhta, önce Doha’ya, ardından İstanbul’a dönerek evimize ulaştık. Hong Kong maceramız, çok şükür hedefimize ulaşarak sona ermiş oldu.

Hong Kong hakkında bir kaç tüyo vermem gerekirse:

Kowloon'da Tsim Sha Tsui metro istasyonun’da bu pasajın içinde döviz büroları var. En uygun currency burada. 7.77’den bozdurduk. Kowloon Camii’ne de çok yakın. Nathan Road 46, ChungKing Mansion
    fe31f3e5-8218-4c79-914f-d693b02205c9-image.png
    Market olarak, 25 gün boyunca yaptığımız gözlemler sonucunda en uygun fiyatlı marketlerin Fusion ve Welcome olduğunu gördük. Ayrıca Tsim Sha Tsui'de bulunan The One Mall'un en alt katındaki yerel süpermarkette, gördüğümüz en uygun sebze ve meyve fiyatları vardı.

Yanımızda hazır çorba, konserve ve yumurta pişirme makinesi götürdük. Ancak çoğu zaman dışarıda yemek zorunda kaldık ve helal yemek seçeneklerini tercih ettik. Tavsiye edebileceğim restoranlar şu şekilde:

Ebeneezer's Restaurant

Türk dönerine en yakın döner buradaydı ve hemen her bölgede şubesi var.
    Adres: G/F, 24 Hollywood Rd, Central, Hong Kong
    Zero One Coffee & Roastery - Hong Kong

Kahvaltı için birebir. Çılbır yapıyorlar, daha ne olsun!
    Adres: UG/F, 83 Wellington Street, Central, Hong Kong
    Bagels

Yumurtalı ve peynirli bagel’lar gerçekten çok iyiydi.
    Adres: Shop 219, Central Market, 93, 2/F Queen's Road Central, Central, Hong Kong
    Cheeky Buns

Yürüyen merdivenlerin dibinde hemen her fast food restoranı var. Hong Kong standartlarına göre fiyat-performans açısından en iyi restoran diyebilirim.
    Adres: Shop 5A, G/F, Cheung Fai Building, 45 Cochrane Street, Central
    Our Restaurant

Kadınlar pazarında, Fatsa’lı bir abimizin işlettiği Türk restoranı. Hemen her şeyi bulabilirsiniz.
    Adres: Shop 9, G/F, Witty Commercial Building, 1A - 11 Tung Choi Street, Mong Kok, Kowloon
    1453 Ottoman - Mediterranean & Turkish Cuisine

Yine kadınlar pazarında bulunan oldukça lezzetli bir Türk restoranı.
    Adres: G/F, No.19 Tung Choi Street, Mong Kok, Kowloon, Hong Kong - Çin

Bu uzun bekleme sürecinde gezebileceğiniz ve tavsiye ettiğimiz yerler:

Ladies Market: Ne fiyat verirlerse, dörtte birine pazarlık yapabilirsiniz.
    The Peak: Finiküler yerine otobüs kullanmak çok daha uygun fiyatlı.
    Hong Kong Observation Wheel: Dönme dolap, uygun fiyatlı ve manzara için ideal.
    Tsim Sha Tsui: Asıl şehir hayatı burada yaşanıyor.
    Victoria Harbour: Manzara için harika bir yer.
    Man Mo Temple
    Disneyland
    Monster Building
    Hong Kong Zoological and Botanical Gardens
    Ve bitmek bilmeyen yokuşlu sokaklar.

Aklıma gelen her şeyi yazmaya çalıştım. Tekrardan adminlere, tüm forum üyelerine ve Hong Kong'da tanıştığımız arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Bana yapıldığı gibi, benden sonrakilere yardımcı olabilmek için forumda aktif olmaya devam edeceğim.

Ankara'ya güvenmeyin...

• @ahmet-eren-yeşiltaş ne demek, rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Eşinle beraber sana abd de huzur, mutluluk ve şans diliyorum. Bir dost daha kazandığımı düşünüyorum, inanıyorum ki abd de görüşeceğiz. Sağlıcakla kalın, iyi insanlar... 🙂

• @10urdmn, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@ahmet-eren-yeşiltaş ne demek, rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Eşinle beraber sana abd de huzur, mutluluk ve şans diliyorum. Bir dost daha kazandığımı düşünüyorum, inanıyorum ki abd de görüşeceğiz. Sağlıcakla kalın, iyi insanlar... 🙂

Barbekü partisi şart artık 😃

• @Falcon-1 Selamlar, bir şey soracaktım, Viyana istenen evrak listesinde High school and univercity graduation ( if avalible) yazıyor. siz lise diploması sundunuz mu ayrca ?

• @zerooo daha önce paylaşmıştım, Viyana en son mezun olunan okulun diplomasını istiyor, ben liseyi götürmedim.

• @ahmet-eren-yeşiltaş ne güzel yazmışsınız.Yeni yaşamınızda herşey gönlünüzce olsun

• @DenizMaths çok teşekkürler Deniz Hanım

• ⭐⭐⭐

@ahmet-eren-yeşiltaş Mutlu sonla biten bir Hong Kong deneyimi daha 👏 Çok sevindim, hayırlı olsun🎉
    İnanın vizemi aldım diye yazan herkes için çok mutlu oluyorum. Böyle detaylı yazmış olmanız da sonra gidecekler için çok yararlı olacak.
    Harika çalışan Hong Kong Konsolosluğuna da nazar değmesin maşallah 🧿

• @Serapp çok teşekkürler Serap Hanım

• @ahmet-eren-yeşiltaş tebrikler hong Kong yine insanları mutlu etmeye devam ediyor yolunuz açık olsun 🙏👍🏻

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122

54.5k
Users

4.8k
Topics

483.0k

| | | |