Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @taskinbufe3838 tebrik ederim.Yeni yaşamınızda mutluluk ve başarılar

• Viyana saglık muayenesine ek yapayım, muayene sonucu bir gün sonra mail olarak bize ve konsolosluga gidiyor fakat mail şifreli, şifreyi size muayene günü doktor molnarda veriyorlar. Ama yanlış girme olabiliyor dikkat edin lütfen. Şifre standart "Firstname.LastnameYYYY!" Ad.Soyad(dogum yılı)! Şeklinde ad ve soyad ilk harf büyük arada nokta var. Dogum yılı sadece ve sonunda ünlem olacak. Bizim mail açmadı tuttugumuz ev molnar muayenesine yürüme mesafesinde oldugundan gidip hallettik. Dikkat etmekte fayda var. (Bizim dogum yılımda hata yapmış şifre oluştururken)
    Önemli Not: Mutlaka Viyana içinde bilet alın bugun kontrole denk geldik biletsiz olsa idik kişi başı 105 Euro ceza vardı. Normalde otobüs,metro, tren ve tramvayda bilet kontrolü yok ama ulaşım agında tek bilet kullanıldığından herhangi bir istasyon çıkışında kontrol yapılabiliyor.

• @Serapp Teşekkür ederim, sizlere de geçmiş olsun

• @DenizMaths Çok teşekkür ederim

• @akara Firstname.LastnameYYYY!😉

• VİYANA SAĞLIK MUAYENESİ
    Viyana'da 20 ocakta eşimle sağlık muayenesinden geçtik. Gösterdiğimiz antikor testi ve aşı bilgilerinin olduğu belgeyi verdikten sonra MMR ve Difteri/Tetanoz aşılarını olmamız gerektiği söylendi ama daha sonra İvana Molnar yakın zamanda polio olmuşsunuz şu an size hiç aşı yapmasak iyi olur dedi. Ben bunun mülakat için sorun olup olmayacağını sorduğumda sıkıntı olmaz dedi. Ayrıca bugün covid aşısı ellerinde olmadığı için o konuda da şanslıydık. Artık hiç olmayacak mı diye sorduğumda tedarikte problem yaşadıklarını ama kısa zamanda geleceğini söylediler.
    2 kişi için toplam 790€ Euro (760€ muayene + 30€ kan) ödeme yaptık.
    Gösterdiğimiz aşı bilgi kartında
    •Covid 16.07.2021- 16.09.2021
    •Td adult 20.10.2019- 26.11.2024
    •Influenza 26.11.2024
    •Bivolan Opa(Oral polio) 10.01.2025 vardı.
    (Polioyu çocuklara yapılan damla şeklinde olmuştuk ve verdiğimiz aşı kartında bu belirtilmişti).
    Sağlık kontrolünden sonra iki gün geçmesine rağmen sonuçları göndermedikleri için mail attım. Cevap olarak elçiliğe çoktan gönderdiklerini ama bana göndermeyi unuttuklarını söylediler. Daha sonra bana da gönderdiler ama verilen şifre yanlış olduğu için sonuçları göremedim (bir kaç kere denedikten sonra gönderilen link bloke oldu). Henüz buradayken tekrar Molnara gideceğim bunun için.

• @taskinbufe3838 Hayırlı olsun hocam. Tebrikler! Merak ettiğim şey sorulara ne uzunlukta cevaplar veriyorsunuz? Yani anlat dedi diyorsunuz ya mesela 1 satır mı yoksa detaya mı iniyorsunuz? Diğer sorulara da aynı şekilde, yes-no mu ilerliyor diyalog yoksa kısa kısa detay anlatıyor musunuz?

• @blueboy21 Sağolun teşekkür ederim. Öncelikle şöyle söyleyim ben anlatmayı ve konuşmayı seven biri olduğum için ingilizcem yettiği kadar uzattım hep. Ama bazı sorularada (mesela adam hiç tutuklandın mı diyor) Buna da sadece No sir. dedim. Zaten uzun cevap istediği sorular kendini belli ediyor anlat diyip gözünün içine bakıyor adam tatmin olduğunu hissedene kadar anlatman gerekiyor. Genel olarak net ve yettiği kadar uzunlukta, fazla uzatmadan cevap vermek en sağlıklısı. Ben de öyle yapmaya çalışmıştım.

• Herkese selamlar! Forumda Seul konsoloslugu ile ilgili bir deneyim bulamadigim icin DV2025 surecimi paylasmak istedim. Ayrica, daha once Amerika'ya J1 vizesiyle gittigimden two-year rule waiver surecinden de gectim. Umarim faydali olur.

Oncelikle, Guney Kore'de oturum iznim oldugu icin Guney Kore'den basvuru yaptigimi belirteyim. Seul konsolosluguna dosya tasima sureci hakkinda pek bir bilgim yok.

Two-year rule waiver sureci
    Mayis ayinda cekilisi kazandigimi ogrenmemle birlikte ilk arastirdigim nokta two-year rule oldu. Gecmiste waiver almadan vize alanlarin oldugunu okusam da, isi sansa birakmak istemedim. Amerika disinda olmamdan dolayi evrak postalama surecini Amerika'daki yakinim halletti. Waiver basvuru surecim herkesinki gibi oldu, zaten cok karmasik bir surec degil. Hali hazirda Kore'de calistigimdan "No Objection" ile waiver basvurusu yaptim. Dosya numaram epey kucuk oldugundan, mulakatin waiverdan once gelme ihtimaline karsin, waiver cikana kadar da DS260 formunu gondermedim. Waiver sureci bekledigimden hizli oldu. Eylul ayinda olumlu donus almamla birlikte DS260 formunu doldurarak DV2025 surecine dahil oldum 🙂

Saglik muayenesi
    Vize mulakat tarihi belli olur olmaz, saglik muayenesi icin Seoul National University Hospital'dan randevu aldim. Ellerinde COVID asisi olmadigi icin, muayene randevusundan once asi bulunan bir hastanede COVID asisi oldum. COVID asisi olan hastane bulmak epey zor oldu. Geleceklerin aklinda bulunsun. COVID asisi icin 100,000 won (~70$) verdim. Randevu gunu elimde ne kadar doktor onayli asi, test belgesi varsa goturdum. Doktor ile gorusmede, basvuru formundaki sorulari sordu (genel sorular). Belgelerimi kontrol etti ve yalnizca influenza asisi olmam gerektigini soyledi. Tahlillerden sonra asimi olup yaklasik 600,000 (~420$) won odeme yapip eve geri dondum. Burada kritik nokta saglik muayene sonucunun cikmasi 10 gun surdu, evime postaladilar. Dosya tasima deneyecek arkadaslarin aklinda bulunsun.

Vize mulakati
    Mulakat icin gerekli belgeleri konsolosluktan aldim, konsoloslugun anlasmali oldugu yeminli tercumanla cevirtip tasdiklettim. Daha once Seul icin hic mulakat deneyimi okumadigimdan e-devletten alinacak belgelere guvenmek istemedim. Bir de Kore'de uzun zamandir bulundugum icin Gangnam Polis Merkezinden "Criminal Records Check" belgesini aldim. Gidince verilen basvuru formunda "vize icin" diye bir secenek vardi direk. Yani konuya hakim gibiler 🙂 Hersey mulakattan bi onceki gune kadar guzeldi. Garanti olsun diye belgeleri bir de e-devletten alayim diye dusundum. Son kontrolleri yaparken konsolosluktan aldigim adli sicil kaydinin arsiv kayitli olmadigini farkettim. Eger siciliniz temizse arsiv kayitli ile kayitsiz arasindaki tek fark arsiv kaydinin olmadigini belirten ekstradan bir satir. Bunu farkedince, mulakata e-devletten aldigim belgeyi goturmeyi karar verdim.

Konsoloslugun etrafi epey islek oldugu icin etrafta kafe bulmaniz kolay, disarida beklemenize gerek yok. Benim mulakatim oglen 12:30'daydi, 12:10 gibi konsoloslugun onune geldim ve upuzun bir siranin sonuna gectim. Hava buz gibi oldugundan titreye titreye 12:50 gibi agir kapiyi iterek iceriye girdim. Iceride, telefonunuzu ve araba anahtarlarinizi emanete verebiliyorsunuz. Daha sonrasindan direk ikinci kata cikmamiz gerektigini soylediler. Anladigim kadariyla butun vizeler ayni yerden veriliyor. Odada yaklasik 10 banko vardi. Odanin girisinde danisma masasinda kadin adres kaydi yaptigim belgenin confirmation page ini istedi. Daha sonra pasaport ve iki fotograf alip fotograflari pasaporta ilistirdi. Sonrasinda mavi bir kagit verip uzerinde yazan belgeleri sirada beklerken hazirlamami istedi. Yazan belgeler immigrant vizeler icin gerekli genel belgelerdi. Sonrasinda siram geldi ve bankodan evrak teslim etmek icin cagirildim. Verdigim belgeler:

• Pasaport
    • 2 fotograf
    • DS-260 confimation page
    • Saglik raporu
    • Vukuatli Nufus Kayit Ornegi ve tasdikli cevirisi (birbirine zimbali ve mavi kaseli)
    • Askerlik Durum Belgesi ve tasdikli cevirisi (edevletten alip asli gibidir vurdurdum sonra cevirtip tasdiklettim)
    • Arsiv Kayitli Adli Sicil Belgesi (e-devlet)
    • Kore Polis Belgesi
    • Lise Diplomasi, transcript ve Tasdikli cevirileri
    • Universite diplomasi

Bu belgeleri verdikten sonra vermek istedigin baska birsey var mi diye sordular. Ben de hayir dedim. Sonrasinda alt katta odeme yapmam gerektigini soylediler. Odemeyi yapip makbuzu geri ikinci kata getirip ayni kisiye verdim. Beklemeye devam ettim. Sonrasinda mulakat icin cagirildim. Mulakat muhabbet gibi gecti ve yemin sonrasi asagidakilar soruldu:

• Hic suca karistin mi? Hayir.
    • En yuksek hangi egitimi aldin? Lisans
    • Kore'de okumussun, neden Kore'yi sectin? Dunya siralamasi Turkiye'dekilere kiyasla iyiydi.
    • Kore'ye gelmeden Korece mi ogrendin o zaman? Dersler Ingilizce oldugundan egitim icin ogrenmeme gerek olmadi.
    • Nereye gideceksin? San Diego'ya yakinimin yanina.
    • Yakininin statusu nedir? Ogrenci, doktora yapiyor.

Finansal yeterlilik ile ilgili herhangi bir konu acilmadi. Sonrasinda belgelerin islenmesi gerekiyor, pasaportun 5 gun icinde eline ulasir dedi ve konsolosluktan ayrildim. Sistemden kontrol ettigimde, ayni gun icinde AP oldu. Persembe gunu mulakata girdim, sonraki hafta carsamba pasaport elime ulasti.

Pasaport geldigi gun biletimi alip Amerika'ya giris yaptim 🙂
    Benim icin surec biraz stresli olsa da hayatimda bir daha yasayamayacagim heyecanli, tatli bir surec oldu.
    Herkese bol sans!

• This post is deleted!

• Saglik muayenesi 17 Ocak. 23 Ocak ise Mulakat. Oglen 1 de olan mulakata 12.30 gibi gidip beklemeye basladim. Gorevliler 12.50 gibi iceri almaya basladi. Iceri girdikten sonra sag taraftaki sandalyelerde beklemeye basliyorsunuz. Pasaportlari giriste kontrol ediyorlar onlar kendi siralamasina gore evrak teslimi icin cagirdilar. Evrak olarak mailde gelen her seyi cikarttim ek olarak ceac sayfasi vs ama bakilmadi bile. Evraklari alan giseden sonra sizi para ödemek icin baska giseye gonderiyorlar odeyip tekrar bir sandalyeye oturup bekliyorsunuz. 6 numarali gisede yapildi mulakat, ilk girenlerden biri işini net anlatamamis sanirim ekstra meslegi anlatan bir belge istemisler. Ikinci giren cift 10 15dk sonrasinda bayrakla ciktilar. Sonra sira bana geldi konusma tamamiyle bir arkadasinla oturmus ne yapmak istiyorsun ilerde nerede yasacaksin tarzinda gecti. Ogrenci oldugumu ve yazilimla ugrasiyorum dedim, ilk basta florida daha kolay olacak benim icin ama sonrasi icin bir planim yok cumleleriyle birlikte saglikta mukemmelmis o zaman size bayragi vereyim dendi ve vize basilinca mail atilacakmis. Ekstra yarina cikar mi pasaport gibi bir soru sormadim 1 hafta daha cunku buradayim.

• @ogo tekrar geçmiş olsun size çok üzüldük ams sizden sonra bizler aldık, son iki kişi kalmıştı inşallah onlarda almıştır. Sizde en kısa zamanda alırısnız inşallah

• @taskinbufe3838 tebrikler, detaylı deneyim paylaşımınız için de ayrıca teşekkürler.

Merak ettiğim 1 kişi AP ye kaldı demişsiniz neden kaldığını öğrendiniz mi?

• Viyana mülakat deneyimi; saglık muayenesini daha önce yazdığımdan tekrar bahsetmiyorum. Marriot otel yan tarafında küçükte olsa Amerikan konsoloslugu tabelası mevcut kapıdan girip 4 ncü kata çıkınca, kontrolden geçip salonda bekliyorsunuz. İlk evrak teslimi için çagrıldık, parmak izleri alınıp evrak teslimi yapıldı (hesapta asıl talihli @Uzuzi ve benim adıma 4 kişilik aile için 35 bin dolar yeterli dediler) başka bankada olan paramızı sunmak istedik bu yeterli dediler. Diploma aslı, arşiv kaydı, formül A ve formül B ve 2 adet 5*5 fotoğraf alındı. Diğer evrakları almadılar. Evrak tesliminden sonra sıra ile görüşme için yine aynı bankolardan birisine çagrıldık. 6 talihli vardık. İlk talihli @ogo için biraz olumsuz geçse de inşallah en kısa sürede eksik evrakını tamamlayıp alacağına inanıyorum. Sonraki iki kişide aldı sıra bize gelince sırası ile asıl talihli den başlayarak kısa sorular soruldu. Amerika'daki planınız nedir?, kaç yıllık evlisiniz?, siz ne iş yapıyorsunuz, eşiniz ne iş yapıyor? Oglumuza üniversite için plan varmı? Kızama liseye gideceksin herhalde gibi sohbet sel konuşma oldu. Bayrağı aldık, pasaportu teslimi için yarına yetiştirmeye çalışacağım dedi bakalım. 4x330= 1320 dolar yatırdık. Herkez için en kolay şekilde ve gönlüne göre olsun inşallah. Kısmet ise iki gün sonra Phıledalpıa havaalanında giriş yapacsgız. Sadece giriş çıkış yapmak için asıl yerleşme kısmetse yaza...

• @sumbuddy tebrikler hayırlı olsun

• @Grimoir3 Teşekkür ederim, Hong Kong’da 3 kişi AP aldı toplamda. Bir arkadaşımız ailevi bilgilerden dolayı aldı onun işini çözdük vizesini aldı. Diğer iki arkadaşın isimden dolayı kaldığını düşünüyoruz ama onlar hala vizesini alamadı ve Türkiyeye döndüler. AP verirken direkt nedenini söylemiyorlar orda.

• @taskinbufe3838 hayırlı olsun

• @Harun-İnan Çok teşekkür ederim

• @taskinbufe3838 Ap kalan arkadaşlar inşallah onaylanırsa vize basılacaksa tekrar gitmelerine gerek yok bizim senede bir arkadaşın başına geldi soyadından kaynaklı oldu Aydemir soyisimli o sene bir kaç kişiye AP bıraktılardı konsolosluğa mail atıp tercüman aslı hanım pasaportu verip alabilir mi diye onaylamışlardı fakat o sıra case Number bitmişti ne yazıkkı
    tekrar bu şekilde teyit edilebilir

• @flaperss Merhaba, işini tam anlatamamış derken lise diploması olmadığı için şu an yaptığı işi mi sorguluyorlar yoksa heyecandan mı anlatamamış? İnsan işini niye anlatamıyor orasını çok anlamadım. Detaylandırırsanız sevinirim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

57

55.9k
Users

4.8k
Topics

484.7k

| | | |