@eciskoec evet tugce hanım için ankara adına cevap vermiştim ve keza öyle oldu
-
@brkkrmz27 sakin olmanızı tavsiye ederim, aşağıdaki linkteki birinci post’u okuyabilirsiniz. Birkaç güne değişecektir durumunuz, sisteme ve konsolosa da biraz zaman verin guncellenmesi icin.
Mülakatınız sonrası CEAC statünüzü kontrol ederken "refused" ibaresi ile karşılaşırsanız telaş yapmayın, statünüz güncellenecektir.
bu bilgiler ışığında statünüz sistemde aşağıdaki sıralama ile görülecektir;
at NVC ➡ in Transit ➡ Ready ➡ Refused ➡ AP ➡ Issued
-
DV23 mülakat deneyimlerini okudunuz mu bilmiyorum bir çok kişi randevu almalarına rağmen konsolosluk sırandayken mali yıl dolmadan kota doldu dediler ve mülakatlarına giremediler dosya taşıyan herkes etkilendi basılan vize sayısı belliydi mülakata girecek kişi sayısı da belli buna rağmen hala mülakat tarihi verdiler çünkü kimsenin mülakatı aldı vize alma garantisi yok bu yüzden bence dosya numaraları aktif olacağını düşünüyorum son kişinin vizesi basılana kadar sürecin aynı şekilde ilerleyeceğini düşünüyorum mali yıl bitmeden tüm vizeler basılırsa randevu alanlara hatta konsolosluk önünde sıra bekleyenlere vizeler bitmiştir denilir
Bir arkadaşımız video paylaşmıştı izlemek isterseniz
-
Söze başlamadan önce süreçte bize yardımcı olan tüm bireylere çok büyük teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Defalarca sorulan sorulara sıkılmadan, gücenmeden yanıt veren tüm dostlara teşekkürler...
12 Şubat 2025 günü saat 08.30 randevumuz için 08.00'de Çukurambardaki büyükelçilik binasındaydık. Kızılay'dan metro ile sogutozu durağında inip Çukurambar çıkışından çıkış yapıldığında kısa bir yürüme mesafesi ile büyükelçiliğe ulaşılıyor. Erken gelmeye gerçekten gerek yok. Bunu tüm arkadaşlar akıllarında tutsunlar.
Binaya girmeden önce kapsamlı bir güvenlik kontrolü yapılıyor. Sırt çantası, kol çantası, telefon, akıllı saat kabul edilmiyor. Üzerinizde olduğu takdirde içeri alınmıyorsunuz. Bu konuda tedarikli gitmekte fayda var.
İçeri girdikten sonra ana binaya giriş yapılıyor. Ana binada ilk başta kısa bir süre bekledikten sonra karşıda bulunan görevlilere yonlendiriliyorsunuz. DV talihlilerinden pasaportları isteniyor ve pasaporta etiket basıp iade ediliyor. Sonra adınızın okunmasını bekliyorsunuz. Görevli sizi ödeme yapılacak yere yönlendiriyor ve sıraya sokuyor. Ödeme kredi kartı ya da banka kartı ile kabul ediliyor. Ancak görevli talihlinin sahibi olmadığı kartlarda sorun olabildiginden bahsetti. Kart asil talihli olan benim değil eşimin adınaydı ancak bir sorun yaşamadık. Nakit şekilde de ödeme kabul ediliyor.
Ödeme sonrasında sıra numarası veriliyor ve evrakları teslim etmek için farklı bir tarafa yönlendirme yapılıyor. Sıra gelince asıl talihliden diploma, nüfus kayıt belgesi, askerlik belgesi, adli sicil kaydı, banka hareketleri gibi standart evraklar isteniyor. Bu noktada başıma gelen ufak bir hadiseyi de sizlerle paylaşmak isterim: ziraat bankası ya da ziraat katılım bankası ile çalışıyorsanız hesap hareketlerini istediğiniz zaman isminiz maskeli şekilde yazılıyor evraklara. Yani adınızın ve soyadınızın baş harfleri haricindeki diğer harfler yerine yıldız sembolü oluşuyor. Olası bir karışıklık ve vize reddinin önüne geçmek için hesap hareketlerini "maskesiz" olarak isteyiniz.
Evrakları verdikten sonra mülakat dili tercihimi sordu görevli. İngilizce bildiğimi ama Türkçe yapmak istediğimi söyledim. Tamam dendi. Evrakların teslimi sonunda mülakat için beklemeye başladım.
Mülakat yerine geçtikten 3-4 dakika sonra mülakat için çağırıldık. Eşim ve benim yemin etmemiz ve parmak izlerimizin alınması sonrasında İngilizce devam etmenin sorun olup olmayacağını iletti görevli. Ben de kendisine sorun olmadığını ilettim. Eşimden de onay alınca mülakata başladık.
Hiç yurt dışında yaşadınız mı? ABD'ye hiç gittiniz mi gibi klasik sorular soruldu. Gerekli cevapları verdik. Evrakları üstün körü inceledi. Hangi eyalete gitmeyi düşündüğümüzü sordu. New Jersey olarak cevapladım. Tanıdık vs. Olup olmadığını sordu. Bir kaç arkadaşım olduğunu ifade ettim. Ne iş yapacagimi sordu. Hizmet sektörü olarak belirttim. Ne tür bir iş diye sorunca Uber vb işleri düşündüğümu ilettim. Türkiye'de ne iş yaptığımızı sordu. Ben psikolog olduğumu, eşimin sosyal çalışmacı olduğunu beyan ettim. Görevli tebrik etti ve en geç iki hafta içinde pasaportları teslim alabileceğimizi belirtti.
Yaklaşık 3-4 dakika süren mülakat sonucunda vizemizi almaya hak kazandık. Tüm talihlilerin olumlu sonuçlar alması dileğiyle.
Eklemekte fayda var: Hesabımizda 26.500 dolar, 2 bin Euro ve 309 bin TL mevcuttu. Araç ruhsatlarimiz ile tarafımıza ait gayrimenkul tapusunu da beyan ettik. Araç ruhsatına pek bakan olmadı ama tapu fotokopisini aldılar.
-
-
-
-
@selens1907 evrak talebi süreci kaldırılalı 3 yıl oldu.
sadece mülakat maili beklemelisiniz. -
@gucarslan ANK nın 17000 lere randevu vermeyeceğini düşünerek sorun olacağını sanmıyorum. Viyanadan olmadı Hk ya başka bir yere deneriz randevu gelmezse
-
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.x.com
x.com
x.com
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.x.com
x.com
x.com
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com
x.com
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under construction
Görüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.

DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
Herkese merhabalar,
08.01.2025 tarihinde vize mülakatı ile tamamlanan vize sürecimi elimden geldiğince sizlere anlatmaya çalışacağım. Kazandığımı öğrendikten yaklaşık 1 veya 2 gün sonra bu forumu keşfetmiş olmak benim için çok büyük bir şanstı. Kazandığımı öğrendikten sonra, aslında bu green card dediğimiz olayın nasıl bir şey olduğunu bu forum sayesinde öğrendim. Bu vesile ile forum yöneticileri başta olmak üzere gönül veren herkese teşekkürlerimi sunarım. Sadece okuma yaparak bütün sorularıma cevap buldum ve sürecimi bu şekilde sonuçlandırdım.13.12.2025 SAĞLIK MÜLAKATI
Sabah 9.00 da olan randevu için saat 8.45 gibi Unganlarda ailecek hazır bulunduk. Muayenehane saat tam 9.00 da açıldı ve ilk biz girdik. Pasaportlar ve aşı karnelerimiz istendi. Benim ve işimin sadece covid ile ilgili aşı kartımız vardı, 5 yaşında olan oğlum içinde e-nabız dan aldığımız aşı kartını teslim ettik ve fotoğraflarımız çekildi. Sonrasında 5. Kata düzen laboratuvarına geçtik, orada eşim ve benden kan alındı. Sonra 3. Kata akciğer filmi çektirmeye gittik. Oğlumuz için bu işlemlerin hiç biri yapılmadı. Düzen Laboratuvarına 3.307 TL kredi kartı ile ödeme yaptım. Sonrasında tekrar Unganların ofisine gelerek sıra beklemeye başladık. Yaklaşık 15 dakika içinde sıra ile ben, eşim ve oğlum muayenelerimizi olduk, saat 10.15 civarı işimiz bitmişti. Unganlar için de kredi kartımdan üçümüz için 30.743 TL ödeme yaptık. Muayene sırasında kronik bir rahatsızlık var mı, alkol sigara kullanımı gibi herkese sorulan sorular ve hiç fark ettirmeden yapılan aşılar dışında farklı bir durum yaşamadık
İşimiz bittikten sonra, evimize doğru yola çıktık (Ankara’da ikamet ediyoruz). Eve varmak üzereyken telefon geldi Unganlardan, benim filminin düzgün çıkmadığını ve bir daha çekilmesi gerektiği söylendi. Hemen geri döndük, bana 3. Kata filmlerin çekildiği yere gitmemi orada beni beklediklerini söylediler. Tekrar film çekilmeye gittiğimde filmi başka bir açıdan çektiler, ben de durumdan şüphelenince teknisyene sordum neden başka bir film çektiğini, aldığım cevap doktorun farklı bir film daha istediği yönünde olunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü desem abartmış olmam. Bu arada ciğerlerim ile ilgili hiç hastalık geçmişim yok. Sonrasında dışarda beklememi haber vereceklerini söylediler. Yaklaşık yarım saat sonra (bana 1 gün gibi gelmişti), tamam bir sorun görünmüyor yarın gelip zarflarınızı alabilirsiniz dediler ve o an yaşadığım hissi tarif etmek çok zor. Ertesi gün gidip zarflarımızı alarak bu süreci tamamlamış olduk.
Bazı arkadaşlarımızın tecrübelerinde çok kalabalık olduğu ve yabancı uyruklu insanların çok fazla olduğu yönünde mülakat tecrübeleri okumuştum fakat benim gittiğim zaman için böyle bir tecrübem olmadı. Yani çok sakin ve yoğun olmayan bir deneyim yaşadığımızı belirtmek isterim. Bu konu ile ilgili yorumum ise şehir dışından gelenler ve sağlık mülakatı sonrası 6 aylık vize süresini sonuna kadar kullanmak isteyenler, vize mülakat tarihine mümkün olduğunca yakın zaman randevu almak istemiş olabilirler bu da yoğunluğu arttırıyor olabilir. Özetle zaman sorununuz yok ise vize mülakatından 1 ay önceye randevunuzu alıp bizim gibi çok rahat işlemlerinizi halledebilirsiniz diye düşünüyorum.08.01.2025 VİZE MÜLAKATI
Sabah 7.30 da olan randevum için 7.00 gibi Büyükelçiliğin önünde büyük bir kalabalık ile beklemeye başladık. Saat 7.30 u biraz geçerken içeri almaya başladılar, polisler çocuklu ailelere öncelik verip sıranın önüne aldılar sağolsunlar. İçeri giren 4. Aile biz olduk bu sayede. Güvenlik kontrolünden geçtikten sonra şu meşhur ağır kapıya geldik, kapı bence o kadar ağır değildi. (çalıştığım iş yerinde çok daha ağırları olduğu için bana hafif gelmiş olabilir) İçeri girdikten sonra pasaportlarımızı alıp ilk giriş işlemlerini yaptılar ve oturun sizi çağıracağız dediler. Biz 8.00 olmadan içeri girdiğimiz için, mesainin başlamasını bekledik bir süre. Saat tam 8.00 de ismimiz okundu ve para yatırmak için sıraya girdim. Bura da aynı girişte olduğu gibi 4. Sıradaydım. Önümüzde bulunan 2 ailenin paraları tam olmadığı için para üstü için beklemek zorunda kaldılar. Ben param tam olduğu(3 kişi için 990 dolar) için ödememi yapıp direk evrak teslim bölümüne geçtim.
İstenen evraklar şu şekilde oldu;
Benim için(asıl talihli benim)- Evlilik cüzdanı ve fotokopisi
- Sağlık muayenesi dosyası
- Pasaport
- Nüfus kayıt örneği
- Diploma ve fotokopisi
- Banka dokümanı
- 2 adet fotoğraf
- Adli sicil kaydı
- Askerlik belgesi
Eşim için - Pasaport
- Nüfus kayıt örneği
- 2 adet fotoğraf
- Adli sicil kaydı
- Evlilik cüzdanı fotokopisi
- Sağlık muayenesi doyası
Oğlum için - Pasaport
- 2 adet fotoğraf
- Nüfus kayıt örneği
- Sağlık muayenesi doyası
Evrakları teslim ettikten sonra mülakatların yapıldığı bölüme geçtik ve hemen bizi çağırdılar. Mülakatı İngilizce mi yoksa Türkçe mi yapmak istersiniz dediler. Biz Türkçe yapmak istediğimiz söyledik ve tercüman geldi ama soruların basitliği sebebiyle biz sorulanlara çeviri yapılmadan cevap verince tercüman gitti. Önce yemin ettik ve parmak izlerimiz alında eşim ve benden. Konsolos beyin yanında sanırım işe yeni başlamış bir kişi daha vardı. Yaptığı işlemleri bir taraftan da ona anlatıyordu. Sanırım bu sebeple olsa gerek bize çok soru sormadı. Konuşma şu şekilde oldu:
Konsolos: mesleğin mimarlık mı?
Ben: evet
K: nereye gideceksin?
B: Houston
K: tanıdığın var mı?
B: evet, kayın biraderim orada.
K: TEBRİKLER 1 HAFTAYA PTT
Bu şekilde sürecimizi kazasız bir şekilde tamamlamış olduk. 16 ocakta 2 hafta kalmak üzere ilk girişimizi de yapmış olacağız. Yarın ve daha sonraki günlerde mülakata girecek olan bütün arkadaşlara kolaylıklar dilerim. Umarım herkes hayallerine ulaşabilir.
Selamlar,
Sevgiler, -
Greencard Sürecimiz: Bangkok’ta Başarıyla Tamamladık!
Merhaba,
Öncelikle Yeşilkart Forum'a teşekkür etmek istiyoruz. Forumdan aldığımız bilgilerin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha fark ettik. Birçok konuda merak ettiğimiz sorulara burada her zaman yanıt bulabildik. Bu süreçte bize yardımcı olan forum yöneticilerine ve tüm üyelere, özellikle @EzgiLera Hanım’a teşekkürlerimizi sunarız.Sürecimiz Nasıl İlerledi?
Başlangıçta, @gucarslan önerisini dikkate alarak, kesinlikle Ankara'ya güvenmemeye karar verdik. Dosyamız henüz "current" olmadan, ilk dosya taşıyanlardan biri olduk ve KCC'ye, dosyamızın Ankara'dan Bangkok'a taşınmasını talep ettik. KCC, bu talebimizi kabul etti ve dosyamız Bangkok’a gönderildi. Ardından evraklarımızı hazırlamaya başladık.
Aşı Süreci:
Bu süreçte, COVID-19 aşısı olmamız gerektiğini öğrendik. Türkiye’de bu aşıyı bulmak zor olduğu için Bangkok’ta görevli Bumrungrad Hastanesi'nde aşı olmamız gerekti. Aşı olmamak için birçok kez ısrar etsek de, hastane, aşı raporu olmadan vize almanın mümkün olmayacağını belirtti. Bu yüzden mecburen aşı olduk. Bu durumu kabul etmek zor olsa da, sürecin bir parçasıydı. Aşı olmamak gibi bir seçenek yok gibi görünüyor. Bu nedenle, hastane hakkında hazırlanan videoyu izleyerek daha fazla bilgi edinmenizi öneririz.
(Linki aşağıda bulabilirsiniz.)
:Hastaneye Yatış ve Sağlık Kontrolleri:
Hastaneye 20.000 Baht ödeme yaptık (toplamda 40.000 Baht). Ödemeyi yaptıktan sonra, gerekli sağlık kontrollerine ve aşılarımıza başlandı. Röntgen, göz testi ve tansiyon gibi genel sağlık testleri yapıldı ve eksik olan aşılarımız tamamlandı.
Sarı Zarf:
2 gün sonra sarı zarfımızı almamız gerektiğini söylediler, fakat biz hastaneye 6 gün sonra gelmemizde bir problem olurdu diye sorduk hayır olmaz mülakattan önce gelip alın dediler sadece pazar günü olduğu için 11:00 dan önce almanız gerekiyor dediler. . Bu yüzden, Pattaya’ya tatile gitmeye karar verdik. Zaten Bangkok'ta beklerken aynı parayı harcayacaktık. Bu planımız sayesinde daha rahat vakit geçirebildik.
Görüşme Günü:
12 Ocak sabahı Pattaya’dan Bangkok’a dönmek için yola çıktık. Saat 7:30 civarında Bumrungrad Hastanesi'ne geldik ve dosyalarımızı aldık. 13 Ocak sabahı vize görüşmemiz için erkenden hazır olduk. Çevirmen tutmamaya karar verdik çünkü hastanede bize çevirmen gerekli olmadı. Ancak konsolosluk görüşmesi için, çevirmen tutmak önemli olabilir. bu yüzden hiç zorlanmadık.
Konsolosluk Görüşmesi:
Konsolosluğa girişte güvenlik görevlileri tarafından önce DS-260 formumuzu ve pasaportlarımız istendi. Güvenlikten geçtikten sonra, 3. bankoya yönlendirildik. Burada görevli, dosyamızı düzenlemek için tek tek evraklarımızı istedi. Başvuru sahibinin dosyasında şunlar yer alıyordu:
Pasaport
Fotoğraf
Adli sicil kaydı
Formul A ve Formul B
Mezuniyet diploması (asıl katılımcı için)
Eşim ve ben de benzer evraklar verdik, ancak benim diplomam hiç istenmedi . sadece yararlanıcı olarak benden Askerlik durum belgesini istediler.. Ayrıca, geçmişteki isim değişikliği nedeniyle mahkeme kararını ve çevirisini de sundum. Evraklarınızın eksiksiz ve doğru olması çok önemli.Eşimle ilgili birkaç detaylı soru soruldu, özellikle üniversite bitirme tezine ve hangi bölümden mezun olduğuna dair. Bu sırada vücut diline de dikkat ettiklerini fark ettik, bu yüzden her şeyi doğru ve net şekilde anlatmak çok önemli. Eşim tüm detaylarıyla sorulara cevap verdi.
Sonuç:
Sonunda vize onaylandı ve büyük bir rahatlama yaşadık. Evet, süreç çok stresliydi ama bu aşamadan sonra, üzerimizdeki iki yıllık yükün kalktığını hissettik. Gerçekten her şeyin en iyi şekilde sonuçlanması için çok emek verdik. Herkese en stresiz şekilde başvurularını tamamlamalarını dilerim. Biz şanslı bir çift olarak bu süreci başarıyla tamamladık, şimdi sıra sizde!
Toplam Harcamalarımız:
Uçak Biletleri (Turkmenistan Airlines, 2 kişi): 22.500 TL
Konaklama ve Yeme-İçme Masrafları (2 kişi): 30.000 TL
Hastane Ödemesi (2 kişi): 40.000 TL
çevirmen : 1.500 Tl
Vize Görüşme ve Başvuru Ücreti: 660 USD (TL olarak değişken, siz hesaplayabilirsiniz)
Tekrar Yeşilkart Forum ailesine, yöneticilerine ve özellikle Ezgi Hanım'a sonsuz teşekkürler.Sevgiler,
DehaninGizemin -
@omerfarukuysal
hayırlı olsun çok güzel ve kolay geçmiş. İnşallah bizimkide böyle olur
-
@omerfarukuysal Tekrardan tebrikler Ömer hocam. Güzel bir hayat diliyorum sizlere. Yakın zamanda Houston'da görüşmek üzere
-
@cemciftcioglu yarın güzel haberlerini bekliyoruz inşallah
haftaya Houston da görüşmek üzere
-
@omerfarukuysal inşallah bu güzel duyguyu tr deki tüm greencard talihlilileri yaşasın. Amerika'daki hayatınızda sağlık başarı ve mutluluk sizinle olsun
-
@dehaningizemi tebrik ederim, mutluluklar dilerim.
-
@dehaningizemi tebrikler, vizeniz hayırlı olsun yeni kıtada başarılar..
-
ATS16
-
@dehaningizemi vizeniz hayırlı olsun o kadar güzel bir video çekmişiniz ki izlerken dur videonun sonunda şu soruyu sorayım diyorum hop 1 dk geçmeden cevabı geliyor. çok bilgilendirici bir video olmuş şimdiden oradaki hayatınızda mutluluklar diliyorum herşey gönlünüzce olsun kanalınıza abone oldum amerika videolarını sabırsızlıkla bekliyor olacağım
-
Herkese Selamlar
Bugünün ilk vize mülakat sonucu ile karşınızdayım
DV2025 Talihlisi olduğumu öğrendikten yaklaşık 1 saat sonra keşfettiğim bu foruma sonsuz teşekkürlerimi sunmakla başlamak en güzeli olur sanırım. Forumun kurucuları başta olmak üzere süreç içerisindeki tüm bilgi ve deneyimlerini paylaşan, yardımda bulunan yada bulunmaya çalışan herkese çok çok teşekkürler.Bugün sabah saat 07:30 mülakat randevum için saat 07:05 te elçiliğin yanındaki parka aracımı ve içeri alınmayacak eşyalarımı aracıma bırakarak sıraya girdim. Forumdan habersiz olan bir çok kişi çanta, telefon, akıllı saat gibi eşyaları ile aynı sıradaydı. Tabikide güvenliklerin uyarıları ile hepsi dışarı çıkıp eşyalarını bir yerlere emanet etmek zorunda kaldı. Hemen yan taraftaki cafe vb. yerlere eşyalarınızı emanet olarak bırakabiliyorsunuz. Lütfen dokümanlarınız ve araba anahtarınız dışında bir şey ile sıraya girmeyin, sizler için vakit kaybı olur. Sıradan geçip içeri girdikten (ağır denilen o güzel kapı
) sonra soldaki bankodan işlemler başladı. Ben bugün mülakata giren 8. kişiydim. 330 dolarımı kredi kartı ile ödeme yapıp sol taraftaki bankoların oraya geçtim ve evrak tesliminde bulundum.
Telim edilen evraklar;
*Pasaport
*2 adet fotoğraf
*Diploma Aslı ve Fotokopisi
*Askerlik Belgesi
*Adli Sicil Kaydı
*Nüfus Kayıt Örneği
*Sağlık Raporu
*Banka Hesap Dökümü
*Yeni Adres Bilgim (Burada @omerfarukuysal beye ayrıca teşekkür ederim)Bu evrakların tesliminin ardından tekrar ilk noktaya geri döndüm ve 3 dk kadar sonra mülakat için numaram yandı. Mülakatımın Türkçe olarak yapılmasını istemiştim ancak gelen sarışın gözlüklü hanımefendi tercümansız olarak bekliyordu. Hem Türkçe hem İngilizce olarak mülakatı yaptık, Neler sorduğunu aşağıda yazacağım ancak önce bu hanımefendiden bahsedeyim. Kendi Türkçesini de geliştirmeye çalıştığını ve tercümansız devam etmemizi istedi
Yemin kısmını İngilizce hallettikten sonra bazen Türkçe bazen İngilizce soru sordu, bende Türkçe sorduğuna İngilizce İngilizce sorduğunu hem İngilizce hem Türkçe cevap verdim
Bunun için 5 soru için biraz fazla vakit harcadık ama sabahımız şenlendi. Şimdi sorulan sorular;
1- Hangi şehirde yaşamayı planlıyorsun?
-Houston
2- Orada tanıdık varmı, arkadaş, akraba? (Türkçe bu şekilde sordu)
-Evet bir kaç arkadaşım var
3- Ne yapmak istiyorsun ? (Türkçe bu şekilde sordu)
-Kimyagerlik yapmak istiyorum
4-Yurtdışında hiç yaşadın mı?
-Evet, Karadağ'da 5 ay kadar yaşadım
Tamam o sorun değil.
Sorunların ardında Teşekkür edip onayladığını söyledi ve 4-5 güne ptt den pasaportumu alabileceğimi bildirdi. Tekrardan birbirimize teşekkürlerimizi ilettik ve bankodan ayrıldım.Böylece bu sürecinde şimdilik sonuna gelmiş bulunuyorum
Bir iki hafta içerisinde Houston'a da giriş yapacağım ve ABD yaşantıma başlayacağım.
Tüm foruma tekrardan sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Mülakata girecek herkese bol şans dilerim -
Merhaba bugün vize görüşmemize girdik maalesef geçici olarak Red yedik hesabımızdaki parayı yeterli bulmadılar.
Görüşme şöyle oldu; İngilizce biliyor musunuz dedi biraz dedim gülümsedi tercümanı çağırdı
İlk önce yemin ettik benim parmak izim ve sonra eşimin parmak izi alındı
Hangi eyalete gitmek istiyorsunuz?
-NC, Charlotte
Amerika’da tanıdıklarınız var mı- eşimin arkadaşı var 2 3 kişi
Nerede
-Virginiada
Neden Charlotte - Linkedln üzerinden araştırma yapıyoruz ve bizim için iş imkanı olan bir şehir rahatlıkla uyum sağlayabileceğimizi düşünüyoruz
Ne iş yapacaksınız - ilk etapta hizmet sektöründe çalışmayı düşünüyoruz daha sonra kendi mesleklerimizde çalışmayı hedefliyoruz (İç mekan tasarımcısıyım eşim de elektrik elektronik teknisyeni)
Başka evlilik yaptınız mı
-Hayır
Başka bir ülkede yaşadınız mı
-Hayır
Bir evrak verdi Amerika’daki arkadaşlarınız sponsor olsunlar dedi (O an beni görmenizi isterdim
️
şok, hayal kırıklığı, sinir, üzüntü, anlık kendini sorgulama bende her şeyyy var)
Önce evrağa baktım sonra memura baktım döndüm tercümana peki arkadaşlarımız sponsor olmazsa? Olabileceklerini düşünmüyorum ne yapmam lazım dedim (ben bunları söylerken görüşmeyi yapan memur biraz sinirlendi gibi yani hiç bir şey demeden tamam dememi bekledi sanırım bilemiyorum belki de ben öyle anladım)
O zaman hesabınızdaki para miktarını yükseltin dedi üni diplomamı, evlilik cüzdanımızı, pasaportlarımızı verdi teşekkür ettik gittik..
Görüşmeyi yarı İngilizce yarı Türkçe gerçekleştirdik.
Hesabımızda 24.280$ vardı yani bu yeterli değil dedi biz 2 kişiyiz çocuğumuz falan yok inanılmaz modum düştü. Ve tanıdıkların sponsor olabileceğini de düşünmüyorum. Ne yapmalıyız?
- eşimin arkadaşı var 2 3 kişi
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
This post is deleted! -
This post is deleted! -
This post is deleted! -
This post is deleted! -
@merve34 parayı yeterli bulmamaktan ziyade sizden sponsor talep edilmiş. lütfen bu başlığı okuyun..
süreciniz devamındaki işlemler için lütfen benimle özelden iletişime geçin.
merak etmeyin, alacaksınız vizenizi. -
@gucarslan başlığı inceliyorum, mesaj attım çok teşekkür ederim
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@merve34 parayı yeterli bulmamaktan ziyade sizden sponsor talep edilmiş. lütfen bu başlığı okuyun..
süreciniz devamındaki işlemler için lütfen benimle özelden iletişime geçin.
merak etmeyin, alacaksınız vizenizi.Sponsor talep edilmesi durumu zaten gösterilen mal varlığının yeterli bulunmamasi durumu için geçerli değil mi?

Benzer Başlıklar
82
51.2k
Users
4.8k
Topics
475.6k