Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
@gucarslan Çok haklısınız ama iş yerinde görünce maili bir heyecanla burada paylaşmak istedim, eve geçince imza ve excel güncellemesi yapacağım
DV23 mülakat deneyimlerini okudunuz mu bilmiyorum bir çok kişi randevu almalarına rağmen konsolosluk sırandayken mali yıl dolmadan kota doldu dediler ve mülakatlarına giremediler dosya taşıyan herkes etkilendi basılan vize sayısı belliydi mülakata girecek kişi sayısı da belli buna rağmen hala mülakat tarihi verdiler çünkü kimsenin mülakatı aldı vize alma garantisi yok bu yüzden bence dosya numaraları aktif olacağını düşünüyorum son kişinin vizesi basılana kadar sürecin aynı şekilde ilerleyeceğini düşünüyorum mali yıl bitmeden tüm vizeler basılırsa randevu alanlara hatta konsolosluk önünde sıra bekleyenlere vizeler bitmiştir denilir
Bir arkadaşımız video paylaşmıştı izlemek isterseniz
Söze başlamadan önce süreçte bize yardımcı olan tüm bireylere çok büyük teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Defalarca sorulan sorulara sıkılmadan, gücenmeden yanıt veren tüm dostlara teşekkürler...
12 Şubat 2025 günü saat 08.30 randevumuz için 08.00'de Çukurambardaki büyükelçilik binasındaydık. Kızılay'dan metro ile sogutozu durağında inip Çukurambar çıkışından çıkış yapıldığında kısa bir yürüme mesafesi ile büyükelçiliğe ulaşılıyor. Erken gelmeye gerçekten gerek yok. Bunu tüm arkadaşlar akıllarında tutsunlar.
Binaya girmeden önce kapsamlı bir güvenlik kontrolü yapılıyor. Sırt çantası, kol çantası, telefon, akıllı saat kabul edilmiyor. Üzerinizde olduğu takdirde içeri alınmıyorsunuz. Bu konuda tedarikli gitmekte fayda var.
İçeri girdikten sonra ana binaya giriş yapılıyor. Ana binada ilk başta kısa bir süre bekledikten sonra karşıda bulunan görevlilere yonlendiriliyorsunuz. DV talihlilerinden pasaportları isteniyor ve pasaporta etiket basıp iade ediliyor. Sonra adınızın okunmasını bekliyorsunuz. Görevli sizi ödeme yapılacak yere yönlendiriyor ve sıraya sokuyor. Ödeme kredi kartı ya da banka kartı ile kabul ediliyor. Ancak görevli talihlinin sahibi olmadığı kartlarda sorun olabildiginden bahsetti. Kart asil talihli olan benim değil eşimin adınaydı ancak bir sorun yaşamadık. Nakit şekilde de ödeme kabul ediliyor.
Ödeme sonrasında sıra numarası veriliyor ve evrakları teslim etmek için farklı bir tarafa yönlendirme yapılıyor. Sıra gelince asıl talihliden diploma, nüfus kayıt belgesi, askerlik belgesi, adli sicil kaydı, banka hareketleri gibi standart evraklar isteniyor. Bu noktada başıma gelen ufak bir hadiseyi de sizlerle paylaşmak isterim: ziraat bankası ya da ziraat katılım bankası ile çalışıyorsanız hesap hareketlerini istediğiniz zaman isminiz maskeli şekilde yazılıyor evraklara. Yani adınızın ve soyadınızın baş harfleri haricindeki diğer harfler yerine yıldız sembolü oluşuyor. Olası bir karışıklık ve vize reddinin önüne geçmek için hesap hareketlerini "maskesiz" olarak isteyiniz.
Evrakları verdikten sonra mülakat dili tercihimi sordu görevli. İngilizce bildiğimi ama Türkçe yapmak istediğimi söyledim. Tamam dendi. Evrakların teslimi sonunda mülakat için beklemeye başladım.
Mülakat yerine geçtikten 3-4 dakika sonra mülakat için çağırıldık. Eşim ve benim yemin etmemiz ve parmak izlerimizin alınması sonrasında İngilizce devam etmenin sorun olup olmayacağını iletti görevli. Ben de kendisine sorun olmadığını ilettim. Eşimden de onay alınca mülakata başladık.
Hiç yurt dışında yaşadınız mı? ABD'ye hiç gittiniz mi gibi klasik sorular soruldu. Gerekli cevapları verdik. Evrakları üstün körü inceledi. Hangi eyalete gitmeyi düşündüğümüzü sordu. New Jersey olarak cevapladım. Tanıdık vs. Olup olmadığını sordu. Bir kaç arkadaşım olduğunu ifade ettim. Ne iş yapacagimi sordu. Hizmet sektörü olarak belirttim. Ne tür bir iş diye sorunca Uber vb işleri düşündüğümu ilettim. Türkiye'de ne iş yaptığımızı sordu. Ben psikolog olduğumu, eşimin sosyal çalışmacı olduğunu beyan ettim. Görevli tebrik etti ve en geç iki hafta içinde pasaportları teslim alabileceğimizi belirtti.
Yaklaşık 3-4 dakika süren mülakat sonucunda vizemizi almaya hak kazandık. Tüm talihlilerin olumlu sonuçlar alması dileğiyle.
Eklemekte fayda var: Hesabımizda 26.500 dolar, 2 bin Euro ve 309 bin TL mevcuttu. Araç ruhsatlarimiz ile tarafımıza ait gayrimenkul tapusunu da beyan ettik. Araç ruhsatına pek bakan olmadı ama tapu fotokopisini aldılar.
@selens1907 evrak talebi süreci kaldırılalı 3 yıl oldu.
sadece mülakat maili beklemelisiniz.
@gucarslan ANK nın 17000 lere randevu vermeyeceğini düşünerek sorun olacağını sanmıyorum. Viyanadan olmadı Hk ya başka bir yere deneriz randevu gelmezse
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
sevgiyle kalın..
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under construction
Görüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
@ATS16 Her şey onlar için tabiki Benim için zor bir karardı.Ama dediğiniz gibi ilerde onlar için yaptığım fedakarlık yararlarına olacak iyi dilekleriniz için teşekkür ederim
@ahope hayırlı olsun.Herşey onlar için sözünüze gönülden katılıyorum.Yolunuz açık olsun
@DenizMaths Teşekkür ederim inşallah sizde vizenizi sorunsuz şekilde alırsınız
@ahope Tebrikler tekrardan
@cemciftcioglu teşekkür ederim darısı sana az kaldı
Herkese selamlar,
Bugün pasaportlarımızı teslim aldık ve kontrol ettik. Vizemiz doğru şekilde basılmış ve amerikaya gitmeye hazır durumdayız. Bu süreçte destek olan herkese özellikle de paronayak gibi ayrıntıya takıldığım her durumda sorularıma cevap olan gücarslan beye özellikle teşekkür ederim.
Öncelikle şunu söyleyeyim ki evrak konusunda belirtilenler dışında hiçbir şey istemiyorlar ve ince ayrıntılara odaklanmıyorlar siz yine de kafanıza takılan spesifik konularda mail üzerinden iletişime geçmekten hiç çekinmeyin. Konsolosluk ile o kadar çok mailleştim ki bence beni artık tanıyorlardı ve hiçbir zaman ters bir yanıt ile karşılaşmadım, size de tavsiye ederim.
Mülakat günü 13 de olan randevumuzdan önce tarihi bir cafede güzel bir kahvaltı ardından patlayan bavulumuz yerine yeni bir bavul alıp eve bırakarak başladık stres mülakat başlayana kadar yoktu açıkçası. Konsolosluğun önüne vardığımızda saat 12:46 idi aşağıda iki Türk arkadaş ile karşılaştık ve hep birlikte yukarıya çıktık. Sırası ile bizi içeri aldılar. Öncelikle bebek arabasını göz ile kontrol ettiler her yeri eşya doluydu ama olumsuz bir şey söylenmedi. Sonra montlarımız ve çantamızı xrey makinesine koyduk gözüne takılan bir kaç şeyin ne olduğunu sordu söyledik okey dedi. Akıllı saati teslim aldı çıkışta geri alabilirsiniz dedi. Telefonlar ve diğer tüm eşyalarımızı yanımızda içeri aldık ancak telefonu kullanmanın yasak olduğu uyarı tabelalarında gösteriliyor yani translate için vs kullanmayı düşünmemelisiniz.
İçeride bir bekleme alanında oturmaya başlıyorsunuz ve öncelikle Alize hanım yanına çağırıyor sırası ile evrakları istiyor.
Asıl talihli için
Pasaport
İki adet fotoğraf
Formül a
Formül b ve bir kopya
Adli sicil kaydı ( bunu da e devletten ingilizce olarak aldım)
Diplomaların aslı ve fotokopisi ( yalnızca en son mezuniyeti aldı yani üniversite mezunu iseniz lise diplomasına gerek yok. Benim hem uluslararası geçerliliği olan mavi diplomam hem normal diplomam vardı ikisini de aldı tercüme vs yaptırmadım ancak dediğim gibi zaten mavi diplomam vardı)
Finansal rapor ( 6 aylık döküme veya paranızı dolara çevirmenize gerek yok biz yatırım ve hisse fonlarımızın gözüktüğü bir döküman aldık bankadan ingilizce bir de imza sirkülerini koyduk bir sorun olmadı.)
Eşim için pasaport ikişer fotoğraf formül a ve formül b aldı diplomasını hiç sormadı
Bebeğimiz için ise pasaportki fotoğraf ve formül a aldı
Ne zaman Türkiye’ye döneceğimizi sordu
Greencardlarımızın gideceği adresi teyit etti. Biz Viyana’dan önce Milano’ya gitmiştik bunun ds260 da ekli olmadığını söyledik sorun olmadığını iletti ve parmak izlerimizi alarak bizi ödeme bankosuna yönlendirdi.
Burada ödememizi yaptık ve mülakat için beklemeye başladık.
Birlikte gelen arkadaşlardan biri bizden önce mülakatını yaptı ve bayrağını aldı bana o an heyecan bastı
Arada bir yabancı kişi daha mülakat yaptı ve sıra bize geldi. Çok tatlı ancak işine de odaklı bir hanımefendi mülakatımıza başladı. Evraklarımızı kontrol etti ve diplomamı geri verdi, geri verirken çok işe yarar bir bölüm ve diploma olduğundan bahsetti. Birkaç soru sordu gayet genel sorular:
Kaç yılında evlendiniz( biz söyleyene kadar kendisi formül a da gördü ve söyledi)
Daha önce evlilikleriniz oldu mu
Başka çocuğunuz var mı
Çocuğunuz ne zaman nerede doğdu
Hangi meslekleri yapıyorsunuz kaç yıldır yapıyorsunuz
Amerika’da hangi meslekleri yapacaksınız
Nereye gideceksiniz gittiğiniz yerde tanıdığınız var mı
Başka bir ülkede yaşadınız mı( bu soruyu anlayamadık tekrar sorduk anlamakta zorlanınca Alize hanımı çağırdı ve bize tercüme ettirdi sonra Alize hanımı gönderdi biz devam ettik)
Her soruda evrakları kontrol ediyor ve bilgisayara bir şeyler yazıyor
En sonunda tamam evraklarınızda bir eksiklik görmüyorum pasaportunuzu dönüş tarihine kadar hazırlamayı umuyoruz dedi ve bebeğimize bir bayrak verdi
Perşembe günü resmi tatildi ve bu sebeple cuma günü gelen mail ile birlikte konsolosluğa gidip maili gösterip sarı zarflarımız ile birlikte pasaportlarımızı teslim aldık. Darısı bekleyen isteyen herkesin başına inşallah. Bundan sonra bizi daha yorucu bir süreç bekliyor ülkemize dönüp evimizi kapatmamız ve son kararlarımızı verip uçak biletlerimizi almamız gerekiyor.
Herkesin yolu açık olsun
@Asiye-Akgül tebrik eder mutluluklar dilerim
@siraç teşekkür ederim
@Gs1905 Öncelikle tebrik ederim bir sorum var. Mülakat deneyimlerinde daha önce vize ABD vizesine başvurdun mu veya red yedin mi gibi sorular sorulduğunu görüyorum. Ben 2 sene önce work and travel için girdiğim vize görüşmesinden red yemiştim. Bu benim için bir sorun teşkil ediyor mu? Ben de HNK da gireceğim görüşmeye
Göçmen vize mülakatlarında profiliniz ile ilgili aksi bir şey yok ise daha önce vize ABD vizesine başvurdun mu veya red yedin mi gibi sorular sorulmuyor. DV mülakatınız başarılı geçerse hali hazırda geçerli olan göçmen olmayan vizeniz iptal edilir mülakat esnasında. Bol şans
@ATS16 Aksi bir şey yok derken ne gibi? Mülakatlara bakınca birçok kişiye bu soruların sorulduğunu görüyoruz? Hangi durumlarda bu soru geliyor? Bir kıstas mı var acaba? Detaylandırırsanız sevinirim.
DS260'daki guvenlik sorulari dogrultusunda beyan ettiginiz cevaplari veya sistemdeki guvenlik bilgilerinizi bilemedigim icin ucunu acik biraktim. Gocmen olmayan vize ve gocmen vize surecleri birbirinden bagimsiz surecler. Bol sans
Arkadaşlar, tekrardan merhaba.
Mülakatıma kısa bir süre kaldı ve evraklarımı hazırlıyorum. Bugün banka hesap dökümlerimi aldım.
Ben kalıcı olarak Ukrayna'da yaşıyorum ve mülakata Ukrayna'da gireceğim. Ancak param Türkiye'deki bir bankadaydı. Bankadan hesap dökümlerini ingilizce olarak aldım. Ve evrakları imzalayan arkadaşların imza sirkülerini de aldım. İmza sirküleri Türkçe. Bunu İngilizce'ye çevirtmem gerekiyor mu, yoksa sadece imzaları teyit etmek adına gereken bir evrak olduğu için İngilizce'ye çevirtmeden götürsem yine de geçerli olur mu? Yurtdışında mülakata girip Türkiye'deki bankalardan evrak alan arkadaşlar nasıl bir yol izlediler?
@emrebu89
Merhabalar, evraklarinizi mulakata gireceginiz ulkenin resmi dilinde ya da Ingilizce olarak sunmaniz gerekiyor.
“Any documents that are not in either English or Ukrainian must be accompanied by a certified English translation.”
Siz yine de sansinizi denemek adina konsolosluga e-mail atarak sorabilirsiniz, imza sirkuleri oldugu icin bir ihtimal kabul edebilirler, ancak gordugum kadariyla mulakat gununuze epey var, yerinizde olsam hic ugrasmadan cevirisini yaptirirdim. Kolayliklar dilerim.
Bangkok Mülakat Deneyimim
Merhaba arkadaşlar
Bangkok mülakat deneyimim sizlere ışık ve kılavuz olsun diye paylaşıyorum başta forum yöneticilerine ve forum üyelerine sonsuz teşekkürler bilgi paylaştıkça güzeldir
Mülakat öncesinde hazırladığım belgeler şunlardı:
• Adli sicil kaydı (Adliyeden İngilizce olarak temin edebilirsiniz,)
• Doğum belgesi (Formül A), evliyseniz Formül B (Türkçe alınan belgelerin İngilizce çevirisi gerekiyor.)
• Nüfus kayıt örneği (e-Devlet üzerinden alınıp İngilizce çevirtilmeli.)
• Lise ve üniversite diplomaları ve transkriptleri (İngilizce çeviri şart.)
• finansal belgeler (Banka şubelerinden İngilizce talep edebilirsiniz.)
• Aşı kartı ve antikor testleri (Kan testlerini Türkiye’de yaptırıp tercüme ettirdim.)
• DS260 confirmation çıktısı
• GSS kaydı ( https://www.usvisascheduling.com/en-US/ )
• Mülakat tarihi maili
• Askerlik durum belgesi
• pasaport fotokopileri ve resimler (5cm+5cm) olacak şekilde
• sağlık raporu (hastane den alacaksınız)
Finansal belge bizden istenmedi ama yinede sizler yanınızda götürün derim çünkü riske atmanıza değmez o kadar masraf yapacağınız için her şeyiniz dört dörtlük hazır olsun derim sorun yaşamamanız adına konsolosluk sitesine istenen belgelere göre hareket edin derim resmi sayfa her zaman öndedir
Adliyeden alınan belgeler İngilizce olduğu için tercümeye gerek yoktu. Diğer belgelerin ise tümünü İngilizce’ye çevirttim yeminli tercüman aracalıgıyla, Belgelerinizin eksiksiz olması sürecinizi kolaylaştıracaktır.
Sağlık kontrolü için Bumrungrad Hastanesi’ni tercih ettim ve gerçekten çok iyi ilgileniyorlardı Randevu için hastaneye mesaj atmak Wp üzerinden randevu oluşturmanız yeterli Boy, kilo, tansiyon, göz testi, kan tahlili,akciğer röntgen, idrar tahlili ve eksik aşılarınız burada tamamlanıyor.
Nasıl randevu alınır?
https://yesilkartforum.com/forum/post/468452
Türkiye’de eksik aşılarınızı tamamlamak, masrafınızı düşürmenize yardımcı olur.
Mülakat günü konsolosluk oldukça yoğundu, 1, 2 ve 3 numaralı bankolar üzerinden işlem yapılıyor:
• 2 ve 3 numaralı bankolar, belgelerinizi teslim ettiğiniz yerler.
• Evrak teslimi sonrası, 330 dolar mülakat ücreti ödüyorsunuz.
Asıl mülakat:
ABD vatandaşı bir görevli, mülakata başlamadan önce sağ elinizi kaldırarak yemin etmenizi istiyor. Ardından şu sorularla karşılaştım:
• Ne iş yapıyorsun?
• Ne zaman Amerika’ya gitmeyi planlıyorsun?
• Hangi eyalette yaşayacaksın?
• tanıdık var mı?
• Amerika’da ne iş yapmayı düşünüyorsun?
• Daha önce evlilik yaptın mı ?
mülakata tercüman ile girdim çok iyi ilgilendi o da sağolsun güzel bir şekilde süreci tamamladık “Hayırlı olsun, vizeniz onaylandı,” dedi ve pasaportumun en geç 2 haftayla çıkacağını söyledi
Bangkok’a gelecekseniz, konsolosluğa ve hastaneye yakın bir otelde konaklamanızı öneririm. ulaşım zaman ve maddiyat açısından tasarruf edersiniz. Yemek konusunda sokak lezzetlerine pek kullandıkları yaglar çok ağır koku olduğu için yemeklere alışamadım. Ben günlerimi çoğunlukla Türk restoranlarında geçirdim ve memnun kaldım.
—
Sürecinizin sorunsuz sıkıntısız olmasını istiyorsanız Her şeyden önce, belgelerinizi eksiksiz hazırlayın ve resmi kaynakları rehber alın. Bu süreç sabır gerektiriyor, ama sonunda hedefinize ulaşmak tüm çabalarınıza değiyor. Umarım sizler için de her şey yolunda gider!
Sevgiler ve saygılar ile
@yalcin61 Teşekkür ederim
@onuru teşekkür ederim
@Ahmet-Sarıkurt sizin için hayırlı olsun
️ bizim içinde bir umut oldu
@cngzdmr54 tebrikler, toplam maliyet nedir tek kişi için ucak hariç
@Asiye-Akgül tebrik ederim tekrar,bundan sonraki surecinizde de kolaylıklar ve mutluluklar dilerim