Merhabalar,
Bugün eşim ve ben mülakat deneyimini ankara büyükelçilikte yaşadık. İçeriye girişte sol taraftaki deske pasaportlarımızı verdik ve bize bir numara verip ödeme yapacağımız gişeye yönlendirdi. Numaramız yanınca pasaportlarımızı verdik ve 2 kişi toplam 660 usd yi nakit olarak bu gişeye ödedik. Ödeme belgelerimiz ve pasaportlarımız ve evraklarımız ile tekrar oturduk ve sıramızın yanmasını bekledik. Sıra numaramız ikinci kez farklı bir gişede yandı ve evraklarımızı buradaki görevliye teslim ettik. Aldıkları ve almadıkları evraklar şu şekilde.
Aldıkları Evraklar:
Diploma aslı ve fotokopisi
Evlilik cüzdanı aslı ve 2 adet fotokopisi
Adli sicil kaydı
Vukuatlı nüfus kayıt örneği
Askerlik Belgesi
Banka dökümanları
Tapular araçlar ( Ben bunları kendim ekstra verdim gerek yoktu dedi ama fazla mal göz çıkarmaz
Almadıkları hatta bakmadıkları evraklar:
Ds260 formları ve onayları
Dv lottery sonuç sayfası ve mülakat tarihi sayfası
Ais başvuru kaydı
Eşim hamile olduğu ve doktorumuz onay vermediği için biz sağlık raporunu almadan mülakata girmeyi tercik ettik. Eksik evraka kalıp case numberımızda düşük olduğu için sonradan sağlık raporu almak daha makul geldi. Evrakları teslim alan görevli sağlık raporunu sordu ben eşimin hamile olduğunu belirttim. Bana sordu ben de birlikte almak istediğimiz için bende almadım dedim.Dolayısıyla sağlık raporunu şu aşamada veremediğimizi belirttik. O da evet aşılar ve röntgen zararlı olabilir dedi. Evraklarımızı teslim edip gişeden ayrılıp tekrar numaramızın yanması için beklemeye başladık.
Bu süreçte bizim önümüzde 3 farklı genç arkadaşımızın greencardının onaylandığına kulak misafiri olduk ve çok sevindik eşimle yolları açık olsun herşey gönüllerince olsun
Sıramız yandı ve mülakat sıramız geldi gişeye görüşmeye geçtik.Mülakatı türkçe yapmayı tercik ettik. Sağ ellerimizi kaldırıp yeminlerimizi ettik ve parmak izlerimizi verdik. Sonra sorular başladı:
1-Öncelikle asıl talihli eşimin mezuniyetini sordu lisans olduğunu söyledik diplomanın aslını geri verdi.
2-İlk evliliğiniz mi daha önce evlilik yaşadınız mı?
3-Yurtdışında birlikte yaşadınız mı?
4-Amerika’da nerede yaşamayı düşünüyorsunuz?
5-Amerika’da tanıdığınız var mı ?
6-Ne kadar birikiminiz var ? Ayrıntılı bir şekilde söyledik banka ekstrelerini ve bakiyelerini hatta tapuları söylüyorduk bu kadar yeterli dedi . Muhtemelen sizin verdiğiniz bilgileri burada eşleştiriyor.
7- Sağlık raporunuz ? Eşimin hamile olduğunu ve bebek beklediğimizi bunun için muayene olamadığımızı söyledik. Tamam dedi bütün evraklarımızın tam olduğunu ve sürecin olumlu olduğunu belirtti. Sarı evrakı verdi üzerine sağlık raporunun eksik olduğunu işaretledi.Doğum gerçekleşince kendilerine mail atmamızı ve bebeğimizle beraber yeni bir kısa mülakat talep etmemizi ve sağlık raporunu teslim edince sürecin tamamlanacağını belirtti. Ben de doğumun aralıkta gerçekleşeceğini ve şehir dışından geldiğimiz için nasip olursa bebeğimiz çok küçük olacağı için mart nisan gibi sıkıntı olur mu dedim. Sürecin bitmesine uzun bir süre olduğu için ve mülakat tarihini hemen planlamayacakları için doğum gerçekleşince hemen onlara bilgi vermemizi ve sorun olmayacağını belirtti. Pasaport asıllarını ve sarı evrakı bize vererek sonraki süreçte görüşmek üzere şanslı bebek için dedi ve bizi uğurladı Umarım sürecimizi olumlu bir şekilde sonlandırırız.
Bu stresli süreçte bizim mülakatımız bu şekilde geçti.Sürecimizi bu şekilde devam ettirip nihai ve mutlu sonuca ulaştığımızda tekrar paylaşmak isterim.Kalın sağlıcakla.