Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

vizesini alan bütün arkdaşlarımızı tebrik ediyorum.
    aileleri ile birlikte mutlu, huzurlu ve umduklarından daha güzel bir hayatları olsun.
    forumda kalmaya, abd'deki hayatınızdaki deneyimlerinizi de aktarmayı lütfen unutmayın 😉

bu vesile ile;

genel bir hatırlatma!

mülakat sonrası aldığınız vizelerdeki bilgileri (ad-soyad, cinsiyet, doğrum tarihi, ülke bilgileri vs) hepsini tek tek kontrol edin.
    her sene bir çok konsoloslukta vizlerin hatalı basıldığına (özellikle cinsiyet, ülke adı) şahit oluyoruz.
    hatalı basılan vizelerle abd'ye giriş yapamazsınız, lütfen bunu unutmayın.

vizesini alan herkese güzel bir abd'de hayatı diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun..

• @Gs1905 tebrikler yolunuz açık olsun

• @gucarslan merhaba,
    Bizim sağlık mülakatı sonrası gelen aşı pdf lerinde eşim ve bebeğimin telefon numarası doğru ancak benimkini hatalı yazmışlar. Düzeltmeleri için mail attım ancak 12 den sonra dönüş alamıyoruz mülakat görüşmem yarın saat 13:00 de. Sizce telefon numarasının hatalı olması sorun teşkil eder mi daha sonrası için? Ne yapmamı önerirsiniz?

• @samedt inşallah güzel haber alırsınız🙏

• @gucarslan değerli abim her onaylanan vize de ve sevinçte sizin emeğiniz var teşekkür ederiz...

• Merhabalar. Unganlar deneyimi aktarıyorum;
    Sabah 09.00 randevusu için 08.50 de 4. katta yer alan Unganlardaydım. İçeride gerçekten Türk sayısı çok azdı 🙂 Yanımda sadece Pasaportum ve E-Nabız üzerinden çıkardığım Covid Aşı kartım vardı.
    Saat 9.00 da ismim söylenerek bankoya çağırıldım. Fotoğraf çekimi ve bir imzadan sonra 5. kata yönlendirdiler. Burada 1 tüp kan aldılar, ardından 3. katta röntgen çekildim. Bu süreçte 1676 TL ödeme yaptım ve 4 kata gidip evrakla pasaportumu teslim ettim. Tüm bu süreç yaklaşık 8-9 dk sürdü (merdiven in çık dahil). Sonrasında saat 11.00 de geri gelmemi söylediler doktor muayenesi için.
    Bende yakındaki (150 metre) mackbear coffee de sandviç ve kahvemle (ikisi birden 150 TL öğlene kadar) kahvaltımı yaptım. 10 dk önceden gidip bekleme salonuna geçtim ve 11.10 gibi içeri çağırdılar. Birkaç basit muayene ve 2 ayrı iğne (toplam beş aşı) ile aşılarım tamamlandı. Bu muayene süreside yaklaşık 3-4 dk sürdü. Ardından 12038 TL'lik bir ödeme daha yaptım ve yarın gelip sonuçlarımı alabileceğimi söylediler.
    Şimdi ise gelecek haftaya olan randevuyu beklemeye başladık. Herkese bol şans

• @cemciftcioglu kısacası kişi başı 14000TL civarına iş bitti. Covid dışında Herhangi bir aşı kartı götürmüş müydünüz? Türk nasıl olsun ki? 5 ayda sadece 300 kişi ye mülakat verdiler. Ayda 60 günde 2 kişi eder.

• @minnesota Hayır başka bir aşı kartı yada evrak yoktu yanımda

• This post is deleted!

• @minnesota ben de dün gittim unganlara. sadece covid aşı kartımı götürmüştüm. eksik aşı kartlarım vardı kendileri ben bahsetmeden e nabızdan bakmış.

• @onurakbas merhaba Onur Bey, covid aşısı olarak hangi aşıyı yaptılar acaba, bilgi verdiler mi? Sinovac olma imkanımız var mı acaba. Ben biontech aşıdan sonra çok kötü hasta oluyorum, korkutuyor bizi.

• @Kübra-Kırmacı merhaba, biontech aşısı yapıyorlar. Seçenek sunmadılar. Normalde eşimi de çok etkiliyordu ama sorun yaşamadık biz. Sadece ertesi gün çok az kol ağrısı oldu.

• This post is deleted!

• @Gs1905 Hayirli olsun🥳

• @atilla-04 Yeni hayatinizda mutluluklar diliyorum, adiniza çok sevindim 🥳

• Referenced by  ugursway ugursway 

• @atilla-04 tebrikler yolunuz açık olsun👍🏻🙏

• Evet bugün Ankara da birçok forumdaşımızın mülakat günü. Tüm katılımcılara bol şans dilerim.

• Herkese merhabalar, bugün Ankara’daki mülakatımızı da başarıyla tamamlamış bulunmaktayız. Deneyimlerimizi ve önerilerimizi aktarmak isterim. Öncelikle Ankara dışından gelecek olanlar için yürüme mesafesinde en uygun fiyatlı otel Grand Mercury (eski adı ile Downtown Ankara) da kalmanızı tavsiye ederim. Yürüyerek 10 dkda ulaştık büyükelçiliğe. Mülakat deneyimimize gelecek olursam, çok heyecanlı bir süreç gerçekten ama stres yapmanıza hiç gerek yok gerçekten her şey çok güzel ilerliyor. Beklediğimizden uzun sürdü işlemlerimizi tamamlamak, 8.30 randevusuyduk ve çıktığımızda 10.40 falandı. Öncelikle sizden ödemeyi alıyorlar sonrasında da belgelerinizi alacakları gişe için sıra bekliyorsunuz. Bizden aldıkları belgeler:

• Pasaport ( sadece güncel olanı aldılar)
    • evlilik cüzdanı ve fotokopisi
    • nüfus kayıt örneği
      -adli sicil kaydı ( biz ingilizce olanı verdik ama zorunlu değil )
    • Diploma aslı ve fotokopisi ( sadece asıl talihli)
    • Erkekler için askerlik belgesi ( eşimden aldılar)
    • 6 aylık hesap dökümü ve varlık dökümü
    • 2 adet fotoğraf
      Tüm belgelerimizi Türkçe teslim ettik İngilizce olan sadece adli sicil belgemizdi.
      Diğer getirdiğimiz belgelerin hiçbiri istenmedi( ds260, ptt için aldığımız belge, formül a ve b gibi)
      Belgeleri verdikten sonra da mülakat için sıra bekledik, sonrasında biz görüşmemizi ingilizce yaptık ama herkesin de forumda belirttiği gibi türkçe de yapabilirsiniz. Hatta bizim gözlemimiz eğer Türkçesi çok iyi olmayan bir görevliye denk gelirseniz çok az soru sorarak ve sizi de çok sorgulamadan vizenizi onaylıyor gibi duruyor, tabi siz yine de nasıl rahat hissediyorsanız o şekilde yapabilirsiniz, size bu şekilde denk gelmeyebilir 😃

Bize sordukları sorular da açıkçası çok azdı:

• Hangi seviyeden mezuniyetimin olduğu? (Lisans vb.)
    • Hangi bölüm okuduğum ve ne iş yaptığım aynı şekilde eşime de ne iş yaptığı soruldu fakat okulu ile ilgili hiçbir soru yöneltilmedi.
    • Nerede yaşamayı düşündüğümüz ve orada tanıdığımız olup olmadığı ( Biz adres gösterdiğimiz eyaletten farklı bir yer söyleyip gideceğimiz eyalette tanıdığımız yok dememize rağmen hiçbir soru sormadı bu konu hakkında)
    • Gittiğimiz zaman ne iş yapacağımız
      Sonrasında ise vizemizi onayladığını ve 4-5 gün içinde bize ulaşacağını iletti.
      Bizim mülakat sürecimizde bu şekilde tamamlanmış oldu. Umarım herkes için süreç çok güzel ilerler, bol şanslar dilerim.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Asiye-Akgül elbette hayır, hiçbir sorun olmaz.

• @gucarslan bayrağımızı aldık 🙂 pasaportlar elimize geçtikten sonra detaylı bir anlatım yapacağım. Size ve sizin vesilenizle burada bilgi paylaşımı yapan herkese teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77

51.2k
Users

4.8k
Topics

475.6k

| | | |