Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @onuru vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim ,çok sağolun.

• @cttl Aşağıdaki metin kısmı vardı ama yolladıkları liste ile belge teslimi arası süre bir kaç haftaydı. Bir de state gov da 1 yıl olunca almadım. Verdikleri kağıt beyaz bir kağıttı. Sadece police check işaretlenmişti.

°POLICE RECORDS FROM A FOREIGN COUNTRY:
    A translated and notarized Police Record from a foreign country for applicants aged 16 or older, if
    the applicant is currently residing in that country for more than six months, or if the applicant has
    previously lived in that country for more than one year, in current and in any former names,
    including maiden names. For further information, please read the Police
    Certificates title of the U.S. Department of State’s Bureau of Consular Affairs web page “Prepare
    Supporting Documents.°(information text)

• Ayrıca 10 aylık bir cezam görünüyordu adli sicil kaydında. İmar kirliliği nedeniyle. Onu da sordular ama üstün körü geçildi.

• Anladım hocam. Filipinlerde sadece vatandaşlara police records verildiğine dair bir belge alabilirseniz o da kabul olur diye düşünüyorum. Geçmiş deneyimlerden okumuştum. Yani her şekilde olumlu veya olumsuz, resmi bir döküman almaya çalışın. Onu sunarsınız.

@Mustafa-Bayram, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@cttl Aşağıdaki metin kısmı vardı ama yolladıkları liste ile belge teslimi arası süre bir kaç haftaydı. Bir de state gov da 1 yıl olunca almadım. Verdikleri kağıt beyaz bir kağıttı. Sadece police check işaretlenmişti.

°POLICE RECORDS FROM A FOREIGN COUNTRY:
    A translated and notarized Police Record from a foreign country for applicants aged 16 or older, if
    the applicant is currently residing in that country for more than six months, or if the applicant has
    previously lived in that country for more than one year, in current and in any former names,
    including maiden names. For further information, please read the Police
    Certificates title of the U.S. Department of State’s Bureau of Consular Affairs web page “Prepare
    Supporting Documents.°(information text)

• @cttl Tanıdık bulmaya çalışıyorum. Bakalım ne yapabilirim. Oradan belge almak biraz zor gibi. Şahsi başvuru vs isteniyor. Bir sonuç elde edince yine güncellerim.

• @Mustafa-Bayram, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Tiran Interview
    Görüşmemiz sabah 8 deydi. 7:45 gibi Consular kapısında sıraya girdik önce. Pasaportlarımıza bir sticker yapıştırıldı ve teker teker aramayla içeriye alındık. İçeride ilk olarak 2 nolu deske geçtik. Belglerimle alakalı bir iki bilgi sordular. Onları cevapladıktan sonra ücret ödemesi için vezneye geçtik. Yaklaşık 1 saat bekledikten sonra çağırdılar. Belgeleri sordular, kaldığımız yerlerle ilgili bir kaç soru sordu. Daha önce 9 ay kaldığım filipinler için police check olmadığını söyleyince o belgeyi temin edip yollamamı istediler. Bir belge verip pasaportlarımızı aldılar. Şu an acil olarak filipinlerden belge almaya çalışıyorum. Vize durumunu nereden kontrol edebilirim tam emin değilim. CEAC sayfası hata veriyor. Bu arada en çok korktuğum konu olan sponsorluk konusunda bir şey sormadılar ve istemediler. Sanırım sunduğum finansal belgeler yeterli geldi.

Sn. @Mustafa-Bayram

Su sayfayi inceleme sansiniz oldu mu?

Philippines

Republic of the Philippines
    Reciprocity Schedule
    Police Certificates
    Available

Fees: Please check the website for current NBI clearance for travel abroad fees at www.nbiclearance.org.

Document Name: NBI Clearance

Issuing Authority: The National Bureau of Investigation (NBI)

Special Seal(s) / Color / Format: Blue, annotated multi-purpose clearance

Issuing Authority Personnel Title: There is no issuing authority personnel title

Registration Criteria: Philippine-born immigrant visa applicants 16 years and over are required to furnish certificates issued by the National Bureau of Investigation (NBI). Foreign-born applicants who have resided in the Philippines for six months or more may be issued NBI clearances upon application either in person or by mail. Applicants residing outside the Philippines should send requests for certificates together with money orders or bank drafts for the fees and postage to IRD-Mailed Clearance Section, National Bureau of Investigation, Taft Avenue, and Metro Manila, Philippines. Philippine Embassies abroad can assist Filipinos in obtaining NBI police clearances. The NBI has its own fingerprint charts and personal data forms that it will send to the requesting applicant for execution. Most applicants abroad find it more expeditious to have a relative or friend in the Philippines assist them in obtaining their certificates from the NBI. In that instance, a letter of authorization is required. The applicant may also submit a copy ("personal copy") of a prior NBI clearance to facilitate the processing of a new clearance. Posts are advised that not all arrests and convictions occurring outside of Manila are reported to the NBI. NBI's criminal records database is not foolproof and the remarks provided on reports often require explanation*. Manila and major Philippine cities have computerized records.

Procedure for Obtaining: Applicants who prefer to secure the certificate personally must proceed to any NBI Clearance Outlets. For a complete list of NBI outlets, please visit this link: https://www.nbiclearance.org/how-to-apply-for-nbi-clearance/

All Foreign Nationals requesting for clearance will only be processed at the NBI Main Processing Center located at United Nations Avenue, Ermita Manila.

Other References:

National Bureau of Investigation: http://nbi.gov.ph/

Certified Copies Available: Certified copies are not available

Alternate Documents: There are no alternate documents

Comments: *For explanation of unclear remarks found on NBI clearances, please consult the National Bureau of Investigation or the U.S. Embassy Manila, Immigrant Visa Unit.

• DV2025 Oman - Muscat Mülakat Deneyimi

Giriş

Arkadaşlar merhaba, biraz maceralı geçen Muscat mülakatımı paylaşacağım, DV2025'te dosyası Muscatta olan, taşımayı düşünen herkesin dikkatlice okumasını rica ederim. Hem dosyamızı kabul edip bakmalarıyla ilgili yaşadıklarımız hem de sürecin sonunda gereksiz olduğunu fark ettiğim harcamaların ayrıntılarını yazacağım. İyi okumalar dilerim 🙂

Bölüm 1 - Dosya Taşıma ve Pişmanlık

4 Mayıs 2024 tarihinde ilk defa başvurduğumuz Green Card sonuçlarına bakıp kazandığımızı öğrenince haberin sevincinden o gece gözüme uyku girmedi ve önceden çevremden duyduğum DS260 formunun erken gönderilmesi durumunu da göz önünde bulundurup form doldurma işine giriştim. Tabi sistemdeki yavaşlık ve bazı ayrıntılı bilgilerin toplanması vs derken bu durum biraz sürdü.

En başta dosya numaramızın da nispeten küçük olmasından dolayı içim rahat bi şekilde Ankaradan mülakat alabileceğimizi düşünüyordum fakat bu forumu keşfedip geçen senelere doğru okuma yapıp bi de verileri değerlendirince adminlerin, moderatörlerin ve gelmiş geçmiş nerdeyse tüm GC kazananlarının defalarca tekrar ettiği ''Ankaraya Güvenmeyin'' lafının ne kadar doğru olduğunu idrak ettim.

Forumda gezerken bir çok yani kavram öğrendim tabii ki. Current ve Cut-Off tabirlerine hakim olduktan sonra Current olmadan dosyamı taşımanın en mantıklı hareket olacağına karar verdim. Hem uygun yolculuk maliyetlerinden hem de kolay e-vize alınma seçeneğinden dolayı dosyamı KCC aracılığıyla Muscat konsolosluğuna taşıdım. Ardından bunu forumda paylaştığımda geçmiş yıllara hakim olan bir çok arkadaş DV2024'te oturumsuz dosya kabul etmeyen Muscat'a dosya taşımanın cesurca bi hareket olduğunu söylediler, haksızlar diyemiyorum tabi 🙂

Önceki yıllarda Sırbistan özelinde yaşanan dosya kabul edip, mülakat verilip sonra sonsuza kadar AP'ye bırakılma olaylarından dolayı herkes yoğurdu üfleyerek yeme durumuna geçmişti tabii ki. Fakat bu konuda naçizane fikrim Sırbistan konsolosluğunda yapılan ve AP'ye bırakılan mülakatların tamamına yakını bu mülakat için alınmış oturum belgeleriyle yapılmış olduğundan dolayı konsolosluğun Türk vatandaşlarına tavır almış olma ihtimalidir.

Forumda yaptığımız bir çok fikir alışverişinin ardından Muscat konsolosluğunun dosyama olan bakışını tartmak için bir kaç defa mail atmış olsam da haftalar geçmiş olmasına rağmen tek bir cevap alamayışımın ardından çok büyük hayal kırıklığına uğrayıp dosyamı taşıdığıma pişman olmuştum. Özelden bazı arkadaşlar bu ''pişman olma'' mesajını bana sordukları için burada bu durumu açıklamak isterim; meğer mailleşme sisteminde bir değişiklik olmuş, Muscat konsolosluğunun sayfasına bir navigatör eklenmiş ve bu navigatör üzerinden durumunuzu, sorunuzu seçtiğinizde size mail atmanız gereken mail adresini ve başlığa spesifik olarak yazmanız gereken şeyleri bildiriyormuş. Bunu keşfedip bu şekilde mail gönderdiğimde 1 hafta içerisinde cevap verdiler, çok ilgili bir şekilde yardımcı oldular ve ardından DS260 formumu da düzenlemem için açtılar. Bu pişmanlığın kaynağı boşmuş yani anlayacağınız 🙂

Bölüm 2 - Sağlık Raporu

Tek parça halinde kalması için daha önceden paylaştığım sağlık raporu deneyimini direkt buraya yapıştıracağım.

MUSCAT SAĞLIK KONTROLÜ HAKKINDA

Merhaba arkadaşlar, daha önceden gelişmeler oldukça yazmıştım şimdi de sağlık kontrolü ile ilgili gelişmeleri yazacağım, mülakat sonrasında da tüm süreci toparlayıp ayrıntılı olarak son durumu paylaşacağım.

Mülakat tarihimizi öğrendikten sonra NMC SPECIALTY HOSPITAL ile +968 9951 7379 bu numara üzerinden Whatsapp ile haberleşip sağlık muayenesi tarihi istedim. 16 Ekim 2024 için tarih verdiler, mülakat tarihim 5 Kasım 2024 olduğu için daha ileri bir tarih alıp alamayacağımı teyit etmek için bir kaç defa şansımı denedim ama olmadı. Yaptığım maliyet hesabında 2 defa gitmenin 1 defa gidip mülakata kadar orada kalmaktan ortalama 10.000 TL daha uyguna geleceğini ve bu süreç içinde eşimle işlerimizden ayrılmamış olduğumuzdan dolayı 2 defa gitmeyi tercih ettik.

VİZE KONUSU

Ummana e-visa alınıyor, https://evisa.rop.gov.om bu link üzerinden üyelik oluşturarak 36B kod numaralı 1 yıllık multi girişli e-visa'yı kişi başı 50 Oman Riyaline aldık. Bu vizeyle alakalı dikkat etmeniz gereken nokta şu; vizeniz onaylandığı günden itibaren ilk 30 gün içinde Ummana giriş yapmanız gerekiyor, tek girişte 30 gün kalabiliyorsunuz.

TALEP EDİLEN BELGELER

• Pasaport'un orjinali ve 2 adet fotokopisi
    • Resident Card (Oturumumuz olmadığı için Resident kartımız olmadığını açıkladım bunun yerine vize çıktınızı getirebilirsiniz dediler)
    • Pasaport ölçülerinde 5 adet fotoğraf

AŞILAR

• MMR
    • TDAP
    • VARRICELLA
    • HEPATITIS-B
    • INFLUENZA
    • COVID-19 (Biontech veya Sinovac)

HAZIRLIK SÜRECİ

Devlet hastanelerinde tüm bu aşıların antikor testi olmadığı için özel hastaneden antikor testi yaptırdık ve belgesini aldık. Eksik olan aşılarımızı da yaptırdık fakat Umman için aşı yaptıracaksanız mutlaka dikkat etmeniz gereken bir konu var. Bu sağlık kuruluşu kaşeli ve imzalı bile olsa bir ''Aşı Belgesi'' kabul etmiyor. İster Devlet hastanesi ister özel hastane olsun fark etmiyor. Kabul ettikleri tek aşı belgesi ''Aşı kartı'' olarak bildiğimiz ve aşıların etiket şeklindeki barkodlarının yapıştırıldığı kart. Bu kartı temin edip aşılarınızın barkodlarını yapıştırtabilecekseniz Türkiyede aşılarınızı yaptırın ama bunu sağlayamıyorsanız bırakın Ummanda eksik aşılarınızı yaptırırsınız. Antikor testi için böyle bir şart yok, kaşeli ve imzalı tercüme edilmiş belgeyi kabul ediyorlar.

Ummana gidiş-dönüş uçak biletini 2 kişi için ortalama 16.000 TL'ye aldık, Muscat Plaza Hotel adında 3 yıldızlı bi otelde kaldık buranın da günlük maliyeti 1200 TL civarında.

Bu link'e tıklarsanız en alt satırda sağlık kuruşunda aşıların ne kadara yapıldığının bi listesi var. Bunun dışında da muayene ücreti 75 Umman Riyali.

MUAYENE SÜRECİ

Sabah saatlerinde sağlık merkezine gidip 3. kata çıktık, 2 Hindistan asıllı doktor asistanı bizi karşıladı, belgelerimizi kontrol etti. Tek sayfalık bi sağlık formu verdiler bunu doldurduk. Çok standart bir şeydi öyle karmaşık veya garip sorular yoktu. Ummandaki adresimize kaldığımız oteli yazdık, onun dışında Türkiyedeki adresimizi ve Amerikadaki adresimizi de yazmamızı istediler. Muayene ücretini ve eksik aşı ücretlerini hesaplayıp burada ücreti aldılar. Kart veya nakit kabul ediyorlar, kartınızı yurt dışı harcamasına açtırıp direkt kartla ödemek en mantıklısı.

Ardında boy, kilo ve tansiyon ölçümü yapıp 3'er tüp kan aldılar. Fiziksel muayene için de yine Hindistan asıllı bir doktora götürdüler, bu doktorun ingilizcesi çok iyiydi (Asistanlar aşırı aksanlı ve kafa sallayarak konuşuyorlardı 😃 ) doktor 2-3 dk süren kısa bi fiziksel muayene yaptı, stetoskopla sırtımızı dinledi, ben bir süredir soğuk algınlığıyla mücadele ediyorum ve ciğerlerim çok dolu ama sırtımı dinledikten sonra bu durumu sordu, zaten soğuk algınlığım olduğunu söyledim o da fark ettiğini söyledi 🙂 Bi sorun yok bu mevsimde normal dedi.

Doktordan sonra da son olarak ciğer filmi çektirmek üzere giriş kata gittik ve standart bi ciğer filmi çektirdik. Asistan işlemlerimizin bittiğini söyledi ve dosyamızı konsolosluğa göndereceklerini, bizim bidaha dosyayı almak için gelmemize gerek olmadığını belirtti. Bu arada ileride bu yazıya denk gelen arkadaşlar için ben bu işlemleri yaparken USD = 34 TL - OMR = 89 TL civarında. Bu şekilde sağlık kuruluşundan ayrıldık ve bu aşama böyle bitti 🙂

NOT

Bu sağlık muayenesi sürecinde birlikte oda oda gezdiğimiz Hindistan asıllı asistanla baya sohbet ettik. Ben laf arasında bilgi almak için şöyle şeyler sordum;

• Amerikan konsolosluğunun tüm sağlık işlemleri burada yapılıyor değil mi?
    • Evet, başka konsoloslukların da işlemlerini yapıyoruz aslında.
    • Peki bizim gibi başka ülke vatandaşları DV için geliyor mu?
    • 1-2 sene önce sizin gibi çok Türk gelmişti ama genelde Afrikadan gelen oluyor. Bu sene de Afrikalılar var.

Bu konuşma biraz içimi rahatlattı sizinle de paylaşmak istedim 🙂

Bölüm 3 - Evrak Hazırlığı ve Masraflar

Gerekli evrakları hazırlarken çeşitli kaynaklardan farklı farklı evrak listeleri gördüğüm ve bu sene ilk Muscat mülakatına ben gideceğim için ne olur ne olmaz mantığıyla gereğinden çok daha fazla harcama yaptım maalesef. Çünkü gerçekten Muscat konsolosluğu online alınmış bir belge kabul etmiyor (Anlamıyorlar aslında ne olduğunu, mülakat deneyimi kısmında ayrıntısına ineceğim bu konunun) dolayısıyla aldığım her evrağın noter onaylı ingilizce çevirilerini yaptırıp bir de apostil aldım. Bu noter onayı konusu en çok masrafı yaptığım kısım, evrakların çevirisi cüzi bir miktar tutsa da noter onayı çeviri ücretinin 3-4 katı tutuyor nerdeyse.

En çok üzüldüğüm eşimin ve benim 6 aylık hesap dökümlerimizi (20 sayfa falan) noter onaylı çevirisini yaptırdım ve bu belgeleri almadılar bile. Hesap dökümü götürecekseniz de en azından sadece yeminli tercümandan çevirisini yaptırsanız yeter, noter onayına para vermeyin.

Götürmeniz Gereken Belgeler (Hazırladıklarımın hepsi değil, sadece aldıkları belgeleri yazacağım)

Asıl talihli için;

• Doğum Belgesi (Formül A)
    • Adli Sicil Kaydı
    • Diploma
    • Aile Cüzdanı
    • Pasaport
    • 2 Adet 5x5 Fotoğraf

Eş için;

• Erkekler için askerlik durum belgesi
    • Doğum Belgesi (Formül A)
    • Adli Sicil Kaydı
    • Boşanma mahkeme kararı (Ben daha önce bir evlilik yaptığım için gerekli)
    • Pasaport
    • 2 Adet 5x5 Fotoğraf

Tüm evrakların (fotoğraflar hariç, evlilik cüzdanı ve pasaportlar dahil) orjinali ingilizce ise sadece fotokopisi, orjinali Türkçe ise ingilizce çevirisi ve ingilizce çevirisinin fotokopisi mutlaka yanınızda olmalı.

Yukarıda bahsettiğim boşanma mahkeme kararı belgesi çok önemli, mülakat deneyimi kısmında değineceğim buna da. Bunların dışında eğer Adli Sicil Kaydı belgenizde bir suç kaydı varsa bununla alakalı tüm mahkeme kararlarının aslı ve ingilizce çevirisi de yanınızda olmalı.

Evrak Dışı Maliyetler

• Vize ücreti konusunu sağlık kontrolü bölümünde açıklamıştım, bunun dışında Ummana 2 kişi için gidiş-dönüş biletleri ortalama 16-17 bin TL civarında.

• Biz 3 yıldızlı bir otelde kalıyoruz, ortalama kalitede bir yer ve günlüğü 14 Umman riyali. Toplam masrafımızı yazmıyorum çünkü kalacağınız gün x günlük maliyet olarak hesaplamanız daha tutarlı bi hesap çıkaracaktır. Otel yerine airbnb seçeneğini değerlendirseniz belki kalacak yerle birlikte yemek masrafını da azaltabilirsiniz.

• Yemek konusu kişi başı 2-3 OMR civarında, 2 kişi için biz ortalama günlük 10-12 OMR harcıyoruz.

• Sigara Ummanda pahalı, sigara kullanıyorsanız gelirken yetecek kadar yanınızda getirin bence. Parliament sigara 1.8 OMR, muadilleri de daha ucuz değil.

• İnternet için ben havalimanının çıkışına doğru hat satan firmalardan Ooredoo markasına gittim, burda turist paketleri var zaten, hücresel veriyi dikkatli kullandım ben, genelde wireless olan yerlerde wireless'a bağlandım direkt, 2 gelişim için toplam 13 OMR internet ücreti ödedim (ön ödemeli paket alıyorsunuz, paketiniz yetmezse Ooredoo'nun uygulamasından kartınızla paket ekletebilirsiniz)

• Ummanda taksi çok ucuz, Otaxi adından bir uygulama var bunu mutlaka kullanın, 7-8 km yolu 1 OMR'a gidiyorlar, uygulamadan çağırınca da 5 dakikada geliyor taksi. Uygulama haricinde taksiye binmenizi tavsiye etmem, uygulamada gideceğiniz yeri seçince direkt fiyatını yolculuğun başında görüyorsunuz, taksici başka yoldan gidip uzatsa bile bu ücret değişmiyor.

Mülakat Günü(leri)

Her şeyi hazırlayıp tüm stresi, umutsuzluğu, endişeyi kalbimize gömüp 5 Kasım sabah 10:00'da olan mülakatımıza 09:30'da konsolosluğun önünde beklemek üzere gittik. Mülakata ingilizce gireceğimiz için eşim biraz heycanlıydı ve önceki gün forumdan okuduğum onlarca mülakat deneyiminden derlediğim soruları yazıp onu da hazırladım 🙂 10:00'da üzerimizde tüm elektronik eşyaları çantamızla girişe teslim ettikten sonra sadece evraklarımızı ve cüzdanımızı almamıza izin verip ziyaretçi kartımızla birlikte bizi içeri aldılar. İlk giriş kapısının ardından iç binada tekrar bir X-Ray cihazından benzer bir prosedürle geçtik ve mülakat alanına ulaştık. Beklediğimden çok farklı bir şekilde küçük, herkesin birbirini rahatça duyabildiği ve tüm mülakatlara istesek de istemesek de kulak misafiri olduğumuz bir alana girdik. görevlilerin yönlendirmesi üzerine sıra numarası alabilmek için ilk önce 1 numaralı vezneye evraklarımızı teslim edip ödeme yaparak sıra numarası almamız gerekiyordu. Aşırı kalabalıktı ve biz girdiğimizde veznenin önünde uzunca bi kuyruk oluşmuştu bile. Ayrıca vezneye giden kişilerin işleri kısa sürmüyodu.

Tam 2 saat beklemenin ardından (Sıfır abartı, 10:00 girdik saat 12:00'da veznede sıra geldi) vezneye ulaştık. Görevli hanımefendi Ummanlı bir kadındı ve aramızda şöyle bir konuşma geçti (Uzun biraz ama önemli, atlamayın lütfen);

G - Asıl talihlinin doğum belgesi lütfen,

B - Buyrun,

G - İkinizden biri daha önce boşandıysa mahkeme evrakları lütfen,

B - Evet ben daha önce boşandım buyrun evraklar,

G - Yalnız bunun fotokopisi de lazım,

B - Evrağın aslı Türkçe, İngilizce çevirisinin içinde fotokopisi de var,

G - Yok öyle olmaz, hepsinin birden fotokopisi lazım,

B - ???

G - Gidip fotokopi çektirip gelin lütfen,

B - (Ya sabır) Peki tamam, başka neler lazım? Çıkmışken kontrol edelim.

G - Doğum belgeleri, adli sicil kaydı, evlilik belgesi, pasaport, Umman kimliği yada oturum belgesi, Umman polis kaydı diploma, fotoğraf,

B - Bizim Umman kimliğimiz yok, turist olarak buradayız,

G - Aaa olmaz. Biz sadece Umman vatandaşlarına hizmet veriyoruz. Dosyanızı alamam.

B - Hanımefendi, KCC dosyamızı Ummana taşıdı, Umman konsolosluğu ile mailleşip DS260 formumu açtırdım ve düzenledim, sizin yönlendirdiğiniz sağlık kuruluşundan rapor aldım, sağlık kuruluşu da kimlik kartı sorduğunda olmadığını söyledim ve vizemizi kabul ettiler, siz neden kabul edemeyesiniz? Bir yanlışlık olabilir, rica ediyorum konsolosluk memurlarıyla görüşebilir miyiz?

G - Biraz bekleyin lütfen, görüşüp geleceğim (Perdeyi kapatıp gitti ve 5 dakika sonra döndü) Tamam vizenizle işlem yapabilirmişim, fotokopiyi çektirip gelin lütfen,

Arkadaşlar o oturum kartı vs muhabbeti yaptığında başımdan aşağı kaynar sular döküldü, 2 dakika önce tatlı tatlı evrak uzatan ben nasıl o lafları saydım bilmiyorum. Kadının gittiği 5 dakika da hayatımın en uzun 5 dakikasıydı ama sadece ordaki görevlinin bilgi eksikliğiymiş anlaşılan 🙂

Konsolosluktan kadının fotokopisini anlamadığı evrağın tekrar fotokopisini çektirmek üzere çıktık. Bu evrak konusunu da detaylandırayım. Evrağın aslı Türkçe, ben bunun ingilizce çevirisini yaptırdım ve çeviri sırasında zaten tercüman fotokopisini çekiyor. Yani ben kadına Türkçe orjinal, Türkçe fotokopi ve İngilizce çevirisini veriyorum. Kadının benden istediği İngilizce ve Türkçe birbirine zımbalanmış olan evrağın(da) fotokopisi. Aslında ben bunu kabul ettirirdim bence ama o aksiyonun üzerine daha fazla konuşmadan çıkmak istedim 😃

Öğle arasından sonra konsolosluğa döndüğümüzde tekrar evrak verme sırasına girdim, yine bi 2 saatin ardından sıramız geldi ve bu sefer yukarıda bahsettiğim evrakları sırasıyla isteyip dosyamızı hazırladı. Bazı evrakların ne olduğunu anlamadı ve bana sordu, ben sabırla tüm evrakları açıklarken de gülümseyerek ''Başka ülkeden gelen evraklara hakim değilim kusura bakmayın lütfen'' dedi, az önce anlattığım olayın üzerine bir gerginlik yaşamadık yani.

Eş olduğum için benim diplomamı almadı. Ayrıca banka dökümlerimizi de sormama rağmen almadı, mülakatta memur sorarsa gösterirsiniz dedi.

Saat 17:00'a yaklaşırken memurlar hızlıca kalan 10 kişiyi tek tek çağırıp kibarca ''Bugün çok yoğundu kusura bakmayın mülakatınızı yarına ertelemek durumundayım, umarım sizin için sorun yaratmıyoruzdur'' gibi kibarca mülakatımızı ertesi gün 13:30'a ertelediler. Bir önceki gün eşimi mülakata hazırlamıştım evet ama 5 Kasım günü 9 saat mülakat izleyen eşim artık terminatör gibi olmuştur diye düşünüyordum 😃

Ertesi gün saat 13:15'te konsolosluğa geldik, artık güvenlik görevlileri bile bizi tanıyordu, bir güvenlik görevlisi yanımıza gelip isimlerimizi söyledi ve 13:30 demişlerdi size değil mi? diye teyit etti. Onayladık ve ''Sizi erken almamızı istediler geçebilirsiniz'' dedi, yine eşyalarımızı bırakıp içeri geçtiğimizde bir önceki gün mülakatımızı erteleyen erkek konsolosluk memur masasında ve önünde bizim evraklarımızla bizi bekliyordu. Biz bekleme yerine oturmaya yeltenince mikrofondan ''Sizi bekliyordum zaten lütfen gelin'' dedi.

(Lejant : B - Batur, C - Ceren, KM - Konsolosluk Memuru)

KM - Merhaba, nasılsınız? Mülakatınızı ertelediğim için çok üzgünüm.

BC - Önemli değil, yoğunluğunuzu gördük zaten,

KM - DV Lottery kazandığınızı görüyorum, tebrikler, kaçıncı başvurunuzdu?

B - İlk defa başvurduk,

KM - Oldukça şanslısınız, sizin adınıza çok sevindim, şimdi parmak izlerinizi almam gerekiyor (Makineden parmak izlerimizi aldı)

KM- Birazdan vereceğiniz bilgilerin doğruluğu konusunda yemin ediyor musunuz?

BC - Evet ediyoruz

KM - (Eşime hitaben) Ne mezunusun ve ne iş yapıyorsun?

C - (Üniversiteden mezun olduğu bölümü ve işini anlattı)

KM - Peki ya siz? (Bana hitaben)

B - (Aynı şekilde bölümümü ve işimi anlattım)

KM - Amerikanın neresine gitmeyi planlıyorsunuz?

C - NC, Charlotte (KM neden deyince sebeplerini de ekledi)

KM - Amerikada tanıdığınız var mı? Amerikanın neresindeler?

C - (Tanıdıklarımızdan bahsetti)

KM- (Eline benim boşanma evraklarımı aldı, ne olduğunu anlamaya çalışıyor gibiydi) Bu evrak nedir acaba?

B - Benim boşanma mahkeme kararım, daha önce 1 evlilik yapmıştım.

KM - Ceren ile nerede ve ne zaman tanıştınız?

B - (Cevapladım soruları)

KM - Eski eşinizden ne zaman ayrıldınız? Ne kadar evli kaldınız?

B - (Direkt sorularının cevaplarını verdim uzatmadan)

KM - (Formül A belgesini bana göstererek) Bu tam olarak nedir? Şurda ne yazıyor? vs (Belgeyi anlamaya çalışıyordu, Türk evrağı görmemiş daha önce)

B - (Açıkladım soruğu yerleri, arka tarafında lejant olduğundan bahsettim, teşekkür etti)

KM - Başvurunuzu onaylıyorum, yeni hayatınızda başarılar dilerim, 1-2 hafta içinde bir mail gelecek, pasaportlarınız ve evraklarınızı buradan alabilirsiniz.

İşte böyle, nihayet işlemler sonuçlandı ve evraklarımızı almak için mail bekliyoruz. Buraya kadar okuyacak sabrı olan herkese ekstra teşekkürler 🙂

• @Ben-Batur Vizeniz hayırlı olsun bol şans 🙏teşekkürler bilgi için

• @Ben-Batur Tebrikler, bu dönemin başlangıcından itibaren en merak edilen mülakat sizinkiydi sanırım şu ana kadar 😃 Amerika'da mutlu ve huzurlu bir yaşam dilerim.

• @mrt01 merhabalar öncelikle hayırlı olmasını diliyorum 🙂 Bir sorum olacak sağlık muayenesinde bir ABD adresi istenilmiş bu adres ds 260 formundaki adresle aynımı olmalı. Çünkü ben ds 260 da arkadaşımın adresini kullanmıştım ama bu adres mülakat sırasında değiştireceğim. Nasıl ilerlemeliyim ?

• @Ben-Batur vizeniz hayırlı olsun ankara yüzünden kazananda kazandığına sevinemiyor stres yüzünden görevli size olmaz dediğinde yaşadığınız duyguyu anlıyorum bu sene kazanırsam ingillizce yeterli olmadığı için dosya taşırsam tercüman desteği alacağım

• @Ben-Batur hayırlı olsun vizeniz tebrikler, yeni hayatinizda mutluluklar dilerim 👏🏻🎉

• @Ben-Batur tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun 😊😊😊

• @MERVE-SARI merhaba. Biz aynı adresi verdik ama illaki aynısı olmalı mı olmamalı mı bilmiyorum. Sağlık sonuçları çıktıktan sonra zaten mail ile bize iletiliyor aynı şekilde konsolosluğada gönderiliyor.

• @Ben-Batur Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @Ben-Batur tebrikler, yeni hayatınızda da mutluluklar dilerim. Darisi bizim gibi bekleyenlerin basina.

• @Ben-Batur Hocam öncelikle vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar. Umarım barbekü partisini yapabiliriz :). Benim bir sorum olacaktı hangi otelde kaldınız acaba isim verebilme şansınız var mı ?

• @MERVE-SARI merhaba, ben ds-260 i hemen doldurabilmek icin none none yazip gecmistim muayene de kuzenimin adresini yazmistim sonrasinda adresi ayrica word e yazip ciktisini almistim belge tesliminde adres güncellememi istedigimi söyledim daha sonra görevli muayenede sundugum adresi okudu ve sadece isim soy isim istedi. farkli olmasinda bi sorun olacagini sanmiyorum.

• @Ben-Batur Çok ama çok sevindim 🥳 Yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum.

• @Ömer-Pirinçcioğlu, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@Ben-Batur Hocam öncelikle vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar. Umarım barbekü partisini yapabiliriz :). Benim bir sorum olacaktı hangi otelde kaldınız acaba isim verebilme şansınız var mı ?

Çok teşekkürler hocam, Muscat Plaza Otelde kalıyoruz, Booking sitelerinde indirimler oluyor onları dikkate alın mutlaka normalde kaldığımız oda 18 OMR ama ben online rezervasyonda 13 OMR'a tuttum 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48

49.1k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |