Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Ethem-Kostak Hayırlı olsun Ethem bey. Sorular sanki genele göre biraz artmış gibi? Herkese mi böyle sordular yoksa size özel mi?

• @blueboy21 Çok teşekkürler. Evet mülakata giren diğer kişilere göre bana biraz daha fazla sordular, bana özel mi bilmiyorum ama bence sadece denk geldi, belirttiğim gibi görüşmeyi yapan kişi son derece saygılıydı ve nazikti, strese sokacak hiç bir davranışta bulunmadı, anlamadığım yeri farklı bir şekilde sormuştu mesela.

• @Ethem-Kostak Merhaba,
    Detaylı bilgiler için çok teşekkürler. Antikor testini ne zaman ve nerede yaptırdınız acaba? Bir ay geçerliliği var diye okudum, ben de randevu alana kadar bekletiyorum. Bir de hong kong'da sağlık muayenesi 1 hafta / 10 gün önce alınsa yetişir mi sizce? Biz 3 kişi için Hong Kong'da taşımak istiyoruz. Uzun kalış süresi yüzünden daha yakın yerleri denedik ama olumlu yanıt alamadık.

• @Ethem-Kostak Tebrikler, hayırlı olsun, yaşamınızda başarılar

• @Ethem-Kostak Yeni hayatında başarılar dilerim. Seni tanıdığıma tekrar memnun oldum 🙂

• @sarvavasa Teşekkür ederim, size de sürecinizde başarılar dilerim

• @kadirkurtgoz Teşekkür ederim Kadir, bilmukabele ben de çok memnun oldum 🙂 Sana da kolaylıklar.

• Arkadaşlar, DS-260 Formunda Amerika adresime Adres will be added yazıp eyaleti texas seçmiştim. Yerleşeceğim adres belli oldu Texas Austine gideceğim. Mülakatım 25 Nisanda. Sizce Formu açtırıp adresimi girmeli miyim? Mülakatta AP'ye falan kalmama neden olur mu ?

• ⭐⭐

This post is deleted!

• @emirhankd Merhaba, adresi bir a4 kağıdına yazıp mülakat sırasında belirtmeniz yeterli bunun için formunuzu açtırmanıza gerek yok.

Sorularınızı ilgili başlıkta sormalısınız bu başlık adı üzerinde mülakat deneyimlerini içeriyor. Sürecinizde başarılar.

• Viyana Deneyimi ~
    Niyet ettim forumda yazılanları okuyup uygulamaya, green card mülakatı almaya : P

Case numaram 45XX her ne kadar ‘riskli’ kategorisinde olarak gözükmese de forumda yazılanları özellikle mülakat deneyimlerini uzun süre her ince detayıyla okudum ve değerlendirdim birçok kişiyle de görüştüm fakat ona rağmen aksiyon almakta, dosyamı taşımakta geç kalmıştım. Ben karar verene kadar ilk dagitimda current olmuştum. Current olduktan sonra dosyanızı taşımak için KCC ile değil gitmeyi planladığınız şehirdeki Amerikan Konsolosluğa direk mail atmanız gerekiyor, konsolosluğun insafına kalmış oluyor yani. Hali hazırda Schengen vizem vardı o yüzden dosyamı Viyana’ya taşıma kararı almıştım.

15 Ağustos 24 -> Viyana’daki Amerikan Konsolosluğu’na dosyamı taşımak istediğime dair email attım. (Reason ve adres belirtmedim)
    Email attığım adres : [email protected]

13 Eylül 24 -> Konsolosluk dosyamı kabul edeceklerine dair email attı, gelen email içeği :

Dear Melike,
    Thank you for your email.
    We will accept your DV case to be processed at the U.S. Consulate in Vienna and KCC will transfer your case to our office.
    Once your case is ready for the interview, we will contact you again with further information.
    Please note that you are responsible for obtaining a Schengen visa for Austria. Our office is not able to assist you with this process.
    We cannot expedite any DV cases to be processed faster and we cannot schedule an earlier appointment. Y
    You must be prepared to remain in Austria throughout the processing of your visa application.
    KCC is responsible for appointment scheduling. Any inquiries must be done with KCC regarding your appointment.
    The COVID vaccination must be within the last 12 months. You may get a COVID vaccination at our doctor's office when taking the medical exam, cost is 15 Euro.
    For further information regarding vaccinations, please contact our Panel Physician’s office at: https://visa.medau.at/en/

18 Eylül 24 Viyana’nın email atmasını bekleyemedim, KCC’ye mülakat tarihimin ne zaman olacagina dair email attım,

19 Eylül 24 KCC mülakat tarihimin 21 Eylül olduğuna dair email attılar. Tarihi öğrenince hemen sağlık randevusu almak için email attım.

19 Eylül 24 Sağlık kontrolü için email attım, randevu talep ettim.
    Email adres -> [email protected]

20 Eylül 24 Sağlık kontrolü için 18 Kasım Pazartesinin uygun olduğuna dair email attılar.

16 Ekim 24 Viyana’dan gelen interview günü ve talep edilen evrakların detaylarına dair email geldi :
    Dear Melike
    Your DV interview is scheduled for Thursday 21 November at 1 PM. Please confirm this date.
    Please be prepared to submit at the time of the interview

• Your valid passport and previous passports with U.S. visas
    • The medical report: https://visa.medau.at/en/
    o Please bring the CEAC confirmation page together with this email and your passport / travel document to the doctor’s office
    o Medical examination results take 2-3 days to be completed. . Please schedule your medical exam date early enough so that the results will be available at the time of the interview.
    • 2 photos taken within the past 6 months: Photograph Requirements
    • Proof of your qualifications for the DV Program (diploma of educational institute) + one photocopy
    • Your birth certificate + one photocopy
    • The police certificate for Turkey, less than 24 months old and police certificates from any other country of residence for more than 12 months
    • Proof of financial means (savings, stocks, bonds)
    • DV fee $330.00 (to be paid in cash either in U.S. dollars or Euros, or by credit card)
    • Please bring a printout of your eDevlet documents with the barcode to the interview. No translation is required for the eDevlet documents.
    o The eDevlet document should consist of your date of birth, marital status, high school and university graduation (if available). This applies to all applicants.
    IMPORTANT
    The COVID vaccination must be within the last 12 months. You may get a COVID vaccination at our doctor's office when taking the medical exam, cost is 15 Euro.
    For further information regarding vaccinations, please contact our Panel Physician’s office at: https://visa.medau.at/en/

Our address:
    U.S. Consulate
    Parkring 12a (same building as the Marriott Hotel, side entrance, 4th floor)
    1010 Vienna
    Documents which are not in English or German must be translated.
    We are looking forward to see you soon.

SAĞLIK KONTROL AŞAMALARI ~
    (Kan tutanlar, endişe ve stres yapılacak hiçbir şey doktor ve hemşire HARİKALAR )

1. Aşılar : 37 yaşındayım ve aşı karnem yok, beni kan tuttuğu için antikor testi yaptıramadım.
    2. Sağlık kontrolü için randevu günü talep ettiğimde, kliniğe yaşımı TR doğumlu olduğumu hangi aşıları vurulmam gerektiğini sordum, bana attıkları listeye istinaden aşıları oldum. Ayrıca beni kan tuttuğunu mümkünse en sabırlı hemşirenin benimle ilgilenmesi gerektiğini de ayrıca belirttim ^^
    3. Sağlık kontrolü için gitmeniz gereken adres :
      Dr. Wolfgang Molnár und Dr. Ivana Molnár
      Gruppenpraxis für Allgemeinmedizin OG
      Untere Augartenstrasse 1-3/4/1/5
      A 1020 Wien
    4. Gittiğimde bir form doldurdum, isim soyisim, adres vs bilgileri içeren
    5. Ardından hemşireyle tanıştım : klasik daha önce ameliyat olup olmadığımı, daha önce hamile kalıp kalmadığımı şuan hamile olup olmadığımı, alerjimin olup olmadığı gibi klasik sorular sordu.Hemşireye beni kan tuttuğunu bayılırsam korkmaması gerektiğini baştan anlattım. Tansiyonumu ölçtüğünde stresten yüksek çıktı. Ardından kendisi benim kanımı almak istemediğini doktorun kendisinden daha iyi olduğunu onun kanımı alacağını bildirdi ^^ (Turkiye'de bu durumumu anlattığımda kimse saygı durmuyor ve daha cümlemi tamamlamadan işlem yapmaya çalışıyorlardı ve bütün süreç migren tetiklenmesi bayılma olarak sonlanıyordu)
    6. Doktor çok tatlı bir kadındı, eli aşırı hafif hiçbir şey hissetmedim hatta bayılmadım dahi, benim için çok nadir bir durum.
      Doktor refleksleri ölçtü, göz kulak kontrolü vs yaptı, Covid aşısını vurdu.
    7. Ödeme için 410 Eur ödedim, kart geçmiyor sadece cash ve EUR kabul ediyorlar.
    8. Buradaki işlemler tamamlandıktan sonra akciğer filmi çekilmek için başka bir adrese gitmeniz gerekiyor. Akciğer filmi için gidilecek adres :
      Girişte sıra numarası almanız gerekiyor, daha önceki yazılanlara istinaden ortadaki seçeneğe bastım  Ardından ekrandan numaranız çıkıyor, hangi vezneye gitmeniz gerektiği yazıyor. Vezneye gittiğimde, klinikten verdikleri kağıdı verdim, işlemleri başlattılar. Çok kalabalıktı benim gittiğimde ardından ismimi çağırıp film çekildi, ve sonucu için tekrar çağırdılar, verdikleri zarfı aldım ve bütün süreç tamamlanmış oldu.
    9. 20 Kasım 2024’de klinikten bir email geldi buradaki dosyayı açabilmeniz için bir şifre soracak size şifre case numaranız. Bu link sadece 2 kere çalışıyor, tıkladığınızda dosyaları download ettiğinizden emin olunuz.

MÜLAKAT GÜNÜ~
    Gitmeniz gereken adres : Parkring 12A, 1010 Wien Austria
    Daha önce yazılmıştı ama tekrar yazmak istiyorum Viyana’da U.S.Consulate e gitmeniz gerekiyor, Embassy of the United States of America değil yanlis adrese gitmeyiniz!

2015- 2021 yılları arasında Amerika’da F1 ( öğrenci) vizesiyle kaldım, OPT yaptım. 1 yıl içerisinde 2 farklı firmada çalıştım. H1B vizesi için başvuruda bulunmuştum, ve kurada çıkmamıştım. Mülakat sırasında bunlara dair herhangi bir soru sorulmadı.
    Konsolosluk bomboştu bir tek ben vardım, içeriye cep telefonunuzla girebiliyorsunuz.
    Süreç 3 aşamadan ibaretti.

1. Evrakları teslim ettim, bekledim
    2. Başka bir vezneden çağırdılar ödemeyi gerçekleştirdim ( Kredi kartıyla yaptım)
    3. Başka bir vezneden çağırdılar ve yemin ettirip nerede yaşayacağımı, hangi işi yapacağımı sordu ama daha çok small talk gibi geçti. Zaten daha önce orada yaşamışsın yine bilgidiğin yere gidecek olduğun için şanslısın vs diyerek tam tersi beni cesaretlendirmek üzerine geçti dialoglar.Ardından vizemin onaylandığını bildirdi ve bayrak verdi, çok güzel dileklerde temennilerde bulundu aşırı pozitifti.
      Vizemi almak için bana email atacaklarını bildirdiler. Konsolosluktan çıktıktan 2 saat sonra email geldi, yarın 11:00am / noon arası vizeni gelip pick up yapabilirsin diye.

İlk başta risk olarak gördüğüm dosya taşıma sürecimi iyi ki taşımışım diyerek sonlandırdım. Bütün süreç aşırı smooth geçti. İyi ki buradaki insanlar Viyana’yı önermisler, deneyimlerini bizlerle paylaşmislar. Herkese en içten teşekkürlerimi iletiyorum. Viyana şehir olarak harikaydı, tarih, sanat, yemek sevenler için cennet.
    Dosyasını taşıma imkanı olanlar hiç düşünmeden dosyasını taşısınlar şuanki aklimla soyluyorum case numaram 1 dahi olsa Viyana'ya taşırmışım 😛
    ( Kaldığım yer ise : Alon Homes Vienna. 3 kişiydik, temiz, büyük, ferah ve merkezi bir yerdeydi )

Herkese surecte basarilar diliyorum, her seyin gonlunuzce olmasi dilegiyle ✌🏻

• ⭐⭐

@leylaa
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @leylaa Yeni başlangıç için boll şans diliyorum. Hayırlı olsun.

• @Flight101 Tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin. Sizin dosyaniz ne asamada?

• ⭐⭐

@leylaa Dosyamız Viyana da 1 nisan Molnar 3 nisan konsolosluk....😉

• @Flight101 Super cok sevindim sizin adiniza, simdiden hayirli olsun 🙏🏻🌷
    Zamaniniz olursa ki mutlaka olsun Vivaldi 4 seasons in Karlskirche Vienna’ya bilet aliniz canli canli dinleyiniz, Demel’e kahvaltiya, Lugeck schnitzel e 🤭Enjoy 🙂

• This post is deleted!

• Şimdi size Kan, ter ve gözyaşı içeren bir mülakat deneyimi anlatacağım. Öncelikle Yeşilkart foruma canı gönülden teşekkür ediyorum.
    Green Kart açıklandığının ertesi günü sanırım bu formla tanıştım. Ve bütün süreci burada okuduğum insanların deneyimlerine göre yönettim. Mayıs Haziran ayları gece gündüz demeden okuyarak geçti. Temmuzda eşimle tanıştım ve 5 Ekimde evlendik. Haziran ortasıydı sanırım KCC ile dosyamı Bangkok'a taşıdım. Eşim de sürece dahil olunca dosya açtırmalar hastane randevusu, evraktı derken Mülakat maili geldi 8 ocak 2025. Hastane ile Konsolosluk görüşmesine 1 hafta ara koyalım dedik baktık ki Noel'e denk geliyoruz o halde neden Yeni yıla Taylan'da girmeyelim diyerek 28 Aralık 2025'e hastane randevusu aldık. 26 aralık 2025 günü İstanbul'dan Bangkok'a uçtuk.
    26 Aralık gecesi hastane bir mail attı. Sizinle görüşecek olan doktor Noel tatiline çıkacağı için 27 Aralık sabahı gelmeniz mümkün mü diye sordular. Okey dedik çünkü diğer türlü 3 Ocak 2025 de bizi muayeneye alacaklardı. Dakka 1 gol 1 başladı serüven.

Türkmenistan hava yollarıyla uçtuk tavsiye ederiz biz sevdik sadece uçakta içki yok diğer her şey okeydi. 4-5 saat aktarma vardı Türkmenistan'da orada içki falan çok ucuzdu bütün yolcular içtik. Neyse biz uçaktan indik otele geldik gece 4 falandı. Duş aldık ve hızlıca hastanenin yoluna düştük. Hastaneden içeri girdiğimizde soğuk hava deposuna girmiş gibi olduk -35 de falan çalışıyor klimalar öyle böyle soğuk değildi. Genel olarak AVM ler falan da çok soğuk çalıştırıyor klimaları aklınızda olsun. Neyse biz yorgun argın hastanedeyiz aşı ol röntgen çektir boy kilo bilmem ne derken, hastane koltuklarında uyuyakaldık. Hemşire bizi uyandırdığında saat 14:00 suları falandı. Ve ilk şoku orada yaşadık. Dediler ki eşime, senin dosyan okey ancak bana, size dosya veremem dedi. Sizin ciğerinizde bir leke görüyorum. Bu arada öyle şoka girdik ki kimin ne dediğini anlayamıyoruz. bize bir tercüman bağladılar adamın Türkçesi berbat üstü Türkçeden Türkçeye çevirmen lazım o derece. Bir şekilde anlaştık ve bana dediler ki 4-5-6 Ocak tarihlerinde geleceksin balgam testi vereceksin fiyatı da 12 bin küsür. Okey dedik yapacak bir şey yok. Konsolosluk randevu tarihini değiştir. Test sonuçları 10 martta çıkacak sen o zamana randevu al dediler. Otele döndüğümüzde eşim de ben de çökmüştük. Kafamdan bin tane soru geçiyor bir tane cevabı yok hiç birinin.
    4 ünde test vermeye gittiğimde tekrar doktora gözükeceksin dediler bir 3500 de öyle aldılar. Testleri verdik ve yapacak bir şey yok diyerek Taylan'dın tadını çıkartma kısmına geçtik. KohLarn diye bir adaya geçtik. Bir taraftan tatil yapıyoruz ama bir taraftan da düşünüyoruz nasıl geçecek bu 2 ay hem para lazım hem sabır lazım vs vs. yaklaşık 20-25 gün adada tatil yaptıktan sonra ben Kamboçya'ya gitmek istedim. Eşim de okey dedi biz USA götüreceğimiz valizi emanetçiye bırakıp 2 sırt çantasıyla yola düştük. Kamboçya bize 1 ay vize verdi. Tabi bu arada zaten ülke değiştirmemiz lazımdı çünkü Tayland'ın verdiği 2 aylık vize Hastane sonuçlarını almaya yetmiyordu.

Kamboçya'da kaldığımız otel güzeldi havuzumuz vardı. en önemlisi mutfağımız vardı ve marketlerinde bizim ağız tadımıza uygun yiyecekler alıp pişirip yedik. Oraları gezdik falan ama kafamız sürekli vize de ve sürekli muallaktayız. alacak mıyız acaba sorusu arka sekmede sürekli açık. Düşmanımın başına gelsin istemem öyle zor. Neyse 1 aylık Kamboçya vizemiz olduğundan 27 şubat gibi Tayland dönüş uçuşu aldık. 21 Şubatta hastane mail attı gelip dosyanızı alın bir probleminiz yok dedi. Ancak sizi yine doktor görecek dediler.

Aaa yazmayı unuttum. şimdi hastane bize 11 Mart'a konsolosluk randevusu alın dedi ya, biz yine de 8 Ocakta görüşmeye gittik ancak sarı dosyam olmadığı için sadece vize ücretini ödedik bir şekilde bizim dosya işlem görmüş oldu. Ancak dediler ki sarı dosyası olmayan gelmesin falan. neyse döndük konsolosluktan kafası bana 2 gün sonra geldi. Ben dosyayı Ankara'dan randevu alamayacağım için Taylan'da taşımıştım ve bana diyorlar ki şimdi yeni randevu al. Kafamdan aşağıya kaynar su döküldüğü an o andır. Dosyam Ankara'ya geri döndü. Bu sefer ya tekrar randevu alamazsam korkusu başladı. Hastaneye parayı ödedik dosyam orada ve artık bir vize görüşme randevum yok! GSS denilen bir sistem var ABV içine girince çıkılmıyor bir türlü yeni randevu alamıyorum. GSS ye ayrı Konsolosluğa ayrı mail atıyorum herkes topu birbirine atıyor. Sonuçta 13 Mart 2025 tarihine vize randevusu aldım. ancak eşimi benim randevuma ekleyemiyoruz. Ona da aynı gün ve saate sanki benle hiç alakası yokmuş gibi randevu aldık. Normalde ben DV1 onun dosyası da DV2 olması lazım ancak eşime de DV1 olarak randevu alabildik.

Kamboçya'dan döndük. Bangkok'a ilk geldiğimiz otele giriş yaptık. Dejavu gibi her şey baştan yaşanıyordu. Ertesi gün hastane randevusuna gittik. Tekrar röntgen tekrar doktor tamam bir şeyin yok dosyanı vereceğim dedi. ilk gittiğiniz doktora gidin dedi. Beklemeye başladık evraklar evraklar yine sarı bir dosya hazırladılar ve bize teslim edecekler diye bekliyoruz. Bizi çağırdılar yanımıza bir güvenlik verdiler ve sarı dosyayı güvenliğe emanet ettiler bizi de postaneye yolladılar. güvenlik önde biz arkasında kurbanlık koyun gibi gidiyoruz. benim moraller yine yerlerde ulan niye vermiyorsunuz dosyamı?? Neyse prosedür böyleymiş.
    Ve geldi çattı 13 mart yine sardı heyecan, evraklar evraklar.. Bizim evrakları alan memur kadın didik didik inceledi her şeyi mali kayıt sormadılar. en son yeminli tercümana takıldı ama bir şekilde kabul etti evrakları Tercümanımız Emre de canla başla uğraştı diyebilirim. Kadın evrakları kabul etti sıra yemin etmeye geldi. Adam bana mezuniyet yılımı sordu bana kal gelmiş hatırlamıyorum. Emre ben eşim üçümüz birbirimize bakıyoruz. Sonra lise mezuniyetimi sordu onu hatırladım 🙂 Diplomayı istedi gösterdim. yemin ettirdi ve sonra Onayladım anlamına gelen APPROVED demiş. bir harfini duyduysam kör olayım. Emre ve eşim tebrikler falan diyor ama bende yok o sahne kal geldi. 27 aralık 2024 de başlayan hikayemiz 14 Mart 2025 de ıssued olarak sonuçlandı.
    Bangkok'ta otel odasında Pasaportlarımızın kargoya verilmesini bekliyoruz.
    Herkese kolay gelsin arkadaşlar umarım en kolay ve en hızlı şekilde vizelerinize kavuşursunuz. Biz aldıysak herkes alır diyorum.

• ⭐⭐

@gloria
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• Merhaba, Ankaradan gelen mailde Evlilik cüzdanı nın orijinal ve ingilizcesi talep edilmiş. Evlilik cüzdanı çevirisi yaptırdınız mı acaba mülakata önceden katılanlar?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110

55.5k
Users

4.8k
Topics

484.1k

| | | |