Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐

@Katzfiell_ Asıl olay Tetraxim in yapılıp yapılmaması bence...İkili, üçlü, beşli, onlu cevaplara konuşmalara takılmayın..Siz şu süreçte işinizin görülmesine bakın..Doktorunuzu ikna edin yapsın 😉...Boostrix Polio yu ben ne zaman sorduysam sevkiyatı olmayan ürün olarak söylendi...Buldum diyenler sipariş verdim diyenler vardı o aşıyla ilgili olarak, ancak ben şu ana kadar Boostrix Polio yu uygulattım diyeni okumadım, gözden kaçırmış olabilirim, siz de bir bakın forum geçmişine isterseniz...

• @Katzfiell_ Sadece sağlık ocaklarındaki doktorlar olsa iyi, sağlık bakanlığındaki çalışanlarında bazı konulardan haberi yok. Tetraxim konusunu biz sağlık ocağında doktora söyleyecek söz bırakmadan olmuştuk, biraz çene gerekiyor yaparmısınız ? elinizde varmı gibi sorular soran arkadaşlar yaptıramadı. Ben şahsen durumumuzu izah edip önüne bizden istenen aşıların listesini koydum, sonrasında antikor sonuclarımın olduğu liste sonrada olmam gerekenler bunlar, ama bunlar sizde yok bunun yerine tetraxim yapabilirsiniz ama siz tetraxim olmaz o cocukluk aşısı diyeceksiniz ama olsun yapabilirsiniz ben sorumluluk alıyorum, hatta baska bir arkadasım X sağlık ocagına gitmiş galiba iş bilmeyen doktora denk gelmiş yaptıramamış dedim 🙂 , tek kelime etmeden dinleyen doktor ; tamam hallederiz sen ne istiyorsan söyle dedi hatta aşı listesini kendim hazırladım el yazısı ile , oda direkt imzaladı yani istesem altına diğer aşılarıda yazardım. Sonuç olarak biraz rica eder gibi değilde dolu dolu bilgiyle argümanla gidip doktora söylecek söz bırakmayınca olur bu iş ama birazda doktorun kıl bir doktor olmaması lazım 🙂

• Herkese merhaba, aşılarımın 2.dozunu olacağım Nisan ayında. Şubatta tdap yerine td vurduklarini ve ikisinin farkının önemli olduğunu sonradan öğrendim. 2.doz için Tetraxim sordum eczacima ama bulamadi o yüzden sadece Tdap içeren Adacel olacağım. Fakat polio'yu oral olarak aldığım için polio'yu IPV yani enjeksiyon olarak nasıl halledeceğim bilgisi olan var mı? Tdap içermeyip sadece polio içeren ayrı bir aşı çeşidi var mı?

• merhaba, ankara için uçak bileti otel vs ayarlayacağım ama unganlar 1 mayıs günü çalışıyorlar mı bilen var mı acaba? teşekkürler şimdiden

• ⭐⭐

@boredeng Türkiye de tekil IPA yok.. Bangkok OPA kabul ediyorsa aile hekimliğinde yaptırabilirsiniz...

• @Flight101

Diphtheria
    Tetanus
    Pertussis
    Polio
    Measles
    Mumps
    Rubella
    Rotavirus
    Haemophilus influenzae type b (Hib)
    Hepatitis A
    Hepatitis B
    Meningococcal disease
    Varicella
    Pneumococcal disease
    Influenza

Bunlar olmamiz gereken aşılar sadece yas araligi uygun olmadigi icin hepatit A yi olmayacagiz dogrumu ? bunlar icin hastaneden antikor talep edicem .Hk konsoloslugu icinde gecerlidir zannedersem asi listesi ?

• ⭐⭐

@Cansu-mer Rotavirüs, meningokok, hep A, çocukluk aşıları bunların yaş aralığında değilsinizdir... İnfluenza dönemi Kasım-Şubat aylarını kapsar, dolayısıyla onunda olmanıza gerek yok...

• ⭐⭐

Aşı konusunu tekrar toparlamak istiyorum...Bugüne kadarki muayene deneyimlerinden yola çıkarak.....

TDAP : Tetanus Diphtheria Pertussis (Tetanoz Difteri Boğmaca)
    Antikoru bakılmaz, yapılması gerekir.
    "Elime birşey batmıştı, gebelikte tetanoz yapılmıştı" demeyin o aşı TD (Tetanoz Difteri içerir) dir. TdaP ise 3 lü karma diye geçer.
    Adacel ve Boostrix olarak piyasada bulunur.

Polio : Çocukluk aşısıdır. Antikoru bakılamamaktadır. Amerika IPA olarak ister Türkiye'de Aile Hekimliklerinde OPA (Bivalan) olarak bulunur. 2 aylık periyotlarda 3 doz olarak uygulanır. Viyana'da mülakata girilecekse OPA kabul edilmektedir.

TdaP + Polio(IPA) 4 lü karma için Aile Hekimliğinize başvurunuz. Tetraxim adlı aşı işinizi görecek aşıdır. Aile hekiminizi ikna ediniz ücretsiz yaptırınız, kutu barkodunu okutarak e-nabız sistemine girişini yaptırınız..E-nabız sisteminde aşılarım kısmına girdiğinizde DaBT+IPA olarak görülmektedir. Aynı satırda uygulandığı tarih ve uygulanan aile hekimliği yazacaktır.

Bu bilgilere ek olarak tek doz Tetraxim uygulanmış şekilde sağlık muayenesine gitmeyi planlayınız. Polio IPA nın dozlarını devam ettirmek için 2 ayda bir Tetraxim olamazsınız, aile hekiminiz bunu kabul etmez.
    Viyana'da sağlık muayenesine girecekseniz istediğiniz zaman Tetraxim yaptırıp OPA ile doz tamamlaya devam edebilirsiniz.

MMR : Measles Mumps Rubella (Kabakulak Kızamık Kızamıkçık)
    Antikor testi yapılmaktadır. Testte Rubella, Kızamık ve Kızamıkçık olarak üç ayrı satırda görülmektedir. Test sonucunda 1 tanesi dahi eksikse (non reaktif yada negatif şeklinde) aşı olunmalıdır. Aile hekimliğinde KKK 1'er ay arayla 2 doz olarak ücretsiz uygulanmaktadır.
    Piyasada MMR II veya Priorix olarak bulunur.

Hepatitis A : Çocukluk aşısıdır. 12 Ay-18 Yaş aralığında uygulanmaktadır. Üst yaştakiler için sağlık muayenesinde istenmemektedir.

Hepatitis B : Antikor testinizde Anti Hbs olarak görülmektedir. Eksikliği halinde (non reaktif) aşı olunmalıdır.
    Piyasada Engerix-B 20 MCG / 1 ML veya Euvax-B 1ML olarak bulunmaktadır.

Varicella : Türkçesi su çiçeğidir. Antikor testi yapılmaktadır. Testte Varicella olarak görülür, sonuç non reaktif ise aşı olunmalıdır.
    Piyasada Varivax veya Varilrix olarak bulunabilir.

Haemophilus Influenzae Type B (Hib) :
    Bu aşı çocuklara 2-4-6 ve 18. aylarda aile hekimliğinde uygulanmaktadır.

Pneumococcal (Pnömokok) :
    Bu aşı bebeklikte, 3-4 ve 6. aylarda Aile hekimliklerinde uygulanır. E-nabız sizteminde çocuklarınızın aşı kartlarında KPA şeklinde görünür. Erişkinler için muayenede ihtiyaç yoktur.

Rotavirus & Meningococcal :
    Bebeklikte yapılan özel aşılardır. Devlet tarafından ödenmez. Rotarix, Nimenrix ve Bexsero ticari isimleri ile eczanelerde bulabilirsiniz. Aile hekimliğinde veya özel hekimde uygulamasını yaptırırsanız boş bir aşı karnesine tarih ve kaşe yaptırınız.

Hib, Pnömokok, Rotavirüs ve Meningokok aşıları 18 yaş üstü bireyler için istenmemektedir. Tevellütü eski olan talihliler eski aşı kayıtlarına ulaşamazsanız telaş etmeyiniz, aşıları uygulatmanıza gerek yoktur.

Influenza : Grip aşısıdır. Grip sezonu olarak Ekim - Mart ayları arası tanımlanmaktadır. Bu aylar arasında sağlık muayenesine gireceksiniz yapılması gerekmektedir.

Aşı tabloları için aşağıdaki linke göz atınız.

Sizleri el işi aşı kartı yapmaktan kurtaracak linkleri aşağıya bırakıyorum. Sağlık bakanlığı antetli aşı kartlarına ulaşabilirsiniz...

Ön Yüz
    https://www.ism.gov.tr/dokuman.ashx?t=3&id=372

Arka Yüz
    https://www.ism.gov.tr/dokuman.ashx?t=3&id=371

• @Flight101 Kasım-Şubat konusu HK için geçersiz olabilir kesin bir bilgim yok ama HK'da 13 Martta sağlık randevusuna giren bir çifte Influenza aşısı yapıldı.

• @Flight101 Sizlere binlerce kez teşekkür ederim.

• Merhabalar hong Kong’ta tercümanlık hizmeti alanlar varmı? Varsa bana tercümanın iletişim numarası gönderebilir misiniz? Birde memnun kaldınız mı?

• ⭐⭐⭐

@gngnrnzn

Önce aşağıdaki mülakat deneyimlerini okumanızı, DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığını düzenli takip etmenizi, forumdaki arama butonunu kullanmanizi, sonrasında tercümana gerek olup olmadığını değerlendirmenizi ve hala tercümana ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız/hissediyorsaniz tecrübelere istinaden tercümanların yaklaşımlarını dikkatle incelemenizi tavsiye ederim.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri/510?_=1742102188094 @ordeal34

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri/998?_=1742102188097 @ugurbocegi

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri/949?_=1742102188100 @10urdmn

5edc80f7-aac9-4dc5-a25a-d2edaf81d3ef-image.png

Anahtar kelimeler: tercüman, Hong Kong

• herkese merhaba. şu an hong kong’ta bi oteldeyim. yarın saat 2’de anderson’da sağlık randevum var. ingilizcem yok . translete kullanarak yarın bu işi çözebilir miyim sizce. daha önce böyle bi deneyimi olan var mı. bi de yarın’a anderson’da randevusu olan biri var mı aramızda?

• @Serapp Bu çok iyi bir haber o zaman askerlik durum belgesini götürmemize gerek kalmadı.Bu arada sitenin linkini atabilir misiniz serap hanım

• ⭐⭐⭐

@dogukan-altn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Bu çok iyi bir haber o zaman askerlik durum belgesini götürmemize gerek kalmadı.Bu arada sitenin linkini atabilir misiniz serap hanım

• @Serapp Şimdi baktım harhangi bir ülkenin ordusunda görev yaptığımıza dair bir madde var

• @gouryella Hocam o maile gelen cevabın ekran görüntüsünü sizden rica etsem atabilir misiniz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@RuhunGemisi sorun olmaz merak etmeyin.
    mesleğiniz gereği bu durum anlaşılabilir bir şey zaten.

• @metinbeci 😄 çok güzel bir yaklaşım olmuş 😄

• @Flight101
    cok tesekkur ederim.bu iletin herkese yeterde artar soru isareti birakmadin bizde 🙂 suan tek eksigimiz current olmak .hayirlisi

Benzer Başlıklar

• 642
  • 7344
  • 153
  • 8486
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72

55.5k
Users

4.8k
Topics

484.1k

| | | |