@gucarslan ankaraya değil taşıdığınız hiçbir konsolosluğa güvenmeyin. sürecin bitmesine 3 ay kala dosyamı taşıdım malezyaya. ha verdi ha verecek, vermedi. gidemedim.
-
-
@gucarslan ankaraya değil taşıdığınız hiçbir konsolosluğa güvenmeyin. sürecin bitmesine 3 ay kala dosyamı taşıdım malezyaya. ha verdi ha verecek, vermedi. gidemedim.
-
Merhaba,
Süreç içerisinde çok faydasını gördüğüm bu foruma bende bir nebze olsun katkıda bulunmak ve Bulgaristan’da mülakata girecekler için rehber olmak istedim.
Çekiliş sonuçlarında "you have been randomly selected" ekranıyla karşılaşmanın verdiği sevincin yerini dosya numaramızın 31K olmasının burukluğu almıştı. Neyse ki forumda dosyanın konsolosluk performansı iyi olan başka bir ülkeye taşınabileceğini öğrendim ve Aralık 2023'te ikinci vatandaşlığımın bulunduğu Bulgaristan'a dosya taşıma işlemini gerçekleştirdim. Çifte vatandaşlığı olanlar için bu süreç oldukça hızlı bir şekilde direkt olarak Sofya konsolosluğu vasıtasıyla yapılabilmektedir. Yapmanız gereken tek şey vatandaşlığınızı ispat etmektir. (pasaport görseli yeterlidir.) Eşiniz ve varsa çocuklarınızda sizinle gelebilmektedir.(geçerli vizeleri olması gerekiyor)
Dosya numaralarının açıklanmasını beklemekle geçen ayların ardından Temmuz ayında açıklanan bülten ile Eylül ayı için mülakata girebilme umudumuz yeşermişti. Ve sonunda Temmuz sonu gelen mail ile 3 Eylül tarihi için mülakat alabildik. Bundan sonrası talep edilen belgeleri toplamak ve Sofya konsolosluğunun belirtmiş olduğu hastaneden sağlık raporu alma mücadelesiyle geçmişti.Sofya Vita hastanesi ile telefon ve mail ile görüşmelerimizin ardından sağlık raporu sonuçlarının 4-6 gün içerisinde çıkacağını öğrendik. Bize en uygun tarih olan 16 Ağustos için randevulaştık ve bu tarihte hastanede olduk. Genel olarak deneyimimiz olumluydu danışmadaki çalışanlar İngilizce biliyor ve sizi ne yapmanız gerektiği konusunda yönlendiriyorlar. Kredi kartı ile ödeme yaptık ve masraflar ben ve eşim için toplamda 650 Leva tuttu. Bize daha önce 4-6 gün sürecek denen rapor sonuçlarını rica minnet aynı gün öğleden sonra aldık ve Türkiye’ye geri döndük.
Kan testi, akciğer filmi, doktor kontrolü ve ardından eksik aşıların tamamlanması olarak süreç bitmişti. Çocukluk dönemi aşılarınıza dair aşı kartınız yoksa antikor testi yaptırarak bu aşılardan muaf olabiliyorsunuz. Covid hatırlatma dozuna ek olarak birde tetanoz aşısını bize yaptılar.Hastanenin talep ettiği evraklar:
Pasaport Dosya numaranız ve sonuç ekranı
-Aşı kartınız ( yoksa Tr devlet hastanesinden antikor testi kabul ediliyor sonuçları İngilizce alabilirsiniz)
-4 adet fotoğraf
-Son 12 ay içerisinde covid aşısı olduğunuzu gösteren belge ( yoksa orada hatırlatma dozu yapıyorlar)Sonuçlarımızı beyaz kapalı ve açmamamız gerektiğini belirttikleri A4 ebatında bir zarf ile verdiler. Bize sadece açıkta İngilizce olarak hazırlamış oldukları aşı sertifikalarımızı ve akciğer filmi CD’lerini verdiler. Bunları kaybetmememiz gerektiğini ve Amerika’da da işimize yarayacağını belirttiler.
Sağlık raporu konusu bitmişti ve artık 3 Eylül tarihine kadar konsolosluğun talep ettiği eksik evrakları tamamlamak gerekecekti.Konsolosluğun talep ettiği evraklar:
-DS-260 onay sayfası
-En az 8 ay geçerli pasaport
-Hastaneden alınan dosya
-Doğum belgeleri (Formul-A E-devletten alınabilir)
-Polis belgeleri ( BG için zorunlu değil)
-Adli sicil kaydı ( 16 yaşından itibaren yaşadığınız tüm ülkelerden)
-Evlilik belgesi (Formul-B e-devletten alınabilir)
-Medeni durumunuzu gösteren belge. ( Ben Formul-B verdim kabul ettiler)
-Askerlik durum belgesi
-2 adet fotoğraf
-Lise diploması sadece talihliden (özellikle lise diplomanız şarttır. Diğer yüksek okul diplomalarınızı ek olarak sunmanız isteniyor)
-kişi başı 330 USD ödediğinizin dekontu (ödemeyi konsoloslukta yapıyorsunuz)
-Bulgaristan posta kaydı çıktısı.Saat 08:45’de olan mülakatımız için 15 dk önceden konsoloslukta olduk. Girişte sağda ödemeleri yaptık ve evrak teslim için sıramızı bekledik. Yaklaşık 30 dakika sonra evrak teslimine geçtik ve belirtmiş oldukları sıra ile evrakları verdik. Ardından mülakat için beklemeye devam ettik. Konsolosluk genel olarak sakindi ve toplamda önümüzde 4-5 kişi vardı. Buna rağmen mülakat için sıramız saat 11:30 gibi geldi.
Mülakatımızı yapan konsolosluk çalışanı bizden önceki görüştükleri ile çok eğlenceli ve birkaç dakika süren “your visa will be issued” sonuçlu görüşmeler yapmıştı. Sıra bize geldiğinde ise inanılmaz derecede suratsız ve aşırı ciddi tavırlar takınmaya başladı. Daha önce kimseye sormadığı sorular sordu. Neden Bulgarca bilmiyorsun, Annen Bulgaristan’dan Türkiyeye kaç yaşında taşındı, Nasıl vatandaşlık aldınız vs gibi. önce eşimin doğum belgesini(Formul-A) kabul edip edemeyeceğini bilmediğini söyledi. (Ben Bulgaristan doğum belgemi de vermiştim ve bu tarz bir evrak olması gerektiğini belirtti) Ardından ilk green card çekiliş ekranında doğum tarihim de ay ve gün karışıklığı yaptığımı bunu da incelemeleri gerektiğini belirtti. Sonuç olarak AP’ye kaldığımızı ve bugünlük işimizin bittiğini söyledi.
Görüşmemiz Salı günüydü hotele geri döndük ve dosya durumumuzu internetten sürekli takip ediyorduk. Çarşamba günü eşimin dosya durumunu (DV2) issued olarak güncellediler. Ben (DV1) is hala refused (ap) olarak duruyordum. Aynı gün konsolosluktan bir mail geldi ve Amerikadan bir kontakt kişi adresi ve telefon numarası istediler.
Cuma gününün resmi tatil olduğunu öğrendik ve boşu boşuna ülkede kalıp hotel vs masraf yapmak istemediğimizi ve eşiminde vizesinin haftasonu bittiğini dolayısıyla pasaportlarımızı geri istediğimizi daha sonra sonuç olumlu olduğunda ise pasaportları geri getirebileceğimizi aktardık. Maile geri dönüş yaparak Perşembe günü öğlen 14:00’da pasaportları konsolosluktan alabileceğimizi fakat AP’nin sonuçlanıp sonuçlanmayacağını bilmediklerini söylediler.Perşembe günü pasaportları alıp Türkiye’ye doğru yola çıktık yoldayken bir mail geldi ve AP sürecinin tamamlandığını vizelerimizin onaylandığını sonraki ilk iş gününde pasaportları getirirsek vizeleri basacaklarını ifade ettiler. Sevinçle Türkiyeye geri döndük ve sonraki Salı günü 10 Eylülde tekrardan gidip sabah pasaportları verdim ve öğleden sonra alıp Türkiye’ye geri döndüm.
Yorucu ve uzun bir süreç oldu. Yazı da biraz uzun olmuş. Umarım bizim gibi benzer durumda olan kişilere deneyimlerimizin faydası olur. Sofya konsolosluğu maillerde çok nazik ve bilgilendiriciydi. Her sorumuza itinayla cevap verdiler ve hızlı dönüşler yaptılar. Mülakatta tatsızlık yaşanmışta olsa sürecin olumlu sonuçlanması mutluluk verici.
Kalın sağlıcakla. -
-
-
@gucarslan haklısınız. teşekkürler.
-
@crazycells Salam, mən Türkiyədə oxuyan bir Azerbaycanlıyam ve interview üçün ankaraya gedəcam zamanı gəldiyi zaman. Case kodum iki minlərdə bir koddur və bilmək istəyirdim ki ortalama neçə aya menə mesaj atarlar ? Və əlavə olaraq Green Kart seçilme ekranında soy adımda 1 herf yanlış yazmışam, bu məndə problem yaradar ? xaiş edirəm kömək olsanız sevinərəm 🙏
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
@Tunc-oz, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)
@EzgiLera olmuyor ezgi hanım doğru yazıyorum Electronic Diversity Visa Confirmation Number yinede olmuyor yanlış diyor
DS260 formunda yazan, AA ile başlayan numara değil, çekiliş başvurusu yaptığınızda size verilen 2025 ile başlayan numarayı deniyorsunuz değil mi?
Ayrıca dediğiniz gibi 10 kez hatalı denediyseniz formunuzu kitlemiş olma ihtimaliniz yüksek. Doğrusuna emin olmadan daha fazla deneme yapmayın.
-
Merhabalar Lise diploması eksikliği için mulakat erteleme mi yoksa mulakata girip ap e kalmayı mı tercih etmeliyim sizce hangisi daha risksiz ve mulakat erteleme nasıl yapabilirm tesekkurler
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@kinghaze35 kcc ile taşıdım. Forum içerisinde mail örnekleri mevcut kalacağınız adresle beraber mail atabilirsiniz.
-
@evrentnrkl
Hocam teşekkürler. Otel adresi ile mi aldınız yoksa bir tanıdığınız mı vardı ev adresi vs gösterebilmek için? -
Merhaba arkadaşlar bir konuda danışmak istiyorum, sıra numaram 10.0xx.
. Eşim ve benim yeşil pasaportumuz var , greencard mülakatına katılmak istiyoruz farklı ülkelere tek tek mail mi atmamız gerekiyor ? Forumu okudum ancak kafam karıştı tam olarak anlayamadım, öneri yazabilirseniz sevinirim teşekkürler -
Merhaba. Ds-260 formunda yapılan hataları düzeltmek için formu unlock yapmak yerine, acaba mülakat günü elimde doğru cevaplarların olduğu excel veya word çıktısı hazırlayıp götürsem uygun olur mu acaba, bilen var mı?
-
@antonio
Merhaba, ne gibi hatalar? Duruma göre değişebilir.
Genel olarak mülakat tarihi belli olur ol az dosyayı konsolosluktan açtırıp mülakata gitmeden düzeltilmesi öneriliyor, bu konunun ilk sayfasında yazdığı gibi.Mülakat verildi mi size, durumunuz nedir?
Ekleme: imzanızdan mülakat tarihinizi gördüm hayırlı olsun. Önemli hatalar ise dosyanızı unlock yaptırıp hataları düzeltip geri submit etmelisiniz. Basit şeylerse geçmiş adres vs mülakatta belirtirsiniz sorarlarsa. -
Hayırlı olsun. Sıra numaranız henüz current (aktif) olmadı. Şu an konsolosluklara mail atmanıza gerek yok. Kcc ile taşıyabilirsiniz.
Bu terimler size uzak geliyor ise bu konunun ilk sayfasını didik didik okumanızı, sonrasında da en azından temmuz ayı başına kadar dönüp bu güne kadar yazılanları okumanızı tavsiye ederim. Her şey çok netleşecek bunu yaparsanız.
Numaranız yüksek değil, ancak ankaradan mülakat almanız mümkün değil gibi. Forumu, dolayısıyla güncel bilgileri takip etmezseniz açıkta kalabilirsiniz.@mbt4272, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba arkadaşlar bir konuda danışmak istiyorum, sıra numaram 10.0xx.
. Eşim ve benim yeşil pasaportumuz var , greencard mülakatına katılmak istiyoruz farklı ülkelere tek tek mail mi atmamız gerekiyor ? Forumu okudum ancak kafam karıştı tam olarak anlayamadım, öneri yazabilirseniz sevinirim teşekkürler -
@cttl hocam cevabınız için teşekkürler. Evet mülakat tarihin belli, teşekkür ederim. Darısı size inşallah. Hatalar şu şekilde,
- eğitim kısmında 1 yıllık kurs gibi eğitim var eklemedim,
-bir adres ve telefon bilgisi hatalı - askerlik durumu, ben askeri okul bitidiğim için biraz karıştırdım. Eğitim yerine bu askeri okulu (lisans-4yıl) ve yılları yazdım, ancak askerlik yerine mezuniyetten sonraki subay olarak görev yaptığım yeri ve yılları yazdım, askeri okulu ve yılları yazmam gerekirken. Aynı zamanda rank position, branch of service, millitary speciality kısımları hatalı.
Bunlar Unlock sebebi mi, yoksa mülakat günü mü belirteyim emin olamadım
-
Merhaba arkadaşlar , danışmak istediğim bir konu var. Ankara’daki Mülakat için Sıra numaramın gelmeme ihtimali olduğu için dosyamı Viyana ya taşımak istiyorum ancak orda bir oturumum yok viyana ya dosya taşıma kriterleri hakkında bilgi verebilir misiniz lütfen rica etsem tavsiyeniz nedir bu konuda? şimdiden teşekkürler
-
Adres telefon kurs bunları konsoloslukta düzeltirsiniz. Kursu eklemenize gerek yok hatta.
Diğer soru çok specific. Yanlış yönlendirebilirim, o yüzden net bilen biri cevaplarsa daha iyi olur.
Ancak şöyle ki, konunun içeriğinden bağımsız olarak, mülakat aldıysanız dosyanızı açtırıp her şeyi düzeltebilirsiniz. Mülakat aldığınız için açtırmada bir risk yok.Bu arada size mülakat maili geldi mi? Kimseye henüz gelmediği için soruyorum.
@antonio, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@cttl hocam cevabınız için teşekkürler. Evet mülakat tarihin belli, teşekkür ederim. Darısı size inşallah. Hatalar şu şekilde,
-bir adres ve telefon bilgisi hatalı - askerlik durumu, ben askeri okul bitidiğim için biraz karıştırdım. Eğitim yerine bu askeri okulu (lisans-4yıl) ve yılları yazdım, ancak askerlik yerine mezuniyetten sonraki subay olarak görev yaptığım yeri ve yılları yazdım, askeri okulu ve yılları yazmam gerekirken. Aynı zamanda rank position, branch of service, millitary speciality kısımları hatalı.
Bunlar Unlock sebebi mi, yoksa mülakat günü mü belirteyim emin olamadım
-
@cttl anladım hocam . Bilen biri umarım cevaplar.
Hıcam unlock için artık kcc değil direkt konsoloslukla iletişime geçmem gerekli doğru mu?
-
Sağlık muahane randevusunu nereden alacağız ?
-
@kayaomerrrr vize görüşmeniz hangi ülkede gerçekleşecekse o ülkedeki büyükelçiliğin yönlendirdiği sağlık kuruluşundan almanız gerekiyor. Dosya numaranız düşük olduğundan dosyanızı taşımadığınızı ve vize görüşmesine Ankara'da gireceğiniz varsayıyorum, o yüzden soy adları Ungan olan ve forumda "Unganlar" diye anılan doktorlarda sağlık muayenenize girmelisiniz. Arama motoruna "doctorun" yazarsanız internet sitesi çıkar. Mülakat tarihiniz netleştiyse Unganlarla iletişime geçip en yakın zamana randevu ayarlayın.
-
@antonio
Doğrudur. Dosyanızı direkt konsolosluğa mail atarak açtırıyorsunuz.
Bilgileri düzenledikten sonra submit etmeyi unutmayın. -
@Extuin merhaba bende 9xx lerdeyım tahmınımce bnm aralık olcaktır sizinde en gec ocak gibi olcaktr mulakatımız planlandı mı acaba kcc ye sormak istiyorum ama daha erken mi
Diye dusunuyorum bende -
@onuru hayırlı yolculuklar kardeşim sağ salim git gel inşallah güzel haberlerini bekliyoruz.
-
Merhaba, 2NL mail içeriğiyle ilgili bilgisi olan var mı? Gece yarısı bana aşağıdaki gibi bir mail geldi ama çok emin olamadım.
“from: [email protected]
Sayın ABD Göçmen Vize Başvuru Sahibi,
Ankara da yer alan Göçmen Vize Konsolosluk Bölümü tüm göçmen vize başvuru sahiplerinin belirlenmiş mülakatlarına katılmadan önce randevu kayıtlarını yapmalarını önerir.
Kayıt sürecini tamamlamadığınız için bu elektronik postayı almış bulunmaktasınız. Kayıt işleminizi tamamlamak için lütfen bu linke tıklayınız https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/iv/account.”
-
@Felix-0 ais kaydınızı yapmanız için hatırlatma maili gelmiş
-
Herkese merhaba ben kendi durumumla ilgili aynı bir durum göremedim. Ondan sormak istiyorum. Şimdi benim üzerime kayıtlı ruhsatlı yivsiz av tüfeği mevcut. Bu durum herhangi bir belgede görünür mü? Mülakatım/sürecim için sorun çıkarır mı? Çıkarırsa bu durum da ne yapmalıyım?
-
Merhabalar,
Bir önceki mesajımda Viyana için shengen denemelerinde bulunacağımı yazmıştım ama yönümü Hong Kong'a çevirdim. 13.09 Cuma günü 16:38'de aşağıdaki taşıma mailini attım. Henüz bir cevap alamadım, genelde kcc'nin gün içerisinde dönüş yaptığını okuyorum. Maili tekrar göndermeli miyim?
(Case no, isim soyisim, doğum tarihi bilgilerini altına ekledim)
-
@metinbeci Hocam, vize kotasının dolması tabiki çok değişebilir ama genel olarak belirli bir tarihte ya da cn'ye geldiği zaman doluyor diyebileceğimiz bir istatistik var mıdır yoksa tamamen şans mı? TŞk.
Benzer Başlıklar
79
46.7k
Users
4.6k
Topics
458.0k