Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐

03.07.2024 tarihinde kıymetli, arkadaşım @yusufalak ve sayın üstadım @caakmemo ile birlikte konsoloslukta girdiğimiz vize mülakatında yeşilkart forum ailesi olarak 6 yetişkin ve 4 çocuk firesiz vize onayı aldığımız bize bildirildi şu anda hepimiz ready durumundan ap durumuna geçtik pasaport elime geçtiğimde vizeyi gördüğümde aylarca beklediğim paylaşımı yapacağım şu an ankaradan istanbula yeni döndüm bu arada bu süreçte bu forumun bana çok emeği geçen başta yaptığı çok haklı eleştiri ile
    gerçekleri görmemi sağlayan sayın üstad @gucarslan teşekkür eder bizlere geçen haklarını helal etmesini dilerim bu süreç boyunca yanımda olan desdeklerini eksik etmeyen kardeşlerime @misha90 @ridetowild @yusufalak @caakmemo @Satisfaction @Erhan-2 @ibohalilll @Revolter @ATS16 çok teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum..

• @Emre-Kurtulmuş kesinlikle yazdiklarinizin her kelimesine kadar katiliyorum en kötü gecmis dv süreclerinin exceline bakan birisi bile ankaranin her gecen senede performansinin hizla düstügünü görebilir bos yere umut beslemeye ya da hayal kurmaya hic gerek yok ankaranin performansi asiri kötü. ve her sene iyice batiriyorlar, dv2027 de falan temmuzda daha yeni 500cn ye sahip insanlara hic sasirmam.

• @salih-atilla
    Hayırlı olsun hepinize.. Oregon sahilleri sizleri bekliyor:)

• Arkadaşlar merhaba,
    Case number konusunda biraz şans yüzüme güldü diyebilirim. Acaba mülakat ile ilgili bilgi hangi mailden gelecek? Kontrol sağlayabileceğim bir link var mı? Nereden takip edebilirim mülakatımın ne zaman olacağını

• ⭐⭐

@cttl hayallerimde olan büyük amerika gezisi var pasifik ve atlas okyanusu sahillerini gezmeyi hayal ediyorum

• ⭐⭐

@salih-atilla yol yorgunu olduğum için yanlış sayfada paylaştım ait olması gereken sayfaya taşımasını bilmiyorum yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim

• Hayatta her şey sürekli hep iyi, sürekli hep kötü olmaz diye düşünüyorum.şimdi dosya numarası dediğimiz seçilmiş 2 bin kişi falandır bunu mülakata almak istese bir ayda da alır ,moralinizi yüksek. Tutun ancak a b c planlarınız da hazır olsun

• @fahriakc Daha süreç başlamadan ön görülerde bulunarak durumu riske atmaktansa (burada riskten kastım oturum istenip hiç vize alamamak) 2025 süreci başladıktan sonra duruma göre dosya taşımak bana daha mantıklı geliyor.

• @fahriakc merhaba. Ben de 2 gün önce kcc ye dosyamı viyanaya taşıma talebinde bulundum ve şöyle bir cevap geldi:

Thank you for your inquiry.
    Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Vienna. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

Daha sonra teyid etmek için mülakat yerimi sorduğumda da asagidaki cevabı yolladilar:

Thank you for your inquiry.
    The place of application, i.e., location of interview, for noncitizens seeking an immigrant visa will normally be in the consular district with jurisdiction over their place of residence, with limited exceptions.
    Ben de emin olamadım yerim değişti mi degismedi mi.

• ⭐⭐⭐

@fahriakc, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

1.jpg
    Tabloyu yorumlamanızı rica ederim. @EzgiLera
    Gürcistan nın DV2024 performasını EU bölgesini seçerek linkte inceleyebilir misiniz ? Bu tabloya göre şu an 27 binlere mülakat vermiş. bu performansının iyi olduğu mu gösteriyor. dosyamı Viyana ya taşıdım fakat Türkiye de 4 yıldır faaliyette olan e ticaret şirketimin şubesini Gürcistana açarak dosyamı transfer etmeyi en azından denemeyi düşünüyorum. Gürcistan hem giriş vize sorunu yok hem de ulaşım kolay olmasından ilk tercihim olur.

Orası da yoğun bir konsolosluk ama cutoff sayısına yetişiyor gibi görünüyorlar. Daha önce oturumsuz kimseyi kabul etmemişlerdi ama çalışma vizesi ile 2024 döneminde mülakata girecek biri var. Onun deneyimine göre karar verebilirsiniz. Orası ayrıca Azerbaycan’dan kazanan talihlilere de bakıyor, unutmayın.

• ⭐⭐⭐

@Easychamp, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

region caseNumber caseNumberFull consulate status submitDate statusDate 2nlDate
    EU 27479 2024EU27479 TBL Ready 2022-Oct-19 2024-Jun-07 2024-May-21

Yukarıda ki dataya göre bu kullanıcıya 2024-may-21 tarihinde 2024-jun-07 tarihi için randevu mu verilmiş? yoksa yanlış mı yorumluyorum. statusdate randevu tarihi mi? öyleyse 2nldate nedir?

2nl second notification letter. Yani mülakat verildiğini öğrendiğiniz tarih. Status date ise statüsünün son güncellendiği tarih.

• ⭐⭐⭐

@bwnwnwnwn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

ankara şuanda dv2024 vize mülakatlarda kaç binlerde tahminen ekime kadar kaçbinlere mülakat verir

2024 excel listesine bakabilirsiniz. Son 1 dağıtım kala 5800ler mülakat aldı en son. Kaça verirler bilemiyoruz, Ankara bu. Ama beklentiyi yüksek tutmuyoruz.

• ⭐⭐⭐

@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar...
    1 temmuz günü KCC üzerinden dosyamın Viyana'ya taşınmasını talep etmiş cevap olarak ta "From XXX to XXX" ifadesini içeren bir mail almıştım...Bugün mülakat yerim neresi diye sorgulama maili attığımda,

"Thank you for your inquiry.

The place of application, i.e., location of interview, for noncitizens seeking an immigrant visa will normally be in the consular district with jurisdiction over their place of residence, with limited exceptions."

şeklinde bir cevap aldım...Sanırım ilgili kişi hiç bakmadan genel geçer bir yanıt vermiş..Çünkü ben bir önceki değişim talebi ve cevabı üzerinden yazışma yapmadım...Şimdi o yazışmaların arkasına talebimi ekleyip tekrar deneyeceğim...Adamlar ısrarla cevaplarında Viyana yazmıyorlar, aklımı rahatlatmıyorlar....😄
    Başka önerisi olan varsa duymak isterim..

Mail içerisinde application kelimesini yazmış mıydınız?
    Dümdüz where is my interview post? Diye sorabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@fahriakc, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Flight101 size genel geçer bir yazı yazmamış aslında. location of interview, for noncitizens seeking an immigrant visa will normally be in the consular district with jurisdiction over their place of residence. burada vatandaş olmayanların mülakatlarının ikamet ettikleri yerde yapılacağı ile ilgili açıklama yapmışlar ve vatandaş olmayan istisnalara konsolosluğun karar verebileceğini söylemişler ve topu Viyanaya atmışlar . daha önce bunu yazmıştım aslında KCC nin belirli bir limit oranında taşıma yapabileceğini tahmin ettiğimi söylemiştim. ama tekrar yazdığında taşıdık da diyebilirler. belirsizlik anlık olarak değişiyor.

KCC kapasitelere bakmaz. Konsolosluk mülakat dağıtırken kendisi karar verir kapasiteye. Yoksa bu kadar dosyanın Ankara’da ne işi var?

• ⭐⭐⭐

@sevdemimi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@brucewayne ben bu yıl iyi olacağını düşünüyorum Mayıs gibi 6 bin gelse size de ağustosta sıra gelir tabi gelmezse mecburen sağa sola mail atıp mülakat isteyeceğiz

Neye dayanarak 🙂 ?

• ⭐⭐⭐

@cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar ds-260 formunda adres yazarken günümüzden geriye mi yazacağız?

O şekilde yazabilirsiniz. Arada tarihlerde boşluk kalmamasına dikkat edin.

• ⭐⭐⭐

@brucewayne, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, 2025 yılında 8000'li numaralara mülakat sırası gelmesi hakkında ne düşünüyorsunuz ?
    Dosya taşıma yapabilmek için sıra numarasının aktif mi olması gerekiyor ?
    Örneğin Ocak ayında sıra numarası aktif oldu, en erken ne zaman dosya taşıma talebinde bulunabiliriz ? Aktif olmadan taşıma talebinde bulunmak mümkün mü?
    Son olarak hangi tarihe kadar dosya taşıyabiliriz ?

Dosya taşıma niyetiniz var ve başka bir yerde oturum ya da vatandaşlığınız yoksa current olmadan taşımak sizin için daha kolay olur.

Dosya taşımak için bir son tarih yok. Sürecin son günü bile dosyanızı kabul edecek bir konsolosluk bulabilirsiniz. Ama bu size mülakat verecekleri anlamına gelmiyor. Vizenizi 30 Eylül 2025’ten önce veya 55bin vize bitmeden önce almış olmanız gerekiyor.
    İstisnalar hariç son dağıtım Temmuz gibi oluyor.

• ⭐⭐⭐

@Extuin, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba,
    Case number konusunda biraz şans yüzüme güldü diyebilirim. Acaba mülakat ile ilgili bilgi hangi mailden gelecek? Kontrol sağlayabileceğim bir link var mı? Nereden takip edebilirim mülakatımın ne zaman olacağını

DS260a yazdığınız maile veya başvuruda yazdığınız maile bilgi gelecektir. Bu maillere erişiminiz yoksa önemli değil, forumu takip ederseniz dağıtım olduğunda haberiniz olur. Mülakatınızı da kazandığınızı öğrendiğiniz sayfadan görüyorsunuz.

• ⭐⭐⭐

@sevdemimi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Hayatta her şey sürekli hep iyi, sürekli hep kötü olmaz diye düşünüyorum.şimdi dosya numarası dediğimiz seçilmiş 2 bin kişi falandır bunu mülakata almak istese bir ayda da alır ,moralinizi yüksek. Tutun ancak a b c planlarınız da hazır olsun

Süreçle ilgili hiçbir sayısal veri kırıntısı bile açıklanmamışken neye göre 2bin kişi falan?
    Ayrıca insanlar mülakat almak istiyor, önemli olan veren tarafta. A planı Ankara ise şimdiden B planına başlayın, C yi hazır tutun derim.

Sayılar 2025 için ne olur bilemiyorum ama aynı numarada olup da 2024 kazananı olsaydınız, son 1 dağıtım kalmışken hala Ankaradan mülakat alamamış olurdunuz 6binle.

• ⭐⭐

@EzgiLera Selamlar.
    İlk sorgu mailimi yeni bir mail konusu ile

"I kindly request your assistance in my interview location. Could you please inform me about the interview location?"
    olarak basit bir şekilde dümdüz sordum, bu mailime

The place of application, i.e., location of interview, for noncitizens seeking an immigrant visa will normally be in the consular district with jurisdiction over their place of residence, with limited exceptions." şeklinde cevap verdiler...

Sonra ilk transfer talebi mailimin XXX li cevabını reply yaparak

"Thank you for your kind reply.

You have informed my interview location has been changed, but the locations was seen as "XXX". Could you please check my interview location once again, if my case transferred to Vienna, Austria."

şeklinde bir talepte bulundum..

Karşılığında,

Your interview location is Vienna and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at

şeklinde cevabı aldım...

Benzer Başlıklar

• 153
  • 316
  • 173
  • 11427
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96

55.5k
Users

4.8k
Topics

484.1k

| | | |