@gucarslan ANK nın 17000 lere randevu vermeyeceğini düşünerek sorun olacağını sanmıyorum. Viyanadan olmadı Hk ya başka bir yere deneriz randevu gelmezse
-
Bugün Viyana’da mülakatım vardı anladığım kadarıyla üniversite okuduğum ülke (Rusya) ve mesleğim yüzünden (fizik mühendisi) Cv/resume göndermemi istediler. Birazdan mail olarak atacağım sonrasında bekleyiş süreci başlayacak. Benimle beraber 5 kişi daha vardı mülakata gelen. Umarım hepiniz almışsınızdır vizeyi🙏🏼
-
-
Herkese önerim NVC de bekleyen dosya sayılarını dikkate alarak hareket etmeleridir.
DV2025 için DV2024 e göre daha sıkça numara verildi. DV2024 te DV2025 e göre daha seyrek numara verilmişti.2 örnek
01/01/2025 tarihinde 2025EU13000 için 4135 dosya NVC de bekliyordu.
01/01/2024 tarihinde 2024EU13001 için 3289 dosya NVC de bekliyordu.01/01/2025 tarihinde 2025EU5001 için 1119 dosya NVC de bekliyordu.
01/01/2024 tarihinde 2024EU5000 için 796 dosya NVC de bekliyordu.KISACASI DV2025 numaranızın eş değeri DV2024 e göre aslında daha büyük çıkar. En az %25 lik bir sapma var yeri geliyor %40 lık bir sapmaya bile uğrayabilir. DV2025 te ki dosya numaranız 5000 ise aslında DV2024 e göre 6250 civarıdır. DV2025 te ki 13000 li bir rakam DV2024 e göre 18000 lere eş değer olabilir. DV2024 te şu tarihte aynı numaraya randevu gelmiş diyorsanız yanılırsınız.
-
@selens1907 evrak talebi süreci kaldırılalı 3 yıl oldu.
sadece mülakat maili beklemelisiniz. -
@dkerim bilgim yok. ama genel olarak tum yaptirdiginiz asilarin bilgi evragini covid sertifikasyonunu goturun.
-
Viyana’da sağlık muayenesine hangi tarihte girmiştiniz, tam olarak gün/ay/2024? Mülakat sonrası pasaportunuz ile birlikte teslim aldığınız sarı zarfiniz olmaksızın göçmenlik sürecinizi tamamlayamazsiniz.
-
@gucarslan ANK nın 17000 lere randevu vermeyeceğini düşünerek sorun olacağını sanmıyorum. Viyanadan olmadı Hk ya başka bir yere deneriz randevu gelmezse
-
Selamlar, Ben de üzerinde bolca zaman geçmiş mülakat deneyimimizi paylaşmak isterim 🙂 Bir yandan ikiz çocuklar, bir yandan mevcuttaki işlerimiz bir yandan da taşınma işleri varken yazmaya fırsat bulamamıştım.
Açıkçası ben diğer arkadaşlardan farklı yaşadığım aksaklıklardan bahsedeceğim. Mülakat tarihimiz 4 Eylül 2024 7:45 idi.
54xx case numarasını Ağustos ayında atlamışlardı ve son mülakat ayında randevumuzu nihayet almıştık.Mülakata girmek için erkenden gitmemize rağmen Starbucksta bir kahve içelim derken herkes sıraya girmiş ve uzun bir kuyruk oluşmuştu. 2 yaşında ikiz bebekelerimiz olduğu için sıranın en önünde geçmemize izin verdiler.
Her ne kadar konsolosluk binasına ilk girenler biz olsak da maalesef aksak giden işler dolayısıyla içeride uzun bir süre beklemek zorunda kaldık. Aksaklığın nedeni görevli personelin günün ilk işlemine ufak bir hata ile başlamış olmasıydı.
Yanımda nakit olmasına rağmen ödemeyi kart ile yapacağım dediğimde görevli, 4 kişi için ayrı ayrı çekim yapacağını iletti ki bunu zaten forumdan dolayı biliyordum fakat işlemleri yaparken tüm parayı asıl talihli üzerinden yaptı. Ardından da bu işlemin iptali için yetkili personeli beklememiz gerektiği söylendi. Her ne kadar ben ödemeyi nakit olarak yapayım sonra tekrar iptal ederseniz desem de kabul edilmedi ve uzun bir süre beklemek zorunda kaldık.
Bu kısmı geçtikten sonra sıra geldi evrak teslimi kısmına. Burada da ufak bir sorun yaşadık. İstenebilir dendiği için ben mevcut finansal durumumuzu gösterebilmek için tüm evrakların (araç ruhsatı, ev ve araba tapusu) orijinallerini de yanıma almıştım. Görevliye hangi belgeleri vereyim diye sorduğumda hepsini ver dediği için ben de orijinalleriyle birlikte verdim. Oradan mülakat kısmına geçtiğimizde görevli memurun elinde tüm evraklar vardı. Açıkcası bunların işlem sonunda iade edileceğini düşünmüştüm fakat bunları bize geri vermediler. Biz de o anın heyecanıyla sormayı akıl edemedik.
Açıkcası pasaportlar ile birlikte tüm evrakların gönderileceğine pek ihtimal vermemiştim ama tüm evrakları kapalı zarfın içerisinde yerleştirmişler. Bir tek ruhsatı açık olarak geri göndermişlerdi. Sorun şu ki kapalı zarfı açmadan tapuya ulaşamıyorum umarım US'e girişte teslim alabilirim.
Tabi ki heyecanlı bekleyiş bitmemişti. Tüm süreçler tamamlandıktan sonra forumda bahsedilen şekilde herkes önce AP ye dönmüş ardından da ben hariç herkes Issued olmuştu. Asıl talihli ve çocukların vizeleri onaylanıp pasaportları elimize ulaşmıştı fakat benim 1 hafta sonrasına Schengen randevum vardı. Nihayet 6 gün sonra benim de durumum AP den issued a dönmüştü. Ertesi gün sabah PTT den pasaportumu teslim alıp öğlen olan Schengen randevuma yetişebilmiştim.
Tabi ki bu son aksilik değildi. Sakınan göze çöp batar misali 16 Ocaktaki biletimizi beklerken başımıza yine daha önce hiç başımıza gelmemiş birçok olay geldi ve gelmeye devam ediyor.
Açıkcası ben bu durumu gitmemek için "bir işaret" görmek yerine tüm aksilikleri burada bıraktığımıza inanmak istiyorum.
Bakalım, yaşayıp göreceğiz.
-
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@gucarslan cevabınız için teşekkür ederim
-
@Serapp bir çok öğrenci sırf dikkati toplansın diye gidip yazdırıyor bunlardan birisi de benim ne yazık ki zaten ilacı yazdırıp uzun süreler kullanmadım ama iş işten geçmiş oluyor kırmızı reçeteli ilaç kullanmış olarak gözüküyoruz bir sorun teşkil etmiyorsa sorun yok teşekkür ederim cevabınız için
-
@sılassingec-12, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp bir çok öğrenci sırf dikkati toplansın diye gidip yazdırıyor bunlardan birisi de benim ne yazık ki zaten ilacı yazdırıp uzun süreler kullanmadım ama iş işten geçmiş oluyor kırmızı reçeteli ilaç kullanmış olarak gözüküyoruz bir sorun teşkil etmiyorsa sorun yok teşekkür ederim cevabınız için
Ben öğrenciye değil doktora ateş püskürüyorum. Bu ilaç o kadar çok şeyi baskılıyor ki yan etkileri çok. O yüzden sadece hastaya verilmeli
-
30Ekim'de sağlık kontrolümüz var,Kanada'dayız.12Kasım'da da mülakat..Oğlum 2007(17 yaşında) doğumlu ve 2013 öncesi aşı kaydı e devlette görünmüyor.Aşı kartını da kaybettik.Ne yapmamız gerek acaba?İstanbul'dayken antikor testlerimizi yaptırmıştık..
-
@gucarslan merhaba, biraz da endise dosya tasima icin current olmadan Viyana'nin kabul mesajlari gondermesi nedeni ile bende de olusmustu. Acaba Viyana'ya mail atip dosya tasima talebi yapmak mantikli mi diye dusunmustum. Dosya mi KCC ile tasidim.
-
@Senem-Yukselen türkiye'de bulunan bir yakınınızdan, ilgili aşı kartının teminini talep edebilirsiniz eğer mümkün olursa.
mümkün değilse, bununle ilgili sağlık muayenesi yaptıracağınız kurumla görüşmenizi tavsiye ederim. -
@Bluey kcc dosyanızı taşıdıysa viyana'ya, endişe edeceğiniz tek şey viyana'da nerede schenitzel yiyeceğiniz olsun.
-
@cemal1153 Merhaba,aşı kartı işini nasıl çözdunüz?
-
@gucarslan Tamamdır,teşekkür ederim
-
Merhabalar, iki pasaportum mevcut. 10 yillik pasaportumda 1 yillik schengen vizesi var. Iki pasaportumdada bekar gecmekteyim ve bir evlilik surecine girecegim. Dosya tasima durumuna karsi, nasil ilerlemeliyim 1 yillik schengen vizemin olmask sebebiyle dosya tasima yapacaktim fakat evlilik durumu olmasi biraz o noktada kafami karistirdi. Daha once bu konu ile ilgili surec geciren var ise desteklerinizi bekliyorum
-
@orangegreen onca insan onları bekliyoruz yazık yaw. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Cevabın için teşekkür ederim. Boş geçtiğini nasıl anladınız.
-
Merhaba,
- Dosyanızı şu anda taşıyın
- Evlenin
- Yeni soyadınızla yeni pasaport çıkartın (Mevcut Şengen vizeniz halen geçerli olacak, merak etmeyin iptal olmuyor)
- Evlendikten sonra herhangi bir zamanda eşiniz adına DS260 formu doldurun (ADD APPLICANT)
- Mülakat tarihiniz belli olduktan sonra(!) dosyanızı taşıdığınız konsolosluğa mail atarak dosyanızı açtırın, yeni medeni durumunuzu, soyadınızı, pasaport numaranızı vs güncelleyin.
- Dosyanızı tekrar SUBMIT edin.
- Tüm belgelerinizle mülakata gidin. (Evlilik cüzdanı, evliliğinize dair eski resimler vs.)
(Şengen vizenizi kullanırken yeni pasaportunuzu ve vizenin basılı olduğu eski pasaportu birlikte vereceksiniz sınır polisine. Sorarsa evlilik cüzdanınızı göstereceksiniz)
@MERVE-SARI, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar, iki pasaportum mevcut. 10 yillik pasaportumda 1 yillik schengen vizesi var. Iki pasaportumdada bekar gecmekteyim ve bir evlilik surecine girecegim. Dosya tasima durumuna karsi, nasil ilerlemeliyim 1 yillik schengen vizemin olmask sebebiyle dosya tasima yapacaktim fakat evlilik durumu olmasi biraz o noktada kafami karistirdi. Daha once bu konu ile ilgili surec geciren var ise desteklerinizi bekliyorum
-
@cttl çok çok tesekkur ederim bilgileriniz için
-
@ahmeterol1912 Rusların telegram green card gruplarında
-
@MERVE-SARI, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
İzlemeniz gereken adımlar, asıl talihlinin erkek olduğunu varsayarak
-Asıl talihlinin KCC aracılığıyla performansını gözlemlediği konsolosluğa dosyasını zaman geçirmeksizin taşıması
-Evlilik kararınız kesin ise mümkün olan en kısa sürede resmi evliliği gerçekleştirmeniz
-Eşin (kadın) yeni soyadı ve kimlik bilgileri ile yeni pasaport başvurusu (TC vatandaşlarının aynı anda maksimum 2 pasaport alma hakkı mevcut. Geçerliliği en yakın tarihte bitecek olan pasaportun iptal edilmesi gerekiyor, pasaport iptal edilse bile içerisindeki geçerliliği devam eden vizeler kullanılabiliyor, sadece kapak ve fotoğraflı biyometrik sayfa deliniyor)
-Yeni kimlik bilgilerine göre beneficiary eş için add applicant sekmesinden dosya oluşturma
-Mülakat tarihi aldıktan sonra ilgili konsolosluk ile iletişime geçerek (evlilik cüzdanı taranmış hali, her iki eşin de pasaport biyometrik sayfası ve mülakat tarihini gösteren 2NL bildiriminin kopyası) dosyanın açılmasını talep edilmesi.
-Dosya açıldıktan sonra asıl talihli erkek dosyasında medeni durumunu değiştirecek ve eşinin kimlik bilgilerini ilave edecek dosyaya
-Mülakata giderken eşlerin çekiliş öncesi de beraber olduğuna dair fiziki kanıtların (uçak bileti, otel rezervasyonu, whatsapp yazışmaları, tarihli fotoğraflar, konser bileti vb) görüşmeye götürülmesiİzlemeniz gereken adımlar, asıl talihlinin kadın olduğunu varsayarak
-Asıl talihlinin KCC aracılığıyla performansını gözlemlediği konsolosluğa dosyasını zaman geçirmeksizin taşıması
-Evlilik kararınız kesin ise mümkün olan en kısa sürede resmi evliliği gerçekleştirmeniz
-Erkek eşin kimlik bilgilerine göre beneficiary eş için add applicant sekmesinden dosya oluşturma
-Mülakat tarihi aldıktan sonra ilgili konsolosluk ile iletişime geçerek (evlilik cüzdanı taranmış hali, her iki eşin de pasaport biyometrik sayfası ve mülakat tarihini gösteren 2NL bildiriminin kopyası) dosyanın açılmasını talep edilmesi.
-Dosya açıldıktan sonra asıl talihli kadın dosyasında medeni durumunu değiştirecek ve eşinin kimlik bilgilerini girecek dosyasına
-Mülakata giderken eşlerin çekiliş öncesi de beraber olduğuna dair fiziki kanıtların (uçak bileti, otel rezervasyonu, whatsapp yazışmaları, tarihli fotoğraflar, konser bileti vb) görüşmeye götürülmesiEksik veya hatalı bilgi varsa diğer forum kullanıcıları veya forum yöneticileri düzeltme/ekleme/çıkartma yapacaktır. Aşağıdaki iletiyi de okumanızı tavsiye ederim
https://yesilkartforum.com/forum/topic/5336/arşiv-dv2023-mülakat-deneyimleri/1046
-
@Senem-Yukselen merhaba henüz evrak ve aşı kartı işlerine başlamadık.
-
@gouryella
Selamlar, maalesef askerliginizi yapmadiginiza dair de belge sunmanizi istiyorlar, ‘askerlik’ kelimesi ile arama yaparak forumdaki deneyimleri okumanizi tavsiye ederim. Talihli eger istenilen belgelerden herhangi birini ilgili konsolosluga sunamazsa idari isleme kalarak eksik olan belgeyi sunmasi beklenir, eksik belge sunulmadigi surece talihlinin vizesi basilmaz. -
@ugursway Merhaba, DS-260 formunda sorulan askerlik sorusu bedelli askerlik yapanlar için biraz kafa karıştırıcı oluyor. Şahsen ben NO olarak işaretledim fakat bedelli olarak kışlada askerliğimi yapmıştım. Sizce dosyayı açtırıp o soruyu değiştirmelimiyim. Mülakat sırasında askerlik belgesini sunduğum zaman neden ds-260 formunda farklı yanıtladın tarzında bir soru gelir mi sizce?
-
@ugursway Bende yanlışlıkla askerliğimi yapmadım olarak işaretledim fakat 5 ay kısa dönem askerlik yaptım ve terhis belgem var. Mülakatta durumu açıklayıp göstermememin sakıncası olur mu ? formu da açtırmayı düşünüyorum 2NL den sonra.
-
@Harun-Yusuf-Şahin Hocam bedelli yaptıysam evet demeliydin. Niye no dedin ki, sana nasıl yaptın diye sormuyor ki? Askerlikle alakalı bir sorunun kalmadıysa no deyip geçecektiniz. Soru belki gelir ama anlamamıştım bedelli yaptım dersiniz, sorun olmaz bence. Adamlar zaten gıcıklık yaratmak istese birçok sebep var.
Benzer Başlıklar
119
50.5k
Users
4.8k
Topics
473.3k