@ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
-
Selamlar bir konuda daha danışmak istiyorum size. HK'deki konsolosluk için lise diplomamı yeminli tercümana çevirttim + noter onayı yaptırdım (yalnızca lise diplomama noter onayı olacak). Ancak aklıma şunlar takıldı:
Lise diplomamın template'iyle bu çevirideki template bambaşka, bu Word'de basit bir tablo oluşturulup translate edilmiş. Diplomanın template'iyle aynı mı olmalıydı, yoksa diplomanın çevirisi böyle mi oluyor? Ya da örneğin e-Devlet'ten aldığım belgelerde de aynı dosya template'inde mi çeviri olmalı yoksa bunun gibi draft bir template üzerine mi çevrilmesi gerekiyor? Çevirinin altında noter onayı olduğu için Türkçe bir bölüm var. Sizinkinlerde de böyle Türkçe bir bölüm var mıydı? Tercümanıma kaldırabilir miyiz diye sordum ama noter onaylı istediğim için o ibarenin yer alması gerektiğini söyledi. Sizce bir problem yaratır mı, yoksa noter onaysız ve o alttaki Türkçe bölüm olmadan yeniden mi hazırlamasını isteyeyim?image.png
-
-
@gucarslan Tesekkurler. Evet, her yilin kendi dinamikleri var bu bir gercek. Ancak su da bir gercek ki ozellikle konsolosluk kapasitesi hakkinda cikarimda bulunabilmek icin baska yillarla kiyaslama yapmaktan daha iyi bir secenek yok aslinda. Konsolosluk performansi ve kapasitesini ayri tutuyorum. Performans soz konusu oldugunda islenen mulakatlara bakmak yapilabilecek en onemli sey; ama kapasite ve DOS'in bakis acisi soz konusu oldugunda yakin yillar birer proxy niteligi tasiyor. Ornegin, DOS 2024 Eylul'de cut-offu 30bin'den bir anda 50 bin'e cikardi. Bircok kisinin mulakat alamayacagini bile bile bunu yapti ki Agustos ayi itibariyle 15bin kusur vize basmisti. Demek ki kotaya ulasmak icin radikal aksiyonlar alabildigi de oluyor. Bunu 2024'e bakmasak anlamamiz mumkun degil.
Yillari birbirleriyle nasil kiyasladigimiz da onemli. X yilinda vize bulteni 15'binden 20 bin'e yukselmis demek ki bu yil da oyle olacak veya bu yil hizli ilerliyor Y yilinda da hizli ilerliyordu demek ki Eylul ayi 40bin olur gibi degerlendirmeler yanlis olur; ancak gectigimiz yillarda belli bir ayda kac case current olmus, current olan kac case issued olmus vs gibi degerlendirmeler ongorulebilir paramtereler dogrultusunda tahminde bulunmamiza yardimci olur. Gunun sonunda Trump tum konsolosluklari kapatirsa herkes ortada kalir, o ayri mesele 🙂
Bir de sunu belirtmemde fayda var: Son gonderim dikkat cekti, evet. Ancak, bu postlari tamamen kendim icin yapiyorum. Case numberim yuksek. Elimde olmayan bir surecten geciyorum. Yazip cizmek, hesap kitap yapmak sahte bir kontrol hissi veriyor bana. Bunu bir sonraki gonderimin basina yazacagim, insanlar ona gore davransin.
-
-
@selens1907 evrak talebi süreci kaldırılalı 3 yıl oldu.
sadece mülakat maili beklemelisiniz. -
@dkerim bilgim yok. ama genel olarak tum yaptirdiginiz asilarin bilgi evragini covid sertifikasyonunu goturun.
-
Viyana’da sağlık muayenesine hangi tarihte girmiştiniz, tam olarak gün/ay/2024? Mülakat sonrası pasaportunuz ile birlikte teslim aldığınız sarı zarfiniz olmaksızın göçmenlik sürecinizi tamamlayamazsiniz.
-
@gucarslan ANK nın 17000 lere randevu vermeyeceğini düşünerek sorun olacağını sanmıyorum. Viyanadan olmadı Hk ya başka bir yere deneriz randevu gelmezse
-
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.x.com
x.com
x.com
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.x.com
x.com
x.com
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com
x.com
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under construction
Görüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@rezanclz hadi hayırlı olsun
-
@rezanclz Hayırlı olsun.Amerikadaki hayatınızda mutluluklar dilerim.
-
This post is deleted! -
@rezanclz Hayırlı olsun hocam. Çok tebrikler.
-
@Serapp evet, siz diyince fark ettim. Teşekkür ederim
-
@rezanclz Yeni kıtada yeni hayatında mutluluklar dilerim...Şans hep yanında olsun...
-
@Bluey, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba arkadaslar benim viyanaya dosya tasiyanlarin gorusune ihtiyacim var. Ben dosya tasirken konsolosluk ile iletisime gecmedim. Iletisime gecip 2 3 ay sonra olumlu/olumsuz donus alanda var. Acaba durumu izah eden bir mail atmali mi yoksa zaten mukakat verirse verir, vermezse vermez mi denmeli. Ben konsoloslugun iyi niyetli oldugunu dusunuyorum ama sonra yogunluk artinca daha once maillesip onay verdikleri dosya numaralarina oncelik verip vermeyeceklerine yonelik bir endisem de olusmadi degil. Bir gorusu olan var ise yazarsa sevinirim.
Konsolosluk ile iletişime geçmenize gerek yok. Önemli bir konu olmadıkça mail yazıp zamanlarını harcamayın.
Endişeye gerek yok. Viyana en iyi çalışan bir kaç yerden biri. -
@rezanclz Çok sevindim. Hayırlı olsun.
-
@rezanclz senle Viyanaya taşıyacak mısın diye konuştuğumuz zamanlar hızlı geçmiş, viyanadan vizeni almışsın, darısı bana inş. Sana yeni hayatında başarılar ve mutluluklar diliyorum kardeşim. Abd de buluşmak dileğiyle...
-
@turkbest merak etmeyin kısa ve öz mail atın mutlaka adres istemeyen bir personele denk gelecektir.
-
@rezanclz çok sevindim hadi hayırlı olsun
-
@blueboy21 Şuan da sitede ki EXCEL listesine ekleme yapan 44 tane EU dosyası mülakatlarını Hong Kong a taşıdılar. (Belki daha fazla bile olabilir. Hong Kong a dosyasını taşıyıp Excel listesini güncellemeyenler / hala Ankara görünenler olabilir). Geçen yıl taşınan 23 EU dosyasını onayladı ve toplamda bu 23 EU dosyası için 44 kişiye vize verdi.
Bu sene şimdiden burada ki EXCEL listesinde bile Hong Kong a taşınmış görünen 44 dosya var. Yani geçen yılın tamamından 2 kat fazla.
Bu dosyaların mülakat alamayacaklar anlamı çıkmaz. Hong Kong mülakatlara karar verecek. Ayrıca 44 dosya sadece bu sitede veri giren arkadaşlarımıza ait. Kazanan sayısı bu seitede ki verilerin ortalama 4 katı. Benim tahminimce kazananların yarısı başvuru yapmayacak olsa bile en az 70-80 dosya Hong Kong a taşınmış olabilir. Bu da geçen yılın 3-4 katı fazla. Hong Kong un tavrı belirler. Umarım taşıyan herkes vizelerine kavuşur. Zira ANK nın düşük performansı sonucu bir çok kişi Hong Kong gibi yerlere taşımak zorunda kaldı.
-
@rezanclz hayırlı, uğurlu ve yolunuz şimdiden açık olsun
Tebrikler 🫡
-
Hong kong mülakat girecek arkadaşlara uyarı Aslı hanım ” mülakatta lise diploması getirmeyen yanında olmayanlar sıkıntı oldu çok soru sordular ve problem oldu dedi üniversite diploması yada yüksek lisans yapsa bile illa lise diplomasını görmek istemişler lise diplomasını e devletten e devlette gözükmeyen lisenizden yada okulu yıkılan olabilir ilçe milli eğitimden mezun belgesi karekodlu birden fazla almanızı tavsiye ederim. Üniversite diploması da yada başka diplomalarınıda yanınızda götürün
Ayrıca apostil yeminli tercüme yaptırmanıza gerek yok çok pahalı ve gereksiz 2 senedir bu şekilde devam ediyor ve ordaki görevliler bu şekilde biliyor farklı olsun sağlam olsun diyerek yaparsanız tanımadıkları belgelerle karşılaşabilirler
e-devletden belgeleri almanız tercüme gereken belgeleri(askerlik lise diploması vs) normal bir tercümandan ettirmeniz yeterli benim mülakat deneyimimde İstanbul’da yapıp adrese posta ile teslim eden bir tercüman vardı bakarsınız veziroğlu tercüme -
@mehmetizmirli abi sağ olasın deneyiminle yardımcı oldun, 2 sene geçmiş şimdi bile HK cıları düşünüyorsun. Teşekkürler
-
@mehmetizmirli mehmet abi bangkok hakkında ne düşünüyorsun
-
@rezanclz tebrik ederim darısı biz bekleyen forum üyelerine. Mülakat deneyimini merakla bekliyoruz.
-
@10urdmn ne demek bize çok yardımcı oldu forum yöneticileri, uğur bey ve bu forum sayesiyle amerikadayız ahde vefa borcumuz var seve seve yardımcı oluyorum
-
@mehmetgreen çok bilgim yok ama ora giden arkadaşlar var çok tecrübeli geçen senelerde onların yazdıklarına tecrübelerine bak derim kardeşim
-
Arkadaşlar Merhaba
dosyamı Tirana taşımış bulunmaktayım hepimize kolay gelsin bol şans

Benzer Başlıklar
101
51.1k
Users
4.8k
Topics
474.9k