Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @dkerim Bu senaryoya şöyle cevap vereyim...Eşime başka ülkeden schengen alırım...Ayrı noktalardan schengen bölgesine girer mülakat noktasında buluşurum...Vizeyi ne kadar isterseniz o kadar çok yol bulursunuz..Ne demiş Hannibal (Anthony Hopkins değil komutan olan) "Ya bir yol bulacağız ya da bir yol yapacağız" 😉

• @Flight101 evet haklısınız. Birçok avrupa ülkesi ve birçok teori üretilebilir. En genel anlamda sordum aslında. Hatta teoriye şunuda eklemek isterim; eşim ve 18 yaşından küçük 3 çocuğum var hepsi için ds260 tamam sadece ben gitmek durumunda kaldım diyelim (vize problem oldu yada başka bir etken dünya hali sonuçta) vize işlemim tamamlanır mı? Forum yöneticilerinin ve/veya bu durumu yaşamış birileri var ise görüşünü almak isterim.

Saygılar

• @dkerim Yanlış hatırlamıyorsam 2024 mülakatlarında böyle bir durum yaşandı. Mülakat deneyimleri başlığına bir göz atmanızda fayda var..

Hocam 3 çocuktan en başta bahsetseydin ya.. ben planı çocuksuz olarak tasarladım...😉Sağlıkla büyüsünler...🍀

• @dkerim buradaki asıl talihli siz olduğunuzu varsayıyorum. Siz Avrupa'daki ülkelerden birinde mülakata girdiniz ve vizenizi onaylattınız. eşiniz için Ankaradan mülakat talep ettiniz. Evet bu mümkün ama ankara özelinde mülakat tarihi vermeyebilir.
    Buradaki diğer bir önemli konu asıl talihli mülakata girmeden diğer aile bireyleri mülakata giremez ve vizesini alamaz. Umarım konular karışmamıştır.

• @sezen suan numaram current olmadığı için kcc taşıyabilir diye biliyorum tekrar meail attım adreste yazdım bakalım taşıyacaklar mı

• ⭐⭐⭐

@dkerim asıl talihli vizesini alırsa eşi için ankaradan randevu talep edebilirsiniz ama ankara eşinize mülakat vermek zorunda değil bunuda unutmamak lazım. Onun için mümkün olduğunca ikinizinde gidebileceği bir ülkeye taşımaya çalışın

• @Emre-Kurtulmuş
    Selamlar, F2A-F2B sureci su an guncel olarak 4-5 yil surmektedir. Benzer durumda olan kisilerin deneyimlerine bu basliktan ulasabilirsiniz, @Mertype sizin durumunuz ozelinde, evliliginizi gerceklestirip, esinizle birlikte mulakata katilarak, vizelerinizi almaniz en dogrusu olacaktir. Simdiden bol sanslar dilerim.

• @mlisa Şu sıralar tam da aradığım cevap. @gucarslan bey cevabınız için bende teşekkür ederim. Melisa hanım size de teşekkür ederim umarım çok mutlu olursunuz darısı bizim başımıza. Sizinle aynı durumdayız. Asıl talihli eşim add aplicant kısmından kendimi ekledim. Current olmayı bekliyoruz dosyamız Hong Kong da. Bu dosya açtırma konusu yabancı bir ülkede mulakata girerken sorun oluşturur mu onu merak ediyorum sadece ve @gucarslan bey sizi başka bir konu için rahatsız edicem. Mulakatta hesapta gösterilecek paranın kısa bir süre önce hesaba gelmesi bir problem teşkil eder mi ve gösterdiğimiz tapular da istedikleri miktarların içinde sayılır mı ? şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

• @Mertype Hocam sizin yerinizde olsam eş konusunda kesin ok iseniz, kimsenin haberi dahi olmasa (ailelerden ok de alabilirsiniz ) nikahı yapıp eşinizi de sürecin içine bir an önce dahil edin. Sonrasında kafanız ağrımasın. Şimdiden mutluluklar ve iyi şanslar.

• Merhabalar arkadaşlar, 1 kasımdaki mülakatım için 16 ekimde bir aksilik çıkmazsa Hong Kong'a uçuşum var. Hazırladığım evrakları paylaşmak istiyorum eğer bir eksik varsa belirterek bana yardımcı olabilirsiniz.

Vize mülakatı için hazırladığım evraklar;

1-Güncel ve eski pasaportum, fotokopileri
    2-Kimlik kartım ve fotokopisi
    3- Ds260 confirmation page ( reopen yaptım ne olur olmaz diye eski confirmation pagei de çıkarttım)
    4- Dv Esc interview appointment sayfası
    5- Formül A doğum belgesi ( hem e devlet hem de nüfustan imzalı kaşeli aldım)
    6- Vukuatlı nüfus kayıt örneği (e devletten aile olarak aldım ayrıca kişi olarak imzalı kaşeli nüfustan aldım) ve tercümesi, fotokopileri
    7- Lise diplomam, transkript ve bunların tercümesi(sadece lise diplomamın tercümesini apostillettim), fotokopileri
    8- Arşivli adli sicil kaydı, fotokopisi( edevlet)
    9- Askerlik belgesi ve tercümesi, fotokopileri (edevlet)
    10- Reopen yapmama sebep olan isim değişikliği için kararı veren mahkeme kaleminden imzali kaşeli mühürlü mahkeme kararı, kesinleşme şerhi ve tercümesi, fotokopileri
    11- Üniversite diplomam henüz hazır olmadığı için mezun belgem, tercümesi ve transkript, fotokopileri (edevlet)
    12- Dosyamı Hong Konga taşıtma mailim ve mülakata tercümanla katılacağıma dair attığım mail
    13- Banka hesap dökümü ( usd ve altın olarak yaklasık 9 - 10k dolar)
    14- 5x5 2 adet greencard standardında fotoğraf

Nicolson için hazırladığım evrak listesi;

1- Pasaport ve fotokopisi
    2- 1x1.5 inç 5 adet fotoğraf
    3- Dv Esc interview appointment sayfası
    4- Covid aşı kartı ( ayrıca virtus medicalden covid aşısı için randevu aldığıma dair mail, oradan gerekli belge alınınca listeye eklenecek)
    5- Aile hekimi aşı kartım ve tercümesi
    6- Antikor testi sonuçlarım ( çevirtmedim, ayrıca hastaneden aldım imzalı kaşeli herhangi bir qr kod yok)
    7- Nicolson randevu mailim

• @atilla-04 tam 6000 değilseniz evet current olmadınız KCC taşır

• @Gs1905 Selamlar..DV2025 talihlisi olarak bu başlıkta değil de DV2025 başlığı altında sorarsanız yada yorum yaparsanız süreci devam eden talihliler de yanıtı ve yorumlarınızı kendi takip ettikleri başlık altında görürler..😉
    Sürecinizde başarılar..

• @atilla-04, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp serap hanım hong kong ta bildiğim bir adres yok nasıl bir adres vereceğim bilmiyorum bu konuda yardımcı olacak varsa çok memnun kalırım

HongKong için değil ama Bangkok için kendi yaptığımı aktarıyorum : google maps den konsolosluğun yerini "bangkok united states embassy" yazarak buldum.booking uygulamasından aynı konumu bulup etrafındaki otellere bakıp bütçeme uygun kalma ihtimalimin olduğu bir otelin adresini yazdım.otel ismi aktarmanıza gerek yok sadece adresini yazmanız yeterli

• @Emre-Kurtulmuş peki çocuklar mülakat tarihinde yanımızda gelecekler mi? 18 yaşından küçük oldukları için konsolosluk illa da çocuklarda gelecek diyor mu?

• ⭐⭐⭐

@dkerim evet çocuklarıda yanınızda götürmeniz gerekir

• @dkerim asıl tarihlinin yanında gidecek olan her bireyin mülakat zamanında yanında olması isteniyor diye biliyorum

• @TheABSOLUTWORLD, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba
    Cn 10k dosyamın aktif olması demek sistemin aylara göre verdiği numaralara gelmesi mi demek yoksa KCC nin mailini beklemek mi
    2. Sorum da dosyam KCC de şuan konsolosluk olarak Ankarayı seçmiştim Vize istemeyen konsolosluklarla görüşüp dosyamı taşımam mümkün mü şu aşamada yoksa current olmayı beklemem mi gerekir?
    Tesekkür ediyorum

Evet aylara göre verdiği numaralar diye özetlemek doğru ancak tam değil.kcc nin hangi numaraya kadar dosyaları mülakat için hazır hale getirdiğini gösterir bir rakam.birinci sorunun ikincisi ile bağlantılı olduğu için devam ediyorum,sizin cn için konuşursak henüz current(aktif) olmamış yani konsolosluklarla değil kcc ile mailleşip dosyanızı karar verdiğiniz yere taşımanız gerek yani aksine current olmadan yapmanız gerek bu işlemi

@mehmetgreen alt tarafta sizinde iletinizi gördüm burası size de cevap olabilir başlangıç olarak

• @RuhunGemisi KCC ile dosya taşıma sanki konsolosluklara göre bir tık daha kolay sanırım öyle bir izlenimi oldu. Mesela vize istemeyen bir ülkede fiziki olarak mülakata katılabilirim açıklaması şanslıysak taşıyabilir gibi geldi ama emin değilim çok denemek lazım. En son taşımak istediğiniz yerle ilgili bir adres versin maili aldım KCC den

• Merhaba herkese
    Ds260 formunu hızlı gönderebilmek adına Los Angeles Türk Konsolosluğunun adresini yazmıştım geçici olarak Eğer şanslıysam Amerikaya gidersem Pasaport kontrolde yeni adres belirteceğim sorun olmaz sanırım

• @ATS16 bilgi için teşekkürler peki bir sorum olacak.
    Ankaranın performansı hakkında bir değerlendirme hangi aylarda netleşir? [yavaş veya iyi gidiyor şu cnlere bu aylarda gelebilir gibi yorumlar]

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54

49.1k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |