Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @dkerim merhaba, bu okuduğunuzu söylediğiniz bilgileri hangi forumda okudunuz? 😃 Bu başlıktaki son 10 15 sayfayı okusaydınız bile böyle bir bilgi olmadığını görürdünüz.

• ⭐⭐

@dkerim

EU kıtasından CN'ye sahip talihlilere, dünya üzerinde hangi konsolosluk olursa olsun 31.12.24 dahil 6.001 ve üzeri herhangi bir CN'ye mülakat verilmeyecek olarak yorumlayabilirsiniz.

EU kıtasından 6.000 ve altında CN'ye sahip olan talihliler 31.12.24 dahil günümüzden bu belirtilen tarihe kadar mülakat da alabilir, almayabilir de. Bu da talihlinin dosyasını taşıdığı konsolosluğun KCC'ye aylık bildirdiği iş yüküne istinaden KCC tarafından mülakat randevu ataması sonucu belli oluyor...

• @dkerim Merhabalar. Doğru hatırlıyorsam 2021-22 yılından sonra evrakları KCC'ye gönderme işlemi istenmiyor. Bu istenen evrakları; DS-260 formunu doldurduysanız ve herhangi bir konsolosluktan mülakat tarihi aldıysanız, konsolosluk sizden gerekli belgeleri mail aracılığı ile iletecektir. Bu belgeleri ise yanınızda mülakata getirmenizi isteyecektir. Yanlışım var ise düzeltebilirsiniz.

Daha doğru bilgi almak için bu başlığın ilk iletisinden okumaya başlamanızı tavsiye ederim. İşte link: https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-a%C5%9Famalar%C4%B1?page=1

• Referenced by  fatih-donmez fatih-donmez 

• @ismail-Tardu Numaranız aktif(current) olduğu için artık KCC aracılığı ile dosya taşıma yapamazsınız. Dosyanızı taşımak istediğiniz konsolosluk ile iletişime geçip yapmanız gerekiyor.

Daha doğru bilgi almak için bu başlığın ilk iletisinden okumaya başlamanızı tavsiye ederim. İşte link: https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları?page=1

• @mehmetgreen Şahsen ben 10XXXli dosya numarasına sahip bir talihlinin Ankarada mülakat alacağını hiç sanmıyorum. Tabii ki karar sizin.

Bu sorunuzun ve olası soracağınız soruların cevapları bu başlığın önceki iletilerinde bulunuyor. Tavsiyem konuyu detaylıca anlamak için bir süre zaman ayırıp başlığın ilk iletisinden itibaren okumanızdır. İşte link: https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-a%C5%9Famalar%C4%B1?page=1

• @TheABSOLUTWORLD Evet dosyanızı vize istemeyen bir ülkeye taşıyabilirsiniz. Fakat o taşıdığınız ülke sizden oturum izni, vatandaşlık, acil durum vs. gibi gereklilikler isteyebilir. Eğer hangi ülkeye/konsolosluğa taşımak istiyorsanız forumun arama özelliğini kullanıp detaylı bilgi alabilirsiniz.

Not: Ben de Tiran'a taşımak istemiştim ve verdikleri red cevabı: "We are processing limited immigrant visas and diversity visas currently, however, we are not able to accept transfer cases from outside our consular district." Başka ülkeleri araştırabilirsiniz.

Asıl size tavsiyem; bu sorunuzun ve olası soracağınız soruların cevapları bu başlığın önceki iletilerinde bulunuyor. Tavsiyem konuyu detaylıca anlamak için bir süre zaman ayırıp başlığın ilk iletisinden itibaren okumanızdır. İşte link: https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-a%C5%9Famalar%C4%B1?page=1

• @mehmetgreen Nereyi seçeceğinizi sizin karar vermeniz gerekiyor. Şahsi tavsiyem: Yapmanız gereken şey pasaportunuz ile vize sıkıntısı yaşamadan gidebileceğiniz ülkeleri bulmak olsun. Sonra bu ülkelerden daha önce bu forum sitesinde giden var ise onların nasıl yaptıklarını okuyup anlamak ve karar verip bir ülkenin konsolosluğunu seçmek olsun. Unutmayın, dosyanızı vizesiz bir ülkeye taşısanız bile konsolosluk sizden bazı gereklilikleri isteyebilir(örnek: oturum izni, vatandaşlık vs.).

Asıl size tavsiyem ilk yapmanız gereken; bu sorunuzun ve olası soracağınız soruların cevapları bu başlığın önceki iletilerinde bulunuyor, konuyu detaylıca anlamak için bir süre zaman ayırıp başlığın ilk iletisinden itibaren okumanızdır. İşte link: https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-a%C5%9Famalar%C4%B1?page=1

• @Physicus vize basilmis pasaportu geri almak icin kayit olusturmaniz gerekiyor fakat bazi konsolosluklar buna sart kosmuyor arama motoruna ais kaydi ya da atlas kaydi diye aratirsaniz detay bilgi bulabilirsiniz

• @rezanclz tamam, teşekkür ederim

• @rezanclz detaylı anlatım için teşekkürler ve mülakatınızda başarılar

• ⭐⭐⭐

@Mertype bir seneden daha uzun sürecektir aile birleşimi yerinizde olsam hemen evlenip birlikte alırdım vizeyi

• ⭐⭐⭐

@dkerim evet aralık ayı numaralarıda 6binde kaldı demek

• @ismail-Tardu götürdüğüm evraklarım listesi mülakat deneyimimde var. Oturum kartım yoktu, 1 senelik oturma vizem vardı. Onunla dosyamı taşıdım ve mülakata girdim. Vizem pasaportumdaydı tabii ki kağıt şeklinde değil

• Selamlar,

DS-260 formunda eski adresler kismini e-devletten farkli doldurmustum. Bu sorun yaratir mi? Suan dosyam aktif degil bu yuzden bilgi guncelleme yapmak istiyorum. Daha once bu islemi yapan varmi? Surec uzun mu veya riskli mi? Bilgi guncellemeyi KCC'ye mail atarak mi yapmamiz gerekiyor?

• ⭐⭐

@mehmetgreen DV2024’de EU7121 ile kapattı Ankara, her geçen yıl da daha kötüye gittiğinizi düşünürsek bu başlığı ilk iletisinden itibaren detaylı okuyarak dosyanızı performansını gözlemleyeceğimiz, profilinize uygun (vize vb) ve maddi olanaklarınız doğrultusunda ivedilikle uygun bir konsolosluğa taşımanız mülakat tarihi alma şansınızı artıracaktır. Bu CN ile Ankara’dan mülakat almanız imkansıza yakın…

• @fatih-donmez tesekkür ediyorum linki okudum. Açıkçası tecrübeli arkadaşlar sağolsun çok güzel yönlediriyorlar. Ben KCC deyken dosyayı taşımam lazım o yüzden bütün tuşlara basıyorum. KCC den bi.şekilde dosyayı taşıdığımız zaman mesela Tiran ben almıyorum diyemez herhalde diye tahmin ediyorum böyle yedirmeye çalışcam 🙂

• Merhaba

Aslında bu soruyu önceden sordum ama kafamda net bir cevap oluşmadı. Örneğin dosya taşıma işlemini yaptım ve avrupada herhangi bir ülke ye taşıdık. Velevki taşıdığımız ülkeye vize zorunluluğumuz var. Asıl talihli benim ve bir şekilde schengen vizesini aldım ve gittim ama eşime vize vermediler ve mülakata gelemedi diyelim. Bu durumda nasıl bir prosedür işliyor? Yani eşim gelemedi diye bize alamıyormuyuz?

• Merhaba. Sofyada sağlık taramasını yapacak olan hastane olan VİTA HOSPİTAL Türkiye’den yapılacak antikor testi sonuçlarını kabul edeceğini mail ile bildirdi. İlgilenen arkadaşlara duyurulur.

• @dkerim sadece mülakata giren vizeyi alabilir. Eşinizin süreç bitmeden başka bir konsoloslukta girme imkanı var. Yani eşler farklı konsolosluklarta mülakata girebilir. Bu konuya forum yöneticileri daha hakim bir teyid ederlerse yanlış bilgi kalmasın.

• @mehmetdmn25 süreç benim vize almam ile bitmesi lazım. Peki ben vizeyi aldım ama eşim mülakata giremediyse o zaman örneğin Ankara dan dilekçe ile vizesini talep edebilirim diye algılıyorum

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

49.1k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |