Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Schengen vizesini çıkartmak son zamanlarda epey zaman alıyor gibi görünüyor. Yakın zamanda alanlar nasıl çözdü bu sorunu yardımcı olabilir misiniz ?

• Duymak istediğiniz cevabı maalesef kimse vermeyecek size burada. Daha önce de sıra gelir mi dosya taşıyayım mı diye sormuşsunuz.
    İnsanlar sizi bir kaç kez Ankara'ya güvenmemeniz konusunda uyarmışlar. Gerisi artık sizin kararınız.
    Mülakat alma olasılığınızın yüksek olduğunu düşünüyorsanız Ankara'dan devam etmelisiniz.. Keza numaranız aktif şu an. Yani dosya taşımak isterseniz karşı konsoloslukla iletişime geçmek zorundasınız. KCC ile taşındığı kadar kolay olmayacaktır.
    Her şey dilediğinizce olsun.

@ismail-Tardu, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Emre-Kurtulmuş merhabalar çok teşekkür ederim bilginiz için dosya numaram 3200 lerde hiç riske atıp dosya taşımıyayımmı sizce riske atmamalımıyım türkiyede Mulakat alma olasılığım çok yüksek

• Referenced by  Serapp Serapp 

• @rezanclz güzel haberlerinizi bekliyoruz☺

• Mülakat için dosyamı Viyana'ya taşıttım ancak vize çıkarma süreleri 2-3 ayı buluyor. Henüz numaram aktif olmadığından vize konusunda aksiyon almamıştım.
    ( Ekim visa bulettin için bekliyoruz, haftaya belli olur muhtemelen) bu durumda Hong Kong'a taşısam daha mı mantıklı olur ? Yardımlarınız benim için çok kıymetli.
    Viyana için beklersem yaklaşık 3 ay sürecek vize çıkartabilmem ve numaram 8000 küsurlarda. Geçen yıllara göre 8000 mülakatlarının en erken ne zaman başladığını nasıl görebilirim ? Ayrıca dosya taşıyabilmem için yeniden mi Kentucky mail adresine yazmalıyım ? Yoksa dosyanın taşındığı konsolusluğa mı ?

• @ismail-Tardu Daha erken gitmek istiyorsaniz, Almanya olur, Viyana olur vs dosyasiniz tasiyin. Aylarca beklemek istiyorum derseniz ANK yi bekleyin. Mayis i falan gorursunuz.

• ⭐⭐⭐

Sevgili talihliler,
    Sağlık randevusuna giden, mülakatına giren, yola çıkan ve çıkmak üzere olan, aşı olduğunu söyleyen ve buna benzer haber verme niteliği taşıyan mesajları sadece beğenin, cevap yazınca o da teşekkür ederim diye yazıyor, derken sayfalar uzayıp gidiyor.
    Mülakat başlığında detaylı deneyimini anlatanlara tebrik yazılabilir ama bu başlık aşamalar başlığı. Biraz özen gösterirseniz bilgiye daha çabuk ulaşırsınız.
    Teşekkürler...

• @ismail-Tardu Ben geçen sene benim numaram civarındaki insanların çoğuyla ilgili bi şey anlatayım siz tabi kararınızı kendiniz verin. Bizim numaralarımız da 4000-6000 arasındaydı ve herkes tüm sene boyunca emindi ta ki mart ayına kadar, o zaman içimize bi tedirginlik düştü çünkü çok yavaş ilerliyordu Ankara. Her sene daha da düştüğünü varsayarsak verilen mülakatların ve CN'lerin karar sizlerin. Bana kesin gelir ve maddi gücüm yok diyorsanız bekleyebilirsiniz ama yok ben sabredemem strese giremem param da var yurtdısında halledebilirim işlemlerimi diyorsanız taşıyın. It's your call.

• ⭐⭐⭐

Tebrik, iyi niyet, temenni, her bir tebrik mesajına geri bildirim yapmak ve bu başlık altında dile getirmek doğru bilgiye ulaşmak isteyenlerin işini güçleştiriyor değerli DV2025 talihlileri, @Serapp Hanım’a %100 katılıyorum.

@brucewayne

Dosyanızı Viyana’ya taşıdıysanız illa ki Avusturya’dan vize başvurusu yapacaksınız anlamına gelmiyor, hedefiniz Schengen bölgesine mülakat tarihinize göre bir şekilde girmek olsun, Schengen bölgesi içerisinde seyahat serbestisi var. Aracı kurumun görüşünü almak ister misiniz bu konuda? Ben 30.10.24 tarihi için işyerinden ekip arkadaşımıza Baltık ülkelerinin bir tanesinden vize randevusu aldım bugün. Aracı kurum bu ülkeyi bence çok iyi biliyordur, ben direkt adres göstermek istemedim. Alternatif yolları araştırmanız, iyi yorumlamanız sürecinize her daim katkı sağlayacaktır. Bol şans

• @10urdmn teşekkür ederim. Schengen alabilme konusu endişe verici, KCC'ye mail atarsam tekrar başka yere taşıyabilir miyim ?

İlettiğiniz tablodaki son 5 yıla göre Ocak aynında gelme ihtimali daha yüksek gibi düşünüyorum. Erken olması durumunda zaten vize alamıyorum.

• @ATS16 Çok teşekkür ederim ancak, 2 farklı aracı kurum üzerinden bilgi almaya çalıştım 2 ay öncesinden randevu alamayacağım söylendi. Baltık ülkesi önerisinde bulunmadılar, irtibat kurdugunuz aracının detaylarını bana özelden atabilir misiniz ? Eğer schengen alamayacak gibi olursam dosyamı farklı bir ülkeye yeniden taşıyabilir miyim ? (8000'lerdeki numaram aktif olmadan)

• @brucewayne Mesela Litvanya yarin a bos randevu veriyor.

• Arkadaslar merhaba bende yeni kesfettim bu sayfayi dosyami hong konga tasimasi icin mail attim umarim taşırlar

• @ATS16 merhaba, ben Yunanistan üzerinden ilerleme kararı aldım. @brucewayne ile benzer endişeyi yaşıyorum. Kendimce bir plan yaptım, current olana kadar sürekli vize başvurusu yaparak mülakat zamanında uzun süreli schengen vizesine sahip olmayı planlıyorum. Eylül ayı ortasında Yunanistan'dan 3 Ekim tarihine randevu aldım ve bugün sonuçlandı, tek girişlik 10 gün süreli verdiler. Yunanistan'a aracımla giriş-çıkış yapıp bir daha vize başvurusunda bulunacağım. Viyana mülakat verene kadar vize almaya devam edeceğim 🙂 Yüksek CN'e sahip olduğum için yaz aylarında current olacağımı düşünüyorum ve o dönem geldiğinde uzun süreli vizeye sahip olabilmeyi umut ediyorum..

• yagmurlu bir viyana gününden herkese selamlar, az önce tuttugum eve yerlestim. Toplu tasimaya herkes basit diyordu ama nedense ben biraz zorlandim ama asiri derece bi karmasiklik da hissetmedim.

• Merhaba, öncelikle sayısız green card talihlisine süreçleri boyunca gönüllü olarak her konuda destek olan başta forum yöneticilerine ve katkı sağlayan tüm kullanıcılara teşekkür ediyorum. Bir süredir gerek forumdaki konu başlığı altındaki yazışmaları okumam, gerekse konsoloslukların istatistiki performanslarına ilişkin bir çıkarım yapmaya çalışmam nedeniyle dosya taşıma işlemini henüz gerçekleştiremedim. Geldiğim nokta itibariyle sizlerin bazı yönlendirme ve fikirlerine ihtiyaç duyuyorum, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Portekiz’de oturum iznimiz bulunduğundan Schengen ülkelerine vize ihtiyacı olmadan seyahat edebiliyoruz. Dolayısıyla Avrupa’daki bir konsolosluğa (özellikle de Viyana) dosya taşıması yapılması bizim açımızdan makul görünüyor. Diğer yandan FAM değişikliğinin de etkisiyle Viyana’ya taşınan dosya sayısının mali yılın ilk ayı itibariyle bile geçtiğimiz yıla kıyasla oldukça fazla olması, ilerleyen aylarda bu sayının daha da artmasının kuvvetle muhtemel olması ve CN’mizin de düşük olmadığı dikkate alındığında, bu konsolosluktan mülakat randevusu alıp alamayacağımız konusunda da tereddütlerimiz var.

Portekiz’de oturum iznimiz bulunması nedeniyle Paris’teki konsolosluğa da taşıma imkanı belki olabilir. Portekiz’de ikamet edenler bu konsoloslukta mülakata giriyor. İkamet olmadan geçici oturum izniyle mülakat imkanın bizim için de geçerli olup olamayacağı konusunda konsolosluktan henüz teyit almadım (konsolosluk sayfasında citizens and residents olarak bilgi verilmiş). Diğer yandan bu konsolosluğun geçtiğimiz iki yılki performanslarına baktığımda oldukça düşük olduğunu görüyorum. Örneğin 2024 çekilişinde Fransa ve Portekiz’de toplam kazanan sayısı 365 olmasına karşın, Paris konsolosluğu 126 kişiye (63 kişisi EU) mülakat maili göndermiş. Dolayısıyla eğer rakamları doğru yorumluyorsam, bu konsolosluğa dosya taşımamın çok makul olmadığı sonucuna ulaşıyorum. Eğer istatistikleri yanlış yorumluyorsam da beni uyarabilirseniz sevinirim.

Son olarak, Amerika vizemiz de bulunduğundan AOS imkanını da düşünebiliriz, ancak ilgili sürecin dosya taşımaya göre daha uzun ve masraflı olması nedeniyle son çare olarak bu yola başvurmak daha mantıklı olur gibi geldi. Edindiğim bilgilere göre, AOS sürecini en erken dosya numaramın dahil olduğu bülten tarihi itibariyle başlatabiliyorum. Sürecin sonuçlanmasının ne kadar vakit alacağı da, @Figen Hanım’ın geçtiğimiz ayki paylaşımında yer aldığı üzere, hem ABD’de seçilecek ilgili bölge ofisinin yoğunluğuna, hem de diğer etkenlere bağlı olarak değişiyor. Yine kendisinin paylaşmış olduğu bilgiye göre 2024DV dosyaları 30-120 gün arası değişmekle birlikte ortalama olarak 60 günde sonuçlanmış. Benim dosya numaram geçtiğimiz yıl Haziran bülteni (Temmuz itibariyle current), önceki yıl da Şubat bülteninde (Mart itibariyle current) açıklanan sayılar içinde yer almış. Eğer bu yıl da geçtiğimiz yıldaki gibi bir takvim işlerse ve bölge ofislerinin uygulamaları açısından da ciddi bir fark gözlemlenmezse numaram Haziran bülteninde yer alsa (Temmuz ayında current olsam) dahi sürecin Eylül sonuna yetişme ihtimali görünüyor gibi yorumluyorum.

Yazım biraz uzunca oldu ama yukarıda detaylıca belirttiğim şekilde, dosya numaramı da göz önünde bulundurarak, ilk seçenek olarak Viyana’ya dosya taşımam ve 2.seçenek olarak AOS başvurusunda bulunmam konusunda değerli forum yöneticileri, @Figen Hanım ve deneyimli kullanıcılar görüşlerini paylaşabilirse çok sevinirim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

• An itibariyle bizim de dosyamız Viyana'ya taşınmış durumda. Excel açılmadığı için bilgilerimi şimdilik güncelleyemedim fakat imzama Viyana bilgisini ekledim. Merak edenler için, ilk mailimde CN, date of birth, full name bilgilerimizi vererek sade bir cümle ile dosyamızın taşınmasını talep ettim. KCC'den gelen cevapta adres bilgisi istediler. Ben de konsolosluğa yakın bir otel adresi vererek geri dönüş yaptım. Fakat sonrasında alakasız standart bir maille döndüler. Bunun üzerine ilk mailimin aynısını yeni bir mailde tekrar attım. Taşıdık diye dönüş yaptılar. Herkese sürecinde bol şans dilerim..

• @brucewayne hocam öncelikle hayırlı olsun. Ben İzmir'deyim ve tabiri caiz ise Yunanistan'a vizesine İzmir'den başvuran herkese veriyor. Yaz dönemi randevu sıkıntı ama şu an Yunanistan'ın vize kabul aracı kurumu Kosmos'a baktım da yarına bile randevu var. Bence önce bir Yunanistan deneyin, kısa da olsa verirlerse bir gir-çık yapın ve tekrar başvurun, böylelikle daha uzun süreli alabilirsiniz diye umuyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bnln dosyanızı, mümkün olan en uygun konsolosluğa taşıyın.
    bültenin gidişine göre de aos seçeneği 2. planınız olsun.
    avrupa'dan mülakat almamanız çok düşük ihtimal..

• Referenced by  deebee deebee 

Benzer Başlıklar

• 11427
  • 153
  • 2655
  • 77
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73

55.9k
Users

4.8k
Topics

484.7k

| | | |