Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @bthn Son yıllarda Schengen almak Türk vatandaşları için büyük bir problem. Sebepleriniz olumlu etki yaratabilir ama maalesef kimse size bu konu ile ilgili bir garanti veremez. Şansınızı denemek tamamen sizin tercihiniz.

• @VIRTUE Viyana yine güzellikler yapacak sanırım. Current olmuş oysaydın sanırım Kasım ayına randevu verebilirlerdi. Ekim de 6 bine kadar olanların randevularını ayarlamışlar gibi duruyor.
    (Current olmadığınız için kcc ye göndermiş sizi dosyanızı oradan taşıtın diye)

• @halteran Hep diyorum zaten işinizi devlet kurumlarıyla halledin diye..Yanlış hatırlamıyorsam @leylaa özel hastanede işlem yapıp, işlemin e devlete düşmemesi ile ilgili sorun yaşamış, çözümü için uğraşmak zorunda kalmıştı..

• @VIRTUE ben de aynı şekilde mail aldım geçen hafta 3 Haziran da attığım maile karşılık.dosyami kcc ile size taşıdım sizin de kabul edeceğinize dair mesajı niz için çok teşekkür ederim sizden haber bekliyor olacağım diye cevap yazdım.onlarda interwive için tekrar iletişime geçeceklerini yazdılar.
    Yani aldiginiz mail güzel haber Viyana dosyanızı kabul edeceğini belirtiyor

• Adjustment of Status konu ile ilgili , Sadece BILGI Amacli bir Paylasimdir .
    Bir Fiscal Year ( DV24 ) sonuna daha geldik . Umarim dileyen , caba sarf eden herkes Yesil Kartina / Vizesine kavusmustur . Benim için de basarili ve guzel sorunlarla dolu bir Yil oldu cok sukur . Bu sene yaptigim tum AOS ( Adjustment of Status ) Basvurulari GC alarak sonuclandi  . Her sene sonu oldugu gibi bu senede , geçen senelerdeki tecrübeleri tekrarlamayarak bu sene dikkatimi çekenleri ve deneyimlerimi paylasmak istedim . Her sene farkli bir yerden çelme atma geleneği bu senede bozulmadi maalesef . Acik ve net olarak kendi sitesinde erken basvuru sartlarini yazan USCIS bu yil İki adet Dosyamızı Early Filling nedeni ile geri gönderdi . Bu Dosyalarin ikisinide tekrar basvuru yaptik , fakat ayni zamanda Red/İade gelen Dosyalara neye istinaden gonderi yaptigimizda aciklayarak ustu kapali da olsa bir itiraz / aciklama yaptik . Bunlardan birinde kisa sure icinde hakliligimizi kabul edilerek düzeltme yoluna gidildi ve Onay alindi . Diğerinde hızlı  başvurumuzu  tekrarlayarak bir ay gibi kısa sürede  kartlarimizi aldik . Bu sene yaşadığımız olumlu bir İLK de AOS ile GC aldiktan sonra , TR de kalan Aile bireyleri içinde TR Konsolosluktan randevu alabilip onlarinda Vizelerine kavusmasi oldu . Bu genelde zor ve uzun ve şimdiye kadar basarili olamadigimiz bir surec olduğundan bu Yılki bu gelisme cifte mutluluk getirdi . Bu seneki Basvurularimizin %80/90 i GC larini mulakatsiz olarak aldilar . Ortalama olarak Mayıs/Haziran gibi başladığımız surecler yine ortalama olarak toplam 60 gunde sonuclandi . Tabi arada 30 gunler de 120 gunlerde oldu . Hicbir Dosya 4 ayi asmadi . Daha öncede bahsettigim gibi Kota bitmedigi surece USCIS DV Dosyalarini yetistirmek icin azami gayreti gosteriyor . Bu senenin bizi sevindiren Bolge Ofisleri Boston ve West palm Beach olmakla beraber dedigim gibi hemen hemen tüm FO ler bahsettigim sureler ve genelde mulakatsiz olarak onaylari verdi . FO konusundaki yorumu kendi tecrübelerime göre tekrarlamak  istiyorum . Birebir ayni FO ler ayni sene icinde ve farkli senelerde farkli davranis modeli gösterebiliyorlar . Örneğin geçen sene cok kisa surece mulakatsiz onay veren FO bu sene daha uzun ve mülakat ile ilerleyebiliyor yada tam tersi . Bu sebeple tekrarlamak isterim ki konu sadece FO seçimi ile sınırlı veya garantili değil . Oncesinde konusarak bircok faktoru degerlendiriyoruz genel olarak . AOS Dosyasini yaptigim tum Arkadaslara bu Platformda olsunlar yada olmasinda deneyimlerini ve detaylarini burada paylasimlarini rica ediyorum . Tabiki paylasip paylaşmamak , detay verip vermemek yada ifade şekilleri ile ilgili bir yaptirimim  olamiyor . Buradan yada çoğunlukla ozelden ulaşan istisnasız herkes ile bilgilerimide konu AOS olsun olmasin hicbir karsilik beklemeden paylasiyorum ve elimden gelen yardımı yapıyorum . Faydali olabilir ve AOS konusu bilinmeyebilir diye bu yazimi DV25 grubunda da paylasacagim . Umarim ister AOS ister Dosya tasima ve en cok da Konsolosluk vasıtası ile bu sene ve bundan sonraki senelerde herkes hayallerine kavusur . Bol Şans

• @Flight101 @halteran özel hastanede 2 aşı vuruldum fakat enabıza yansımıyor ve ellerinde aşı kartı yoktu. Hastanenin antetli kağıdına yazı yazdılar XX günde XX aşılar XX TC kimlik numaralı kişiye yapılmıştır diye. Yarın sağlık ocağına gidip oraya da anlatacağım derdimi bakalım ne diyecekler.

• @Flight101 O zaman yarın sağlık ocağına gitmeden evvel aşıları eczaneden kendim temin edip öyle mi gitmeliyim?

• @leylaa Evet aşı sizden uygulaması hekimden...👍

• Merhabalar,
    Ben de kendi dosyamı yurt dışına taşıyacağım, yeşil pasaport sahibiyim fakat genel olarak baktığımda herkesin Viyana konsolosluğuna başvurduğunu gördüm. Benim aklımda Polonya vardı. Nedenini merak ediyorum aydınlatan olursa sevinirim. Bir de geç kalmak istemiyorum fakat Ocak ayına kadar beklemeyi düşünüyordum yani sürece göre taşımayı düşündüm, sonuçta sıralamam normale göre yüksek fakat yurt dışına taşıyınca o sıralamaya gelir mi acaba hep bunu düşündüm sonuçta şimdi taşısam mülakat tarihi almam Ankara'dan bir tık daha iyi bir ihtimal ama kör atış yapılmış olmuyor mu? Yanlış düşünüyorsam bilgilendirebilir misiniz?
    İyi Forumlar.

• Güncel aşıları paylaşıyorum...Çeşitli kombinasyonları koydum, bütçenize göre değerlendirme yapabilirsiniz...

TD/TDAP+POLIO
    (TDAP 3'LÜ KARMA - TDAP+POLIO 4'LÜ KARMA)

TETRAXIM 866,44₺
    BOOSTRIX 914,20₺
    ADACEL 955,12₺
    INFANRIX HEXA 1757,35₺
    INFANRIX IPV-HIB 725,23₺
    PENTAXIM 642,16₺

HEPATIT B

H-VAC 206,83₺
    ENGERIX-B 728,36₺
    EUVAX B 230,52₺
    HB-VAX PRO 927,70₺

MMR (KKK)

PRIORIX 565,51₺

VARICELLA

ZOSTAVAX 693,49₺
    VARILRIX 1646,11₺

Hepsini olmak zorunda olanlar için şefin ekonomik tavsiyesi
    "PENTAXIM + H-VAC + PRIORIX + ZOSTAVAX" 2.107,99₺

• @bthn sana davetiye gönderebilir ama vizeyi alman sıkıntı red yiyebilirsin ben 7 yıldır Avrupa ülkelerine çalışıyorum tır şoförü olarak biz bile vize almakta zorlanıyoruz artık 10 arkadaşımızdan 6 sı red geliyor

• @evrentnrkl tesekkur ederim cevabiniz icin, maili ilettim KCC'ye bakalim nasil bir cevap gelecek, bilgilendirme yaparim tekrardan

• @Flight101 girebileceğim herhangi bir tarih maalesef yok 😁

• @leylaa gercekten asi kartı yok bu arada.. muhtemelen sizi il sağlık mudurlugine yonlendirebilirler e-nabiza isletmek icin. Bunun olması icinde asiyi yapan kisinin telefon ve TC kimlik numarası gibi bilgileri de isteyebiliyorlar.

Başkalarınada bilgi olması icin yazıyorum: bebeklik asi kartımdaki asilarin tumunu e-nabiza isletmek icin ilk once bu asilari oldugum hastaneye gittim (ki yapılan islemlerin olduğu hastanenin kapanmasına ragmen) kapanan hastanenin yerine açılan hastaneye gittim ve durumu detaylıca anlattım. 2015 oncesi e-nabizin kurulmadigini fakat asi kartımın icinde yer alan asilarin e-nabiza geçirmek icin hastaneden imza kase ve doktorun kimlik no'su gibi bilgilerin gerektiğini söyledim. Hastanede uzun bir bekleme sonucu, konunun muhattabının cocuk doktoruna yönlendirilmesi gerektiğinden bahsettiler. Sonuc olarak bebeklik asi kartımın bir dokumunu Ilce sağlık müdürlüğüne goturdum ve e-nabiza isletilmesini rica ettim.

Ilce sağlık müdürlüğü öğleden sonra pudingini yiyerek is yaptıgı icin su anda bazı asilarim (nedense) 9+9+9 yani 27 doza kadar yapildigi gorunuyor. Simdi ise bu hatalarını düzeltmelerini bekliyorum..

Yani demem o ki... 😃 gercekten asi, iğne konusunda benim gibi asiri hassas bir birey degilseniz gidip olun butun asilari tekrardan... Bu kadar uğraşmaya değmez (tabii ben tekrardan hepsini olmaya su an cesaretim yok maalesef GC surecinden vazgeçirebilecek kadar saçma bir korkuya sahibim) Hepimize bol şanslar diliyorum..

• @Flight101 devletin kendi sağlık ocağı olan aile hekimime sordum bu asilari olduktan sonra e-nabiza gecirebilir misiniz diye, hayır bizim sistemimiz yapamiyor biz sadece size bu asiyi oldugunuza dair o asinin barkod numarası yazılı bir kagidi imzalayıp kaseleyebiliyoruz demisti. Bazı devlet kurumlarında boyle sikintilarla da karsilasabiliyoruz bazen maalesef..

En onemlisi isi onceden garantiye alıp sormak bence, biz bu asilari e-nabiz sistemine gecin diye oluyoruz sonuçta 🦉

• Arkadaşlar herkese hayırlı forumlar 🙂

DV 2025 için dosya numaram 28k larda buluyor. Önceki yorumlarda da okudum fakat emin olamadığım için sormak istedim. Benim sıra numaramdaki biri için kesinlikle dosya taşıma yapmak mı gerekli? Taşıdığımı varsayarsak orada alma şansım ne kadar acaba?

• Buraya yazıyorum, bir sene sonunda herkese asi konusunda yardimci olacağım 😃 Ben çok çekiyorum su an kimse çekmesin 😃

• @Olurya35 cevabınız için çok teşekkür ederim. Dosyam bangkok da sağlık raporunu taşıdığımız ülkeden alıyoruz değil mi ?

• @bahar_aydin 2020 yılında eşimin gebeliği sırasında yaptırdığımız 2 doz tetanoz aşısı e-nabız üzerinde görünmektedir. Dediğiniz gibi uygulayacak hekim ile netleştirip öyle uygulatmakta fayda var..Son çare aşı olurken video çekeceğiz 😄

• Aşılarla ilgili ben de çok dertlendim hazır muhabbeti dönüyorken yazayım dedim 😃

Sağlık ocağına gittiğimde llerinde herhangi bi aşının olmadığını, alıp gelirsem yapabileceklerini söylediler. Hepatit B dışında antikor testi de yapamıyorlarmış. Burdan beni devlet hastanesine yönlendirdiler.

Devlet hastanesinde enfeksiyon biriminden randevu aldım, bir kaç aşının antikor testini yapabileceklerini ama kalanlar için herhangi bişey yapamayacaklarını belirttiler. Antikor testi yapacakları aşıları da yine kendim alıp getirip yaptırabilirmişim.

eşim Medicana genel müdürlüğünde çalışıyor bu yüzden Medicanada enfeksiyon bölümüne gittik. Burada her türlü olmamız gereken aşıları not edip verdi doktor, eczaneden aldım (2 kişi için 5500 TL gibi bişey tuttu) , bunun dışında 6 tüp kan aldılar kalan aşılar için antikor testi yapacakmış, ortalama 1 hafta srer dedi. Bu sırada aldığımız aşıları yavaş yavaş yaptıracağız. Aşıları yaptırırken ve antikor testi çıktığında bunları sisteme okutup e-nabız'a işleyeceklermiş, e-nabızdan aşı kartı oluşturuluyor en sonunda aşı kartı işini böyle çözeceğim (Umarım)

Yukarıda birinin özel hastaneden yaptırdığı aşının e nabıza düşmediğini okudum ama sanırım gittiği hastanenin SGK anlaşması olmayabilir, benim Medicanada girdiğim muayene bile anında e-nabıza düşüyor çünkü. Şimdilik olaylar bunlar. 16 Ekimde sağlık raporu ,için Ummanda randevum var, akabinde gelişmeleri yazacağım 😃

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129

48.7k
Users

4.7k
Topics

467.3k

| | | |