Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @gizemctr Merhaba, öncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim.Daha önce hic yurtdışına çıkmadım schengen konusunda nasil problemler olur? Duyduklarıma göre schengen almasi zorlaşmış.Bir de şeyi soracaktim mesela beni ordan bi şirket staj için çagirabilir mi veya tanidiklarimin yanina ziyarete gidebilir miyim? yani isteme yoluyla 1-2 aylik vize verme durumlari olabilir mi?

• @onuru Onur hocam, aşıları tr'de yaptırsaydınız ne kadar bir tasarrufunuz olacaktı aşılardan? Bir hesap kitap yapma şansınız oldu mu? Bir de HK'de ortalama günlük ne kadar gidiyor? Kolaylıklar.

• Arkadaşlar ben apostil için biraz önce ilgili valiliğe geldim. Evlilik cüzdanın ve diploma fotokobisi için noter tastiği istedi. Formül A ve B için e-devlet çıktısına basmadı ıslak imzalı istedi. Bu e-devletten aldığımız evraklarda apostile ihtiyaç var mı?

• @mrt01 Tercümana ceviri yaptırıp noter tasdiki yapıldıktan sonra apostil kabul ederler. Formül A-B için noter yada apostile gerek yok zaten QR kodlu evrak ve coklu dilli olarak alabilirsiniz edevletten

• @metinbeci diplomalarımız iki dil orjinalinde ona rağmen tercümeye gerek olur mu? Formüllerde geeirek yoksa güzel

• @mrt01 Diploma orjinalinde ingilizce de yazıyorsa gerek olmaz ama içim rahat etsin diyorsanız noter ve apostil yaptırabilirsiniz. Formül A-B için gerek yok gideceğiniz konsolosluğa göre durum değişebilir. Geçmiş deneyimlerde gerek olmadığını göreceksiniz.

• ⭐⭐

@blueboy21 selam, simdi siz soyleyince tekrardan baktim bana verdikleri faturaya, asiyla ilgili bir fiyat yazmiyor bu nedenle ne kadar bir tutar aldilar malesef bilemiyorum. Genelde yemekleri Mc donalsta yiyorum. Menu 55-60 hkd arasinda degisiyor. Starbucksta kahveler 50-100 hkd arasinda degisiyor.

• ⭐⭐

Selamlar...
    Antikor testi ve aşı konusunda yaptığım görüşmelerden sonuçlar;
    Antikor testi içeriği her ünitede (Devlet Hast., Eğitim Araş. Hast. ve Şehir Hast,.) donanımsal olarak farklılık gösterebiliyor. İzmir Şehir Hast. Enfeksiyon hastalıkları kliniğinde MMR (KKK), varicella (Su çiçeği), Hepatit A, Hepatit B ve TD
    antikorları bakılabiliyor..Dolayısıyla test için büyük ve laboratuvar donanımı iyi olan üniteleri seçiniz.
    Aşılama konusunda ise;
    Sağlık bakanlığı sadece çocuklara takvim dahlinde ücretsiz aşı ataması yapmaktadır. Aile hekimlikerinde bizler için aşı talep edilememektedir. Aşılar eczaneden temin edilerek aile hekimliğinde uygulaması yapılır, e-nabız sistemine girilir ve aşı kartı oluşturulur..

• @metinbeci geçmiş Viyana mülakatlarında apostil için çok takılmamışlar fakat bizim şöyle bir durumumuz vardı. Evlilik belgesi qr kodlu olarak e-devletten çıkıyor, eşimin doğum belgeside qr kodlu olarak e-devletten çıkıyor fakat benim doğum belgem geçmiş zamanda kütük taşındığı için e-devletten çıkmıyordu. İlçe nüfus müdürlüğünden aldığım belge ise qr kodsuz olunca mecbur apostil yaptırdım. Her ihtimale karşı evlilik belgesinide çıkarttırıp apostil yaptırdım. Diplomalarımızda ise orjinalinde ingilizce olduğu için fotokopi aldık ek olarak ise e-devletten kodlu mezuniyet belgesi çıkarttık.

• @minnesota dv26'da 27'de... bundan sonrasında ki çekilişler için ankara böyle devam ederse, maalesef durum sizin dediğiniz gibi

• Merhabalar herkese, benim sorum dosya tasima ile ilgili olacak, Ben Bukreste calisiyor ve yasiyorum dolayisiyla oturumum mevcut, esim ve oglum Turkiyedeler, dosyamizi Bukrese tasittirmak icin mail atmaya baslayacagim. Bu tasima maili atarken her birey icin ayri ayri mi mail atmamiz gerekmekte yoksa asil talihli olan esim mail attigi zaman diger aile bireylerinin dosyasi da tasinmis olacak?

Tesekkur ediyorum simdiden verdiginiz cevaplar icin.

• Herkese Merhaba,

Öncelikle dosyamı excel'e taşıyacağım nasıl yapılıyor çözmeye çalışıyorum. Dosya numaram 5***

Geçenlerde Viyana'ya dosyamı taşımak için mail attım, çok sağ olsunlar şu şekilde dönüş yaptılar.
    Bundan sonra ne yapmalıyım?. KCC'ye mail atmalı mıyım ?
    Şengen vizesine randevu tarihim belli olduğunda mı atmalıyım ? çünkü Avusturya Ülkesine bir kanıt göstermem gerekiyor. vize merkeziyle görüştüğümde randevu tarihinin fotokopisini onlara getirmemi söylediler.

Şimdiden teşekkür ederim.

IMG_1222.jpeg

• @Flight101 az evvel özel hastaneye sordum, aşıları eczaneden temin etmemiz durumunda yapılabileceğini fakat enabız'da aşı kartı yerine enjeksiyon olarak görüneceğini, aşı kartı için devlet hastanesinin daha uygun bir tercih olacağını söylediler.

• Visa Navigator çalışmadığı için Ankara'ya mail gönderdim otomatik cevap olarak bu geldi:

Sayın Başvuru Sahibi,

Bu e-posta adresine gönderilen soruların takip edilmeyeceğini veya doğrudan yanıtlanmayacağını lütfen dikkate alınız. Sorunuza yanıt bulmak için Göçmen Vize Kılavuzunu ziyaret etmeniz gerekir. Sorunuza cevap bulamazsanız Göçmen Vize Kılavuzu aracılığıyla gönderebilirsiniz ve bu sorunuza bir yanıt verilecektir. Sorunuz Göçmen Vize Kılavuzunda yanıtlanıyorsa ek bir yanıt almayacağınızı bilmenizi isteriz.

Daha fazla bilgi için lütfen göçmen vize sayfamızı ziyaret ediniz. Başvuru süreci ile ilgili daha detaylı bilgi için lütfen Görüşme Rehberini gözden geçiriniz.

Not: E-posta ile sizden herhangi bir bilgi/belge talep edildiyse, e-postanızı aldıktan sonra dosyanız için gerekli işlemleri yapacağımızı bilmenizi isteriz.

Saygılarımızla,
    Göçmen Vize Bölümü

Tek çare buradan bir cevap beklemek yada Visa Navigator açılmasını beklemek. Bunun dışında DS-260 formumu açtırmak için ne yapabilirim? Çünkü hiçbir şekilde iletişime geçemiyorum ve vakit daralmaya başladı.

• Merhaba. Viyana ya dosyamı taşımadan önce 8 Haziran da Viyana konsolosluğuna mail atmışım. Herhangi bir cevap gelmemişti. Bu süre zarfımda kcc aracılığı ile dosya mı Viyana ya taşıdım ve teyit ettim. 8 Haziran da Viyana konsolosluğuna yazmış olduğum mail e şöyle bir cevap geldi. Görüşlerinizi almak isterim.

Thank you for your email.
    We will accept your DV case to be processed at the U.S. Consulate in Vienna and KCC will transfer your case to our office.
    Once your case is ready for the interview, we will contact you again with further information.
    Please note that you are responsible for obtaining a Schengen visa for Austria. Our office is not able to assist you with this process.
    We cannot expedite any DV cases to be processed faster and we cannot schedule an earlier appointment. You must be prepared to remain in Austria throughout the processing of your visa application.
    KCC is responsible for appointment scheduling. Any inquiries must be done with KCC regarding your appointment.
    The COVID vaccination must be within the last 12 months. You may get a COVID vaccination at our doctor's office when taking the medical exam, cost is 15 Euro.
    For further information regarding vaccinations, please contact our Panel Physician’s office at: https://visa.medau.at/en/

• @VIRTUE Sorun yok onaylamışlar sizi tekrar aktif olmayı deneyin birde haftaya p.tesi yada salı günü KCC dosyam nerede diye mail gönderin teyit alın sonra beklemede kalacaksınız mecbur current olmayı.

• @alparslan34 Muhtemelen size kasım gibi mülakat verecekler eğer randevu aldıysanız shengen randevusu aldığınız tarihi belirtin ve beklemede kalın cevaplarına göre hareket edin. Randevunuzun daha geç olursa olursa mülakat tarihinize göre erteleme isteyin henüz shengen sonucu beklediğinizi belirterek.

• @aegedik DS-260 formuna asıl talihli diğer bireyleri eklediyse eğer asıl talihli atacak diğer bireylerde asıl talihliden yararlanacak.

• @evrentnrkl
    Merhaba yanıt için teşekkürler KCC ye şu şekilde bir mail atmayı dusunuyorum uygun mudur ?

Dear Sir/Madam,

My name is XXX and I am thrilled to have won the Green Card lottery “DV2025” from TÜRKİYE via the European region.

I am little worried about the busyness at the ANKARA consulate and the appointments made last year. My file in KCC is active now. Can I carry my file to AUSTRIA and attend my visa appointment within the scope of the FAM Law?

I sent an e-mail to U.S. Consulate in VIENNA on xx.xx.2024 at xx:xx.
    On xx.xx.2024 at 12:48, they informed me that they would accept my file and that I should contact KCC.
    If this is possible I will apply for a AUSTRIA Schengen visa and I will set out

I am ready to share the necessary documents and information if requested. Thank you in advance for your help.

Best Regards.

• @evrentnrkl Bir de Viyana'dan randevu tarihi alıp ona göre Şengene başvurmayı düşünüyorum çünkü Şengen vizesi kanıtlayıcı belgeler istiyor ve Viyana Randevu belgesi ziyaretimin amacını belirleyen kilit belge olduğunu düşünüyorum. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Sizde başvurmuşsunuz ipuçlarınızı bekliyorum.

teşekkürler

• Referenced by  ATS16 ATS16 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

46

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.7k

| | | |