Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @metinbeci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur 😁 aynen öyle 5ekim anladım ben iyi bari senden daha hevesli şekilde arastırmaya basladım muscatı belki bizde tasırız oraya hongkong cok pahalıya gelıyor eger sen başarırsan bize ışık olursun paramızın neredeyse yarısı cebımızde kalır

Evet maliyet açısından ben de avantajlı görüyorum aslında, tek soru işaretim Muscat konsolosluğunun mail kutusuna bakmıyor oluşu 😃 Ama zaten current olmadığın için KCC ile taşıyabilirsiniz sanırım hocam. Neyse gelişmeleri aktarıcam mutlaka 🙂

• @evrentnrkl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur Adınıza çok sevindim umarım başarılı bir şekilde geçer. Sormak istediğim ingilizce olarak mı gireceksiniz yoksa tercüman kabul ediyorlar mı veya Viyana gibi Türkçe mülakat kabul ediyorlar mı?

Selamlar hocam, ben ingilizce olarak giricem, Türkçe bilen personel olduğunu sanmıyorum ama ingilizcesi iyi olmayanlar için tercüman getiriliyor diye biliyorum. bi prosedürü vardır illaki genel olarak

• ⭐⭐⭐

@evrentnrkl DV2023 talihlisi @Borankartl tecrübesi tercümana izin verdiğini yazmış, planlanan mülakatınız öncesi konsolosluk ile iletişime geçebilirsiniz tercüman prosedürü ile ilgili veya zaten yardımcı olma niyetinde olan konsolosluk görevlileri ile mülakatta sorulması muhtemel temel soruları ezberleyerek mülakatınızı gerçekleştirebilirsiniz. Yeterli İngilizce sadece mülakatta değil, ABD'de yaşamda da çok ihtiyacınız olacak. Bol şans

• @rezanclz kardeşim yolun açık olsun, en basit şekilde halledersin umarım

• ⭐⭐⭐⭐

@cemal1153 rica ederim, çok sorun yaşayacağınızı sanmıyorum bu konudan aşırı telaş yapmanıza gerek yok

• Selamlar herkese Ekim ayı itibariyle Japonya Türk vatandaşlarına vize zorunlu olacağına dair bir haber okudum doğruluğu var acaba.

• Mükemmel haber, hayırlı olsun. Hong Kong'mu size Muscat'ta randevunuz var diye bildirdi? 🙂
    Muscat beni şaşırttı, çok önyargılıyım oraya. Halen de temkinle yaklaşıyorum desem yalan olmaz:)
    Ama bu, çok iyi bir haber olduğunu değiştirmiyor. Tekrardan hayırlı olsun:)

Sizin tecrübeniz çok önemli hale geldi. Sonrası için hem yakın yani düşük bütçeli, hem kolay vizeli, Viyana'ya alternatif bir yer olabilir...

@Ben-Batur, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba,

Sürecin başında ben dosyamı KCC ile Umman/Muscat'a taşımıştım. Konsolosluk maillere dönmediği ve geçen sene yaşanan olaylardan dolayı Muscat'tan mülakat alamayacağımı düşünüp dosyamı konsolosluk aracılığıyla Hong Kong'a taşımaya çalışıyordum. Hong Kong konsolosluğu çok ilgilendi ve maillere hızlıca dönüş yaptılar, en son ''Hangi tarihlerde Hong Kong'ta olacaksınız?'' diye sormuşlardı. 2 aylık bi periyodun yeterli olacağını düşünüp Ekim'in başından Kasım'ın sonuna kadar orada olacağımı söyledim ama bu sabah Hong Kong konsolosluğundan gelen mail ile 5 Kasımda Muscat'ta mülakatımın planlanmış olduğunu öğrendim. DS260 sayfasından kontrol ettim KCC olan yer Muscat olarak değişmiş.

Muscat konusu böyle buradan haber bekleyenler için güzel bi gelişme en azından. 🙂

@kayayca @fahriakc @ahmetgul2536 @cttl @16bilgin @kelebek @olowen

• Kasım ayı için @Ben-Batur forumdaşımız dışında mülakat tarihi maili alan yada büyükelçiliklerden öğrenebilen var mı? Bu arada tebrikler @Ben-Batur gelişmeleri bekliyoruz. Kolay gelsin

• @mehmetdmn25 medya da bu iddaanın yalanlandığını okudum.

• @mehmetdmn25, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar herkese Ekim ayı itibariyle Japonya Türk vatandaşlarına vize zorunlu olacağına dair bir haber okudum doğruluğu var acaba.

Japonya konsolosluğu bu haberi yalandı, vizesiz gidiliyor yani 🙂

• @cttl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Mükemmel haber, hayırlı olsun. Hong Kong'mu size Muscat'ta randevunuz var diye bildirdi? 🙂
    Muscat beni şaşırttı, çok önyargılıyım oraya. Halen de temkinle yaklaşıyorum desem yalan olmaz:)
    Ama bu, çok iyi bir haber olduğunu değiştirmiyor. Tekrardan hayırlı olsun:)

Sizin tecrübeniz çok önemli hale geldi. Sonrası için hem yakın yani düşük bütçeli, hem kolay vizeli, Viyana'ya alternatif bir yer olabilir...

@Ben-Batur, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba,

Sürecin başında ben dosyamı KCC ile Umman/Muscat'a taşımıştım. Konsolosluk maillere dönmediği ve geçen sene yaşanan olaylardan dolayı Muscat'tan mülakat alamayacağımı düşünüp dosyamı konsolosluk aracılığıyla Hong Kong'a taşımaya çalışıyordum. Hong Kong konsolosluğu çok ilgilendi ve maillere hızlıca dönüş yaptılar, en son ''Hangi tarihlerde Hong Kong'ta olacaksınız?'' diye sormuşlardı. 2 aylık bi periyodun yeterli olacağını düşünüp Ekim'in başından Kasım'ın sonuna kadar orada olacağımı söyledim ama bu sabah Hong Kong konsolosluğundan gelen mail ile 5 Kasımda Muscat'ta mülakatımın planlanmış olduğunu öğrendim. DS260 sayfasından kontrol ettim KCC olan yer Muscat olarak değişmiş.

Muscat konusu böyle buradan haber bekleyenler için güzel bi gelişme en azından. 🙂

@kayayca @fahriakc @ahmetgul2536 @cttl @16bilgin @kelebek @olowen

Abi gerçekten öyle oldu ya, mülakata Muscat'ta girecek olsam bile Hong Kong konsolosluğunun bu hareketlerini unutmayacağım asla 😃

• Muscat a gitmek diğer Asya ülkelerindan kat be kat daha ucuz. Kişi başı 8-9.000 TL lere gidip geri gelinebiliyor. Hele ki birden fazla kişi olarak mülakatlara girecek kişiler için çok fark olşturur. @Ben-Batur rehberliğinde Türk vatandaşları için daha etkili bir yer olabilir. Gelişmeleri bekliyorum.

• ⭐⭐⭐

@minnesota

DV2023 dosya taşıyanların deneyimlerinde aktardığı üzere, Muscat'ta ki sağlık kuruluşunun mülakattan 15 gün öncesine randevu vermesi nedeniyle (bir değişiklik olmaz ise) sağlık kontrolü tarihi ile mülakat tarihi arasındaki sürede Muscat'ta konaklama & yaşam giderlerini veya Türkiye - Umman arasında uçak ile iki defa git gel yapılmasından doğacak ulaşım maliyetini de düşünmek gerekir.

• Ds-160 forumu açtırmak için Viyanaya mail attık biraz önce cevap geldi. “ your case file will be transferred to us on 01 October, before then we cannot do anything.
    Once your case file has been received, we will unlock your and your spouse's DS-260 forms and will notify you.” burdan anladığım 2nl mailleride 1 ekimden sonra gelecek sanırım

• @ATS16 Hong-Kong, Bangkok, Kuala Lumpur vs ile Muscat uçak biletleri arasında en az 5 kat fark var. Muscat her durumda daha ucuza gelir.

• ⭐⭐⭐

@minnesota seyahat tarihine göre değişir tabii ki ve söylediğiniz Uzakdoğu - Asya ülkeleri ile Arap denizi kenarındaki Umman arasında bilet fiyat farkı hususunda mutabıkız. 5 kat olmasa da 2,5 - 3 kat pahalı olduğunu kabul ediyorum.

Vurgulamak istediğim konu en güncel DV2024 talihlisi @zge'nin deneyimine istinaden HNK'da girdiği sağlık kontrolü tarihi 05.08.24 Pazartesi, vize mülakatı & onayı 09.08.24 Cuma, pasaport teslim alma ve ülkeye dönüş 12.08.24 Pazartesi (toplam 8 veya 9 gece).

DV2023 talihlisi @Borankartl Muscat deneyiminde ise sağlık kontrolü tarihi 07.08.23 Pazartesi, 3 gece kaldıktan sonra İstanbul'a geri dönüş, 20.08.23 tarihinde vize mülakatı için Muscat'a tekrar gidiş, vize mülakatı & onayı 22.08.23 Salı, pasaport teslim alma ve ülkeye dönüş 28.08.23 Pazartesi (vize ücreti + toplam 11 veya 12 gece konaklama + 2 uçak bileti).

Bu yolda yapılan masraflar bir şekilde sineye çekilmesi gerek tabii ki ancak dosya taşıyan talihlilerin farkında olması için özetlemek istedim. Bol şans

• @ATS16 Ben bunu düşünerek hong konga taşıdım. Forumda okuduğum mülakat tecrübelerine göre aday lehine sürecin en olumlu ilerlediği konsolosluklardan birisi de hong kong gibi geliyor. Özellikle doktorların anlayışlı olması tercüme edilmiş antikor testlerini kabul etmesi vs.

• ⭐⭐

Herkese selamlar,

Bugun Dr. Nicolson & Associates'te gerceklesen saglik muayenesi hakkinda yasadigim deneyimimi paylasacagim. Nexxus Building ile Bank of China nin arasinda kalan Wing on House binasina giris yapiyoruz. Giris yaptiktan sonra danismani gecer gecmez asansorler bulunmakta. Buradaki asasonler her kat icin farkli farkli ayarlanmis. Bizim gidecegimiz 14ncu kat en sonda 2 asansor bulunuyor. Bunlardan biriyle 14ncu kata cikiyoruz. Kata gelir gelmez sol tarafta sira numarasini alacagimiz bir cihaz var. Buradan Medical Examination i secip numaramizi aliyoruz. Sonrasinda "Turuncu Bolge" dedikleri alana geciyoruz. Numaramiz yandiktan sonra ilgili hemsirenin yanina gidiyoruz ve bazi evraklari dolduruyoruz. (Bu evraklarin bazilarini Turkceye cevirmisler) Sonrasinda da evraklari teslim etmeye basliyoruz.

====Verdigim evraklar====

1.) Guncel Pasaport
    2.) Pasaport fotokopisi (Pasaport fotokopisine 1. Applicant's name,2. Contact no,3. Email,4. Home address,5. Intended US address bilgileri yazmamizi istiyorlar buraya gelmeden once ben orada yazarim diye yazmamistim. Evraklari teslim alan hemsire ters tarafindan kalkmis olacak ki yazmadigim icin baya bir sinirlendi. Sonrasinda fotokopinin uzerine bir kagit yapistirirak bu bilgileri dolduruyoruz.)
    3.) Fotograf (5 adet 1x1,5 inç Fotoğraf) (Burada ayri bir parantez acmak istiyorum. Turkiyedeyken cektirdigim fotografcinin gazabina ugradim. Kendisine 1x1.5 olacak sekilde yapmasini istedim fakat o amerika vize standartina gore ayarlamis. Hemsire cok problem etmeden, muayene bitince Wing On House'in karsisinda bulunan Man Yee Building 2nci katinda Fotomax adinda bir fotografci mevcut buradan cektirip getirdim.8'li foto 160 HKD)
    4.) Mülakat mektubu (KCC gelen maillerin ciktisi)
    5.) Covid aşı kartı (enabiz) ve Hong Kongda oldugum asinin yapildigina dair belge
    6.) Antikor sonuçları (enabiz) ve Aile hekiminden aldigim asi karti (Asi kartinin ve Antikor sonuclarinin turkce olmasi nedeniyle burada da baya bir sinirlendi kendisi. Bana mulakatim onaylandigini gonderdigi mailden butun evraklarin ingilizce olmasi gerektigi vs. anlatti bende ona asi kartinda aslinda ingilizce isimlerininde yazdigini soyleyince, kendisi turkce olanlarin cevirisine bakip ingilizce isimlerini yazdi. Buraya gelecek olan arkadaslarin bu belgeleride cevirip getirmesi daha saglikli olacaktir.)

Evrak islemleri tamamlaninca tekrardan turuncu olan bolgede beklemeye basliyorsunuz. Farkli bir hemsire gelip sizi bir odaya goturup, ustunuzu degistirmeniz icin mavi bir onluk ve bornoz-hirkamsi benzeri bir kiyafet veriyor. Tshirt veya gomleginizi cikartip, mavi onlugu giymenizi sonrasinda da bornozu giymenizi istiyor. Sonrasinda yapilan islemler sirasiyla;

1.) Boy-Kilo olcumu
    2.) Goz Muayenesi (Gozluk kullanan biri olarak, gitmeden once muayene olup doktordan sonuclari ingilizce olarak almistim. Fakat hic istemediler bile. Yapilan islemde, yemek kasigina benzer bir alet veriyor ve sirasiyla gozlerine koyup karsi ekranda yazan rakamlari okumanizi istiyor.)
    3.) Odadan cikmadan tansiyonunuzu olcuyor.
    4.) Kan aliyorlar.
    5.) Gogus filmi icin kiyafetlerinizi degistirdiginiz alan bekleme yeri var oraya geciyorsunuz. Sonrasinda doktor sizi cagiriyor. Cok fazla Turkiyeden muayeneye gelen olmus ki sol tarafta derin nefes alin ve tutun yazan bir metin vardi. Standart rontgen derin nefes al ver sonrada doktor filmi cekiyor ve odadan ayriliyorsunuz ve tekrardan kiyafetlerimizi degistirdigimiz yerdeki bekleme alanina geliyoruz.
    6.) Doktor gorusmesi (Buradaki islemler benim neznimde biraz uzun surdu. Son dakika'da aklima gelen ve buradayken cevirisini yaptirdigim Epikiriz raporunu,son girdigim pulmoner bt anjiyo'nun raporunu ve kullandigim ilac raporunun tercumelerini verdim. burada biraz sohbet ettik. sonrasinda ne is yapiyorsun, daha once ameliyat oldunmu,alkol,sigara kullaniyormusun,psikiyatrik gecmisin,tuberkuloz gecmisin varmi gibi bir duzine soru sordu. Sonrasinda orada bulunan sedyeye uzanmami istedi ve bazi testler yapti. Sonrasinda cektirdigim rontgeni gostererek bir sorun olmadigi soyleyerek gorusmeyi sonlandirdik.) sonrasinda ustumuzu degistirip, turuncu bolgeye geciyoruz.
    7.) Asi (Farkli bir hemsire gelerek sizi asi odasina yonlendiriyor. Antikor testinizde sonuca gore asilari oluyorsunuz. Buradaki hemsirenin eli o kadar hafif ve hizliydiki hirbir sey anlamadan 2 asiyi(Polio ve TD veya TDAP - burayi tam hatirlamiyorum hangisini yaptigini ama bu ikisinden birisi) biranda yapiverdi.) Polio nun ilk dozunu yaptigi iletti. 2nci dozu 1 ay sonra ve 3ncu dozuda 6 ay sonra yapmami soyledi. Diger asi icinse, 6 ay sonra diger dozu yapmamis soyledi.

Asilarida olduktan sonra tekrardan turuncu alana gecip bekliyoruz. Sonrasinda odeme icin cagiriyorlar. Onceki deneyimleri gozeterek 3500 HKD ile gitmistim fakat 4940 HKD bir fatura gelince tekrardan para bozdurmam gerekti. Yuruyerek 5 dk mesafede olan bir exchange ofis buldum oradan para bozdurup odemeyi yaptim. Sonrasinda whatsapp numarami alarak oradan haber vereceklerini ilettiler. Bu sekilde saglik muayenemi tamamlamis oldu. Butun ayrintilarini yazmaya calistim. Umarim faydali olur.

===Adres bilgileri===

Dr. Nicolson & Associates = 14/F, Wing On House, 71 Des Voeux Rd Central, Central
    Fotomax = Central, Des Voeux Rd Central, 68號萬宜大廈商場 L2層212號舖
    小女孩找換店 = Central, Des Voeux Rd Central, 156號 地下A鋪 General Commercial Building

• @Emre-Kurtulmuş abi bir haftadır uyuyamıyorum doğru dürüst rahatladım sayenizde çok çok teşekkür ederim

• Referenced by  serel serel 
  • Referenced by  ATS16 ATS16 

• @Ben-Batur vizenin gecerliliği için 30 gün içinde giriş çıkış isteniyormuş bilginiz varmı ? tek girişde işlemler bitmeyecek gibi duruyor sanki.

Benzer Başlıklar

• 1356
  • 173
  • 73
  • 77
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

54.5k
Users

4.8k
Topics

483.0k

| | | |