DV2026 Green Card çekiliş başvuru tarihleri 2 Ekim - 5 Kasım 2024 olarak açıklandı. Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu için buraya tıklayın.
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @onuru ne kadar güzel ve ayrıntılı yazmışsınız.Çok teşekkür ederiz.Heyecanınız çok normal,bizde zamanımız gelince aynı heyecanı yaşayacağız muhtemelen.Listenizi ayrıntılı inceledim,eksik görünmüyor.Dualarımız sizinle.Amerika’da mutlu günler sizi bekliyor.Hong Kong da herşey rahat geçecek merak etmeyin.İyi yolculuklar ve bol şanslar🙋♀

• @DenizMaths merhabalar, guzel dilekleriniz icin cok tesekkurler. Umarim sizde bu heyecani en kisa surede yasarsiniz. Kasasiz belasiz vizenizi almaniz dilegiyle.

• ⭐⭐

@EzgiLera @onuru
    3, 12 ve 13 nolu belgeleri oğlum da götürmüştü ama görmek istemediler. 2023'de bizden önce Hong Kong'a gidip mülakata girenlerin bazılarından istenmiş sanırım herkesten istemiyorlar, bize öyle söylendi biz de götürmüştük. Ne olur ne olmaz Hong Kong'ta mülakata girecek olan herkes bunları da yanında bulundursun. Eksik evrak yüzünden bir aksilik olmasın. Fazla mal göz çıkarmaz😉
    Kolay gelsin, sevgiler.

• @Alp-BABUR Frankfurt konsolosluğu oturum yada çalışma izni arıyor mu.
    Benimde numaram 28binlerde . Almanya'ya dosyamı taşımak istiyoruz. Siz dosyamı tasidiniz?

• Arkadaşlar selam,

Ben daha önce böbrekten taş aldırdım ve sonrasında da safra kesemi aldılar. Bunların da raporunu almamam gerek var mı? Oradaki muayenede bunlar ortaya çıkar mı? Gösterdiğimiz zaman bizim için eksi bir durum olur mu?

Bir de taşıdığımız için numarayı neye göre çağırıyorlar? EU'dan katıldığımız için EU'da current olduğu zaman mı diğer taşıdığımız uzak doğudaki konsolosluk bizi çağırıyor? Yoksa ASyanın numarasına göre mi?

Kafam biraz çorba oldu 🙂
    Teşekkürler.

• @blueboy21 Raporları epikrizleri yanınıza alınız..Numaranız hangi bölgeye bağlıysa o bölgenin current rakamlarını takip edeceksiniz..Bedenen dünyanın neresinde olduğunuz veya dosyanın hangi konsoloslukta olduğu bu durumu değiştirmez 😉

• Nerhaba değerli forum üyeleri ds-260 formu başvuru onay sayfası asıl talihlinin olması yeterli mi?

• @onuru Lise transkripte gerek var mı? Onu nasıl temin ettiniz?

• @cemal1153 Comfirmation page te sol alttaki barkod ve case numarası asıl talihli ve aile bireyleri için aynı olsa da sağ alttaki barkod ve altındaki numara farklıdır..Dolayısıyla herbirey için farklı evrak işlemi görebilir, ben risk almam, üşenmem 3 kişilik aile için 2 tane daha çıktı alıveririm tabur muyum tümen miyim?..😂😂

• @ogo merhabalar, okudugum liseden temin etmistim. onceki deneyimlerde bazi forum uyelerinden isteyip bazilarindan istemedigi icin, her ihtimale karsi aldim ve cevirisini yaptirdim.

• @onuru benim ve eşimin okuduğu liseler kapandı🥲Umarım lise transkriptleri istenmez.Bu okulların kapandığına dair bir yazı yine de temin edip yanımızda götürelim bence.Her sene herşey değişiyor.Temkinli olmak lazım,çok uzak noktalara gidiyoruz.Ayrıca herhangi bir eksik evrağı temin konusunda,eşimin avukat olan kardeşine vekalet vermeyi bile düşünüyoruz

• Arkadaşlar selamlar, geçtiğimiz aylarda daha bu FAM yasası durumu duyurusu yapılmadan hemen önce viyanaya bir mail atmıştım. DV25 kazanı olduğumu ve viyanada girmek istediğimi belirttim ek olarak ingilizce yeterliliğimin olmadığını ve türkçe olarak girip giremeyeceğimi ilettim şimdi cevap geldi bana viyana konsolosluğundan.
    Dear Evren,
    we will accept your DV case transfer request.
    Please send us your DV number and full name.
    Our staff speaks Turkish, no need for a translator.

Sizce ne yapmam lazım ben shengen alamayacağımı düşünerek fam yoluyla Hong Kong dosyamı taşıtmıştım.

Edit: 11 Temmuzda mail attım ve bugüne kadar bana dönmediler hiç bir şekilde bugün dönüş oldu.

• @DenizMaths merhabalar, yanlis hatirlamiyorsam il ve ilce egitim mudurlugunde de temin edilebiliyordu. Isterseniz bir arayip sorabilirsiniz. Umarim sorunsuz bir sekilde temin edebilirsiniz.

• @evrentnrkl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar selamlar, geçtiğimiz aylarda daha bu FAM yasası durumu duyurusu yapılmadan hemen önce viyanaya bir mail atmıştım. DV25 kazanı olduğumu ve viyanada girmek istediğimi belirttim ek olarak ingilizce yeterliliğimin olmadığını ve türkçe olarak girip giremeyeceğimi ilettim şimdi cevap geldi bana viyana konsolosluğundan.
    Dear Evren,

Sizce ne yapmam lazım ben shengen alamayacağımı düşünerek fam yoluyla Hong Kong dosyamı taşıtmıştım.

Edit: 11 Temmuzda mail attım ve bugüne kadar bana dönmediler hiç bir şekilde bugün dönüş oldu.

Merhaba,

Eğer Hong Kong’da mülakata girmek istemeniz kesin ise ki siz de Shengen sorunundan bahsetmişsiniz; çok kısa bir mesaj ile teşekkür edip, dosyanızı başka ülkeye taşıdığınızı belirtiniz ki başka transfer taleplerine yer açılsın. CN’nizi yazmadan yollarsanız cevabınızı yanlışlıkla transfer yapma ihtimalleri de ortadan kalkar.

Sürecinizde bol şanslar.

• @evrentnrkl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar selamlar, geçtiğimiz aylarda daha bu FAM yasası durumu duyurusu yapılmadan hemen önce viyanaya bir mail atmıştım. DV25 kazanı olduğumu ve viyanada girmek istediğimi belirttim ek olarak ingilizce yeterliliğimin olmadığını ve türkçe olarak girip giremeyeceğimi ilettim şimdi cevap geldi bana viyana konsolosluğundan.
    Dear Evren,

Ben de sizin gibi Haziran ayı başlarında KCC yle dosyamı taşımadan önce Viyana ya mail atmıştım
    Bugün bana da aynı şekilde dosya transferimi kabul ettiklerine dair mail attılar bende Kcc ile transfer ettiğimi ve current olmayı bekledigimi onlarında dosyamı kabul etmelerinin beni çok mutlu ettiğini ve teşekkürlerimi ileten bir cevap yazdım

• Herkese öncelikle selamlar, bilgisi olan birisi yanıtlayabilir mi 2NL lerin gecikmesi normal mi ve tahmini ne zaman bize ulaşır?

• @evrentnrkl Türkçe mülakatın olması çok güzel olacak.

• @evrentnrkl
    Selamlar, mümkünse, uygun randevu bulabilirseniz, Schengen için şansınızı denedikten sonra cevap verebilirsiniz. Eğer olumlu sonuç alırsanız, sürecinizi HNK’a kıyasla daha az masraflı bir şekilde tamamlamış olursunuz.

• Ufak bir güncelleme daha yapacağım. Aynı gün 2. Tekrar maili atmıştım onada cevap verdiler şimdi mail içeriğini sizlere yazıyorum en azından bilgilendirme olmuş olur diğer arkadaşlarım için.

Dear Evren,
    Thank you for your email.
    We will accept your DV case to be processed at the U.S. Consulate in Vienna and KCC will transfer your case to our office.
    Once your case is ready for the interview, we will contact you again with further information.
    Please note that you are responsible for obtaining a Schengen visa for Austria. Our office is not able to assist you with this process.
    We cannot expedite any DV cases to be processed faster and we cannot schedule an earlier appointment.
    You must be prepared to remain in Austria throughout the processing of your visa application.
    KCC is responsible for appointment scheduling. Any inquiries must be done with KCC regarding your appointment.
    The COVID vaccination must be within the last 12 months. You may get a COVID vaccination at our doctor's office when taking the medical exam, cost is 15 Euro.
    For further information regarding vaccinations, please contact our Panel Physician’s office at: https://visa.medau.at/en/

• @evrentnrkl Gerekli yerleri sildikten sonra nasıl bir email attıgınızı bizimle paylaşabilir misiniz ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

66

46.8k
Users

4.6k
Topics

458.4k

| | | |