DV2026 Green Card çekiliş başvuru tarihleri 2 Ekim - 5 Kasım 2024 olarak açıklandı. Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu için buraya tıklayın.
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐⭐

@dogukan-altn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Ezgi hanım merhaba emin olmak için soruyorum bekarım ailemle yaşıyorum ds 260 formunu annem babam ya da kardeşlerim için ayrı ayrı doldurmadım çünkü sadece ben alacağım green cardı bir sorun olmaz herhalde değil mi ?

Asıl talihlinin kim olduğuna bağlı. Asıl talihlinin eşi ve 21 yaş altı bekar çocukları GC alabilir. Asıl talihli GC almaz ise kimse alamaz. Asıl talihli ebeveynlerinizden biri değilse, sizseniz, zaten isteler de GC alamazlar. Ama asıl talihli ebeveynlerinizden biri ise, o GC almadan siz alamazsınız.

• ⭐⭐⭐

@cagrii siz vatandaş olduktan sonra onlar için başvuru yapabilirsiniz. Kardeşleriniz için süreç 13-15 yıla yakın bir şey sürüyor, anne baba içinse bir kaç sene

• Green card için konsolosluklar listesine baktığımda Kanada için sadece vancouverı görüntülüyorum.
    Toronto konsolosluğu görüşmelere bakmıyor mu ?

• Tecrübeli arkadaşlarıma nispeten değişik bir sorum olacak, search ettim ancak net bilgiye erişemedim, benim (asıl talihlinin eşi olarak) sağ serçe parmağım küçüklükte geçirdiğim bir kaza sebebiyle yok, toplamda 9 parmaklıyım yani 🙂 Pasaport için parmak izi verdiğimde sistemde bunu zaten görmüşlerdi ve diğer parmaklardan iz alarak devam ettiler. Mülakata gitmeden bu konula ilgili bir şey yapmalı mıyım ?

• @okiti merhaba yeniden parmak bulamayacağınıza göre mevcut parmaklarla devam.

• Merhaba, dosyamı Viyana'ya tasimis bulunmaktayım. KCC'den gelen maile gore "Your interview location is Vienna and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post." yazmakta

• Ilk sorum, Entrant Status Check (ESC)'e nereden goruntuleyebilirim? Bu konu hakkında daha once yazıldıysa affola, yakin zamanda bu konu uzerine yazilmis bir konu okumamistim veya benim gözümden kamis olabilir.

• Ikinci sorum ise KCC'den gelen mail sonrası KCC'ye geridonus yaparak mülakat yerimi verify etmem mi gerekiyor?

Şimdiden teşekkürler 🧚🏼

• ⭐⭐

@bahar_aydin

1.soru: Entrant Status Check (ESC) DV2025 kazananı öğrendiğiniz sayfa anlamına geliyor, bu link'ten erişim mevcut. Dosyanız Viyana'ya taşınmış olsa bile DS260 doldurduğunuz sayfanın en üstünde "YOUR CASE IS CURRENTLY AT" kısmında KCC gözükür ancak sizin sıra numaranıza mülakat dağıtılırsa sizin mülakat yeriniz - tarihi ve saati Entrant Status Check (ESC) girerek kazandığınızı öğrendiğiniz mülakat mektubu güncellenerek altında çıkacak.

2.soru: KCC'den gelen mail sonrası KCC'ye geri donus yaparak mülakat yerinizi verify etmeniz gerekmiyor.

Bol şans 🍀

• @ATS16 Cok tesekkur ederim, ESC'den baktigima gore mülakat yerim hala Ankara olarak gorunuyor 😞 Bunun sebebini biliyor musunuz? Sistem, birkaç gun sonra mi güncelleniyor?

• Öncelikle herkese iyi forumlar, 2NL maillerinin bu kadar gecikmesi normal mi? KCC'ye attığım mail sonucu 9 Ekim'de mülakatımın olduğunu biliyorum ve mülakat tarihinden yaklaşık 1-2 hafta öncesinden sağlık raporu alma planım var. Şimdiden sağlık raporu için randevu, uçak bileti, kalacak yer ve kişisel durumum gibi şeyleri ayarlamam gerekiyor. 2NL maili gelmeden alamıyorum randevu çünkü Unganların sitesinde randevu alırken mülakat saatimizi de soruyor, bende haliyle bilmediğim için bu bilgiyi giremiyorum. Sizce ne yapmak lazım, beklemekten başka çare yok gibi.

• Merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacak bir arkadaşım TV 2025’e kazandı sıra numarası da bayağı ufak 2000’lerde cast number biliyor fakat çekilişe katıldığımızdaki numarasını kaybetmiş mail adresine ulaşabiliyor sadece süreç nasıl ilerler yardımcı olsun sevinirim ne Yapmamız gerekiyor

• ⭐⭐

@bahar_aydin dosyanızı taşıdığınız konsolosluktan mülakat bildirimi alacağınız tarihe kadar (KCC’den bildirim alacaksınız) Ankara gözükmeye devam edecek sayfada. Her bülten açıklanmasına veya mülakat dağıtımı yapıldığına dair forumdan bilgi almanıza müteakip aynı sayfadan kontrol ederek takip etmeniz gerekiyor

• @ATS16 verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

• KCC’ye mülakatımın 8 ekimde olduğunu Viyana konsolosluğunun da bu bilgiyi verdiğini fakat dosyamın halen KCC de olduğunu dosyamın durumunu öğrenmek istediğime dair mail attım gelen cevap yine hazır maillerden oldu. Mülakatımın 8 ekimde Viyanada olduğunu 7-10 gün içinde 2NL maili alacağımızı yazmışlar. Bu aşamadan sonra 2NL mailleri için beklemekten başka alternatif kalmadı gibi

• @mrt01 YouTubeda Simon adında bir Amerikalı bu dv işleri ile ilgili videolar yapıyor geciktiğinden bahsetmişti

• Referenced by  Flight101 Flight101 
  • ⭐⭐

@16bilgin verify entrant (To retrieve a confirmation number, the primary entrant information must be verified) kısmından confirmation number’ını kendi email adresine gönderebilir arkadaşınız

https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckConfirmation.aspx

• Selamlar dosyayı bulgaristan sofyaya taşımak için(vatandaşlığım olduğu için) kccye mail atmıştım aşağıdaki gibi bir yanıt aldım. Fiziksel olarak bulunacağım yer isteniyor benim bulgaristandaki kaldığım yerle sofya arasında yaklaşık 4 saatlik bir yol var bu şekilde günübirlik gitmeyi ya da hotelde kalmayı düşünüyordum. Ne yapabilirim bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Thank you for your inquiry.

Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview. Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.

If your interview has already been scheduled, you must contact the U.S. embassy or consulate to request a transfer of your case. The U.S. embassy or consulate will determine if it accepts your case for transfer.

• @ATS16
    Çok teşekkür ediyorum 🙏

• Herkese selam, iyi akşamlar. Forumda bakmama rağmen içime sinmeyen dosya taşıma için mail konusunu sizlere sormak istedim. Güncel mail örneğini atma şansınız var mıdır ? Ayrıca mail başlığı için ne yazmam gerekiyor ? Şimdiden teşekkürler

• @bahar_aydin hayırlı olsun

• @mrt01
    Merhaba. 2024lerde 7-10 gün kala mail gelenler olmuştu diye hatırlıyorum.
    Sizlerin de bir problem yaşamayacağınıza inanıyorum. Molnar muhtemelen dv24'ün son haftası rahat olacaktır. Sizler abd'ye yerleşip süreci unutmaya başlamışken biz randevu bekleyeceğiz muhtemelen 🙂 Müdahil olamadığınız bir durum için endişelenmeyin keyfini çıkarın derim 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

69

46.8k
Users

4.6k
Topics

458.4k

| | | |