Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
-
Arkadaşlar HK'daki Dr. Nicolson'a sorduğumda yetişkinler için olan Tdap+IPV(Polio) karma aşılarından "ADACEL POLIO" ve "BOOSTRIX POLIO" marka aşıları yaptırmam gerektiğini, ancak TETRAXIM (DTaP+IPV) aşısının çocuklar için olduğundan bunu yaptırmamam gerektiğini söylemişti, geçmiş mesajlarımda yazmıştım.
Onlarca eczane gezmiş ve ne "ADACEL POLIO" ne de "BOOSTRIX POLIO" isimli ilacı bulamamış birisi olarak, en son BOOSTRIX POLIO isimli ilacın dağıtım şirketini aradım ancak sağlık çalışanı olmadığım için bilgi vermediler. Sonra eczacıma arattım ve sipariş ettirdim. Eğer yetişkinler için Tdap+IPV Polio karma aşısı arayıp da bulamayanlar var ise İstanbul Acıbadem Gamze Eczanesini bir arasınlar. İsteyenlerle özelden telefon numarasını paylaşabilirim. Ya da kendi eczacınıza (özellikle tanıdığınız bir eczası falan varsa) GSK Pro ilaç dağıtım şirketini aratıp Boostrix Polio aşısını sipariş verdirebilirsiniz. (Aslında tüm forum ahalisi gelecek yıllarda aşıları temin edebilecekleri bir eczacı belirleyebilirler, bu tarz piyasada bulması zor olan aşıların da siparişi verilebilir bu sayede, aramızda eczacı/yakını olan varsa.)
Dipnot: Ben aşının gelmesini beklemek istemediğim için yalnızca Boostrix isimli Tdap aşısını oldum, Polio'yu Dr. Nicolson'da vurunacağım.
-
@siraç Biz de sizin gibi değerli insanlarla tanıştığımız için çok mutluyuz ☺️ Umarız bi an önce büyük evladınız da aranıza katılır 🙏 Tabii ki oraya gelirsek haberdar edeceğiz , yeni kıtada görüşmek üzere ☺️
-
@gucarslan Tesekkurler. Evet, her yilin kendi dinamikleri var bu bir gercek. Ancak su da bir gercek ki ozellikle konsolosluk kapasitesi hakkinda cikarimda bulunabilmek icin baska yillarla kiyaslama yapmaktan daha iyi bir secenek yok aslinda. Konsolosluk performansi ve kapasitesini ayri tutuyorum. Performans soz konusu oldugunda islenen mulakatlara bakmak yapilabilecek en onemli sey; ama kapasite ve DOS'in bakis acisi soz konusu oldugunda yakin yillar birer proxy niteligi tasiyor. Ornegin, DOS 2024 Eylul'de cut-offu 30bin'den bir anda 50 bin'e cikardi. Bircok kisinin mulakat alamayacagini bile bile bunu yapti ki Agustos ayi itibariyle 15bin kusur vize basmisti. Demek ki kotaya ulasmak icin radikal aksiyonlar alabildigi de oluyor. Bunu 2024'e bakmasak anlamamiz mumkun degil.
Yillari birbirleriyle nasil kiyasladigimiz da onemli. X yilinda vize bulteni 15'binden 20 bin'e yukselmis demek ki bu yil da oyle olacak veya bu yil hizli ilerliyor Y yilinda da hizli ilerliyordu demek ki Eylul ayi 40bin olur gibi degerlendirmeler yanlis olur; ancak gectigimiz yillarda belli bir ayda kac case current olmus, current olan kac case issued olmus vs gibi degerlendirmeler ongorulebilir paramtereler dogrultusunda tahminde bulunmamiza yardimci olur. Gunun sonunda Trump tum konsolosluklari kapatirsa herkes ortada kalir, o ayri mesele 🙂
Bir de sunu belirtmemde fayda var: Son gonderim dikkat cekti, evet. Ancak, bu postlari tamamen kendim icin yapiyorum. Case numberim yuksek. Elimde olmayan bir surecten geciyorum. Yazip cizmek, hesap kitap yapmak sahte bir kontrol hissi veriyor bana. Bunu bir sonraki gonderimin basina yazacagim, insanlar ona gore davransin.
-
-
@selens1907 evrak talebi süreci kaldırılalı 3 yıl oldu.
sadece mülakat maili beklemelisiniz. -
@dkerim bilgim yok. ama genel olarak tum yaptirdiginiz asilarin bilgi evragini covid sertifikasyonunu goturun.
-
Viyana’da sağlık muayenesine hangi tarihte girmiştiniz, tam olarak gün/ay/2024? Mülakat sonrası pasaportunuz ile birlikte teslim aldığınız sarı zarfiniz olmaksızın göçmenlik sürecinizi tamamlayamazsiniz.
-
@gucarslan ANK nın 17000 lere randevu vermeyeceğini düşünerek sorun olacağını sanmıyorum. Viyanadan olmadı Hk ya başka bir yere deneriz randevu gelmezse
-
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.x.com
x.com
x.com
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.x.com
x.com
x.com
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com
x.com
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under construction
Görüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Bu arada su videoda (
) 2NL'lerin hiçbir ülke vatandaşına daha gonderilmediginden bahsediyor. Adamın yaptıgı yorumlara gore KCC'nin bu sene 2NL gonderme konusunda sistemsel (teknik) bir hata olabileceğinden bahsediyor (tahmin) -
@seda80 merhaba. Biraz daha aşağıda diversity visa başlığına bakarsanız görebilirsiniz. “Documents showing that you have either a qualifying high school education OR …” Zaten konsolosluktan mail geldiğinde gerekli evrakları da size bildirecekler. Kolaylıklar.
-
@sevdemimi teşekkür ederim yanitiniz icin. Peki KCC'nin mailde, DS260 formunu gönderdikten sonra... diye baslamasinin sebebi nedir? DS260 formunu bu linkten [https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx] görüntülemek isterken yanlislikla formu acmam degil mi?
@EzgiLera Sizce adres vermeden tasima yapmak icin tekrar KCC'ye mail göndermek adına bir gun daha bekliyim mi yoksa current olma ihtimaline karsilik maile adres yazarak risk almiyim mi?
-
@MMT haklısın atlamışım, çok teşekkürler
-
@seda80, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera Ben Londrayı da düşünüyorum . Ama https://uk.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/ linkinde
DV için gerekli evrakları bulamıyorum, daha doğrusu sayfa açılmıyor. Ama anladığım kadarıyla her konsolosluk (VİYANA hariç, BANG KOK ve HONG KOK dahil olmak üzere) sayfasına sadece vatandaşlarına ve oturum sahiplerine göçmen vizesi vereceğini belirtmiş. 72** ler current olmasın diye dua ediyorum gerçekten bu ay. Bakalım, görelim kim oturum isteyecek kim istemeyecek.Londra oturum istiyor mülakatta. Arama çubuğunu kullanarak geçmiş mülakatlara bakabilirsiniz.
-
@seda80, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera CP yi de turistik vize ile yapabiliyor muyum? CP hakkında pek bir bilgi bulamadım sitede.
Amerikan turistik vize ile AoS yapabilirsiniz. CP Consular Process.
-
@EzgiLera benim oturumum var, tek sorun bu ekimde bitiyor. Yenilemeye başvurursam ingiltereyi terk edemem ve muhtemelen çıkacak ilk bültende current olacağım. Elimde de sadece süresi yeni dolmuş bir oturum kartı olur. Bu durumda nasıl yaklaşırlar olaya hiç bilmiyorum.
-
@seda80 cevaba ek olarak taşımak için atılan maillerin çoğunda oradan bir adres belirtilmemişse adres belirtilmesi şeklinde KCC den dönüş yapıldı. Zamanı olanlar 6-7 mail sonrasında adressiz taşıyabildiklerini yazmışlardı. Sizin bu sıralar current olma ihtimaliniz var o nedenle belirtilen örneğin içine bir adres belirtirseniz taşımanıza faydası olacaktır. Forumda üstadlar, adresin otel/aibnb vb olabileceğini söylemiş ve mümkünse belirttiğiniz adreste kalmaya çalışın şeklinde tavsiyede bulunmuştu. Gönlünüzce olmasını diliyorum.
-
@onurakbas evet kuzenim viyanada, onun adresini de eklerim maile. önemli olan schengen alabilmek
-
@EzgiLera CP hakkında çok şey bulamadım. Ama AOS 5-6 ay sürüyor en az girişle ve beklemekle beraber. O yüzden Konsolosluk görüşmesini her türlü tercih ederim. CP ne kadar sürüyor?
-
@sevdemimi Verilen adreste kalınması şart mı? Mesela 3-4 ay sonra otelde yer olmayabilir sonrada pasaportun geleceği adresi değiştirebilir miyiz?
-
@Mustafa-ELMACI hepsini aynı yazı yada video altında bulmanız zor mesela ehliyet alma durumu her eyalette farklıdır veya bankadan hesap açma durumu da her banka ve şubesi için bile farklıdır. Yapacağınız en iyi şey göçmen vize ile giriş yapan kişilerin deneyimlerini yazdığı konu başlığındaki deneyimleri okumak özellikle gitmeyi planladığınız eyaletle alakalı olan deneyimleri
-
@eym öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın ardından sorularınıza cevap alabilirsiniz
-
Belgrada nasil bir mail yaza bilirim ?
mulakat zamani onlarin ulkelerine giris yaptikta oturum izni veya baska dosya istemeyeceklerini
yardim edermisiniz? -
@seda80 diploma istememe imkanı yok çünkü bu sizin çekilişe katılmaya uygun olup olmadığınızı kanıtladığınız belgeniz
-
@Uzuzi ve @SEYMENOGLU cevaplarınız için teşekkürler. Ben KKC ye bu hususta mail atmıştım cevap alamayınca onlardan foruma dün sormuştum. Dün forumda bir arkadaşımızda ana CN taşındığında ona bağlı olanlarda taşınıyor diye cevaplamıştı. Az öncede KKC den mail aldım bu husus hakkında. KKC nin mailini aşağıya ekliyorum.
Thank you for your inquiry.
Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.
For additional information, please refer to the following websites:
Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state -
Selamlar , yeşil pasaportum mevcut avrupaya vizesiz gidebiliyorum bende viyana ya mı taşımalıyım? Ailem de benim dosyamda onların da mülakatta olması gerekiyor mu? Sanırım viyana oturumsuz başvuru kabul ediyor başka nereleri var acaba
-
yurtdışında mülakata girecek olanlar belgelerin ingilizcesi mütercim tercümana çevirtip noterden onaylı fotokopisini mi alıyorlar? Hiç yurtdışına evrak toplayan var mı?
-
@seda80 özenli bir niyet mektubunun avrupa için vizeye faydası olacaktır. Kolaylıklar dilerim.
-
@seda80 cp denilen işlem consular processing. Yani ankarada mülakata girmek bir CP, dosyanızı taşıtıp viyanada mülakata girmek bir CP. kısacası amerika dışındaki herhangi bir ülkenin amerikan konsolosluğunda vize mülakatına girmek CPdir

Benzer Başlıklar
114
51.0k
Users
4.8k
Topics
474.9k