Bir executive order'a bakar bu arada. İsterse tüm ülkeye tüm immigrant girşini durdurabilir. Covid zamanı yaptı bunu. Şimdi bizim gibi 20K+ olanlar için en büyük tehlike büyükelçiliklerin Trum etkisiyle bürokrasiyi arttırıp gecikmelere yolaçması olarak görüyorum.
-
@mehmetizmirli hocam neden herkes okuluna gidiyor ? e devler ten alınan kare kod lu mezuniyet belgesi de diploma yerine geçmiyor mu ?
-
@warmgrey Çok teşekkürler. İçten desteğiniz ve yardımlarınız için. Darısı orada görüşmemize olsun
-
Bir executive order'a bakar bu arada. İsterse tüm ülkeye tüm immigrant girşini durdurabilir. Covid zamanı yaptı bunu. Şimdi bizim gibi 20K+ olanlar için en büyük tehlike büyükelçiliklerin Trum etkisiyle bürokrasiyi arttırıp gecikmelere yolaçması olarak görüyorum.
-
-
@bahasever , Siz Artik Amerikadasiniz.
-
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
-
@Emre-Kurtulmuş Teşekkürler
-
@crazycells merhabalar tekrardan birşey sormayı unutmuşum meslekten katılcagım için hangi belge götürmem gerekiyor sgk hizmet dokumu barkodlu belge degıl mi ?
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@berkayy, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamlar.
Kimseye şuana kadar resmi mülakat mailinin ulaşamadığını anlıyorum excel den. Bu durum normal mi?Normal. Henüz ilk mülakata kadar epey bir vakit var. Mülakattan 1 hafta öncesinde 2NL alanlar da oldu. Eğer o zamana kadar 2NL gelmezse endişelenebiliriz.
-
@seda80, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@onuru Hongkok oturumsuz görüşme kabul ediyor mu? internet sayfasında "Immigrant visas to the United States are processed for citizens and residents of the Consulate General in Hong Kong & Macau."" yazıyor.
Önceki sorunuza da aynı şekilde cevap vermiştim. Evet konsoloslukların resmi açıklamaları bu şekilde ama daha önce oturumu olmayanları kabul etti ve mülakatta oturum sormadı. O yüzden önceki tecrübeler ve mülakatta istenen belgeler çok önemli.
-
@slngn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@marius selamlar dosya taşıma için bir şartı var mıydı acaba? Direkt bükreş konsolosluğuna dosya taşımak istiyoruz diye mail mi attınız?
İmza konusunda hali hazırda birkaç kez uyarıldığınızı görüyorum. Daha kaç uyarı görmeniz gerekiyor sürecinizi imzanıza taşımak için?
-
@Ugur-2 Selamlar...CN tektir içeriğindeki her kişi bu CN ye bağlıdır.. Dolayısıyla herkes taşınmış olur, ekstra bir işleme gerek yoktur ..
-
@emirhnbulut, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar 2025EU210XX dosya numaram, grafiklere baktığımda ağustos 27500 gösteriyordu, bu geçen seneden sarkan değil mi? 2025 kazananı olarak 2025'e sarkıyor bizim dosya onaylanması falan değil mi? ceac'tan Visa Status Check yapıyorum Invalid Immigrant Visa Case Number. diyor bununla ilgili bir hata falan mı yaptım acaba, kısa bir şekilde baştan sonra bilgilendirecek var mı? dosyayı doldurup yolladıktan sonra salmıştım unuttum gitmişti ciddi anlamda, şimdi tam olarak gerçekten yolu unuttum yani
Merhaba. Dosya numaranızı açık olarak değil, son 2 hanesini XX yaparak paylaşın lütfen.
Size o sistem 1 Ocak 2025te açılacak. O yüzden sizlik bir hata yok, sistemi o şekilde görmeniz normal.
Siz 2025 kazananı olduğunuz için 2025 bültenlerini takip edeceksiniz, 2024 değil. 2025 için güncel sayı şu an 6000.
-
@sevdemimi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Flight101 kaç güne açıklanır current olacağım
Muhtemelen önümüzdeki hafta açıklanır ama bu hafta sayılar belli olur. Bize hemen yayınlanmıyor.
-
@fahriakc Sizin numaraya göre konuşursak haklısınız...Ancak sizin numaranızda 2023 gibi bir yıl yaşanacak olursa dosyamın Ankara'da olmasını istemezdim...
-
@Elmar-Dunyamaliyev, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selam herkese ben 2023 te Kardagda calisiyordum ve ordan basvuru yapip kazandim,mayista ulkeme dondum.KCC beni otomatik olarak Belgrada tayin etti,simdi bilmek istiyorum Belgrad bana sorun cikarirmi
Sorularınıza cevap alabilmek için sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen. 2025 kazananı mısınız? Kazandığınız sayfada ülke olarak ne yazıyor?
-
@Flight101 Teşekkür ederim cevabınız için.
-
Arkadaşlar, mülakat yerimi Avustralya’da seçtim çünkü ikametgahım burada artık. Fakat DS-260’da şuanki adresim TR olaraktı fakat mülakatı Sidney seçmiştim. Teyitlemek için KCC’ye mail attım böyle bir cevap geldi. Tam anlayamadım ne demek istediğini. Açıklayabilir misiniz?
Thank you for your inquiry.
The place of application, i.e., location of interview, for noncitizens seeking an immigrant visa will normally be in the consular district with jurisdiction over their place of residence, with limited exceptions. -
@ugurbocegi merhaba. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Ben de sorun yaşayacağımı öğrenince başka bir yere taşıdım. Dediğiniz gibi sıkıntı çıkarıyormuş.
-
@Batuhan-Aksoy-0
Selamlar, maalesef bazı KCC çalışanları, devrik ve uzun cümleler içeren inquiry emaillerine, cevap olarak genel süreci anlatan taslakları copy-paste yapıyorlar. Kabaca üzerine çok düşünmeden sadece cevap vermek için cevap veriyorlar denilebilir. Siz mümkünse sorgunuzu, “Could you please let me know where my interview location is?” vb. gibi tek cümle ile basit bir şekilde sorarak, tekrar email göndermeyi deneyebilirsiniz. -
@rezanclz İnsanları cevaplarınızla tedirgin etmekten vazgeçin artık lütfen. Panik yapılıp sorulabilir, güncel fikir almak için sorulabilir, forumu yeni keşfetmiştir anlamaya çalışıyordur sorulabilir vs. Cevap vermeden geçin yada veriyorsanız da zorbalamak için çaba sarf etmeyin. Herkesin aklı, fikri var ve zaman geçtikçe formu okuyup araştırdıkça, üstadları dinledikçe bilgisi artıyor. Üstadlar yapmazken 2025 talihlisi kimsenin kimseye bunu yapması kabul edilir değil. Viyana'daki mülakatınızda başarılar.
@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@cemal1153 arama motoruna ”oturum sorulursa" ”oturum sorgulanirsa“ gibi anahtar kelimelerle aratma yaparsaniz bu sorunuza verilmis yüzlerce cevaba ulasirsiniz, sorulariniz cok spesitik degilse arama motoru ile bulabilirsiniz üstelik forumu hatri sayili süredir aktif kullaniyorsunuz bu sorunun önceden cokca soruldugunu görmemeniz cok zor daha gecen de ayni sekilde basit bir sey sormustunuz siz en iyisi bu basligi oturup bastan sona okuyun.
-
Merhabalar herkese, arama kısmında dosya taşıma diye arattım ama tamamen açıklayan bir ileti göremedim. Bakabileceğim bir yer var mı?
-
@EzgiLera CP yi de turistik vize ile yapabiliyor muyum? CP hakkında pek bir bilgi bulamadım sitede.
-
@eciskoec, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@rezanclz İnsanları cevaplarınızla tedirgin etmekten vazgeçin artık lütfen. Panik yapılıp sorulabilir, güncel fikir almak için sorulabilir, forumu yeni keşfetmiştir anlamaya çalışıyordur sorulabilir vs. Cevap vermeden geçin yada veriyorsanız da zorbalamak için çaba sarf etmeyin. Herkesin aklı, fikri var ve zaman geçtikçe formu okuyup araştırdıkça, üstadları dinledikçe bilgisi artıyor. Üstadlar yapmazken 2025 talihlisi kimsenin kimseye bunu yapması kabul edilir değil. Viyana'daki mülakatınızda başarılar.
@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@cemal1153 arama motoruna ”oturum sorulursa" ”oturum sorgulanirsa“ gibi anahtar kelimelerle aratma yaparsaniz bu sorunuza verilmis yüzlerce cevaba ulasirsiniz, sorulariniz cok spesitik degilse arama motoru ile bulabilirsiniz üstelik forumu hatri sayili süredir aktif kullaniyorsunuz bu sorunun önceden cokca soruldugunu görmemeniz cok zor daha gecen de ayni sekilde basit bir sey sormustunuz siz en iyisi bu basligi oturup bastan sona okuyun.
yazdigim ileti hicbir sekilde asagilayici ya da kiskirtici bir ifade icermiyor bu anlami cikartmak icin cabalamissiniz sanirim sadece merak ettigi konular spesifik degilse arama motorunu kullanarak cok daha hizli sekilde bulabileceginden bahsettim burda zorbalayici kiskirtici ya da tedirgin edecek ifadeyi nasil cikarttiniz anlamadim iletimi düzgün okumadiniz sanirim cünkü “hatri sayilir süredir forumu aktif olarak kullaniyorsunuz“ diye de belirtmisim orada profilime bakarsaniz yeni üye olan talihlilere her zaman yardimci oldugumu görebilirsiniz
-
@EzgiLera Ben Londrayı da düşünüyorum . Ama https://uk.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/ linkinde
DV için gerekli evrakları bulamıyorum, daha doğrusu sayfa açılmıyor. Ama anladığım kadarıyla her konsolosluk (VİYANA hariç, BANG KOK ve HONG KOK dahil olmak üzere) sayfasına sadece vatandaşlarına ve oturum sahiplerine göçmen vizesi vereceğini belirtmiş. 72** ler current olmasın diye dua ediyorum gerçekten bu ay. Bakalım, görelim kim oturum isteyecek kim istemeyecek. -
Merhaba Türkiye'de ya da ücretsiz bir şekilde Hong Kong'da Covid aşısı bulmaya çabalıyordum. Bunun için daha önce de yazdığım gibi önce Hong Kong'da bulunan ve aşı yapan hastanelerle iletişime geçtim. Hastanelerin nerdeyse tamamı beni https://booking.covidvaccine.gov.hk/ üzerinden aşı randevusu almaya yönlendirdi. Bu linkten ise randevu almaya çalışıldığında sizden Hong Kong kimliği, Hong Kong doğum belgesi, konsolosluk kimlik kartı gibi belgeler istediler ve bunlar olmadan ücretsiz aşkı programına dahil edilemeyeceğimizi söylediler. Dönüş yapan özel hastanelerden biri olan Virtus https://virtusmedical.com/covid19-vaccination-booking-non-hongkong-residents vatandaş olmayanlar için bu linke yönlendirdi. 2 tip aşı için fiyatlar linkte mevcut.
Bir diğer hastane de Onuru'nun da Hong Kong konsolosluk anlaşmalı hastaneleri tarafından yönlendirilmiş olduğu Gleneagles https://gleneagles.hk/facilities-services/covid-19-vaccination .Türkiye'de aşı bulmaya çalıştığımda ise tüm hastanelerden ellerinde aşı olmadığına dair dönüşler aldım. Ne zaman geleceği ile ilgili de bilgileri olmadığını söylediler.
Daha sonra sağlık bakanlığına bağlı seyahat sağlığı merkezleri olduğunu öğrendim. Bu merkezler seyahat edilen ülkenin taleplerine göre aşı yapıyorlarmış. Merkezlerin listesi https://www.seyahatsagligi.gov.tr/Site/YetkiliMerkezListesi ama buralara ulaştığımda ise ülkelerin böyle bir talebi olmadığından Covid aşısı yapmadıkları dönüşünü aldım.Cimere yazdığım aşıyı bulamama ve ne zaman geleceğiyle ilgili yazıya da " Ülkeye giriş durumları hakkında Bakanlığımız bir bildiride bulunmamıştır." yanıtını aldım.
Yani kısaca bir sonuç alamadığım bir araştırma oldu ama belki ilgili merkezleri tekrar denemek isteyen ya da benzer başka bir durum için kullanmak isteyen olur diye yazdım.
-
Arkadaşlar forum başlığı içinde kelime araması yapabiliyomuyuz veya forum adminleri böyle bişey yoksa düşünmez misiniz böyle bişeyi acaba ?
-
@Serdar-Mania Gelişmiş arama seçeneği ile kategorileri seçerek içerisinde arama yapabilirsiniz.
Benzer Başlıklar
43
49.1k
Users
4.7k
Topics
468.6k