Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
@sirvanak tekrar mail atabilirsiniz bazen kcc çalışanları maili tam okumayıp otomatik cevap atabiliyorlar. Mail içeriğinizin kısa ve sade olduğundan emin olun
-
@mehmetgreen Şehir hastaneleri enfeksiyon kliniklerini seçiniz..👍
-
@Mustafa-Bayram Bende ilk olarak Tirana taşıdım ama oturum vs çalışma izni bişey yok. Arkadaşlar riskli olabilir dediler o nedenle taşıdım oradan sizin oturumunuz varmış anlaşıldı 👍
-
@salih-atilla biz üzerimize düşeni yapalım müracaatta bulunalım, her gün yeni birşey çıkıyor bakarsınız hızlandırma imkanı çıkar. Birde her sene kendileri de DV ye başvuru yapmaya devam etsinler.
-
-
@minnesota muscat, viyana, Bangkok, hong kong bence dosya taşımak için uygun yerlerden. Yeşil pasaportunuz varsa viyana deneyin bence. Eğer yoksa, schengen yolu var ama Schengen almak zor ve ayrı risk orasını iyi düşünmelisiniz. Maddi imkanlarınız el veriyorsa hk deneyebilirsiniz (bir arkadaşımın dosyasını kabul etmişti, current olmasına rağmen). Maddi imkanlar kısıtlı ise muscat daha iyi olabilir sizin için. Tabi her konsolosluğun artısını eksisini sizin değerlendirmeniz gerekli.
Sürecinizde bol şanslar. -
-
-
evet..
bir mali yılın daha sonuna geldik.vizesini almış, alamamış; acısıyla, tatlısıyla uzun bir maratonu geride bırakma sabrı gösteren bütün arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum.
ankara ne yazık ki her sene daha kötüye giden bir performans ile yoluna devam etti, etmeye de devam edecek.
bu sizin suçunuz değil. ne yazık ki bu coğrafya'da doğup büyüyen herkesin ortak kaderi.vizesini alanlar için yeni bir macera başlıyor. daha zorlu, daha engebeli..
umarım vize sahibi bütün arkadaşlarımız sorunsuz şekilde ülkeye girişlerini yapar ve yeni hayatlarına başlarlar.1 ekim 2023'te, "ankara'ya güvenmeyin" telkinime kulak verip, dosyasını başka ülkelere taşımayı ya da aos yapmayı seçmiş arkadaşlarımızın şansı imkanları olması ya da bu imkanı yaratmış olmasıydı.
ama bence asıl şansları, Yeşil Kart Forum gibi bir bilgi kaynağının içinde olmaları.
başvurudan tutun da, sürecin tamamını hatta ve hatta abd'deki yaşamlarına dair her şeyi bu forum sayesinde halledebilirler, halledeceklerdir de.süreçleri ile ilgili bilgi paylaşan, güncelleme yapan, detay veren herkese sonsuz teşekkürler.
sonrası için de forumda deneyimlerini paylaşmaya, bilgi vermeye devam etmeniz en büyük temennimiz.
sizin vereceğiniz bilgiler sayesinde forum daha güncel ve güzel olmaya devam edecek.tekrardan herkese sonraki hayatlarında bol şans ve sağlıklı bir ömür diliyorum.
şans bir kere daha çalar kapınızı. belki green card için, belki de başka güzel fırsatlar için.
pes etmeyin, umutsuzluğa kapılmayın ve sokak hayvanlarına yardım edin 😉ışık sizinle olsun dostlar
namaste! -
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Ceren_gz Merhaba . Öncelikle bilgilerinizi imza kısmına yazınız. Current olmadan önce KCC tarafından taşıma yapılabilir. KCC aracılığı ile taşıdım.
-
Yeşil pasaportum yok, schengenim de yok. Sadece ABD turistik vizem var. CN 72**
Bangkok gibi vizesiz bir ülke mi tercih etmeliyim? AOS mu yapmalıyım? Fikirlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. -
@EzgiLera Dosya taşımaların belli konsolosluklara yığılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Şöyle bi baktım da excel listesine gerçekten çok artmış. Bunu kimse taşımasın anlamında söylemiyorum tabi ki yanlış anlaşılmasın, herkesin buna hakkı var ve kendi için doğru olan neyse onu yapmalı. Fakat ben de dosyasını taşıyan biri olarak kendim için endişelenmeye başladım doğal olarak. Sizce yığılmanın olduğu konsoloslukların, ''sizinle mi uğraşacağım kardeşim, bundan sonra oturum istiyorum'' gibi bir şey deme ihtimali yüksek midir? Veya bu taşımaların sonucunda Ankara'daki dosyaların azalmasıyla Ankara'nın performansının artması mümkün mü? Daha önce bu konu grupta konuşuldu fakat sanırım net bir bilgi yok ve deneyimlememiz gerekecek.
-
Merhaba arkadaşlar Benim bir sorum olacaktı bu Konsoloslukları web sayfalarında iletişim için mail adresleri bulunuyor fakat mail adresleri ile iletişim değil de genellikle The National Visa Center Navigator diye bir program kullanılıyor bu program aracılığı ile konsolosluk ile iletişime geçebiliyoruz bu programı kullanabilen nasıl çalıştığını bilen varsa resimli bir şekilde anlatabilir mi benim gibi bilmeyen arkadaşlar da en azından yararlanmış olur bilen arkadaşların sayesinde
-
@kayaomerrrr, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar merhabalar başka Ülkeden alınan sicil kaydı kaç ay geçerli oluyor ben 24 ekimde mülakata gireceğim norvecte yaşıyorum adli sicil kaydımı bugün teslim aldım mülakat tarihine 50 gün var erkenden almam problem yaratır mu ?
Merhaba, 50 günden hiçbir sıkıntı çıkmaz. Genelde o belgeler 1 yıl geçerli olmak üzere üretiliyor, bazılarının üzerinde ise son geçerlilik tarihi yazıyor. Sizin belgeniz uygun bir belge.
-
@serro kabul görecek olsa zaten yetkilendirilmiş sağlık kuruluşlarına gerek olmaz. Antikor testi alıp aşı için sunmak ile akciğer röntgeni yada balgam testi alıp bunu sunmak arasında fark var ikisi aynı şeyler değil
-
@lesnarhomie, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera Dosya taşımaların belli konsolosluklara yığılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Şöyle bi baktım da excel listesine gerçekten çok artmış. Bunu kimse taşımasın anlamında söylemiyorum tabi ki yanlış anlaşılmasın, herkesin buna hakkı var ve kendi için doğru olan neyse onu yapmalı. Fakat ben de dosyasını taşıyan biri olarak kendim için endişelenmeye başladım doğal olarak. Sizce yığılmanın olduğu konsoloslukların, ''sizinle mi uğraşacağım kardeşim, bundan sonra oturum istiyorum'' gibi bir şey deme ihtimali yüksek midir? Veya bu taşımaların sonucunda Ankara'daki dosyaların azalmasıyla Ankara'nın performansının artması mümkün mü? Daha önce bu konu grupta konuşuldu fakat sanırım net bir bilgi yok ve deneyimlememiz gerekecek.
Hiçbir konsolosluğun yapacağı şey Ankara’nın hızlanmasını sağlamaz. Köklü bir değişiklik, muhteşem siyasi ilişkiler ve bol bol eleman gerekiyor Ankara için.
Tabi ki oturum sorabilirler, hatta sitelerini bile güncellerler öyle bir durum için. Ama birçok konsolosluk yıl içerisinde Ankara kadar yoğun değil zaten. Tabi AF olan bir konsoloslukta bir sürü EU olması göze batarsa, direkt hiçbir EU dosyasına mülakat vermeme gibi bir durum bile söz konusu olabilir. Konsolosluğun iyi niyetine kalmış bir durum. Çünkü böyle bir hakları var.
İşleyişi deneyimlerden sonra göreceğiz.
-
Sorunuzun cevabı sizin maddi gücünüz, psikolojiniz vs birçok parametreye bağlı değişebilir aslında. AOS büyük bir şans diye görüyorum elinizde bu seçeneğin son çare de olsa olması avantajlı. Fakat bir o kadar da maddi manevi zorlayıcı tarafı var.
Şahsi fikrim current olmadan size uygun bir konsolosluğa dosya taşıyıp sonrasında tekrar AOS fikrini tartmanız. En azından CN current olmadan taşımayı yapmış olursunuz ilk adımı halledersiniz sonrasında da vize vs hangi koşullar varsa taşıdığınız yerde maddi manevi AOS ile karşılaştırırsınız. KCC ile dosya taşıma fırsatını kaçırmazsınız ve karar vermek için de yine vaktiniz olur.
En son şunu ekleyeyim schengen bölgesi fikriniz varsa şimdiden turistik giriş çıkış yapmak için adımlar atmanız faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Vizesiz ülkeler için de bilet barınma gibi maliyetleri AOS sırasında ABD'deki ortalama harcama maliyetleri ile kıyaslamanız, manevi yükü de ekleyerek tartmanız yol gösterecektir size. Sürecinizde kolaylıklar@seda80, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Yeşil pasaportum yok, schengenim de yok. Sadece ABD turistik vizem var. CN 72**
Bangkok gibi vizesiz bir ülke mi tercih etmeliyim? AOS mu yapmalıyım? Fikirlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. -
@ATS16 Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar merhabalar,
Dosya taşıma konusu için
case number 16 binlerde ve maddi durumu göz önüne alarak 8 yaşında ikizlerimle daha az yıpranma payı olabileceği düşüncesi ile Tiflis e dosya taşıyalım diyoruz eşimle.
Henüz numaramız aktif olmadı.
Fakat bir konudan hâlâ emin olamadım sanırım kesin bilgi sahibi olmak mümkün değil diye düşünüyorum.
Yeni mali yılda artık oturum şartı aranmıyor diye forumda okudum.
Açıkçası bu konuda korkularım var.
Yada dosya taşıyıp ,Tiflis in
:Oturumunuz yok mülakat ınızı onaylamıyoruz.
Deme hakkı var mıdır?
Bu durumda dosya numaramız red almış olur mu yada
Başka yere taşıma şansımız devam eder mi?
Gerçekten kararsız kaldık
Yardımlarınızı rica ediyorum . -
Merhaba, "dosya taşımak için oturum şartı aranmıyor" diye okumuşsunuzdur. Konsolosluklar mülakatta oturum isteyecek mi henüz kimse bilmiyor.
Tiflis aynı zamanda azerbaycan mülakatlarını da yapıyor. Arama kısmına tiflis yazarak aratmanızı öneririm, oturum konusunda en katı konslolosluklardan biriydi diye hatırlıyorum geçen senelerde.. Bu sene ne yapacaklarını bilemiyoruz tabiki.
Şimdiden bol şans.
@LUNAP, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar merhabalar,
Dosya taşıma konusu için
case number 16 binlerde ve maddi durumu göz önüne alarak 8 yaşında ikizlerimle daha az yıpranma payı olabileceği düşüncesi ile Tiflis e dosya taşıyalım diyoruz eşimle.
Henüz numaramız aktif olmadı.
Fakat bir konudan hâlâ emin olamadım sanırım kesin bilgi sahibi olmak mümkün değil diye düşünüyorum.
Yeni mali yılda artık oturum şartı aranmıyor diye forumda okudum.
Açıkçası bu konuda korkularım var.
Yada dosya taşıyıp ,Tiflis in
:Oturumunuz yok mülakat ınızı onaylamıyoruz.
Deme hakkı var mıdır?
Bu durumda dosya numaramız red almış olur mu yada
Başka yere taşıma şansımız devam eder mi?
Gerçekten kararsız kaldık
Yardımlarınızı rica ediyorum . -
Dünya'da hangi konsolosluklar bu görüşmeyi oturumsuz kabul ediyor bunu öğrenme şansımız hiç yok mu? Mesela ben Bangkok kabul ediyor diye biliyordum ama sitesinde "Immigrant visas to the United States are processed for citizens and residents of Thailand at the U.S. Embassy in Bangkok. (Consulate Chiang Mai does not process immigrant visas.) To apply for an immigrant visa, a foreign citizen seeking to immigrate generally must be sponsored by a U.S. citizen or lawful permanent resident immediate relative(s), or prospective U.S. employer, and have an approved petition before applying for an immigrant visa. " yazıyor. Bu cümleden Bangkok'un da kabul etmediğini anlıyorum. Doğru mu?
-
@cttl çok teşekkür ederim.
-
@lesnarhomie bunu,iki hafta önce yazdım eleştiri yağmuruna tutuldum.
-
Selamlar.
Kimseye şuana kadar resmi mülakat mailinin ulaşamadığını anlıyorum excel den. Bu durum normal mi? -
Merhabalar,
HKN ile ilgili soyle bir gelisme oldu. Dr. Nicolson & Associates kurumu ile saglik muayenesi randevusu almak icin iletisime gecmistim. Kendilerinin ilettigi 19 Eylul'den farkli bir gun olabiliyor mu diye sormustum(Mulakat tarihine yakin bir zaman). Kendileri raporun 7-10 gun icinde ciktigini eger benim istedigim tarihler olacaksa, konsoloslukla iletisime gecip mulakata saglik raporsuz girip giremeyecegimi sormami istediler. 2nl henuz gelmediginden dolayi konsoloslukla iletisime gecmedim. Bugun saglik kurumuna mail attim randevu olusturulmasiyla ilgili onlarda asagidaki sekilde bir donus yaptilar. HKN icin artik saglik raporu olmadan mulakata giremeyecegiz gibi duruyor.
-
Daha önce @EzgiLera ve bende yazmıştım size bu konu ile ilgili yanlış hatırlamıyorsam. Sağlık kurumunun tavsiye ettiği tarihteki (19.09.24) sağlık muayenesine katılarak raporunuzu alarak (kontrolün sorunsuz geçeceğini düşünürsek) mülakata katılmanız dahilinde geçen toplam süre ile sağlık raporu olmaksızın mülakata katılmak ve sonrasında (03.10.24 veya sonrası) raporun konsolosluğa ulaştırılması toplam süresi kıyaslandığında yaklaşık aynı olacak.
Kişisel nedenlerden dolayı 19.09.24 - 02.10.24 tarihleri arasında erteleyemeceğiniz hayati farklı bir durum yok ise, sağlık kurumunun tavsiye ettiği/yönlendirdiği şekliyle planlama yapmanız süreciniz için daha doğru olacaktır. Hayırlısı olsun sizin için...
-
@ATS16 merhabalar, evet hatirliyorum yazdiklarinizi. Bende sizin ilettiginiz gibi saglik kurulusunun onerdigi tarih icin randevu olusturulmasi icin talepte bulundum. herkes icin sorunsuz bir surec gecmesi dilegiyle.
-
@onuru Hongkok oturumsuz görüşme kabul ediyor mu? internet sayfasında "Immigrant visas to the United States are processed for citizens and residents of the Consulate General in Hong Kong & Macau."" yazıyor.
-
@onuru Onur selam, ben de taşımak istiyorum ama konsolusluk sayfasında "Immigrant visas to the United States are processed for citizens and residents of the Consulate General in Hong Kong & Macau." diye bir yazı var. Senin oturumun var mı Hong Kok'da ?
Benzer Başlıklar
148
47.7k
Users
4.7k
Topics
462.5k