-
@warmgrey Çok teşekkürler. İçten desteğiniz ve yardımlarınız için. Darısı orada görüşmemize olsun
-
@lale-demir
Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin DV2025 excel tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi
Selamlar ...
Bucketlist..Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
Sürecinizde başarılar...🍀 -
Bir executive order'a bakar bu arada. İsterse tüm ülkeye tüm immigrant girşini durdurabilir. Covid zamanı yaptı bunu. Şimdi bizim gibi 20K+ olanlar için en büyük tehlike büyükelçiliklerin Trum etkisiyle bürokrasiyi arttırıp gecikmelere yolaçması olarak görüyorum.
-
-
@bahasever , Siz Artik Amerikadasiniz.
-
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
-
@Emre-Kurtulmuş Teşekkürler
-
@crazycells merhabalar tekrardan birşey sormayı unutmuşum meslekten katılcagım için hangi belge götürmem gerekiyor sgk hizmet dokumu barkodlu belge degıl mi ?
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@EzgiLera teşekkür ederiim.Yesil pasaport alacağım ve Tr de prosedürleri halletmek daha kısa ve kolay olacağı için burada halletmeyi düşündüm.10 yıllık yapayım diye.Ama bunu mülakattan önce mi sonra mı yapmak iyi olur karar veremedim.Daha 2 yıl süresi var aslında mevcut pasaportumun
-
@EzgiLera
Herhangi bir özel durumum yok. Çevirmenlik öğrenciyim ve eğitimim tahmini 1,5 senede bitecek. Eğer 1,5 senede bitmezse re-entry permit yapmayı düşünüyordum.Açıkçası bu forumu bulmadan önce danışman şirketlerle konuştum numaramın iyi olduğunu söylediler. Buna istinaden bu şekilde yazdım.
Geçmiş tablolara baktığımda Tayland’da benim numarama sahip biri alabilirmiş. Dosyamı oraya taşımak mantıklı bir hareket olur mu?
-
@EzgiLera Ben kendi çapımda biraz araştırma yaptım yurtdışına çıkışta gbt sorgulanır kaçak halinde tutanak tutulur ve serbest bırakılırsınız başka da bir problem olamayacağı söylendi.
-
@EzgiLera Merhaba completed yaziyor fakat formlarin içerisine girebiliyorum. Bu normal bir durum değil mi ? Sign kısmında kcc ye dosyanın iletildiği yazı da mevcut.
-
Sayın @EzgiLera, 2006 yılında F1 vizesi ile Amerika’da bulundum. Okula sürekli devam etmedim ve devamsızlıklar sonrasında 6. ayın içinde vizeme hiç bir işlem yapılmadan Türkiye’ye dönüş yaptım. Forumda yaptığım aramalarda overstay olmuş dv lottery 2022 talihlisine denk geldim üstelik vizesini almış. Bu durumda ben overstay mi? out of status mü? oluyorum ya da hiç biri mi olmuyorum. Bu durum benim mülakatımı etkiler mi? Nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkürler
-
@Arya, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Sayın @EzgiLera, 2006 yılında F1 vizesi ile Amerika’da bulundum. Okula sürekli devam etmedim ve devamsızlıklar sonrasında 6. ayın içinde vizeme hiç bir işlem yapılmadan Türkiye’ye dönüş yaptım. Forumda yaptığım aramalarda overstay olmuş dv lottery 2022 talihlisine denk geldim üstelik vizesini almış. Bu durumda ben overstay mi? out of status mü? oluyorum ya da hiç biri mi olmuyorum. Bu durum benim mülakatımı etkiler mi? Nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkürler
Anlattığınıza göre ikisi de olmamışsınız ki? Öğrenciliğe başlayıp vazgeçip dönmüşsünüz. Bu süreçte başka bir şey oldu mu?
-
@EzgiLera orada herhangi bir terslik yaşamadım, okul devamsızlıklarım için bildirim yaptı mı bilmiyorum. 2022 yılında turist vizesine başvurdum mülakatı yapan görevli çok uzun zaman önce Amerika’ya gitmişsiniz dedi ve başka bişey söylemedi ayrıca tek Schengen ülkesine gitmiştim vizem onaylanmadı, geçtiğimiz Haziran ayında da DS260 formu doldurmadan tekrar turist vizesine başvurdum ve pek çok ülkeye giriş çıkışım vardı hatta aktif Schengen’im olmasına rağmen yine onaylanmadı ama sanırım 2 yıl sınırından vizeyi alamadım çünkü sorulan soru ‘1,5 yıl önce red almışsınız’dı. Aslında ters bir durum görünmüyor gibi ama yine de huzursuzum️
-
@dogukan-altn üstadım merhaba bende 1. Sorunuzdakş durumda bulunmaktayım. Bu durumla ilgili araştırma yapıyorum fakat daha bi sonuç alamadım. İrtibat halinde olabilir miyiz acaba bi hal çaresi bulma durumda ?
-
@EzgiLera "Ama mülakata Ankara’da girmeyeceğinizi varsayarak cevap verirsem, çocuğunuz için ülkemizde 12 yaş altında çocuklara covid aşısı uygulanmadığını belirten bir belge götürün."
Bu bahsettiğiniz belge nerden alınıyor ? Hastanelerden mi yoksa e nabızdan mı?
-
@mrt01 12 yaş altı çocuklar için bir sey dediler mi? Gerekiyor veya gerekmiyor şeklinde. Biz yine de burdan belge götürüp muaf tutmaya çalışacağız.
-
@EzgiLera Merhaba, Sadece 400'lere kadar geldiğini nereden biliyorsunuz acaba? resmi bir yerde yayınlanıyorsa link atabilir misiniz ? yoksa sadece bu sitede excel'e kazandıklarını/randevu aldılarını bildirenlerden mi yola çıkıyorsunuz?
Teşekkürler
-
Merhabalar,
DS260 formunu doldurduktan 4-5 ay sonra işimde değişiklik oldu ve yakın zamanda taşınacağım için ikamet adresim de değişecek. Ek olarak bu süreçte farklı bir ülkeye seyahat gerçekleştirdim. Mülakat alana kadar formun açılmaması gerektiğine dair uyarıları okudum. Fakat mülakat aldıktan sonra dosyayı açtırıp bu bilgileri eklemek, güncellemek gereklimidir? yoksa mülakat sırasında değişiklikleri beyan etmek yeterli olacak mıdır?
Teşekkürler.
-
This post is deleted! -
@elvank-isik bu sebeplerden dolayı formu açtırmanıza gerek yok, konsoloslukta mülakat öncesi evrak teslimi esnasında beyan edersiniz gerek görürseniz. Bahsi geçen değişiklikler DS260 formu doldurduktan sonra oluşmuş, formu doldurduğunuz tarihte doğru ve güncel bilgilerinizi beyan ettiğiniz için sorun yok
-
@Redomedo Forumda mülakat tarihi belli olan (400 lerin ortasına kadar) arkadaşlar durumlarını yazdı. Excel listesinde görebilirisiniz. Ben 600 lerdeyim ve KCC üzerinden yaptığım sorgulamada henüz mülakat tarihi almadığımı öğrendim. Bu yüzden 400 lere kadar geldiğini biliyoruz. Bu arada lütfen sürecinizi imzanıza taşıyınız.
-
@samedt siz ve dosyanızda başka ekli aile mensuplarının (varsa) isimlerinin yanında completed yazması yeterli, süreçte istediğiniz kadar dosyanızın içerisine girip DS260'a girdiğiniz bilgileri kontrol edebilirsiniz. Dosya içerisine girerek bilgileri kontrol etmeniz dosyanızın unlock (açıldığı) anlamına gelmiyor. Completed dosyalarda değişiklik yapmak isterseniz sistem değişikliğe izin vermeyecektir zaten, bir değişiklik ihtiyacınız var ise mülakat tarihi aldıktan sonra konsolosluk ile iletişime geçerek geçerli nedenlerinizi beyan ederek dosyanızı açtırabilirsiniz
-
@MehmetY hangi ülkede mülakata girmeyi planlıyorsanız, mülakat öncesi gireceğiniz sağlık kontrolü için o ülkede yetkili olan sağlık kurumu ile yazılı iletişime geçerek 12 yaş altı çocuk için COVID aşısı gerekip gerekmediğini teyit etmeniz sürecinizde yararınıza olacaktır.
-
@brkkrmz27 evrak üzerindeki karekodu okuttuklarında bu evrağı doğrulayacak konsolosluk.
eğer güncel halini görmek isterlerse o zaman açıklama yapmak zorunda kalırsınız.
yapabileceğiniz tek yok yukarıda bahsettiğiniz yok zaten. başka çareniz yok..
o şekilde devam edin. -
İyi haftalar değerli forumdaşlar. Sizlerde DV2024 Aşamaları ve Mülakatları gruplarını takip ediyorsanız önümüzdeki dönemde başımıza gelmesi muhtemel olaylara birebir şahitlik ediyorsunuzdur. Bu sebeple bu forumun gerçek kullanıcıların deneyimlerinden yola çıkarak DV sürecindeki tüm olası durumlara bizleri hazır duruma getirmesini oldukça önemsiyorum. Bazen bir forumdaşımızın sorunsuz sağlık muayenesi ve mülakatı sonrasında onaylanmış olan vizesi ile sevinçten havalara uçarken bazen de karşılaşılan bir problem sonrasında içimiz buruluyor ve üzüntü duyuyoruz. DV2024 sürecinde birkaç kez karşılaştığım durum olan sağlık muayenesi esnasında akciğerde leke çıkması durumu, süreci uzatan ve zora sokan problemlerden birisi (Örneğin bkz. @Caner-Urker DV2024 Mülakat Deneyimleri. Sonuçta vize mülakatına girenlerden balgam testi istenmesi, sonuçların 8 hafta gibi bir sürede çıkacak olmasından dolayı özellikle dönem sonuna yakın başvurularda vizenin onaylanmamasına sebep olabiliyor.). Benim sorum şu: Özellikle CN i yüksek ya da 2nl mailini dönem sonuna yakın dönemde alanlar ve/veya akciğerinde leke olmasından şüphelenenler resmi sağlık muayenesi öncesinde (örneğin 3 ay önce) kendi istekleri ile yetkili bir merkezde/hastanede balgam testi yaptırmış olsalar, alacakları test sonucu resmi sağlık muayenesini yapan kurum ve konsolosluk nezdinde (Ankara ya da yurtdışı) kabul görür mü? Bu konuda deneyimi ve bilgisi olan arkadaşların paylaşımda bulunmasının olası riskleri minimize etmekte büyük faydası olacağına inanıyorum. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
-
@serro mülakata gireceğiniz konsolosluğun (Ankara veya yurtdışı) yetkilendirdiği sağlık kuruluşunun yapacağı tahlil, görüntüleme ve hekimin kararı vize sürecinizin devamı için esas niteliği taşıyor. Kendi imkanlarınız ile başka bir kurumda yaptıracağınız tahlil veya görüntüleme sonucu yetkili sağlık kuruluşunun kararını ne yazık ki etkilemiyor veya bağlamıyor.
Benzer Başlıklar
54
49.1k
Users
4.7k
Topics
468.6k