-
@lale-demir
Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin DV2025 excel tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi
Selamlar ...
Bucketlist..Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
Sürecinizde başarılar...🍀 -
@Mustafa-Bayram Mustafa bey çok sevindim. Hayırlı uğurlu olsun. Selamlar.
-
Bir executive order'a bakar bu arada. İsterse tüm ülkeye tüm immigrant girşini durdurabilir. Covid zamanı yaptı bunu. Şimdi bizim gibi 20K+ olanlar için en büyük tehlike büyükelçiliklerin Trum etkisiyle bürokrasiyi arttırıp gecikmelere yolaçması olarak görüyorum.
-
-
@bahasever , Siz Artik Amerikadasiniz.
-
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
-
@Emre-Kurtulmuş Teşekkürler
-
@crazycells merhabalar tekrardan birşey sormayı unutmuşum meslekten katılcagım için hangi belge götürmem gerekiyor sgk hizmet dokumu barkodlu belge degıl mi ?
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@EzgiLera 3 KCC'ye 3 kere başvurdum oturum evrakları adres sordu. Bu durumda alelade bir adres yazmak doğru olacak nasıl olsa Viyana'da sorabilir. Peki HK soruyor mu tecrübeler nasıl ?
-
@Burak3445 ortalama 1 iş günü içinde dönüş yapıyorlar.
-
@EzgiLera yanıtlar için teşekkür ederim peki mülakat aldıktan sonra formlarda Viyana’da kalacağımız adresle güncelleme mi yapmamız gerek bu konuyu anlamadım.
-
@ugursway uğur bey teşekkürler şuan Viyana’da kalacağımız adres belli değil ancak mülakat aldıktan sonra formda o kısımları mutlaka güncellememiz gerekiyor mu?
-
@brucewayne, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera 3 KCC'ye 3 kere başvurdum oturum evrakları adres sordu. Bu durumda alelade bir adres yazmak doğru olacak nasıl olsa Viyana'da sorabilir. Peki HK soruyor mu tecrübeler nasıl ?
Oturum evrakları sorduğunu sanmıyorum. Sadece fiziksel adres istemiştir. Gideceğiniz yerde kalacağınız otel adresini verip, gidince orada kalabilirsiniz. Rastgele bir adres vermeyin. Mülakatta sorulursa da orada kaldığınızı söylersiniz. Başka sorgulama olacak mı bu konuda bilmiyoruz ama en mantıklısı şu an bu şekilde. Önümüzdeki mülakat tecrübeleri bize gösterecek konsoloslukların bu konudaki tutumlarını.
Mülakat tecrübelerini arama çubuğunu kullanarak bulabilirsiniz.
-
@Asiye-Akgül, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera yanıtlar için teşekkür ederim peki mülakat aldıktan sonra formlarda Viyana’da kalacağımız adresle güncelleme mi yapmamız gerek bu konuyu anlamadım.
Hayır, gerek yok. 6 aydan az kaldığınız adresleri yazmak zorunda değilsiniz.
-
Merhabalar. Ben de dosyamı KCC aracılığıyla Viyana'ya taşıdım. KCC'den 1 işgünü içerisinde de dönüş yaptılar. Adres olarak da Viyana'da bir otelin adresini verdim. Dosyamın taşındığına dair onay mailini aldım. Sevgili @gucarslan'ın daha önceki postlarında KCC'den dosyamızın taşındığına dair onay mailini aldıktan sonra tekrar bir problem çıkmayacağı yazıyordu.
Fakat benim problemim https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV web sitesinde dosyamın durumuyla alakalı sorgulama yaptığımda "Invalid Immigrant Visa Case Number" uyarısı alıyorum ve dosyamı herhangi bir şekilde görüntüleyemiyorum. Forumda okuduğum kadarıyla dosya numaramızdaki sıfırları silerek sorgulama yapmamız gerekiyor o şekilde de denedim fakat yine aynı uyarıyı aldım. Bu aşamada sorgulama yaptığımda dosyamın gözükmemesi normal midir yoksa KCC'ye bu konuda ulaşmalı mıyım?
Çok teşekkürler!
-
Merhabalar, ben 2025 talihlilerinden birisiyim. Sıralamam 28.xxx. 2024 talihlilerinin süreçlerini okuduğumda Ankara'da mülakat alamadıklarını ve akabinde ise dosyalarını taşıdıklarını öğrendim. Gördüğüm kadarıyla büyük bir çoğunluk dosyalarını Hong Kong'a taşımış ve işlemlerini orada bitirmiş. Benim için önemli olan bazı sorular var:
1- Dosya taşıma işlemi sırasında ve sonrasına aktif olarak süreci yönetebileceğim bir WhatsApp grubu ya da herhangi bir grup var mı ? Varsa nasıl dahil olurum ?
2- Dosyamı taşımak için en doğru zamanı nasıl belirleyeceğim ?
3- Dosyamı taşımak için direkt olarak Hong Kong'daki Amerikan büyükelçiliklerine durumumu açıklayan ve oradaki konsoloslukta mülâkata girmemi istediğimi yazdığım açık dilli bir mail yeterli olur mu yoksa KCC ile de iletişime geçmem gerekli mi ? (Türkiye dışında herhangi bir ülkede oturum iznim ya da vatandaşlığım yok)
4- Gerekli tüm evrakları İngilizce olarak önceden halletsem ve sağlık muayenesine Türkiye'de girip o şekilde Hong Kong'daki mülâkata gitsem olur mu ?
5- Hong Kong dışında oturum izni ya da vatandaşlık istemeyen konsoloslukları nasıl belirlerim ?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Herkes gibi hayalleri ve planları olan 22 yaşında bir gencim. Umarım vereceğiniz cevaplar benim gibi insanlara ışık olur.
-
Bu sabah interview icin mail aldim ama soyle bi sikinti var. Ortalama 2 bucuk yildir avustralya'da yasiyorum ve basvuru kodum EU degil, OC olarak geciyor. Gecen aylarda herkes interview icin cagirilmazsin falan demisti red sebebiymis.
Ama suan davet edildim gorusme icin. Sonucunun red olma olasiligi nedir? Boyle bi olay basina gelen var mi?
Bosu bosuna ugrasmam istemiyorum eger red alacaksam.
Tesekkurler...
-
@oguzhansxd Bildiğim kadarıyla sorularınıza cevap vermeye çalışayım. Deneyimli arkadaşlar yanlışları düzeltir diye düşünüyorum.
1- Bu grubun dışında herhangi bir Whatsapp ya da Telegram grubu yok ve bunlara sıcak bakılmıyor. Çünkü bütün deneyimlerin bu grupta tartışılarak herkesin bilgi sahibi olması amaçlanıyor.
2- Dosyanızı taşıma işlemini case numberınız aktif olmadan yapmalısınız. Sizin case nonuz yüksek, önünüzde aylarca süre var. Bence dosyanızı kesinlikle taşımak zorundasınız fakat acele etmenize gerek yok case nonuz yüksek olduğu için.
3- Dosyanızı taşımak istiyorsanız numaranız current olmadan önce direkt Kcc ile iletişime geçip taşımalısınız.
4- Sağlık muayenesine mülakata gireceğiniz ülkede girebilirsiniz. Fakat oraya gitmeden önce Türkiye'den antikor testi gibi şeyleri alırsanız, orada yapılacak işlemlerin bazılarına gerek kalmayabilir. Ama nihayetinde siz Hong Kong'daki sağlık kuruluşlarında muayene olmak zorundasınız.
5- Geçmiş deneyimleri okuyarak, geçmişte oturumsuz vize veren yerleri tespit edebilirsiniz fakat bu yine de bu sene de öyle olacağı anlamına gelmiyor. Hepimiz geçmişe bakarak dosya taşıma yapıyoruz ama nihayetinde riski de olan bir durum. Geçmiş iki yılda Hong Kong oturum sormadı diye bu sene de öyle olacağı anlamına gelmiyor maalesef.
Not: Dosyanızı taşıyacağınız yeri belirlerken bence çoğunluk Hong Kong'a taşımış diye karar alınmamalı. Herkes imkanlarına göre karar veriyor. Örneğin yeşil pasaportu olan veya Schengen vizesi alabileceğini düşünenler genelde Viyana'yı düşünür. Öte yandan bunlara sahip olmayıp para derdi olmayanlar da var ki ben de bu grubun içindeyim, biz Hong Kong, Bangkok, Kuala Lumpur gibi masraflı yerleri tercih ediyoruz. Kısacası kendi imkanlarınız ve beklentileriniz doğrultusunda forumu okuyup araştırmalarınızı yapıp dosyanızı taşıyın.
-
HERKEZE MERHALAR ARKADASLAR
OGLUM DV2025 tahlilsi numarasi 10.000 lerde sorum su dosya tasima islemi numarasi current olduktan sonra veya olmadan once tasimasi arasinda bir fark varmidir . Sizce hangi yolu izlemeliyiz . Cok tesekkurederim -
@oguzhansxd 2025 yılında belki Viyana ve hong Kong dışında kabul eden ülkeler olur, bilemeyiz bunu. İnşallah olurtavsiyem, Dosya numaranız aktif olunca hemen oturumsuz taşınabilecek ülkelere e- mail atın . Örneğin Viyana bu sene de kabul ediyorsa direk iletişime geçin.
Hangi ülkede mülakata gireceksiniz o ülkede sağlık kontrolüne girmeniz gerekiyor.
Şöyle bir durum da var eğer deneyimleri okursanız farkedeceksiniz. Mesela ben Viyana’da mülakata girecektim ve olmam gereken aşılar vardı. Viyana, eksik olan aşıları Türkiye’de yaptırıp aşı kartını ve antikor testini sunduğun takdirde kabul ediyordu. (Bi çok kişi orda çok fazla ücret ödememek için Türkiye’de halledip gittik). Yani aşı kısmını bu şekilde halledip gidilebilir. O da ülkeye göre değişiyor. -
-
@EzgiLera hiç inancım yok umarım ben yanılırım
-
Merhaba, dün bazı postların 2025 yılının ilk mülakat mailleri ulaşmış. KCC’de mesai bitti ama bugün akşam itibariyle onlar mesaiye başladıktan sonra, burda da 2NL maillerinin alınmaya başladığını okuruz diye tahmin ediyorum
-
@oguzhansxd merhaba kcc aracılığıyla her yere tasirsiniz fakat çok taşınan bi yer olursa iş yükünden dolayı randevu vermeyebilirler son dönemde Hong Kong a çok taşıyan oldu
-
@cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@oguzhansxd merhaba kcc aracılığıyla her yere tasirsiniz fakat çok taşınan bi yer olursa iş yükünden dolayı randevu vermeyebilirler son dönemde Hong Kong a çok taşıyan oldu
Surekli bu konuda yazmanizdan anlasiliyor ki siz de Hongkong'a dosyanizi tasidiniz. Eger endiseleriniz varsa kendi dosyanizi baska bir konsolosluga tasitabilirsiniz. Hala current olmadiginiz icin KCC araciligi ile tasima islemini kolayca yaptirabilirsiniz. Bol sans!
-
@dokuerol, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar. Ben de dosyamı KCC aracılığıyla Viyana'ya taşıdım. KCC'den 1 işgünü içerisinde de dönüş yaptılar. Adres olarak da Viyana'da bir otelin adresini verdim. Dosyamın taşındığına dair onay mailini aldım. Sevgili @gucarslan'ın daha önceki postlarında KCC'den dosyamızın taşındığına dair onay mailini aldıktan sonra tekrar bir problem çıkmayacağı yazıyordu.
Fakat benim problemim https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV web sitesinde dosyamın durumuyla alakalı sorgulama yaptığımda "Invalid Immigrant Visa Case Number" uyarısı alıyorum ve dosyamı herhangi bir şekilde görüntüleyemiyorum. Forumda okuduğum kadarıyla dosya numaramızdaki sıfırları silerek sorgulama yapmamız gerekiyor o şekilde de denedim fakat yine aynı uyarıyı aldım. Bu aşamada sorgulama yaptığımda dosyamın gözükmemesi normal midir yoksa KCC'ye bu konuda ulaşmalı mıyım?
Çok teşekkürler!
Normal, cunku o sistem DV2025 talihlileri icin 1 Ocak 2025 itibariyle aktif olacak.
Dosyanizin tasinip tasinmadigina emin olmak icin KCC'ye mulakat yerim neresi diye mail atabilirsiniz.
-
@oguzhansxd, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar, ben 2025 talihlilerinden birisiyim. Sıralamam 28.xxx. 2024 talihlilerinin süreçlerini okuduğumda Ankara'da mülakat alamadıklarını ve akabinde ise dosyalarını taşıdıklarını öğrendim. Gördüğüm kadarıyla büyük bir çoğunluk dosyalarını Hong Kong'a taşımış ve işlemlerini orada bitirmiş. Benim için önemli olan bazı sorular var:
1- Dosya taşıma işlemi sırasında ve sonrasına aktif olarak süreci yönetebileceğim bir WhatsApp grubu ya da herhangi bir grup var mı ? Varsa nasıl dahil olurum ?
2- Dosyamı taşımak için en doğru zamanı nasıl belirleyeceğim ?
3- Dosyamı taşımak için direkt olarak Hong Kong'daki Amerikan büyükelçiliklerine durumumu açıklayan ve oradaki konsoloslukta mülâkata girmemi istediğimi yazdığım açık dilli bir mail yeterli olur mu yoksa KCC ile de iletişime geçmem gerekli mi ? (Türkiye dışında herhangi bir ülkede oturum iznim ya da vatandaşlığım yok)
4- Gerekli tüm evrakları İngilizce olarak önceden halletsem ve sağlık muayenesine Türkiye'de girip o şekilde Hong Kong'daki mülâkata gitsem olur mu ?
5- Hong Kong dışında oturum izni ya da vatandaşlık istemeyen konsoloslukları nasıl belirlerim ?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Herkes gibi hayalleri ve planları olan 22 yaşında bir gencim. Umarım vereceğiniz cevaplar benim gibi insanlara ışık olur.
Sorulariniza cevap almak icin herkes gibi siz de surecinizi imzaniza tasiyin ve kendinizi excel listesine ekleyin lutfen.
-
@Esrâ-Nur, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@oguzhansxd 2025 yılında belki Viyana ve hong Kong dışında kabul eden ülkeler olur, bilemeyiz bunu. İnşallah olurtavsiyem, Dosya numaranız aktif olunca hemen oturumsuz taşınabilecek ülkelere e- mail atın . Örneğin Viyana bu sene de kabul ediyorsa direk iletişime geçin.
Hangi ülkede mülakata gireceksiniz o ülkede sağlık kontrolüne girmeniz gerekiyor.
Şöyle bir durum da var eğer deneyimleri okursanız farkedeceksiniz. Mesela ben Viyana’da mülakata girecektim ve olmam gereken aşılar vardı. Viyana, eksik olan aşıları Türkiye’de yaptırıp aşı kartını ve antikor testini sunduğun takdirde kabul ediyordu. (Bi çok kişi orda çok fazla ücret ödememek için Türkiye’de halledip gittik). Yani aşı kısmını bu şekilde halledip gidilebilir. O da ülkeye göre değişiyor.Dosya tasimak icin current olmayi beklemek su an yapilabilecek en buyuk hatalardan biri. Gerci hata demek yanlis olur sanki mulakatta red yenilecek gibi algilanmasin, hata degil de mulakat alabilmek icin en buyuk sansinizi kacirmak olur diyelim. Maalesef eski bilgi current olmayi beklemek...
-
@EzgiLera teşekkür ederim yazdım çünkü bizde greencard konusunda bilgimiz yoktu ilk Talihli olduğumuzu ogrendigimizde bır iki ay sonra gideceğimizi düşünüyorduk. Sonra Ankara'nın az kişiye randevu verdigini öğrendik. Ve dosya taşıma olduğunu siz değerli forum üyelerinden öğrendik. Ama daha sonra Hong Kong a taşıyıp sürece detaylıca hâkim olanların söylediğine göre bu Hong Kong için değil nerde bir yığılma olursa oranın her dosyasını taşıyana randevu vermediğini öğrendik. Ankara'nın, Ukrayna, İran, Rusya, Afganistan vatandaşlarından dolayı randevu vermediği gibi. Bu süreçte her talihlinin greencard ini almasını temenni ediyorum tabiki isteyen isteği yere taşıyabilir.
Benzer Başlıklar
50
49.1k
Users
4.7k
Topics
468.6k