@kelebek cok tesekkurler. Umarim en kisa surede sizlerde vizelerinize kavusursunuz. Surecinizde bol sanslar.
-
İyi akşamlar, Annemle bir gün boyunca evi aratarak aşı kartımı buldurttum. Aşılarım, 99 Gölcük depremine denk geldiği için evimizi güçlendirmeye aldırıp, o dönemde bir süreliğine memleketimize gittik ve aşılarım orada yapılmış. Bu yüzden aşı kartım biraz gelişi güzel doldurulmuş. Örnek vermem gerekirse, babamın ismi bile kimliktekine uygun değil, çünkü babama günlük hayatta farklı bir isimle hitap ediliyor ve o isimle kaydetmişler. Doğum tarihim de aynı şekilde yanlış yazılmış ve kağıtta ne kaşe, ne imza, ne de mühür bulunmakta. Bu kağıdı alıp aile sağlığı merkezine götürsem, durumu anlatsam, tekrardan düzgünce kaydedip sisteme girerler mi?
-
@sonokege merhaba,
Aynı şey bizim başımızı da geldi. Biz de Miami den giriş yaptık. Biz de sizin yaptığınız gibi 11 Ekim'de döneceğiz. Benim ve eşimin greencardlari geldi ama çocuklar için biometric randevu verdiler. Verdikleri tarih 20 ekimdi. Allah'tan biz burdayken geldi ve randevu tarihini 8 ekime çektik Uscis online sayfasından. Tabi biz yaklaşık 45 gün burada kalacak şekilde planlamistik.Biometric randevu uyarısı 37. Günde geldi. Kartlarımız 40. Günde geldi. Online Uscis sayfasından Max ne kadar erteleyebileceginizi bir kontrol edin isterseniz.
-
@sonokege bir çok kişi bahsetti bu konudan daha önce forumda. Büyükelçilikte yapamazsınız amerikada halletmeniz gerekecek maalesef.
-
-
-
-
@gucarslan haklısınız. teşekkürler.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
@Tunc-oz, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)
@EzgiLera olmuyor ezgi hanım doğru yazıyorum Electronic Diversity Visa Confirmation Number yinede olmuyor yanlış diyor
DS260 formunda yazan, AA ile başlayan numara değil, çekiliş başvurusu yaptığınızda size verilen 2025 ile başlayan numarayı deniyorsunuz değil mi?
Ayrıca dediğiniz gibi 10 kez hatalı denediyseniz formunuzu kitlemiş olma ihtimaliniz yüksek. Doğrusuna emin olmadan daha fazla deneme yapmayın.
-
Merhabalar Lise diploması eksikliği için mulakat erteleme mi yoksa mulakata girip ap e kalmayı mı tercih etmeliyim sizce hangisi daha risksiz ve mulakat erteleme nasıl yapabilirm tesekkurler
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@EzgiLera cok teşekkür ederim verdiginiz bilgiler icin
-
@Tunc-oz bende tum riskleri goze alarak muscata dosyami tasidim. Dosya tasima talebimize adres talep ettikleri maili gonderdiler. konsolosluga yakin bir adresi gonderdik ve dosyayi hemen tasidilar. tasima konusunda adres belirttikten sonra sorun yapacaklarini sanmiyorum.
-
Anladığım kadarıyla, bu yılki FAM kuralına göre, KCC kişinin oturum izni olup olmadığına bakmaksızın dosya taşımakla yükümlü. Ancak, dosya taşındıktan sonra, mülakat sırasında oturum izninizin olup olmadığı ya da oturum başvurusunda bulunup bulunmadığınız gibi soruların sorulma ihtimali endişe yaratıyor. Eğer mülakat sırasında bu sorular sorulursa ve oturum izniniz olmadığı ortaya çıkarsa, sizi AP'ye (Administrative Processing) alıp, 'Oturum izni aldıktan sonra bu belgeyi tekrar getir' diyerek süreci uzatma riski mevcut gibi görünüyor (Yanlisim varsa duzeltin lütfen)
-
Herkese merhaba ben şunu merak ediyorum. Dosyayı yurt dışına taşıdık ve diyelim mülakata çağırıldık. Anladığım kadarıyla Mülakat esnasında pasaportlar alınıyor ve adresimize postalanıyor . Peki bu süreçte pasaport olmadan o ülkede problem yaşamazmıyız ve pasaport ortalama kaç günde geri veriliyor.
-
@cihantr onu sanmıyorum. Resmi olarak stoklarda girmesi ve enabıza işlenmesi gerekiyor.
-
@cihantr ya da cimere yazıp hakkımız olduğunu, ülkeye getirilmesini talep edebiliriz
-
@10urdmn gecen sene devlet kurumuna ait bir sitede güvenlik acigi bulmustum cimere bunu bildirmistim ona bile bakmamislardi asi icin islem yapacaklarini hic zannetmiyorum
-
@veyso34 linklere tıklandığında çeşidine göre ücretleri yazıyor. Siz yine de sağlık muayenesine gitmeden önce doktorunuza uygunluğunu sorunuz.
-
Merhabalar, AIS kaydı sırasında isim, soy isim bilgilerini DS-260 formunda olduğu gibi Türkçe karakter kullanmadan mı gireceğiz?
-
2NL maili alan oldu mu? KCC'ye attığım mail sonrasında 7-10 arasında 2NL mailinin geleceğini söylemişlerdi ama henüz bir şey gelmedi.
-
@Baran-Soylu merhaba 2 NL maili nedir
-
@cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Baran-Soylu merhaba 2 NL maili nedir
"Second Notification letter", yani mülakat tarihinizi ve saatinizi öğrendiğiniz mail olarak geçiyor.
2NL maili gelmediği taktirde aynı bilgileri https://dvprogram.state.gov/ adresinden de öğrenebiliyoruz. fakat şuan için iki adreste de bir bilgi yok maalesef.
-
@Baran-Soylu böyle bir durumda ne yapmamız gerekiyor
-
@cemal1153 NL maili gelmese ne yapmalıyız
-
@10urdmn bir gelişme olacağını sanmıyorum hastalığın öldürücülük oranı düştüğü için artık eskisi gibi üstünde durmuyorlar
-
@cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Baran-Soylu böyle bir durumda ne yapmamız gerekiyor
Gördüğüm kadarıyla sıranız 20 binlerde, dosya taşıma yaptınız mı bir bilgim yok fakat bu sıra ile Ankara'da mülakat almanız geçen senenin istatistiklerine göre bir hayli zor hatta imkansıza yakın dersek yanlış olmaz. Eğer başka bir konsolosluğa dosyanızı taşıdıysanız Case Numberiniz bültende aktif olduğu zaman büyük ihtimalle 2NL mailinizi alacaksınız.
-
@Baran-Soylu dosyamı taşıdım efendim. Sonraki aşamalarda hata yapmamak adına sordum. Teşekkür ederim. size başarılar diliyorum.
-
Cn leri current olmus ve konsolosluklara mail atarak (dosyalari current oldugu icin konsolosluklar yardimiyla transfer edebiliyorlar) dosya tasima yapan veya yapmaya calisan cn numarasi 6xxx alti olan sevgili dv2025 talihler varsa, ne gibi zorluklarla karsilasiyorlar, oturma izni ariyor mu konsolosluklar ? bizler icin yol gosterici olacagi icin bilgi verirseler memnun oluruz? yeni fam la birlikte konsolosluk uzerinden transfer nasil olacak acaba ?
-
@brucewayne selamlar tekrar deneme maili attığım zaman bugun gelen mailde şöyle birşey yazıyor Sanırım dosyamız taşındı.
Thank you for your inquiry.
Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Bangkok. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
-
@Baran-Soylu gelmedi henüz.
Benzer Başlıklar
73
46.8k
Users
4.6k
Topics
458.4k