Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @10urdmn hiç sanmıyorum getirecek olsalardı bu zamana kadar getirirlerdi

• @cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@vixo 2025 talihlileri son Ocak - subat gibi aşı mı olalım? Veya araştıralım mı Case nunber yüksek olanlar için söylüyorum.

Ben sağlık muayenesine girmeden bir kaç gün öncesine randevu alıp aşı yaptırmayı düşünüyorum, Türkiyede aşı olmadığından dolayı dosyayı taşıttığım ülkede (HK) yaptıracağım.

• @vixo büyükelçiliğin belirlediği sağlık kuruluşunda mı yoksa yine Hk de başka yerde mi yaptıracaksanız. Ayrıca Hong Kong a aşırı taşıma gerçekleşti inşallah randevu alırız.

• @semihkomuscu 😞 anladım. Ben yine bu aşı olayını cimere yazmayı düşünüyorum.

• @10urdmn Ben yazdım, henüz bir dönüş alamadım. Siz de yazabilirsiniz. Ne kadar çok talep o kadar iyi.

• @cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@vixo büyükelçiliğin belirlediği sağlık kuruluşunda mı yoksa yine Hk de başka yerde mi yaptıracaksanız. Ayrıca Hong Kong a aşırı taşıma gerçekleşti inşallah randevu alırız.

Sağlık muayenesi için randevu veren kliniklerin tavsiye ettiği kurumlar var. @onuru ve bir kaç arkadaş daha konuyla ilgili bilgiler edinmiş ve buraya yazmıştı görmediysen onlara bir bakmanı tavsiye ederim.

Şahsi düşüncem bu kurumlar dışında da aşı olunabilir hatta HK dışında başka bir ülkede de aşıyı olabiliriz. Tabi sadece aşı olmak için başka bir ülkeyi ziyaret etmek mantıksız olur, önceden planladığınız gezi mevcutsa seçenek olarak değerlendirilebilir.

Fazla yığılma konusunda malesef bende emin olamıyorum, ben KCC üzerinden taşımadan önce direkt HK ya mail attım ve aldığım cevap;

"Yüzlerce nakil talebi aldığımızı üzülerek bildiriyoruz; randevu sayısının sınırlı olması nedeniyle şu anda dava nakil talebinizi kabul edemiyoruz."

Sanırım bekleyip göreceğiz..

• @vixo açıklamanız için çok teşekkür ederim. Henüz taşıma yapacak olanlar lütfen iyice düşünüp öyle karar versinler vizesiz gidilen ulkeri de degerlendirsinler sonuçta her ülkedeki ABD büyükelçiliği nde mülakata girilebilir. Yığılma olursa kötü yağmurdan kaçarken doluya tutulmak gibi bi durum olmaması için söylüyorum. Tüm greencard talihlililerine başarılar diliyorum.

• Ben yığılma olacağını düşünmüyorum sadece forum üzerinden bakacak olursak hemen hemen çoğu case numarası bir birinden uzak örn; 10k ile 20k arası 10 kişi civarı Hong Kong

• ⭐⭐

@evrentnrkl Yalnız şunu unutmayalım, forumdaki excel 488 dosya 915 kişi...Yani Türkiye'nin yaklaşık %22 sini projekte edebiliyoruz...Sürecin en kaliteli şekilde takip edildiği mecranın bu forum olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla forumu takip etmeyen kısımda taşınan dosya sayılarının az olacağını hesaba katıp yalnızca 2 ile çarpsak şuan Viyana için 90, Hong Kong için 20 dosya sayılarını elde ediyoruz...Peki Viyana 2024 te kaç EU dosyasına hizmet vermiş?...95...Ya Hong Kong, 23...😉

• @siraç aşıyı satın alıp Türkiyede olabilir miyiz ?

• @Flight101 Ek olarak heyecanla araştırmayla taşıyıp shengen alamayan ve hong kong için gerekli nakiti toparlayamayanda olacaktır. O yüzden ben sorun olacağını gene düşünmüyorum.

• ⭐⭐

Zaten aylardır dosya taşımanın eksileri artılarını bu sayfalarda konuşuyoruz...Green Card başvuru sürecinde "çıksın bakarız" görüşüne sahip kişiler vardı şimdi de "taşıyalım denk gelir gideriz" ciler mi var yani...😉

• İyi günler değerli forumdaşlar. Bu aralar karşılaşmakta olduğum bir problemden bahsetmek istiyorum ve çözüm öneriniz varsa duymaktan memnuniyet duyarım. KCC aracılığı ile bu dönemde dosyamı Viyana ya taşıyan ilk DV talihlilerinden biriyim. Teyit etme amaçlı dosyamın nerede olduğunu KCC den sorgulamak istedim. İlk mailimi 20 Ağustos ta attım. Standart olarak birkaç dakika sonra KCC nin otomatik mailinizi aldık biz size geri döneriz mesajı posta kutuma düştü, ancak sonrasında 3 gün boyunca bir dönüş olmayınca 23 Ağustos ta ikinci bir mail atarak dosyamın bulunduğu postu tekrar sorgulamak istedim. Yine bir kaç dakika sonra KCC den aynı otomatik mesaj geldi. Bugün ise 27 Ağustos ve hala geri dönüş yok. Biliyorum KCC personeli bu aralar biraz yoğun olabilir ama bu kadar bekleme süresi bana makul gelmedi. Posta kutumun spam dosyasında da herhangi bir mail yok. Foruma baktığımda bu aralar KCC ye yollanan maillere aynı gün ya da ertesi gün dönüş olduğunu görüyorum. Bu tür bir problem ile daha önce karşılaşan olup olmadığını ve sizin çözüm önerilerinizi merak ediyorum. İlgililere şimdiden teşekkür ederim.

• @Flight101 tam olarak ondan bahsediyorum "bakarız ya taşıdık zaten hallederiz" :))

• @serro Belki maillerde kaçırdığın bir nokta olabilir. Ben ne zaman mail attıysam ertesi günü cevap geldi. Bazen otomatik mail gibi durum olabiliyor o durumda tekrar yazmanda fayda var diye düşünüyorum. KCC şuan iyice robota dönmüş durumda hazır mailler ile dönüş sağlıyor açıkçası netleştirene kadar her gün mail at sorun olmayacaktır.

• @cemal1153 current olmadan önce konsolosluk aracılığı ile dosya taşınamıyor ki hk 2024 senesi içinde olduğu için bu yıl üzerinden konuşmuş da olabilir çünkü zaten şu an konsolosluklar yapamaaz taşımaları

• @serro edit: Ben tekrar bir mail atmıştım Viyanadaki dosyamı Hong Kong taşımalarını istemiştim, shengenden emin olamadım garantiye almak adına şimdi onay maili geldi örneğin.

• Merhabalar Aos yapacak kişi hiç covid aşısı olmadıysa henüz, ne yapması gerekiyor, süreç nasıl ilerler. Çok teşekkürler şimdiden.

• @evrentnrkl
    Merhaba. Dosyanızı hong kong a taşırken adres belirttiniz mi acaba?

• @Ömer-Pirinçcioğlu Selamlar, doğrudur adres istediler bende orada kalmayı planladığım otelin adresini verdim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79

52.5k
Users

4.8k
Topics

479.5k

| | | |