Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Merhaba arkadaşlar, dosyamızı Hong Kongar taşırsak mülakatta oturum kartı soruyor mu? Bir de KCC'ye taşıma mailinin örneği var mı?

• @ATS16 Avrupa sengel vize istiyor,diğer vizesiz avrupa ülkeleride mesela vizesiz kosova oturum istiyor,yeni kanun çıkmış okudum oda herşeyi konsoloslara bırakıyor,açıkçası bende ne yapacağımı bilmiyorum,honkong uzak pahalı,Asıl kalbimden geçen yeni konsolos herkeze mülakat tarihi versin bizlerde bu eziyetten kurtulallım,muscat taşıdık konsolos otel adreslerini kabul etmezse ?geçen sene hiç eu bölgelerine vize vermemiş,buda risk,sizin bir tavsiyeniz varmı?

• Dosyami Hong Konga tasimak icin kcc ye mail attim ve kcc nin mailime verdigi cevap,

Thank you for your inquiry.

Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview. Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.

If your interview has already been scheduled, you must contact the U.S. embassy or consulate to request a transfer of your case. The U.S. embassy or consulate will determine if it accepts your case for transfer.

Tekrar e mail atarak sansimi denemeli miyim? yoksa, anladigim bir resmi adres mi isteniyor benden ?

• @gucarslan @EzgiLera Bi sorum olacak. Sağlık taraması sırasında akciğerde leke çıkarsa(küçükken geçirilen bronşit tarzı hastalıktan dolayı) AP ye kalma durumu olur mu? Bu süreci olumsuz etkiler mi?

• @mrt01 yanlis bilmiyorsam viyanadaki doktor raporu bize degil konsolosluga gönderiyor bize sadece kapali sari zarf veriyor onu da mülakata degil abdye girerken götürmemiz söyleniyor balgam testine kalirsak test sonuclanana kadar raporumuz cikmiyor konsolosluk ta rapor bize ulasinca vizenizi basabiliriz diyor.

• Merhaba, FAM’a göre dosyamızı current olmadan önce istediğimiz konsolosluğa rahatça taşıyabiliyorduk. Ancak forumda bazı yorumlarda, özellikle Viyana konsolosluğu için, mülakat sırasında oturum durumu sorulur mu diye bir endişe var. FAM'a göre bu sorun olmaması lazım ama yine de bir belirsizlik var. Daha önce Viyana konsolosluğuna, 'Mülakatta oturum sorulacak mı? Buna göre Viyana'ya taşımak istiyoruz,' diye soran oldu mu? Eğer daha once bu soru sorulmadıysa, sizce bu soruyu Viyana'daki Amerikan konsolosluğuna sormak uygun olur mu?

• ⭐⭐

@mrt01 Viyana Mulakati icin soruyorsaniz saglik taramanizi Molnar kliniginde olacaksiniz fakat rontgen taramasi icin Molnar kliniginin anlasmali oldugu yakinlardaki goruntuleme merkezine gideceksiniz. Goruntuleme merkezi size sonucunuzu elden veriyor ve bir ornegini Molnar klinigine gonderiyor. Molnar klinigi tum evraklarinizi duzenleyip konsolosluga gonderiyor size de yapilan islemler ile ilgili bilgilendirme maili geliyor. Eger supheli bir durum varsa bu tum konsolosluk ve saglik taramasi icin gecerlidir ki ileri tetkik yapilmasi gerekebilir ve bu durumda saglik taramasini gecemediginiz icin sonuclanana kadar AP kalmaniza sebep olacaktir.

• ⭐⭐

@rezanclz Viyana saglik taramasindan sonra yapilan islemler ile ilgili size bir mail gelecekti klinikten yapilan asilar ve sizin turkiyede yaptirdiginiz ve kanit olarak gosterdiginiz bilgileri sistemlerine ekleyip liste halinde gondereceklerdir. Bu belge Amerika'ya geldiginizde is , okul vb isler icin cok isinize yarayacak. Sari zarf diye bahsettiginiz evrak icerisinde sizin saglik tarama sonucunuz , konsolosluga beyanda bulundugunuz evraklarin birer ornekleri olacak vizenizi aldiginiz takdirde pasaportunuz ve sari zarf konsolosluk tarafindan sizlere gonderilecektir.

• Merhaba mülakatımı taşımak istediğimde bu şekilde yanıt aldım ve daha sonraki mailimde mülakatımın nerede olduğunu sordum. Yanıt gelince buradan paylaşacağım. Resimdeki mesaj tam anlamı ile neyi ifade ediyor şimdiden teşekkür ederimScreenshot_20240826_205358.jpg

• ⭐⭐⭐

@eda77726, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Forumdaki bilgilendirmeler sayesinde dosyamızı Viyana'ya taşıdık emeği olan herkese teşekkürler. Viyana 5xxx için mülakat tarihi oluşturdu sanırım. Schengenimiz olmadığı için risk alıp taşıdık. Viyana için case numberima tahmini hangi ayda mülakat maili gelir ? geçtiğimiz senelere göre bir öngörü yapmaya çalışıyorum fakat bu sene tabloda viyana geçtiğimiz yıllara göre bir hayli fazla o nedenle öngöremiyorum da. Schengen vizesi randevusu bulmak da bir hayli zor olduğu için bizim durumumuz gibi schengeni olmayanlar nasıl bir yol izleyecek acaba?

Schengen’i şimdiden deneyip küçük bir seyahat planlayabilirsiniz. Böylece sonraki başvurunuzda daha uzun süreli vize alabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@brkkrmz27, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz merhabalar benim de Viyana’da bi tanıdığım var fakat schengen veya herhangi bi vizem yok. Pasaport boş yeşil olmayan bi pasaport. Viyana’ya bu halde tanıdığım vasıtasıyla gidebilir miyim ? Gitsem dosyamı taşıyabilir miyim ? Lütfen yardımcı olur musunuz ?

Schengen alabileceğinizi düşünüyorsanız dosyanızı taşıtmayı deneyebilirsiniz. Ya da vize istemeyen başka ülkelere taşıtmayı düşünebilirsiniz. Bu süreçte konsolosluklar orada olacağınızı düşünerek, hatta bazıları bunun kanıtını isteyerek taşıma yapıyorlar.

• @ATS16 22.01.2022 tarihinde oldum

• ⭐⭐⭐

@semihkomuscu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 22.01.2022 tarihinde oldum

Son 1 yıl içerisinde hatırlatma dozu olmanız lazım.

• Merhaba arkadaşlar, öncelikle herkese mülakat sürecinde bol şans diliyorum. Forumu çok fazla takip edemiyorum forum üzerinde de aramayı çok fazla efektif kulanamadım maalesef. Hatalarım olursa lütfen maruz görün. Excel tablosunda dosyamı taşıtmam tavsiye edilmişti ama cn numarasının ne anlama geldiğini daha yeni yeni anlıyorum, sanırım biraz geç kaldım. Dv2025 talihlisiyim ve kısmet olursa eşim ve 1 yaşındaki bebeğimizle amerikaya göç etmek hayalimiz. Yeşil pasaportumuz var. Forumu ve biraz okuyunca Viyana için dosya taşıma başvurusunda ulunmaya karar verdim ve forumda paylaşılan mail örneklerini kendime uyarlayarak kcc ye mail attım ve aşağıdaki gibi dönüş aldım.
    Gönderdiğim mail:
    Screenshot 2024-08-26 at 21.24.24.png
    Yanıt:

Thank you for your inquiry.

Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview. Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.

If your interview has already been scheduled, you must contact the U.S. embassy or consulate to request a transfer of your case. The U.S. embassy or consulate will determine if it accepts your case for transfer.

Bu durumda ne yapmalıyım beni yönlendirebilir misiniz.

• @EzgiLera teşekkür ederim

• Referenced by  Flight101 Flight101 

• @gizemcatiroglu Hong Kong ta mülakata girecek olanlardan covid aşısı olması isteniyor mu?

• @brkkrmz27 Selamlar...Dosyanızı taşıdığınız ülke schengen bölgesinde bir ülke ve bu ülkede tanıdığınızda olsa o vize alınacak net... Schengen için ben kesin birşey söyleyemem yetkili değilim ancak başvurunuzu yapmadan alıp alamayacağınızı hiçbirimiz bilemeyiz...Bundan önceki iletilerimde defaatle yazdım.. Schengen kapınızı çalmaz siz başvuracaksınız..😉

• @kani Selamlar...
    "Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview." diyerek son zamanın trend talebini iletmiş size... Sizden mülakat zamanında bulunacağınız adres bilgisini istemiş...Bir kısım talihli dostumuz adres vermeden mail atmaya devam ederek taşıtırken bir kısmı da adres verip taşıttı...Geçmiş iletilerde çokça örneği var...
    Sürecinizde başarılar...

Edit: Attığınız maile baktım şimdi, sanki biraz uzun gibi geldi bana...Mailde CN, DOB bilgilerinizi yazdınız mı? Gizlediğiniz bölümde mi yazıyor?
    Gerekirse bu başlık içinde geriye doğru giderseniz daha kısa transfer talebi mail taslaklarına ulaşabilirsiniz..

• ⭐⭐⭐

@Damla-Tanrıverdi-Gül ilk önce şunu araştırın Frankfurt konsolosluğu sizden banka hesap dökümü vs istiyor mu çünkü bu belge her konsolosluk tarafından istenmiyor. Eğer bu belgeyi istiyorsa o zaman size sponsor olabilirler kendi birikiminizin yeterli gelmeyeceğini düşünüyorsanız ancak gc vizesi için sponsorluk işlemi daha resmi bir işlem o sizin bahsettiğiniz 1-2 maaş bordrosu, davet yazısı vs yeterli gelmeyecektir

• ⭐⭐⭐

@Burak3445 geçtiğimiz senelerde karadağda oturum alıp belgrada mülakata girmek isteyenler oldu ve belgrad bu oturumu kabul etmeyip dosyalarını taşımadığı oldu. Karadağdan oturum almak çok faydalı olmayabilir sizin için.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

48.1k
Users

4.7k
Topics

464.5k

| | | |