Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐⭐

@brucewayne, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Henüz taşıtmadım ancak Current olmadan taşıtmalıyım değil mi ? Current olduktan sonra şansa mı kalıyor ?

Eğer başka bir ülkeden oturumunuz veya vatandaşlığınız yoksa evet şansa kalıyor diyebiliriz. Çünkü current olduktan sonra konsolosluklarla rica minnet yöntemiyle taşıtmaya çalışacaksınız. Onun da hiçbir garantisi yok.

• ⭐⭐⭐

@redsat2000, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@dehaningizemi Bu konu CDC kapsamında olan bir konu değil. Onların sorumluluğu ABD içindeki hususlar üzerine. Sanırım boşu boşuna zaman harcamış ve cevap alamamış olacaksınız. Konunun sorumlusu ve muhatabı bu konudaki yetkili Unganlar. En doğru yol ve yöntemi onlardan öğrenebilirsiniz. Direkt telefonla arayarak bilgi alın. Gerekiyorsa Email adreslerini alarak resmi kayıt kapsamında Email üzerinden yanıt alın. Mutlaka bu konu ile ilgili refere yazı ellerinde mevcuttur. Ancak bunu en kısa zamanda yapın. Ona göre diğer ülke alternatifleri değerlendirin.

Ankara’da mülakata girmeyecekler. Yani Unganlar ile bir işleri yok.
    Unganlarda durumu biliyoruz zaten. Birkaç ileti öncesi yazıyor. Ülkede aşı olmadığı için aşı olunmasını istemiyor şu an Unganlar.

• ⭐⭐⭐

@cokuzgunadam, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba. case number’ım 12xx olmasına rağmen hala current olamadım. completed yazıyor hala. acaba ds260 doldururken bir hata mı yaptım? soracak varsa dosya taşıma yapmadım.

Merhaba. Current oldunuz siz.

Sorularınıza cevap alabilmek için sürecinizi imzanıza taşıyın. Kendinizi excel listesine ekleyin.

Sorularınızı 1 kere sorun ve cevap bekleyin. 3 gün içerisinde cevap gelmezse yeniden yazabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@Burak3445, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba tekrardan arkadaşlar. Benim sorumun arada kaynadığını düşünerek tekrardan yazıyorum. Bu seneki talihlilerden biri de benim. Ama sıralamam 127xx lerde. Aos yapma şansım yok. Bu yüzden İngiltere dil okuluna yazılacağım. Bu konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. İzninizle size 3 soru soracağım.

Dosya taşıma yapmak için numaramın aktif olmasını beklemem gerekiyor mu?
    İngiltere 6 aylıktan uzun eğitimlere oturum izni veriyor. Bu yüzden oturum kartım olmadan dosya transferi yapabilir miyim?
    Eğer İngiltere'ye dosya transferi yapabilirsem benim sıralama mülakat tahmini hangi ayda gelir?
    Hepimize eğer olursa yeni hayatımızda mutluluk, huzur ve sağlık diliyorum.

Merhaba. Dosya taşımanızı KCC aracılığı ile kolayca yapmak istiyorsanız zaten current olmadan önce yapmalısınız.

İngiltere’nin 6 ay online eğitime oturum verdiğini daha önce duymamıştım. Eğer öyleyse ve İngiltere’ye taşıtmak istiyorsanız taşıtabilirsiniz.

Dosya taşırken oturum sahibi olmanıza gerek yok. Ama İngiltere mülakatta oturumunuzu soruyor. Oturum alıp almamak sizin sorumluluğunuzda. Eğer oturum alabileceğinize emin değilseniz başka ülkelere taşıtmayı düşünebilirsiniz. İngiltere’yi oturum olmasa da dil okulu ile ikna edebilirim diye düşünüyor iseniz, yine sizin sorumluluğunuzda.

Önceki senelerin bültenlerine bakarak tahmini bir aralık bulabilirsiniz numaranız için. Ocak-Mayıs gibi.

Bol şans!

• This post is deleted!

• @EzgiLera bunu nasıl görebiliyorsunuz ?

• ⭐⭐⭐

@brucewayne, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera bunu nasıl görebiliyorsunuz ?

Forum kullanıcılarının feedbacklerinden şu an için. Zaten alıntıladığım mesaja bakarsanız neden öyle yazdığımı anlarsınız.

Ama 1 Ocaktan sonra sistemden takip edebileceğiz.

• Selamlar,
    Ds260 formunu doldurduğumda henüz doğum gerçekleştirmemiştim. 29 mayısta oğlumuz dünyaya geldi. Doğum sonrası herhangi bir işlem yapmadan önce fam yasası kapsamında eşimle birlikte dosyamızı Ankara’dan Viyana’ya taşıdık. Bu noktada kafama takılan bazı soru işaretleri ile birlikte size geldim.
    1-Çocuğum için henüz add applicant yapıp bir form doldurmadım. Forumda okuduğum kadarı ile çocuğum için formu doldururken mülakat yerini Ankara değil Viyana seçeceğim, bu doğru mu?
    2-add apllicant mülakat almadan önce mi yapmalıyım sonra mı? Hangisi daha mantıklı?
    3-Adres kısmında yine Türkiye’deki adresimizi mi girmeliyim? Dosyamızı Viyana’ya taşırken herhangi bir adres belirtmedik direk taşıdılar.
    4-Mülakat maili sonrası eşim benim ve çocuğumun formunda değişiklik yapmamız gereken alanlar neler? Bu soruya hem yenidoğan bebek hem de dosya taşıma gözü ile bakarsanız sevinirim. Eşim ve bana çocuk bilgisini ekleyeceğiz ancak başka bir güncelleme gerekiyor mu bilmiyoruz.
    5- eşim de ben de üniversite mezunuyuz asıl talihli benim. Viyana diploma olarak yalnızca üniversite diploması mı istiyor yoksa lise diplomalarımızı da koymamız gerekli mi? Bunun orijinali mi olması gerekir?
    Ayrıca sormadığım ancak bilmem gereken farklı bir husus var mı acaba gözümden kaçan?
    Destek olanlara şimdiden teşekkürler

• kcc böyle bir email atacağım doğrumu yardım edebilirmisiniz?
    Dear Officer

I will be residing in (istanbul,turkey) soon. Therefore, I request that my file be transferred to the US Consulate in (muscat) accordance with 9 FAM 504.4-8(C)/A. (From Ankara Consulate to (muscat) Consulate)

My address will be: (muscat taki otel adresini buraya yazacağım)

Case Number: 2025EUxxxxxx
    Applicant Name: (Büyük harflarle soyadınız) , (Adınız)
    Preference Category: DV DIVERSITY
    Date of Birth: (Doğum tarihiniz)

Thanks
    (Adınız Soyadınız)

1. mail örneği ise şu şekilde kcc göndereceğim hangisi daha iyidir bilen varmı.?teşekkkürler
      Dosya taşıma e-mail örneği

TRANSFER E-MAIL KONU BASLIGI

TRANSFER DV2025 CASE TO (Konsolosluk ismi) / (Soyadınız, Adınız) / CN : 2025EU9XXX

MAIL FORMATI;
    Case Number: 2025EU9XXX
    Preference Category: DV Diversity
    Principal Applicant Name: (Soyadınız, Adınız)
    Date of Birth: AA/GG/YYYY

Dear Officer,

I kindly request your assistance to transfer my case into (Konsolosluk Adı).

Kind regards,

(Soyadınız, Adınız)

• Varşova’da mülakata girecekler için, Varşova’daki yetkili sağlık kuruluşundan covid aşısı ile ilgili aldığım bilgi aşağıdadır;

Please contact us once you have an interview scheduled. Regulations regarding COVID may change until then. Right now the vaccine is not available, and people passing interviews at the moment can pass without.

• ⭐⭐

@cokuzgunadam sürecinizi imzanıza taşıyıp güncellerseniz hatanız olup olmadığını forum kullanıcıları sizinle memnuniyetle paylaşacaktır.

sorulariniza daha dogru yanitlar alabilmek icin vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

• @dehaningizemi @dehaningizemi çok iyi düşünce! bende saçma bir sekilde iğne fobisi olduğu icin bu konuda inanilmaz kaygiliyim. Hatta AOS yaparsam CDC, tüberküloz testi icin ayrı bir kan tahlili istediğini söylüyor. Konudan konuya atlıyorum ama hakikaten covid asisini dodgelarsak bir nebze de olsa rahatlayabiliriz bence 🙏🏻

• Selamlar, asıl talihli olan eşim çok uzun süredir ev hanımı olduğundan kendi adına kayıtlı aktif bir banka hesabı bulunmuyordu, biz henüz ona bu ay içerisinde bir banka hesabı açtık ve içerisine ufak ufak eklemeler yapıyoruz ve mülakata kadar da yapmaya devam edeceğiz. 10 Ekim'de katılacağız gibi görünen mülakatta bu hesabın 6 aylık dökümünü bu sebeple sunamayacağız. Bu konuda nasıl hareket etmeliyiz ?

• @okiti Ankara da mülakata gireceksiniz sanırım ,Ankara birikimlerin illaki asıl talihlinin hesabında olmasına bakmıyor eşlerden birinin hesabinda olması yeterli oluyor önceki tecrübelerden gördüğümüz

• @okiti selamlar aynı durumda olduğumuz için bizde eşimin hesabına geçen aydan itibaren para aktarımı dolar hesabı açıp yatırdık genel izlenim esas talihli 10 bin uzeri ve her aile bireyi için 5 bin gibi yorumlar mevcut mulakatta hali hazırda burada çalışan gelir sağlayan ve orada çalışacak kişiler olarak iş ayrımı yapmayacağımızı belirtirsek sıkıntı yaşamayacağımız aşikar ama siz yenge hanımın hesabına ne varsa şimdiden atın mulakat gunune cok yakın tarihte dokumleri alın derim

• Tek hesap sunmak 2024 ve 2023 mülakatlarında bazı talihlilerin birden çok banka hesabı beyan edip sadece 2 banka dokumu yada 1 banka dokumu evrak teslimde alınıp gerisini kabul etmemeleri gibi gerek yok demeleri gibi deneyim aktarılması olmuş tek hesap üstünden göstermek riski azaltır düşüncesi oluşturdu yine siz daha iyi bilirsiniz

• dosya taşımak için 1 eylüle kadarmı sadece kcc taşıma fırsatı var?yada numara curret olana kadarmı kcc den dosya taşıyabiliyoruz,herkez neden 1 eylül kadarmış gibi heycanla dosya taşıyaor,1 eylül sonmu?

• Herkese iyi forumlar iyi geceler. 1 aylık askerlik arasından sonra tekrar foruma göz gezdirmeye başladım ve her şeyi unuttuğumun farkına vardım.. .d Bosna hersek'e dosya taşımayı düşünüyorum ama ds-260 formunda pasaportum o an çıkmadığı için yok gözüküyor bir sıkıntı çıkarırmi ? Son olarak ülkenin vize verme oranı vb tablosunun oldugu tabloya nasıl ulaşabilirim ?

• ⭐⭐

@okiti ben ve eşimin hesabına yarı yarıya paylaştırmıştık mülakatta bakmadılar sadece ne kadar birikimin var diye sordular

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

57

49.1k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |