Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Bu dediğinizi yapıp çıktısını alıp mülakat zamanı durumu belirtip konsolosluğamı vereceğim @EzgiLera

• @metinbeci Daha başvurmadım. İtalya için başvuracağım fakat bu dosya taşıma konusundan bağımsız önceden planladığım turistik bir başvuruydu. Dolayısıyla dosya taşımadan bahsetmeyeceğim. Kısa süreli bir vize çıkarsa bir sonraki başvurumda dilekçede dosya taşıma işleminden bahsetmeyi düşünüyorum.

• Dosya taşıma işleminin schengen vize sürecine etkisi olmaz..Hatta negatif etkisi olur. Nitekim geçtiğimiz yıllarda Avusturya 'ya schengen başvurusu sırasında bu durumdan bahsedenlerin red aldığını duymuştum..
    Ancak gittiğiniz yol doğru, elinizde devamlı schengen vizesi tutma fikrine katılıyorum..Ben de daha önceki iletilerimde bahsetmiştim.

• @Flight101 Bu forum gerçekten muhteşem. Sizler gibi insanlar sayesinde daha hatayı yapmadan engelliyoruz. 🙂 Ben bu süreç boyunca vizem bittikçe İtalya gibi nispeten vize verme konusunda daha eli açık yerler için sürekli randevu kovalayacağım. Bu bilgilendirme benim için çok iyi oldu yoksa bir sonraki başvurumda bundan bahsetmeyi düşünüyordum açıkçası. Çok teşekkürler.

• @kemalayldz Eyvallah hocam...Ben de yeniyim forumda, ama süreci sıkı tutuyorum..Mayıs ayı başından beri 2. mesaim burası...😉..Herkes ayrı bir değer burada..

• arkadaşlar hepşnize merhaba bir sorum olucak kcc ile muscad dosya taşımak istiyorum ama adres istiyorlarmış bir arkadaşımız otel adresiyle taşımış,adres değiştiği için dosyamı açılıyor,sıra hakkınmı yanıyor,bilgilendirirseniz sevinirim

• @kemalayldz merhaba schengen vizesi bize çıkar mi yeşil pasaport yok Viyana diğer yerlere göre daha avantajlı

• @kemalayldz Schengen geçmişi olupta yeni başvurularında red yiyenleri gördüm iyi araştırmanızı öneririm, b planına sahip olun. Çıkmazsa ne yapacaksınız mesela ? Yeşil pasaporta sahip misiniz?

• @cemal1153 %2 lik şansla GC çıkmış daha ne olsun...😂😂.. Schengen şans işi değil güzel bir tatil planıyla, güven veren evraklarla dolu dosya ile başvurulup alınır...Tabi önce red oranı düşük ülke ve ona randevu bulunur..😉

• @Flight101 schengen vizesini Viyana nin vereceği randevu tarihine de denk getirmek gerek

• Merhaba
    Öncelikle herkese yardımları için çok teşekkür ederim.

Biz şuan çekiliş kazandıktan sonra evlenme aşamasındayız. Eylül sonunda evlenmeyi planlıyorduk dosyamız bu zamana kadar current olmaz diye düşünmüştük. Ailelerimizin de daha geleneksel yaklaşmaları sebebiyle süreç biraz uzadı. İlişki kanıtları olarak sunabileceğimiz fotoğraflarımız biletlerimiz var bu arada 3 yıl geçmişe dönük.

1. Sorum dosyamız current olduktan sonra nikah olması bize bir problem yaratır mı?

2. Sorum dosyamızı Hong Kong’a taşımaya da çalışıyoruz current olarak problem olmasa bile Hong Kong’un işleme hızlı alması durumunda sorun yaratır mı?

3. Olarak da bir sonraki ayın bülteni için bir öngörünüz var mıdır? Dosya numaram 65xxlerde.

• @mpalaoglu Adres yollamaktan çekinmeyin ben de 3 kere otomatik olarak "Fiziksel adres belirtin" minvalinde cevap aldım. Tahminim yolladığınız mailin gövdesini okumuyorlar bile doğru düzgün. O gelen maillerin hepsine cevap verdim fiziksel adres olarak otel adresi belirttim. Keza ilk mailimde de fiziksel adres belirtmiştim. Sonunda 4. mailimde dosyamızı Ankara'dan Hong Kong'a taşıttık.

• çok fazla forumu okuyup kafamın yine karıştığı bir noktaya geldim .

soru : Eşim asıl talihli cekılıs sıra numarası EU 9xxx. ds260 formunu doldurup gönderdikten sonra biz evlendik. şimdi beni dosyasına (ADD applicant ) Yaptıktan sonra beni yeni ekleyip tekrar sumbit yaptığımız için Sumbit tarihimiz ve EU9xxx olan cekılıs sıra numaramız değişiyor mu ?

Sonrasında yurt dışına taşıyacağız dikkat etmemiz gereken husus eğer BK ya taşırsak ve halen EU9000 ler Current olmadıysa mülakata katılamaz mıyız ?

• @gizemcatiroglu öncelikle hayırlı olsun.

1. Geçmişe dönük ilişkinizi kanıtlayabildiğiniz sürece sorun olacağını sanmıyorum.
    2. Current olmadan önce taşımanızı öneririm. Sonrasında konsolosluklarla muhattap olacaksınız ve tahminimce dosya taşımak zor olacak
    3. Buna kesin cevap verememekle beraber bence 7binlere kadar çıkacaktır.

• @dehaningizemi eğer eşiniz sizi eklerse kendisi asıl talihli simbit tarihi değişmez. Ama mülakat tarihi ardıntan sonra kendi ds260 ını açtırıp gerekli değişiklikleri yaptırabilir. Genellikle burada mülakat tatihinden sonra ds260 formunun düzenlenmek için açılması doğru olacağı söyleniyor.

• @Tunc-oz öncelikle bilgilerinizi imza kısmına ekleyin ki sorularınıza doğru cevaplar bulabileseniz.
    5,6 defa adres belirtmeden dosyanızı taşımak için email atın kcc ye. Eğer hala adres istiyorlarsa artık adres temin ederek tekrar yazın

• @dehaningizemi Siz dosyanızı önce uygun yere taşıyın...Sonra diğer ince işçilikle uğraşın...2 hafta sonra bülten açıklanacak elinizi çabuk tutun...
    Bu forumda söylenen kritik cümleler var bunları hep aklımızda tutmalıyız...
    "Ankara'ya güvenme dosyanı taşı"
    "DS260 değişiklikleri için mülakat tarihi almayı bekle"

• @siraç öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim,imza nasıl teyit edeceğimi bulamadım,hatta 2025 exel sayfası açılıyor ama onada kayıt olamıyorum,yardımlarınızı bekliyorum.

• @cemal1153 Şuan ki Schengen vize süreçlerinde bir tarihe denk getirme işi Green Card kazanmak kadar zor bence. Eğer 6 ay gibi bir vize alamayacaksanız buna dikkat edin derim. Randevu bulmanın iyice zorlaştığı, vizelerin red oranının yüksek olduğu bir dönmede daha iyi adımlar atmak lazım

• @gucarslan sayın aslan dosya taşırken dosyanızı açtırmayın diyor defalarca uyarıyor,ben şimdi dosyamı kcc yazı yazarak muscat konsolosluğuna taşıtmak istiyorum,kcc adres istiyormuş,bir arkadaşım otel ismi yazmış kabul etmişler,dosyasını taşımışlar arkadaşın,ama sayın guraslan dediğinden çok değişik bir şey oluyor,sıra numarasıdamı değişiyor,yardımlarınız bekliyorum,saygılarımla.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

48.7k
Users

4.7k
Topics

467.3k

| | | |