@Kushimekito oturum izni varsa mümkündür bildiyim qədərilə .
-
@igzumi, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri
Herkese merhaba. 1Eylül'de Amerika'ya girişimizi yaptık. SSN için son durum nedir diye ofise gittiğimizde 3 hafta beklemeniz gerekiyor dedi. Bir hafta sonra tekrar gidip numarayı sistemden öğrenme durumunu sorduk ve bu sefer 15 iş günü beklemeniz gerekiyor dediler. 3.hafta greencardlarımız geldi (ssn'den hala haber yok)
17. iş günü dolduğu zaman gittiğimizde ise 30-60 gün beklemeniz lazım dediler ve bize karşı olan hal hareketleri iyi değildi.
Forumda okuduğum kadarıyla önce ssn, daha sonra greencard geliyor. Bunu sorduğumda kişiden kişiye değişir cevabını aldık.
Şuan 28. gündeyiz(19 iş günü oldu) greencardlar var , ssn yok.
Başına gelen veya tavsiyesi olan varsa lütfen fikirlerinizi bekliyorum.Merhaba arkadaşlar. Böyle bir olay başımıza gelmişti. 2 ofis memuru 2 hafta bekleyin dedi, bir başka memur 2 ay bekleyin dedi ve en son gittiğimiz ofis memuru greencardınız geldiyse ve giriş yapalı 2 haftayı geçtiği halde işlemlerinizi yapmadılar mı diyip şaşırmıştı. Sistemden baktıklarında ise hiçbir işlemin başlatılmadığını görmüştü. Birth Certficiate getirin işlemleri başlatacağım dedi. E-devletten nüfus kayıt örneği götürdük fakat bu kopyası, printten çıkarılan her belge copy sayılır, biz orijinalini kabul ediyoruz sadece ve bunun için konsolosluğa gidip oradan orijinalini damgalı bir şekilde almanız gerekiyor dediler. Konsolosluğa gitmek için randevu almak gerekiyor. Birkaç gün sonrasına alıp gittik ve belgelerimizi aldık. SSN sürecimiz başlatılmamış ve bunun için nüfus kayıt örneği istiyorlar dedik. Bir form doldurduk ve cüzzi bir ücret ödedik( Sadece cash kabul ediyorlar). Yaklaşık 10 dakika sonrasında belgeleri aldık ve Social Administration'a gittik, aynı gün içinde başlattılar süreci. 5-7 iş günü içerisinde gelir SSN'leriniz dendi ve öyle de oldu. Aynı sorunu yaşayanlar veya ileride yaşayacak olanlar için detaylıca yazdım. Biz bu şekilde çözdük, umarım siz de en kısa sürede çözebilirsiniz.
-
@bahar_aydin
Selamlar, passport harclari zamlanmadan yenilemenizi tavsiye ederim, evet yeni pasaportunuzla mulakata katilip, vizenizin o pasaportunuza basilmasini talep edebilirsiniz, bunun icin formunuzu actirmaniza gerek yok. Yanisira eger mevcut pasaportunuzda schengen vizeniz varsa, mecvut olan pasaportunuzu iptal ettirmeden yeni pasaport cikarabilirsiniz. Bol sanslar. -
@sirvanak tekrar mail atabilirsiniz bazen kcc çalışanları maili tam okumayıp otomatik cevap atabiliyorlar. Mail içeriğinizin kısa ve sade olduğundan emin olun
-
@Mustafa-Bayram Bende ilk olarak Tirana taşıdım ama oturum vs çalışma izni bişey yok. Arkadaşlar riskli olabilir dediler o nedenle taşıdım oradan sizin oturumunuz varmış anlaşıldı 👍
-
-
@minnesota muscat, viyana, Bangkok, hong kong bence dosya taşımak için uygun yerlerden. Yeşil pasaportunuz varsa viyana deneyin bence. Eğer yoksa, schengen yolu var ama Schengen almak zor ve ayrı risk orasını iyi düşünmelisiniz. Maddi imkanlarınız el veriyorsa hk deneyebilirsiniz (bir arkadaşımın dosyasını kabul etmişti, current olmasına rağmen). Maddi imkanlar kısıtlı ise muscat daha iyi olabilir sizin için. Tabi her konsolosluğun artısını eksisini sizin değerlendirmeniz gerekli.
Sürecinizde bol şanslar. -
-
-
evet..
bir mali yılın daha sonuna geldik.vizesini almış, alamamış; acısıyla, tatlısıyla uzun bir maratonu geride bırakma sabrı gösteren bütün arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum.
ankara ne yazık ki her sene daha kötüye giden bir performans ile yoluna devam etti, etmeye de devam edecek.
bu sizin suçunuz değil. ne yazık ki bu coğrafya'da doğup büyüyen herkesin ortak kaderi.vizesini alanlar için yeni bir macera başlıyor. daha zorlu, daha engebeli..
umarım vize sahibi bütün arkadaşlarımız sorunsuz şekilde ülkeye girişlerini yapar ve yeni hayatlarına başlarlar.1 ekim 2023'te, "ankara'ya güvenmeyin" telkinime kulak verip, dosyasını başka ülkelere taşımayı ya da aos yapmayı seçmiş arkadaşlarımızın şansı imkanları olması ya da bu imkanı yaratmış olmasıydı.
ama bence asıl şansları, Yeşil Kart Forum gibi bir bilgi kaynağının içinde olmaları.
başvurudan tutun da, sürecin tamamını hatta ve hatta abd'deki yaşamlarına dair her şeyi bu forum sayesinde halledebilirler, halledeceklerdir de.süreçleri ile ilgili bilgi paylaşan, güncelleme yapan, detay veren herkese sonsuz teşekkürler.
sonrası için de forumda deneyimlerini paylaşmaya, bilgi vermeye devam etmeniz en büyük temennimiz.
sizin vereceğiniz bilgiler sayesinde forum daha güncel ve güzel olmaya devam edecek.tekrardan herkese sonraki hayatlarında bol şans ve sağlıklı bir ömür diliyorum.
şans bir kere daha çalar kapınızı. belki green card için, belki de başka güzel fırsatlar için.
pes etmeyin, umutsuzluğa kapılmayın ve sokak hayvanlarına yardım edin 😉ışık sizinle olsun dostlar
namaste! -
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera buradan su anlami cikartabiliriz anladigim kadariyla. Hastane veya doktorlardan asi olmadigi icin vurumadik gibi bir yazi isimize yaramayacak, her turlu orada olacagiz gibi.
Tam olarak değil aslında. Siz Türkiye’den bu belgeyi alın. Eğer Hongkong’ta da yoksa oradan da bu belgeyi alın ve ikisini birden sunun. Ama orada varsa aşı olmanız gerekiyor ve Türkiye’den aldığınız belge o durumda işe yaramıyor.
-
@10urdmn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera eğer Türkiye de covid aşısı kalmadıysa dosya taşıdığımız ülke de mi vurunacağız covid aşımızı? Bir de burada aşı kalmadığına dair belge alacak mıyız ?
Bir üstteki iletimde belge için cevap verdim. Eğer taşıdığınız ülkede aşı varsa evet, orada aşı olacaksınız. Çünkü aşı ile ilgili kural değişmedi. Şu an Unganların aşı konusundaki bu tutumunun sebebi, Türkiye’de aşıya erişim olmaması. Gittiğiniz ülkede durum farklı olabilir.
-
This post is deleted! -
@Kübra-Kırmacı Hayırlı olsun. Mülakat planlandı mı planlandıysa ayın kaçına?
-
@misha90 merhaba hayır henüz mülakat planlanmadi, sadece taşındı maili geldi, hala dosya Kccde görünüyor, current olmadığı için sanırım
-
@Kübra-Kırmacı Selamlar...İmzanızda dosya numaranız 2024 görünüyor.2025 yapar mısınız? Aksi halde çok farklı süreçlere air sorulara maruz kalabilir veya sorularınıza farklı cevaplar alabilirsiniz...Başarılı bir süreç dilerim.
-
@EzgiLera Sizi çok yordum ama bir sorum daha var. Adres yerlerini check ediyordum da devlette yazanla gerçekte olan bir değil. Mülakatta devletten yaşadığımız adreslerle alakalı çıktıyı isterler mi? Evetse, başvuru formuyla devleti check edip sorun çıkartırlar mı? Edevlette doğumdan itibaren yaşadığım yeri 2007 gösteriyor Şaştım kaldım ya.
-
@blueboy21, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera Sizi çok yordum ama bir sorum daha var. Adres yerlerini check ediyordum da devlette yazanla gerçekte olan bir değil. Mülakatta devletten yaşadığımız adreslerle alakalı çıktıyı isterler mi? Evetse, başvuru formuyla devleti check edip sorun çıkartırlar mı? Edevlette doğumdan itibaren yaşadığım yeri 2007 gösteriyor Şaştım kaldım ya.
E-devlet önemli değil, zaten ikametgah ile ilgili bir belge de götürmüyorsunuz.
Gerçekte olan neyse o adresleri yazmalısınız. Resmi kayıtlar değil, gerçek bilgiler her zaman daha önemli. -
@ugurbocegi devlet memuru olmanızın AP'ye kalma ile bir alakası yok, olmaz da.
zaten gri pasaporta göçmen vize basılmaz, mecburen bordo pasaport sunmak zorundasınız. -
@gloria, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan Sokak hayvanlarına her ay 15 kilo mama veriyorum sizce çağrılır mıyım? Gitsem bile hesabımın adresini değiştirip görevi başka arkadaşa teslim edip yine ödemeye devam edeceğim. Gidemezsem de canları sağ olsun mamaya devam
yaptığınız sevapları hesabınıza işlenecek, ay sonu ekstrenizden bunun kontrolünü yapabilirsiniz.
mülakata çağrılmanız için de sokak hayvanları ile ilgilenen tanrıyla görüşmelerimiz sürüyor, umarım olumlu sonuç alacağız.müşteri hizmetlerine ulaştığınız için teşekkürler.
-
@EzgiLera Ezgi hanım ben forumu doldururken e devlettekı adres kayıtlarına göre girdim hepsi doğru adrestı sıkıntı yok ama sadece 2 sene çocugun okul kaydı için ben ve oğlum aynı ilçede başka adreste kayıtlıydık eşimin ikametgah kaydı mevcut ev adresimizde kalmıştı ben gc talihlisi olunca kaydımı eşimle olan adrese aldım şimdi siz böyle dıyınce bu sıkıntı olur mu 2 sene esınden farklı adreste mı yasadın gc çıkınca ikametgahını aynı yere almışsın dıye
-
Arkadaşlar merhaba bir noktadan emin olmak istedim, dosya taşıdıktan sonra aileye yeni katılan bir bebeğin DS 260'ını sonradan submit edebilir miyim ? Yoksa dosya taşıma maili atmadan mı eklemeliyim?
-
- sayfadan herkese selamlar baya bir yol katettik hep beraber .surec suan guzel ilerliyor bakalim ,herkese bol sans okumaya paylasmaya soru sormaya cevap vermeye devam
-
ufak bir analiz yaptigimda mülakat tarihinden 2 ay önce 2nl maili ulasmis hep. Sanirim bu hafta ya da haftaya mülakat alan herkese mail gelecek gibi
-
@rezanclz inşallah bizde bekliyoruz sabırla
-
@Flight101 merhaba çok teşekkür ederim uyardığınız için, hemen düzelttim.
-
Merhabalar mülakat zamanı biraz para bir de arabamı göstermek istiyorum araba için ne yapmam gerekiyor ruhsat yeterli oluyor mu?
-
@ildorado Merhaba, benim de case numaram sizinkine çok yakın ve bende Viyana'ya dosya taşınması için email attım geçen hafta dönüş alamadım. Bir haber alırsanız bana da bilgi verirseniz sevinirim, bol şanslar
-
Evlilik icin dosya tasima islemini geciktiriyordum ancak goruyorum ki gec kalacagim, dosya tasidiktan sonra evlenip es ekleme yapabiliyormuyum.
Dosya tasima islemi sonrasi ekleyecegim es bilgilerini tekrar transfer icin mail atmam gerekecek mi ? -
Arkadaşlar selamlar, yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Benim 3 sorum daha var. İşin içine girdikçe sorular birikiyor.
1- Eşim okuldan mezun olduktan sonra staj ve bazı yerlerde çok az çalıştı. Totalde 128 gün ve 5-6 farklı iş yeri gözüküyor. Hemşire kendisi. Evlendikten sonra çalışmasını istemedik, başka planları vardı. Şimdi iş yerlerini sorduğunda; bu 6 yeri anasağlığı vb. tek tek belirtmesi gerekiyor mu yoksa genel bir şey yazsak kabul ederler mi, durumu açıklayan bir belgeyi de götürdüğümüzü farz ediyorum? Çocuk vs olduğundan çalışamadığından vs.
2- ABD'ye varışta kartı gönderecekleri adrese ben kuzenimin adresini yazdım. ABD'de tanıdığınız birisi var mı sorusuna ne demeli? Benim kuzenim oraya work and travel ile gittikten sonra iltica yaptı. Onun adını vermek sorun olur mu? Şu an adreste contact Number ve ev adresi ona ait gözüküyor?
3- Hong Kong'un geçen seneki performansına dair verilere ulaşamadım. Bu noktada bir link vs var mı?
Çok teşekkürler.
Benzer Başlıklar
111
47.7k
Users
4.7k
Topics
462.5k