Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
İyi akşamlar, Annemle bir gün boyunca evi aratarak aşı kartımı buldurttum. Aşılarım, 99 Gölcük depremine denk geldiği için evimizi güçlendirmeye aldırıp, o dönemde bir süreliğine memleketimize gittik ve aşılarım orada yapılmış. Bu yüzden aşı kartım biraz gelişi güzel doldurulmuş. Örnek vermem gerekirse, babamın ismi bile kimliktekine uygun değil, çünkü babama günlük hayatta farklı bir isimle hitap ediliyor ve o isimle kaydetmişler. Doğum tarihim de aynı şekilde yanlış yazılmış ve kağıtta ne kaşe, ne imza, ne de mühür bulunmakta. Bu kağıdı alıp aile sağlığı merkezine götürsem, durumu anlatsam, tekrardan düzgünce kaydedip sisteme girerler mi?
@sonokege merhaba,
Aynı şey bizim başımızı da geldi. Biz de Miami den giriş yaptık. Biz de sizin yaptığınız gibi 11 Ekim'de döneceğiz. Benim ve eşimin greencardlari geldi ama çocuklar için biometric randevu verdiler. Verdikleri tarih 20 ekimdi. Allah'tan biz burdayken geldi ve randevu tarihini 8 ekime çektik Uscis online sayfasından. Tabi biz yaklaşık 45 gün burada kalacak şekilde planlamistik.Biometric randevu uyarısı 37. Günde geldi. Kartlarımız 40. Günde geldi. Online Uscis sayfasından Max ne kadar erteleyebileceginizi bir kontrol edin isterseniz.
@sonokege bir çok kişi bahsetti bu konudan daha önce forumda. Büyükelçilikte yapamazsınız amerikada halletmeniz gerekecek maalesef.
@gucarslan haklısınız. teşekkürler.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
sevgiyle kalın..
@Tunc-oz, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)
@EzgiLera olmuyor ezgi hanım doğru yazıyorum Electronic Diversity Visa Confirmation Number yinede olmuyor yanlış diyor
DS260 formunda yazan, AA ile başlayan numara değil, çekiliş başvurusu yaptığınızda size verilen 2025 ile başlayan numarayı deniyorsunuz değil mi?
Ayrıca dediğiniz gibi 10 kez hatalı denediyseniz formunuzu kitlemiş olma ihtimaliniz yüksek. Doğrusuna emin olmadan daha fazla deneme yapmayın.
Merhabalar Lise diploması eksikliği için mulakat erteleme mi yoksa mulakata girip ap e kalmayı mı tercih etmeliyim sizce hangisi daha risksiz ve mulakat erteleme nasıl yapabilirm tesekkurler
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under construction
Görüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
@Baran-Soylu merhabalar, [email protected] adresine mulakatim nerede olacak diye mail atmistim. sizde buna benzer birsey yazarsaniz, belki sizede mulakat tarihinizi paylasabilirler.
@Baran-Soylu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@rezanclz Umarım..Açıkçası ilk mülakat haberini EUXXX80 den bekliyordum EU58XX ten ve Hong Kong tan gelmiş olması beni çok şaşırttı ve dosyasını taşıyan bir talihli olarak heyecanlandırdı...
Ahaha bende öyle bekliyordum ama sanırım bir süre daha bekleyecek gibiyiz.. Arkadas adına çok sevindim umarım hiçbir sorun olmadan vizesini alir, tüm talihliler için geçerli. eminim ki hepimiz istedigimize kavuşacağız.
Siz de bir mail atın isterseniz. Belki mülakatınız planlanmıştır ama mail gelmemiştir henüz
tam olarak hangi adrese ne içerikli bir mail atmalıyım , direkt olarak bir örnek verebilir misiniz?
Siz de KCC ye mülakat yerim neresi diye sorabilirsiniz. Mail içeriğine CN, FN, DOB eklemeyi unutmayın.
@EzgiLera FN ve DOB nedir acaba ?
Case Number: 2025EUXXXX
Applicant Name: (SOYADIN, ADIN)
Preference Category: DV DIVERSITY
Date of Birth: (Doğum tarihin)
Mailinizin altına şu şekilde kendi bilgilerinizi ekleyin mutlaka dosyanıza bakabilmeleri için
@Ben-Batur, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Date of Birth: (Doğum tarihin)Mailinizin altına şu şekilde kendi bilgilerinizi ekleyin mutlaka dosyanıza bakabilmeleri için
teşekkür ederim hemen maili gönderiyorum gelen cevabı mutlaka paylaşacağım
Date of Birth: (Doğum tarihin)Mailinizin altına şu şekilde kendi bilgilerinizi ekleyin mutlaka dosyanıza bakabilmeleri için
Ben de dün yazdım dosyam Umman'da, umarım biz de benzer bi sürprizle karşılaşırız. Sizin dosyanız nerede?
Ummanla ilgili geçen sene yaşananlardan sonra bi çekincem var benim açıkçası ama kısmet bakalım
ben biraz önce ds-260 formunu doldurduğumuz sayfaya baktığımda dosyam Viyana olarak görüküyor. Taşıma yapan arkadaşlar oradan da teyit edebilir.
Ben de dün yazdım dosyam Umman'da, umarım biz de benzer bi sürprizle karşılaşırız. Sizin dosyanız nerede?
Ummanla ilgili geçen sene yaşananlardan sonra bi çekincem var benim açıkçası ama kısmet bakalım
Benim dosyam Ankarada. Bir sorun çıkmazsa mülakat tarihi almayı bekliyorum ahaha
@Baran-Soylu sanada artık ilk aydan mülakat gelmezse o Ankara'yı ne yapmalı
@mrt01 Valla ne desek hakkımızdır bekleyip göreceğiz hep birlikte
@onuru öncelikle çok tebrik ederim umarım süreciniz hızlı ve rahat bir şekilde geçer. Ben de dosyamı Hongkong'a taşıdım bizleri sürecinizden haberdar ederseniz teşekkürlerimi sunarım..
@mrt01, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
ben biraz önce ds-260 formunu doldurduğumuz sayfaya baktığımda dosyam Viyana olarak görüküyor. Taşıma yapan arkadaşlar oradan da teyit edebilir.
Siz de muhtemelen mülakat aldınız, o yüzden bu şekilde görünüyor
KCCye mail atarak sorabilirsiniz.
@mrt01 kontrol ettim KCC yazıyor. Sanırım benim CN current olmadığı için bu şekilde.
FN: Full Name
DoB: Day of Birth
@EzgiLera hadi inşallah attım bakalım ne cevap gelecek
Hocam tam nerden baktığımızı unuttum vallahi, link paylaşabilir misin rica etsem?
Hocam tam nerden baktığımızı unuttum vallahi, link paylaşabilir misin rica etsem?
DS260 doldurduğunuz sayfada yazıyor. Sağ üst köşede.
@mrt01 tebrikler, siz mulakat almissiniz galiba, orasi mulakat alinca duzelmistir. Mail atin mutlaka
Bu link sanırım ama DS260 kısmına tıklayınca hata veriyor sayfa
Bu link sanırım ama DS260 kısmına tıklayınca hata veriyor sayfa
Bende hata görünmüyor. Çıkan sayfada continue yapın. Sonra I understand kısmını clickleyip CN girin.
Siz ne hatası alıyorsunuz?